16 Μαΐου 2013

Δε θα επιτρεψω κομμα μεσα στο κομμα [οταν γινω πρωθυπουργος]


«Δεν θα επιτρέψω κόμμα μέσα στο κόμμα»

       
Πρόταση για κοινή εκλογική κάθοδο «από την αριστερά της αριστεράς έως την αριστερά της σοσιαλδημοκρατίας» ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας και εμφανίζεται αποφασισμένος να συγκρουστεί με την εσωκομματική αντιπολίτευση για τις συνιστώσες και το είδος της κυβέρνησης που θα συγκροτήσει αν κερδίσει τις εκλογές .
«Δεν θα επιτρέψω κόμμα μέσα στο κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ στο Συνέδριο πρέπει να μετατραπεί σε ενιαίο κόμμα» διαμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας, που φέρεται αποφασισμένος να συγκρουστεί με την αντίληψη ότι θα πρέπει να υπάρξει μεταβατική διάταξη για τις συνιστώσες έως το επόμενο Συνέδριο! Όπως όλα δείχνουν, η ηγεσία του κόμματος θα επιμείνει στη συνεδρίαση της ΚΠΕ Σάββατο και Κυριακή, το πολύ-πολύ να υπάρξει ένα μεταβατικό διάστημα τριών-πέντε μηνών, μέσα στο οποίο θα υπάρξει η αυτοδιάλυση των συνιστωσών. Όσοι θελήσουν να παραμείνουν θα βρεθούν εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόβλημα βεβαίως σε αυτή την περίπτωση είναι με τον Μανόλη Γλέζο που διαφωνεί με την διάλυση των συνιστωσών, με την Κουμουνδούρου να εκτιμά ότι τελικά θα βρεθεί λύση με το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς .


Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει -και να συγκρουστεί αν δεν γίνεται αλλιώς με την εσωκομματική αντιπολίτευση- και στο θέμα της κυβέρνησης που θα συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν κερδίσει τις εκλογές. Υπενθυμίζοντας πως η σχετική πρόταση έχει γίνει από τον Ιούνιο του 2011, θα προτείνει κυβέρνηση «από τα αριστερά της αριστεράς έως τα αριστερά της σοσιαλδημοκρατίας» απορρίπτοντας την έως τώρα θέση για «κυβέρνηση της Αριστεράς».

Σύμφωνα, μάλιστα, με διασταυρωμένες πληροφορίες του Real.gr, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει -ίσως και με την ομιλία του το Σάββατο στη συνεδρίαση της ΚΠΕ- την πρότασή του για κοινή κάθοδο στις εκλογές με τις δυνάμεις αυτές!

Ενιαίο ψηφοδέλτιο

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αλ. Τσίπρας προσανατολίζεται οι εκλογές για την ανάδειξη της ΚΠΕ στο Συνέδριο, να μην γίνουν με λίστες αλλά με ενιαίο ψηφοδέλτιο. Κατ’ αυτόν τον τρόπο εκτιμάται πως θα περιοριστούν οι πιθανότητες οι συνιστώσες να αλλάξουν απλώς όνομα και παραμένοντας ως «κόμμα μέσα στο κόμμα» να αλλάξουν όνομα και να μετατραπούν σε τάσεις…
 http://www.inews.gr/182/den-tha-epitrepso-komma-mesa-sto-komma.htm

***

Τι θα πει τωρα ο Ζιζεκ

Κουραγιο συντροφοι της πολυσυλλεκτικοτητας και της αμεσης δημοκρατιας της πλατειας.



Πηγη

5 σχόλια:

  1. Έεεεεεεελα ο συγκεντρωτισμός (χωρίς δημοκρατία όμως)!
    Ο Δημοκρατικός Συγκεντρωτισμός τους κάθοταν στο στομάχι βλέπεις. Τώρα θα χωνέψουν τον ...συγκεντρωτικό συγκεντρωτισμό, και χωρίς σόδα μάλιστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημόσιο προσυνεδριακό διάλογο θα κάνουν;
    Συμφωνώ...και συνυπογράφω τον "συγκεντρωτικό συγκεντρωτισμό" του TRASH. Επιτέλους να ξεμπερδέψουμε με τη συγκεντρωτική και να μη ξεχνιώμαστε... σεχταριστική πολιτική του ΚΚΕ.
    Μην ξεχνάμε, βέβαια, ότι η "δημοκρατική" θέση του Αλέξη είναι: «Δε θέλουμε ένα κόμμα πρωτοπορία της εργατικής τάξης, ένα μπολσεβίκικο κόμμα της δεκαετίας του 1917, που θα είναι μια μικρή κάστα - ομάδα δηλαδή πρωτοπόρων που θα καθοδηγεί το λαό που δεν ξέρει. Αυτή είναι ειδοποιός διαφορά. Θέλουμε να είμαστε ένα κόμμα μέσα στην κοινωνία και στους κοινωνικούς αγώνες. Η κοινωνία και το αυθόρμητό της πολλές φορές θα καθοδηγεί εμάς».
    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Δε θέλουμε ένα κόμμα πρωτοπορία της εργατικής τάξης, ένα μπολσεβίκικο κόμμα της δεκαετίας του 1917, που θα είναι μια μικρή κάστα - ομάδα δηλαδή πρωτοπόρων που θα καθοδηγεί το λαό που δεν ξέρει. Αυτή είναι ειδοποιός διαφορά. Θέλουμε να είμαστε ένα κόμμα μέσα στην κοινωνία και στους κοινωνικούς αγώνες. Η κοινωνία και το αυθόρμητό της πολλές φορές θα καθοδηγεί εμάς».

    Αυτά που λέει ο Αλέξης ισχύουν; Όχι. Από εχθρό του Στάλιν τα παρακάτω

    Τρότσκι - Ο νέος δρόμος στην οικονομία της ΕΣΣΔ" (1930)

    ( http://www.marxists.org/archive/trotsky/1930/03/newcourse.htm )
    (..)"ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ
    Η πρώτη προϋπόθεση για την επιτυχία του σοσιαλισμού είναι αν συντηρήσουμε, ή πιο σωστά να σώσουμε το κόμμα. Χωρίς αυτό το βασικό ιστορικό του εργαλείο, το προλεταριάτο είναι αδύναμο. ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, Η ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ. ΣΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΟΛΕΚΤΙΒΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΩΝ. Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΑΖΑ. ΣΥΝΤΡΙΒΕΤΑΙ Η ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ." (..) Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Ilief:
    Το κειμενο που παραθέτεις έχει ένα πρόσθετο ενδιαφέρον, καθώς πιστοποιεί με τον πιο καθαρό τρόπο, το βάσιμο του χαρακτηρισμού "πατριάρχης της γραφειοκρατείας" που αποδώθηκε στον Τρότσκι.

    Τα υπόλοιπα του Αlexis II (για να μην τον μπερδεύουμε με τον Παπαχελά) είναι ένας πιο κομσός τρόπος για την περιγραφή της τακτικής (γιατί στρατηγική δεν έχει καμμία) του ΣΥΡΙΖΑ.
    "Πες στους πάντες ό,τι θέλουν να ακούσουν"
    "...και ό,τι ψάρια πιάσουμε..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πήρα από σχόλιο του Αντώνη στο LR
      Ακούς κολλεκτιβοποίηση; Και μαζική εισροή στο κόμμα; Που ακoύστηκε;
      Είναι αυτό σοσιαλισμός; Χάνεται η πρω-το-πο-ρία!
      Κατά τα άλλα, ο Λέοντας γράφει "Η ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ" Ilief

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.