16 Μαΐου 2013

Αποκαλύψεις. Ισπανική υποχώρηση από την ΟΛΜΕ

Η αποθέωση του οπορτουνισμού!


Σε ξεπέρασαν τελικά Νάντια...
Οι ειδήσεις (15/5/2013) λένε:

«Νέα δεδομένα δημιούργησε στη συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ, για την επικύρωση της απόφασης για απεργία μέσα στις εξετάσεις, η πρόταση της πλειοψηφίας του προεδρείου της ΟΛΜΕ να θέσει αιφνιδιαστικά ζήτημα για το εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις πραγματοποίησης της απεργίας.

Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας στο ΔΣ της Ομοσπονδίας, δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή οι κοινωνικοί όροι για να «σπάσουν» οι καθηγητές την επιστράτευση της κυβέρνησης και η κοινωνία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντέξει τελικά κάτι τέτοιο.

Έπειτα από αντιπαράθεση των παρατάξεων της πλειοψηφίας (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ) με τη μειοψηφία, αποφασίστηκαν δύο ψηφοφορίες: Η μία επί της πρότασης της ΟΛΜΕ για απεργία και η δεύτερη για το εάν υπάρχουν οι όροι για να γίνει η απεργία. Η πρώτη φαίνεται πως περνάει, ενώ η δεύτερη όχι».

Σχόλιο:

-Αυτοί δεν ήταν που κατηγορούσαν το ΠΑΜΕ ότι επικαλείται πως «δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή οι κοινωνικοί όροι» για την απεργία;

-Αυτοί δεν κατηγόρησαν το ΠΑΜΕ ότι ισχυρίστηκε πως «η κοινωνία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντέξει» την απεργία;

-Αυτοί δεν ήταν οι επαναστάτες που το ΠΑΜΕ δεν τους άφηνε να κάνουν… επανάσταση;

Αυτό λέγεται γλύφουν εκεί που έφτυναν

Τελικά τι θα ψηφίσουν;

Το πιο πιθανό είναι να ψηφίσουν και την απεργία και ότι δεν υπάρχουν όροι για να πραγματοποιηθεί!

Η αποθέωση του οπορτουνισμού!

Θαυμάστε τους, καμαρώστε τους.

Κοντράστ

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ τόνισαν στη συνεδρίαση πως «υπάρχει ανάγκη να αποτυπωθεί με σαφήνεια και καθαρότητα η θέση και η θέληση των 20.000 εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στις γενικές συνελεύσεις. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να την παρερμηνεύσει. Το ΠΑΜΕ τονίζει πως πήρε καθαρή θέση, και πήρε και την ευθύνη της πρότασής του. Η πρόταση του ΠΑΜΕ, μειοψήφησε στις γενικές συνελεύσεις. Υπερψηφίστηκε η πρόταση της πλειοψηφικής ηγεσίας της ΟΛΜΕ. Είναι αυτονόητο πως η ευθύνη βρίσκεται στις δυνάμεις που πρότειναν και διαχειρίζονται αυτή την εισήγηση και τη συγκεκριμένη πρόταση».
Και τι κάνουν οι δυνάμεις που πρότειναν τις πολυήμερες απεργίες και απέρριψαν τις απεργιακές προτάσεις του ΠΑΜΕ γιατί τις εύρισκαν «λίγες» και «συμβιβαστικές» για τον αγώνα των καθηγητών; Καμία απεργία!!!

Αυτό λέγεται ξεβράκωμα!


Επιδόρπιο

Μετά την ΠΑΣΚ, τη ΔΑΚΕ και τη Συνεργασία που κατέβασαν πρόταση για αναστολή της απεργίας, η εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων στο ΔΣ της ΟΛΜΕ Αγγελική Φατούρου, έκανε την εξής -αποκαλυπτική για το ρόλο των Παρεμβάσεων - δήλωση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των προέδρων των ΕΛΜΕ:
«Στις γενικές συνελεύσεις συμμετείχαν 20.000 εκπαιδευτικοί. Οι 13.000 περίπου υπερψήφισαν την πρόταση της ΟΛΜΕ. Απ' αυτούς οι 10.000 για το γαμώτο και 3.000 αποφασισμένοι να κάνουν απεργία που είναι μουτζαχεντίν. Συνεπώς δεν υπάρχουν όροι να πάμε σε απεργία. Επειδή όμως δεν μπορεί να μην γίνει και τίποτα, προτείνω την Παρασκευή να απεργήσουν 500 συνδικαλιστές. Οι επιτηρητές να πάνε κανονικά στα εξεταστικά κέντρα και οι υπόλοιποι που δεν εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελλαδικών να πραγματοποιήσουν συλλαλητήρια έξω από τα εξεταστικά κέντρα χωρίς να υπάρχουν απεργιακές φρουρές έξω από τα εξεταστικά κέντρα».
Δηλαδή οι Παρεμβάσεις έκαναν καθαρό ότι σε τίποτα δεν διαφέρουν από την ΠΑΣΚ, την ΔΑΚΕ και την Συνεργασία. Έκαναν ξανά καθαρό ότι εξαρχής πίστευαν ότι δεν υπήρχαν προϋποθέσεις για να γίνει η απεργία. Η τελική τοποθέτησή τους κάνει καθαρό ότι έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί επιδίωξαν να σύρουν τον κλάδο σε μια απεργία που οι ίδιοι δεν είχαν καν διάθεση να την υπερασπίσουν.

Και προτείνουν «συμβολική απεργία» 500 καθηγητών! Ξέχασε να πει η κ. Φατούρου να βάλουν απλώς ένα περιβραχιόνιο την ώρα που θα δουλεύουν με τη λέξη «Απεργός»! Σαν τους Ιάπωνες που «απεργούσαν» δουλεύοντας διπλοβάρδια!

Αυτά είναι τα παιχνίδια των συνδικαλιστών του συστήματος.

Και στο τέλος πάντα πρέπει να φταίει και να καταγγέλλεται το.. ΠΑΜΕ!
Από το "αριστερά και πολιτική"

13 σχόλια:

  1. Χάρτινη τίγρη ο καπιταλισμός, αλλά τίγρη. Το μόνο που χρειαζότανε ήταν να κρατήσουν ενιαία στάση, να απεργήσουν όλοι. Μπροστά στην απειλή της απόλυσης, φοβήθηκαν. Και τώρα θα το πληρώσουν.

    Το μέλλον ανήκει στους τολμηρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thanos:
      Μα θεωρητικά, όλοι θα απεργούσαν. Έτσι δεν είναι;
      Το ΠΑΜΕ λόγω αρχής, και οι υπόλοιποι γιατί αυτοί έκαναν την πρόταση.
      Στην συγκεκριμένη περίσταση, νομίζω πως ταιριάζει αυτό:
      http://www.youtube.com/watch?v=3gkqNvx-RwQ

      Διαγραφή
  2. το παμε πως προκυπτει οτι θα απεργουσε λογω αρχης?
    στην 24ωρη την τριτη συμμετειχε συσσωμο ή εστω τα μισα μελη?

    Iωσηφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Iωσηφ:
      Ρίξε μία ματιά στα ρεπορτάζ. Την Τρίτη το ΠΑΜΕ είχε περισσότερο κόσμο από το σύνολο των υπολοίπων (ως συνήθως).
      Άστο δεν μαζεύεται...
      Υ.Γ.
      Άλλαξε νικ. Μην τα εξευτελίζουμε και όλα...

      Διαγραφή
  3. Προκύπτει γιατί το είπε στα μέλη του ότι εμείς θα απεργήσουμε ούτως ή άλλως, προκύπτει γιατί το είπε στις γενικές συνελεύσεις. Την Τρίτη συμμετείχε το ΠΑΜΕ στην απεργία. Το είπε και το κατήγγειλε και στις συνελεύσεις. Αν εννοείς ότι δε συμμετείχαν κάποιοι ψηφοφόροι του, μάλλον διαστρεβλώνεις την έννοια του ψηφοφόρου και αυτού που συμμετέχει σε διαδικασίες και ψηφοδέλτια.

    Lucid

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το ειπε και το κανει, απλα!

    θανουλη καταπιαμε την γλωσσα για τους φιλους τους ανταρσυους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α ρε modesto, που να ξερες που βρίσκομαι. Δεν έχω επαφή με συνδικαλισμούς κλπ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, αν και κατάγομαι απο λαϊκή οικογένεια.

    Για μενα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ο Παπακωσταντίνου, ο Δελαστίκ ο Μπιτσάκης κλπ, η αφρόκρεμα. Δεν έχω επαφή με τον κόσμο,η σχέση μου με την πολιτική είναι περισσότερο θεωρητική αν και μετέχω σε πορείες, διαδηλώσεις, διαβάζω όσο μπορώ κάτι είναι και αυτό φαντάζομαι.

    Γι'αυτό στο μέλλον να δείχνεις και λίγο κατανόηση αμα σου τη βγαίνω απο αριστερά, δεν έχω τις δικές σας εμπειρίες με τους εργαζόμενους.

    Εγώ συναναστρέφομαι ΖΩΑ καθημερινά. Άστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θάνο το καταλαβαίνω αλλά και συ να έχεις στο μυαλό σου ότι αυτή η αφρόκρεμα που περιγράφεις δεν έχει ιδέα ότι για να γινει η επανάσταση πρεπει να υπάρχουν ρήγματα στον εργασιακό σου χώρο φαντάζονται ότι με μια εκτόνωση στο Σύνταγμα θα γινει επανάσταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. θανο, συγνωμη κιολας, αλλα αν εχεις ως ανταρσυα τον δελαστικ (σοσιαλφασιστας ολκης πλεον, αν διαβασεις κειμενα του χωρις να δεις υπογραφη ανετα τον περνας για τον ΓΑΠ πριν γινει πρωθυπουργος, στα λαιτ του κανα χρυσαυγουλο χωρις τα ρατσιστικα δλδ, σιγουρα για συνασπισμενο εποχης κωνσταντοπουλου αναλογα με τι εντολη περνει, το γελιο το μεγαλο ειναι οταν γραφει για το πριν, εκει μαλλον πιστευεις οτι πασχει απο διπολικη διαταραχη)
    για τον πιπι το παπι, δεν εχω να πω και παρα πολλα, εμετικο τσιρακι, αυτα που ελεγε στην εκπομπη του καλαμουκη πριν τις εκλογες του μαη ηταν αιτια για ανελεητο ξυλο, ψεμα διαστρευλωση με αποκορυφωμα οταν μιλησε και για τα γεγονοτα με τον κοτζαριδη. πιστευω οτι πλεον ειναι ποιο τιμιος ο πρετεντερης παρα αυτος
    οσο για τον μπιτσακη, η πολιτικη του σκεψη ειναι απλα νηπιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. να το συνεχισω λιγο, η τοποθετηση της φατουρου δειχνει τα εξης:
    1) αυτα που ελεγε το ΠΑΜΕ τελικα ισχυουν, οτι δεν μπορεις να πας με αυτους τους ορους σε απεργια διαρκειας
    2) δεν σεβονται την ψηφο 20000 και επειδη τους διαχωριζουν σε αυτους που υπερψηφισαν 13000 και τους αλλους, αλλα και γιατι και αυτους τους χωριζουν στους ψηφοφορους για το γινατι και σε μουτζαχεντιν!!!!;;;; δλδ; οτι ειναι καποιοι που με θρησκοληψια εφαρμοζουν χωρις σκεψη;
    3) ελιτισμος
    4) ποτε καταλαβαν οτι το (1) ισχυει; αν το ηξεραν απο την αρχη γιατι επεμειναν να φανε το τυρακι; αν το καταλαβαν εκει γιατι δεν ειπαν mea culpa παιδια σορυ αλλα νομιζουμε οτι καναμε λαθος στις πιπες που λεγαμε 4 μερες τωρα και να ζητησουν και συγνωμη για τους χαρακτηρισμους απεναντι μας;
    5) πολιτικο αισθητηριο μηδεν, φετιχισμος για την μορφη παλης και περαν τουτου ουδεν. αυτοι θα κανουν και απεργια διαρκειας για να επιτραπει και το καπνισμα στα διαλειματα.
    δεν μου την βγανεις απο τα αριστερα, η ανταρσυα κυλαει ολο και ποιο πολυ δεξια, εκτος και αν εχει κανει τον κυκλο (πηγαινοντας συνεχως δεξια και ξαναβγηκε απο αριστρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γεια σου ρε Modesto... "...πηγαινοντας συνεχως δεξια και ξαναβγηκε απο αριστερα"

    Απίστευτη ατάκα!

    Συμφωνώ σε όλα...

    Δημήτρης Ζάκυνθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μ' αυτά και μ' αυτά όμως , γεγονός είναι ότι πήγαν το κίνημα ενα βήμα πίσω ... ή δεν συμφωνείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. οχι ενα, πολλα βηματα το πηγαν και το θεμα ειναι να μην τους αφησουμε σε χλωρο κλαρι οπου εμφανιζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.