24 Μαΐου 2013

Ελλάς Ελλήνων Αντιρατσιστών (Ποιος είπαμε σπρώχνει τη Χρυσή Αυγή;)

Επίθεση στο Νίκο Δένδια εξαπέλυσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ιωάννης Λαγός. Μεταξύ άλλων ζήτησε από την κυβέρνηση να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για την τιμωρία της «ρατσιστικής συμπεριφοράς που επιδεικνύουν οι αλλοδαποί σε βάρος των Ελλήνων».
Το μαγαζάκι του Κούλογλου


Συνέντευξη του Νάνου Βαλαωρίτη για το "αντιρατσιστικό νομοσχέδιο"[...]

Ως άνθρωπος της ηλικίας μου, αντιμετώπισα τρεις φορές το φασισμό στη χώρα μου.


[...] στην Κατοχή συνδέθηκα με τις πρώτες αντιστασιακές ομάδες της ΕΠΟΝ, στο Πανεπιστήμιο, ενώ δρασκελούσα τα μαυρισμένα πτώματα στο δρόμο.


Εργάστηκα εναντίον των Ιταλογερμανών έως το 1944, οπότε είχε αρχίσει ο εμφύλιος από την λανθασμένη τακτική του ΚΚΕ και του ΕΑΜ, δυστυχώς, με σταλινικά χαρακτηριστικά. Δηλαδή, αντί να συνεργαστούν με τα άλλα φιλελεύθερα και αριστερά κόμματα εναντίον του φασισμού, εκτελούσαν τροτσκιστές και φιλελεύθερους αξιωματικούς στα βουνά.



Κατάλαβα από νωρίς ότι είχαμε να κάνουμε με ένα ξενόφερτο κόμμα κόκκινου φασισμού που παραπλάνησε τον ελληνικό λαό.


Από τότε, λοιπόν, θεώρησα ότι η απάντηση στο φασισμό έπρεπε να είναι άμεση και χωρίς υποχωρήσεις!


[...]


Συνέχισα τον αγώνα μετά και στην Καλιφόρνια, έως την πτώση της χούντας...

[...]


Η πηγή της Χρυσής Αυγής είναι διπλή. Από τη μια μεριά είναι οι επιδειξίες, όπως οι punk, που κάνουν ρατσιστική επίδειξη χωρίς κανένα ηθικό έρεισμα. Και από την άλλη είναι εκείνοι με βίαιη συμπεριφορά φανατικών οπαδών ποδοσφαίρου. Χωρίς να είναι αναγκαστικά νεοναζί, υπάρχει η επίδειξη και η πρόκληση.


[...]


Εξαρτώμεθα χεροπόδαρα από τους Ευρωπαίους. Το έχουμε κάνει μόνοι μας. Έχουμε παραδοθεί και στο ευρώ και στο μνημόνιο. Είμαστε δεμένοι με αυτούς.

Μόνο αν αλλάξουν αυτοί, έχουμε ελπίδα. Κάτι τέτοιο μπορούμε να το πιέσουμε να συμβεί. Πολιτικά, θεωρητικά, και με κάθε τρόπο. Όπως, το θέμα των αποζημιώσεων, το οποίο πρέπει να διεθνοποιηθεί, ώστε οι διεθνείς πιέσεις να αναγκάσουν τη Γερμανία να αποπληρώσει το χρέος της προς την Ελλάδα. Όλα αυτά τα θέματα είναι συνδεδεμένα...

Και γνωρίζουμε, και από τις αναλύσεις του Φουκώ, ότι η στάση απέναντι στην εξουσία ξεκινάει μέσα από το σπίτι, από τον πατέρα, τη μητέρα, τους δασκάλους, τους γιατρούς, προς τα παιδιά. Αυτή είναι η εξουσία. Και εξελίσσεται σιγά σιγά σε μία εξουσία κοινωνική.

Αυτή την μικροεξουσία έχει αναλύσει ο Φουκώ, και είναι κάτι το οποίο ασφαλώς υπάρχει. Για παράδειγμα η εξουσία των γιατρών απέναντι στους ασθενείς, και ούτω κάθε εξής. Παντού έχουμε πηγές εξουσίας. Η εξουσία είναι μία Λερναία Ύδρα.


[...]


Αν δεν αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο άμεσα, θα βρεθούμε στη θέση που βρέθηκαν άλλοι. Και όχι μόνο. Υπάρχουν και από την άλλη μεριά και οι Σταλινικοί. Λοιπόν αυτά, να μην τα ξεχνάμε. Τα ολοκληρωτικά καθεστώτα μοιάζουνε. Εκεί που συνενώνονται, είναι εναντίον της δημοκρατίας. Εναντίον αυτής της ιδέας της ελευθερίας (της έκφρασης, του τύπου, των δικαιωμάτων, κλπ).


[...] Δηλαδή, ποιος φταίει, για τον εμφύλιο; Φταίνε οι δεξιοί, ή ο Ζαχαριάδης; Γιατί δεν έγινε εμφύλιος στη Γαλλία ή στην Ιταλία; Διότι εκεί τα κόμματα τα σοσιαλιστικά και τα κομμουνιστικά, συμφώνησαν να κάνουν ένα κοινό μέτωπο εναντίον του φασισμού.


Εδώ, ήρθαν οι αντάρτες του ΕΑΜ και του ΟΠΛΑ, και τριγυρίσανε τους αξιωματικούς του Ψαρρού, και τους σφάξανε! Οι οποίοι αξιωματικοί, ήταν δημοκρατικοί και φιλελεύθεροι.


Αυτοί το κάνανε από μόνοι τους; Το έκαναν επειδή είχαν νοοτροπία σταλινική. Αυτά όλα έρχονται απ’ έξω.


Το θέμα λοιπόν, είναι ότι πρέπει να πολεμήσουμε το φασισμό σε όλες του τις πλευρές και απ’ την αρχή και συνεχώς και με μετωπική σύγκρουση! Όχι με υπεκφυγές. Όχι να πηγαίνουν στας ελληνικάς καλένδας οι αντιρατσιστικοί νόμοι... Δηλαδή, αυτό που κάνουν τώρα με τον αντιρατσιστικό νόμο, που ούτε καν τον θέτουν μπροστά στη βουλή, και τον βάζουν στο ψυγείο… Αυτό είναι τεράστιο λάθος, και θα το μετανιώσουν μια μέρα.


Ο Μητρόπουλος παρομοιάζει την Ελλάδα με την Τουρκία. Η Ελλάδα, παρόλα τα αμαρτήματά της έχει μία δημοκρατική παράδοση, η οποία δεν υπήρχε ποτέ στην Τουρκία. Αφενός. Αφετέρου, η Τουρκία είναι μία Ισλαμική χώρα.


[...] Μπορούμε να θέσουμε την Χρυσή Αυγή εκτός νόμου, και μάλιστα έμμεσα, με το νόμο εναντίον του ρατσισμού. Από τη στιγμή που εκπέμπεις και πράττεις υπέρ του ρατσισμού και αντιδημοκρατικά είσαι εκτός νόμου! Απλούστατο.


Εάν δεν το περάσουν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, κακό του κεφαλιού τους και ολονών μας! Έπρεπε εξ αρχής να μη το δεχτούν οι δικαστικές αρχές, οι οποίες αναγνωρίζουν την ίδρυση ενός κόμματος.-
Το μαγαζάκι του Κούλογλου



Πηγη: Lenin Reloaded

46 σχόλια:

  1. Τι να πεις : Ονομα και πραμα νανος. ΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για την συνταξη; για τα φραγκα; ποσο πατος ποια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από 902.gr
    ( http://902.gr/eidisi/apopseis-sholia/18038/syriza-skoyrletis-anamasaei-antikommoynistika-kataskeyasmata )

    ΣΥΡΙΖΑ - Σκουρλέτης: Αναμασάει αντικομμουνιστικά κατασκευάσματα

    (..)Αποκαλυπτική είναι η τοποθέτηση του Πάνου Σκουρλέτη, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χτες σε εκπομπή στον ΑΝΤ1 είπε ότι «η μεγάλη διαφορά στο ναζισμό και στο σταλινισμό δεν είναι ότι και οι δυο ήταν ολοκληρωτικές καταστάσεις που είχαν ανθρώπινα θύματα. Είναι ότι η κοσμοθεωρία του φασισμού θέλει να εξοντώσει τον άλλο λόγω της φυλετικής του καταγωγής, της διαφορετικότητας στο χρώμα και είναι κατά των αδυνάτων εν γένει. Οι άλλοι (σ.σ. οι Σοβιετικοί) έκαναν συγκεκαλυμμένα τα εγκλήματα. Εγκλήματα, αλλά όχι να εξισώνουμε τα ίδια με τα άλλα».

    Ο Π. Σκουρλέτης κάνει αυτό που υποτίθεται ότι αρνείται. Βάζει στο ίδιο τσουβάλι το ναζισμό με το σοσιαλισμό. Για τον Π. Σκουρλέτη οι ναζί και οι Σοβιετικοί είναι το ίδιο, εγκληματίες αλλά με …διαφορές! Ο Π. Σκουρλέτης βάζει πλάτη για να περάσει η αντιδραστική θεωρία των «δύο άκρων».

    Διαστρεβλώνει συνειδητά την ιστορία. Δε σέβεται τίποτα, ούτε την αλήθεια.
    Απάντηση του δίνουν τα 20 εκατομμύρια των νεκρών στρατιωτών του Κόκκινου Στρατού, αλλά και νεκρών γυναικών και παιδιών, τα 10 εκατομμύρια των σακατεμένων στις μάχες Σοβιετικών. Τα εκατομμύρια των νεκρών κομμουνιστών που σε κάθε κράτος πρωτοστάτησαν για την οργάνωση της λαϊκής αντίστασης ενάντια στο φασισμό. Αυτή η θυσία των κομμουνιστών, αυτή η θυσία του λαού της Σοβιετικής Ένωσης ήταν που οδήγησε στη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, έχει μπει ουσιαστικά στο χορό της θεωρίας των «δύο άκρων», στο χορό της ταύτισης του σοσιαλισμού με το ναζισμό, στο χορό της παραχάραξης της Ιστορίας. Όσοι αισθάνονται αριστεροί πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα.(..)Ιlief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά τον Πάγκαλο
      ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/05/blog-post_7085.html )
      και άλλοι παίρνουν σειρά στον αντικομουνισμό

      από TRASH – ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΡΡΗ
      Το Κατίν και ο Γκαιμπελκατινισμός του Χατζησωκράτη
      ( http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/05/blog-post_9955.html )

      ( http://edoketora.blogspot.gr/2013/05/blog-post_23.html ).Ilief

      Διαγραφή
    2. Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

      Από
      ( http://edoketora.blogspot.gr/2012/05/do-you-love-me-like-i-love-you.html )

      (..)
      Στην Ελλάδα, επιτυχία της ριζοσπαστικής αριστεράς, θεσμικό αδιέξοδο
      Βάλια Καϊμάκη Le Monde Diplomatique
      Μτφρ. αποσπάσματος: dkoss (συμπληρώματα LR)

      Ο σύντροφος Στάλιν μπορεί να αναπαύεται ήσυχα στον τάφο του, το ΚΚΕ επαγρυπνεί, αποφασισμένο να εκπληρώσει την αιώνια αποστολή του: να υπηρετήσει την εργατική επανάσταση, να σταθεί φρουρός τής άφιξής της, να προετοιμάσει τα στρατεύματα και πάνω από άλλα να μην αφήσει να ακουστεί το τραγούδι των σειρήνων που υπόσχονται νίκη τής αριστεράς. Κατά τη διάρκεια τής σύντομης προεκλογικής εκστρατείας στην Ελλάδα, όλοι οι κομουνιστές που προσκλήθηκαν να εμφανιστούν στα τηλεοπτικά πλατό επέμεναν σε ένα σημείο: είμαστε το Κομουνιστικό Κόμμα, και όχι «αριστερά».

      [...]

      Ο κύριος Τσίπρας θα κρατήσει όσο γίνεται περισσότερο την εντολή που θα λάβει στις 8 Μάη. Στην διάρκεια των τριών αυτών ημερών, θα επαναλάβει ακούραστα το μήνυμά του για ενότητα της αριστεράς, το οποίο το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ απέρριψαν επίσημα πριν τις εκλογές. Τώρα όμως, [ο κος Τσίπρας] επιχειρεί ένα βήμα παραπάνω, προτείνοντας σύγκληση κοινών σωμάτων, τείνοντας το χέρι στους οικολόγους (που δεν μπόρεσαν να υπερβούν το εκλογικό κατώφλι του 3%), στους μαοϊστές, τους λενινιστές, τους τροτσκιστές, τους διαφωνούντες τού ΚΚΕ, σε όλο τον «γαλαξία» των κομμάτων τής αριστεράς.

      Ανομολόγητος σκοπός και διακαής επιθυμία όλων των ελλήνων της αριστεράς είναι η κατάρρευση του ΚΚΕ με σκοπό τον μετασχηματισμό του σε νέες βάσεις, ούτως ώστε η ελληνική αριστερά να λάβει τη θέση που της αρμόζει στην ελληνική κοινωνία.(..)Ilief

      Διαγραφή
    3. Και πάνω από όλα

      Από ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ
      ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7453886&publDate=24/5/2013 )

      Η «αντιρατσιστική» ΕΕ... απέχει (!) από την ψηφοφορία κατά του ναζισμού!

      (..)
      Δεύτερη (και παρακαλούμε την ΠΡΟΣΟΧΗ σας): Στις 21/12/2010 - για δεύτερο συνεχόμενο έτος - η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε ψήφισμα, με το οποίο καταδίκαζε την ηρωοποίηση όσων συμμετείχαν στις φασιστικές λεγεώνες των «Βάφεν SS», τις δημόσιες εκδηλώσεις δικαίωσης του ναζιστικού παρελθόντος και του ναζισμού, την ανέγερση μνημείων προς τιμήν των ναζί και των συνεργατών τους, τη βεβήλωση ή καταστροφή μνημείων προς τιμήν των αγωνιστών κατά του φασισμού και του ναζισμού, την παράνομη εκταφή ή μεταφορά των σορών των θυμάτων της φασιστικής θηριωδίας.

      Το ψήφισμα υπερψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών (129) του ΟΗΕ. Κι όμως:

      Σε αυτά τα 129 κράτη που καταδίκασαν το ναζισμό, δεν ήταν κανένα κράτος - μέλος της ΕΕ!

      Στην ψηφοφορία στον ΟΗΕ κατά του ναζισμού, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ επέλεξαν την... αποχή!

      *

      Αλήθεια:

      Αυτή η ΕΕ, με αυτές τις κυβερνήσεις (και τις ελληνικές), που αρνείται να καταψηφίσει στον ΟΗΕ το ναζισμό. Που επιλέγει διά της αποχής τη σιωπηρή στήριξη της ηρωοποίησης και αποκατάστασης των συνεργατών των ναζί εγκληματιών πολέμου που ανοιχτά πραγματοποιείται σε σειρά από κράτη - μέλη της ΕΕ.

      Αυτή η ΕΕ, στο εσωτερικό της οποίας εντείνονται οι διώξεις ενάντια σε βετεράνους αγωνιστές της αντιφασιστικής πάλης, σε κομμουνιστές και Κομμουνιστικά Κόμματα.

      Αυτή η ΕΕ, που ενώ αρνείται την καταδίκη του ναζισμού και των «Βάφεν SS», ταυτόχρονα επιδίδεται στη χυδαία διαστρέβλωση και γκεμπελική παραχάραξη της Ιστορίας και πρωταγωνιστεί στην ανιστόρητη επιχείρηση εξίσωσης του ναζισμού με τον κομμουνισμό.

      Αυτή η ΕΕ και η «ευθυγράμμιση» μαζί της είναι που θα μας προστατέψει από το «αυγό» και από τα «φίδια» του;
      Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ (..)Ilief

      Διαγραφή
  4. Μα ο κ. Βαλαωρίτης δεν λέει τιποτα περισσοτερο απο την ΕΕ που εξισωνει τον Κομμουνισμο με τον φασισμο ή απο τους εγχώριους οπορτουνιστές που αφριζουνε απο το κακό τους όταν ακούνε τις πανάγιες λέξεις κομμουνισμος και σοσιαλισμος.
    Εχω αηδιάσει πια απο τετοιους ανιστόρητους αντιδραστικους που το παίζουνε αριστεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ τους δε θα περάσει. Ακόμα τους πονάει ο μέγας πατριωτικός πόλεμος. Ακόμα τους πονάει η νίκη του κόκκινου στρατού υπο τη καθοδήγηση του Στάλιν... για αυτό και χύνουν τόσο φαρμάκι. Γιατί ο σοσιαλισμός απέδειξε ΚΑΙ στρατιωτικά την υπεροχή στο πιο λυσσασμένο μαντρόσκυλο του συστήματος... το ναζισμό/φασισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ φοβούμαι πάντως πως τέτοιες απόψεις περνάνε στον κόσμο. Κακά τα ψέματα είμαστε πράγματι ένας λαός δίχως ιστορική μνήμη και κυρίως δίχως ταξική συνείδηση. Ο οποιοσδήποτε οπορτουνιστής μικροαστός που το παίζει δημοκράτης αριστερός σερβίρει στον κόσμο τέτοιες μπούρδες σε ύφος "σοφού" και τα γίδια τρώνε το χόρτο. Δυστυχώς όσο έχουν τα κανάλια που τους σπρώχνουν τόσο θα βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από εμάς. ΝΕΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ο κόσμος και καταλαβαίνει και ακούει αυτά που λέει το ΚΚΕ. Και ας μην το ψηφίζει. Διαφορετικά γιατί τόσος ντόρος γύρω από ένα "σταλινικό απολίθωμα" του 4,5%;

    Παλαιότερο από REDFLY
    ( http://redflyplanet.blogspot.com/2013/04/blog-post_3.html )

    (..)Φτιάχνουν το μέτωπο, ώστε να αντιμετωπιστεί το ΚΚΕ
    Ένα φάντασμα πλανιέται στα μυαλά των αστών και μικροαστών υπηρετών τους: το φάντασμα του ΚΚΕ και της εργατικής εξουσίας. Όλες οι δυνάμεις του γερασμένου ελληνικού καπιταλισμού ενώθηκαν σε μια ιερή συμμαχία για να κυνηγήσουν αυτό το φάντασμα : από την Χρυσή Αυγή μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ, από τον αντιδραστικό αστικό τύπο μέχρι τις διαδικτυακές αριστερές παραφυάδες τους. Και όπου λάσπη, αντικομμουνισμός και χάρα, ο γελωτοποιός του βασιλιά δεν μπορεί παρά να είναι πρώτος στην σειρά.(..)Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σημερα ο "Ρ" αναδημοσιευει σχολιο απο την ιστοσελιδα της ΧΑ που φρενιασε επειδη ο Κουτσουμπας αποκαλυψε στην ΝΕΤ οτι δεν ειναι παρα μπραβοι των πλουσιων και ισχυρων, εναντια στους πληβειους και τους αδυνατους. Αυτο τους ετσουξε. Περαν του ρατσισμου και του εθνικισμου που αφορουν μια μειοψηφια κουφιοκεφαλων η αρριβιστων, η προπαγανδα της ΧΑ στοχευει στους πληβειους, τους εκτος "συστηματος". Οταν λοιπον ξεμπροστιαζονται, σαν δουλικα των μεγαλοαστων τοτε καταφευγουν σε διαφορες κοινοτοπες αντιΚΚΕ ανοησιες. Προχτες στο Κοινοβουλιο το ΚΚΕ εκανε διανα. Την προταση του για τα χρεη των νοικοκυριων η κατα τ'αλλα λαλιστατη ΧΑ δεν ΤΟΛΜΗΣΕ να την ψηφισει ουτε καν για λογους δημαγωγιας. Γιατι; Μα γιατι οι εφοπλιστες και οι αλλοι πλουσιοι προστατες και καθοδηγητες της της το απαγορεψαν. Αυτο φιλε ΡΟΕ πρεπει να το μαθει καθε ανθρωπος που χρωσταει στις τραπεζες και που η ΧΑ στην Βουλη του αρνηθηκε την ελαφρυνση και τον χαρακτηρισε και μπαταξη. Σκεφτειτε το! ΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η πιο βρωμικια μορφη του φασισμου ειναι ο αντικομμουνισμος. Και οι πιο βρωμικοι αντικομμουνιστες μαζι με τον ναζιστοφασιστικο αποπατο της Χ.Α. ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ και λοιποι οπορτουνιστες που φορανε την προβια του αριστερου. Και ειναι ζητημα χρονου που ο λαος θα τους πεταξει στον σκουπιδοντενεκε και τους μεν και τους δε. Γιατι τοτε θα τους εχει ξεγυμνωσει μ,ια για παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς τον υπεύθυνο του ιστολόγιου. Το ανώνυμο σχόλιο [9.11μμ] εμπίπτει στα υβριστικά και σας εκθέτει ανεπανόρθωτα πολιτικά, είναι ντροπή η εξίσωση της εγκληματικής συμμορίας της ρατσιστικής ναζιστικής ΧΑ με τους φίλους και ψηφοφόρους του Συριζα. Marmaras

      Διαγραφή
    2. Εξισωση ως προς τον αντικομμουνισμο. Οι ΣΥΝ,ΣΥΡΙΖΑ κ.α. οπορτουνιστες ειναι το ιδιο αντικομμουνιστες οπως και η Χ.Α. Το απεδειξαν και με πραξεις και με λογια και με υπουλα χτυπηματα στο Κομμα παντοτε. Και αυτο ειναι η αληθεια. Που βλεπεις τιποτα το υβριστικο εδω;

      Διαγραφή
    3. Δεν γίνεται εξίσωση φίλων και ψηφοφόρων, πονηρέ Μαρμαράκο.
      Γίνεται εξίσωση στελεχών.

      Ούτε οι ψηφοφόροι της ΧΑ αποτελούν αντικομμουνιστική συμμορία, ούτε βεβαίως οι φίλοι και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Τα στελέχη τους όμως, είναι εξίσου αντικομμουνιστές μέχρι το κόκκαλο.

      Διαγραφή
    4. Πιό επίσημο ντοκουμέντο του κόμματός σας εξισώνει τον ΣΥΡΙΖΑ με την εγκληματική ναζιστική συμμορία της ΧΑ; Πάτε καλά ή έχετε σαλτάρει εκεί στο Redfly και υιοθετείται τέτοιες άθλιες θέσεις; marmaras

      Διαγραφή
    5. Μια χαρά είμαστε μαρμαράκο.

      Εσύ όμως θα μας εξηγήσεις κάποια στιγμή, γιατί στηρίζεις αυτά τα αντικομμουνιστικά τσιράκια του συστήματος ?

      Ξέρεις δεν χρειάζεται να κρατάς ματσούκι ή μπαλτά, ώστε να αναλάβεις την βρώμικη δουλειά της εργοδοσίας. Διότι υπάρχει απο την μια το μαστίγιο (Χρυσή Αυγή), αλλά υπάρχει απο την άλλη και το καρότο (Συριζα). Όπως βλέπεις δεν εξισώνουμε το καρότο με το μαστίγιο. Αλλά δεν παραβλέπουμε το γεγονός, πως και τα δυο αποτελούν εργαλεία της ίδιας κοινωνικής τάξης και στηρίζονται στην ίδια ακριβώς βρώμικη αντικομμουνιστική προπαγάνδα.

      Άσε λοιπόν τις πονηριές, και απάντα γιατί τους στηρίζεις.

      Διαγραφή
    6. Θεωρητικά ο αντικομμουνιστής στην εποχή του ψυχρού πολέμου ερχόταν σε αντιπαράθεση με τους πραγματικούς κομμουνιστές με κάτι τέτοιο δεν μοιάζετε παιδιά! Marmaras

      Διαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ποιο βλακας πεθαινεις...επαναλαμβανομαι αλλα τι να κανω το ιδιο και η βλακεια. αλλα ας απαντησουμε στα σοβαρα για να μην νομιζει κανας εξυπνος οτι κανουμε την παπια.
    καταρχην να συντονιστητε, γιατι σε αλλα μπλοκ γραφετε για 25 και αλλου 27. θα μου πεις 2 πανω 2 κατω τι σημασια εχει, αλλα τελος παντων οργανωθειτε. επισης να εχετε ενιαια ημερομηνια "απελευθερωσης" γιατι παλι εμφανιζετε μια ανακολουθια.
    η συγκεκριμενη ειδηση με τον συγκεκριμενο σχολιασμο, αρχιζει και εμφανιζεται περιπου 1 1/2 χρονο πριν απο ακροδεξια (sic) μπλογκ χωρις καμια αποδειξη των λεγομενων τους. που ας πουμε θα βρουμε την περιβοητη αυτη αποφαση της μυστικης αστυνομιας της γερμανιας; ετσι για να σιγουρευτουμε ρε αδερφε.
    αν εγω πω στον redfly οτι ξερεις ο ανωνυμος των 10:41 ειναι κραγμενη αδερφη που τον πηδανε μαυροι στην ομονοια, ο redfly δεν μπορει να με χρησιμοποιησει ως πηγη μετα για να το μεταφερει, εκτος και αν βρει φωτογραφιες, μαρτυριες των μαυρων ή και τριτων που τους ειδαν.
    αλλα οσο και αν το παλευεις ομως κοιτα να δεις που τα ρημαδια τα γεγονοτα σε διαψευδουν.
    ας δουμε τι εχουμε. κατηγορειτε λοιπον το ΚΚΕ για συμπαιγνια με το φασιστικο κρατος της βουλγαριας, συμμαχου της φασιστικης γερμανιας, η οποια ηταν αυτη που εξοπλιζε τους φασιστες της εποχης για να φιαξουν τα ταγματα ασφαλειας -που παρεπιπτοντως δεν εριξαν τουφεκια ουτε απεναντι στους γερμανους, στους ιταλους, ουτε στους βουλγαρους κατακτητες- του ιδιου κρατους που φυλακιζε και εξοντωνε τους βουλγαρους κομμουνιστες και για ποιο λογο;
    οι αμοιβαδες της χ.α. μας λενε λοιπον οτι το εκαναν για να φιαξουν το βουλγαρικο κρατος με την μακεδονια μεσα. αλλη περιπτωση συντονισμου που πρεπει να δειτε γιατι καποιοι λενε οτι τους απελευθερωσαν οι γερμανοι και αλλοι οτι απελευθερωθηκαν με παρεμβαση των βουλγαρων φασιστων.
    ΔΗΛΑΔΗ, ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΑΛΛΑ 2 ΚΡΑΤΟΙ ΠΑΝΙΣΧΥΡΑ ΤΟΤΕ, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΕΧΘΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΕ ΤΙ; ΣΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ; ΔΛΔ 25 ΚΑΤΑ ΑΛΛΟΥΣ 27 ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ Ο ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ. ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑ -1600 ΣΤΕΛΧΗ ΤΟΥ ΣΑΠΙΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΥΓΕΙ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΒΑΘΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ- ΝΑ ΞΑΝΑΣΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΜΠΡΑΒΟ!!!!! ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗ.
    αποδειξαμε λοιπον οτι ειναι ατοπο οι βουλγαροι φασιστες να πιεζουν για απελευθερωση ελληνων κομμουνιστων, γιατι και να δεχτουμε οτι το εκαναν γιατι οι κομμουνιστες ελεγαν για εννιαιο μακεδονικο κρατος (κατι που το ΚΚΕ το ειχε αναιρεσει πολυ γρηγορα, αλλα ειναι ψιλα γραμματα για τους επαγγελματιες ψευτες και αμορφωτους), οι κομμουνιστες μιλανε παντου και παντοτε για σοσσιαλιστικο κρατος που δεν περιλαμβανει εθνοκαθαρσεις κτλ κτλ.
    οι γερμανοι λοιπον (συμφωνα με την αλλη βερσιον της υποθεσης) για ποιο λογο να απελευθερωσουν τους κομμουνιστες; για να τους ξαναπιασουν μετα και να πουν 25 κομμουνια λιγοτερα; ασε που παρολο το συμφωνο ριμπεντροπ-μολοτοφ (μην ξαναπω τα γνωστα και γινεις ρομπα και για αυτο) οι γερμανοι ειχαν στοχο την επιθεση στην ΕΣΣΔ, σχεδιο που το ειχαν εκπονησει πριν καν την κυρηξη επισημα του Β παγκοσμιου πολεμου, αρα λοιπον τι; θα απελευθερωναν 25 ή 27 κομμουνιστες για να υπαρχουν περισσοτερα οπλα να τους συμαδευουν; οι γερμανοι ειναι πολλα πραγματα αλλα μαλακες δεν ειναι. αλλα ακομα και αν ηταν ετσι γιατι απελευθερωσαν αυτους και οχι τον ζαχαριαδη; γιατι οχι τον ιωαννιδη; και γιατι να το κανουν απο την στιγμη που ο πορφυρογενης απο την κρητη ειχε ηδη δωσει το στιγμα της ενοπλης παλης κατα των γερμανων; ενω ηδη απο την κερκυρα με τις 3 επιστολες ο ζαχαριαδης ειχε δωσει το σαλπισμα και για την μαχη στην αλβανια αλλα και γενικα κατα του φασισμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στα τελη του ιουνη του 41 δλδ απο 20 και μετα το γραφειο περιοχης μακεδονιας θρακης αποφασιζει την δημιουργια ανταρτικων ομαδων (νιγριτα οδυσσεας ανδρουτσους, κιλκις αθανασιος διακος). 7&9 σεπτεμβρη εχουμε τις πρωτες επιθεσεις σε σταθμους χωροφυλακης και στις 22 οι 3 πρωτοι γερμανοι νεκροι ενω το βραδυ 28 προς 29 σεπτεμβρη στα χωρια της δραμας ξεσηκωνονται απεναντι στους βουλγαρους κατακτητες με μπροσταρηδες τους ΚΚΕδες και μετα απο σκληρες μαχες στο δοξατο και στα γυρω χωρια πανω απο 3 χιλιαδες σκοτωνονται, αναμεσα τους ο γραμματεας του γραφειου περιοχης μακεδονιας θρακης τζαννης αποστολος, μπαρμπας παρασκευας, μαζαρακης παρασκευας και λαμπρος και ο οργανωτης της ΟΚΝΕ πασχαλιδης γρηγορης.
      την ωρα δηλαδη που το ΚΚΕ οργανωνε το ανταρτικο απεναντι στην τριπλη κατοχη και μετραγε τους πρωτους του νεκρους, οι απογονοι των συνεργατων των γερμανων, που δεν εριξαν ουτε ντουφεκια στον αερα απεναντι στους βουλγαρους (για γερμανους και ιταλους δεν συζηταω, ηταν απασχολημενοι με το να κανουν τους ντζαβατζηδες στις γυναικες, τις αδερφες και τις μανες τους για να πανε με τους κατακτητες), εχουν το θρασσος να κατηγορουν το ΚΚΕ οτι τα ειχε κανει πλακακια με τους κατακτητες.
      εμεις λοιπον σαν ΚΚΕ καλουσαμε απο το 33 σε παλη κατα του φασισμου. στο αλβανικο μετωπο ηταν οι πρωτοι που θελησαν να πανε εθελοντες και δεν τους αφησαν, αντιθετα τους παραδωσαν στους κατακτητες, ηταν οι πρωτοι που οργανωσαν την αντισταση σε αντιθεση με διαφορους τσολακογλου, ραλληδες, μπουρανταδες, πλαστηρες, παπαγοι, παπανδρεου, στηνες κτλ κτλ.
      παλευαν για την ανεξαρτησια της ελλαδας και την λαικη εξουσια και ναι και για την υπερασπιση της, συμμαχου αλλωστε, ΕΣΣΔ. σε αντιθεση με εσας (φασιστες και διαφοροι τροτσκες και αναρχογκρουμπουσκουλα) που αλλοι φανερα και αλλοι ενδομυχα συνεργαζοσασταν ή θελατε την νικη της ναζιστικης γερμανιας.
      το ΚΚΕ και οι κομμουνιστες της ευρωπης απεναντι στους φασιστες στον δευτερο παγκοσμιο μετρανε εκατομβες νεκρων, σε αντιθεση με ολους τους υπολοιπους.
      αντε και περαστικα και να θυμασε φιλαρακο οτι στις 9 του Μαη στο ραιχσταγκ καρφωνε ο κοκκινος στρατος την κοκκινη σημαια με το σφυροδρεπανο.
      η μλκ ηταν οτι αντι να κατεβει ο ΕΛΑΣ και να την υψωσει στην ακροπολη κυνηγουσε τον αλλο φασιστα, τον ζερβα, στα βουνα της ηπειρου.
      Υ.Γ. το δις εξ αμαρτειν.....

      Διαγραφή
    2. "η μλκ ηταν οτι αντι να κατεβει ο ΕΛΑΣ και να την υψωσει στην ακροπολη κυνηγουσε τον αλλο φασιστα, τον ζερβα, στα βουνα της ηπειρου."

      Αυτά παθαίνεις όταν ο ίδιος ο ηγέτης που λατρεύεις σε " πουλάει" γιατί έχει συμφωνήσει να αφήσει την Ελλάδα στην επιρροή του Τσώρτσιλ και των Αμερικανόφιλων και ο ίδιος ο Πατερούλης κράτησε τις χώρες που ήθελε.
      Aλλα ναι, ξέρω, όλα αυτά για σένα είναι αστική προπαγανδα και παραπληροφόρηση των Αμερικανων κτλ, αλλα έτσι φιλε μου ποτε δεν θα καταλάβεις γιατί ένας στρατός που θα μπορούσε να κυριαρχήσει ανετα στην ελλάδα και να γίνει κυβέρνηση για πλακα, καταθέτει τα όπλα και παραδίδεται «ετσι ξαφνικα» . Συνέχιζε να παραποιείς την ιστορία όπως σε βολεύει και έτσι ποτε δεν θα καταλάβεις υπό πιο πνεύμα υπογράφτηκε η Βάρκιζα απο τους Κουτσουμπες της εποχης και ποσες αλλες Βάρκιζες υπογράφτηκαν γιατί οι ηγεσίες του ΚΚΕ κάνανε απλώς αυτό που κανεις εσύ τώρα, δηλαδή πλήρης υποταγή στην αλανθαστη πολιτική γραμμή χωρίς αντίλογο ή αντίρρηση.

      Και κατι άλλο: ενας, όχι δεκα, ενας, από σας τους υπερασπιστες του Κομμουνιστικού Ιδεώδους που γραφετε με τοσο παθος για τον Σταλιν και τη δικτατορια του Προλεταριατου, εχει επισκευτεί ποτε κάποια από τις χώρες της πρωην Σοβ. Ενωσης και να ρωτησετε τη γνωμη των απλων ανθρωπων για το κομμουνισμο; Ετσι από περιέργεια ρε παιδια, γιατι δεν πατε να περπατησετε περήφανα με μια σημαια με το σφυροδρεπανο στους δρομους που σφυρηλατήθηκε η επανάσταση για το καλο του Λαου; διπλα μας είναι αυτές οι χώρες που εζησαν με το μοντελο που σκιζεστε να υποστηριζετε! Όταν πατε, τοτε ας ξανακάνουμε κουβεντα για το που θα ηταν η Ελλαδα τωρα αν ειχε γινει και αυτή Σοβιετικό προτεκτοράτο.

      Μόνο ένα σωστό διάβασα σήμερα, από τα παραπάνω μηνύματα-οχετούς : ότι το κκε δεν είναι αριστερα. Ευτυχως! Παλι καλά! Σαν Αριστερος νιωθω πολύ καλύτερα που δεν μας βαζετε στο ιδιο τσουβάλι με σταλινικές πρακτικες και ολοκληρωτικά καθεστώτα . Εύγε για την ειλικρίνεια σας.

      Διαγραφή
    3. από
      (..) Κώστας Κάππος

      Αθήνα, 28 Ιουλίου 2004

      Ο Αντισταλινισμός είναι δειλός αντικομουνισμός

      Ο Θανάσης Γιαλκέτσης (Θ.Γ.) άλλοτε στέλεχος της ιδεολογικής επιτροπής του Κ.Κ.Ε. παρουσιάζει στην «Κυριακάτικη» Ελευθεροτυπία (25.7.2004) τρία κείμενα που ουσιαστικά λένε ότι δεν ήταν ο Στάλιν που εφάρμοσε «τρομοκρατικές μεθόδους», αλλά τον δρόμο τον έστρωσε ο Λένιν. Κατ’ αρχήν δεν κατάλαβα ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί αυτή η παράθεση. Μήπως ότι εμείς είμαστε κατά της Δημοκρατίας, κατά της Ελευθερίας; Δηλαδή ότι εμείς είμαστε αντιδημοκρατικοί, ενώ στα αφεντικά που υπηρετεί ο Θ.Γ. είναι δημοκράτες; Ας είναι.

      Ο Ιταλός ιστορικός Μάσιμο Σαλβαντόρι γράφει ανάμεσα στ’ άλλα: «Παρ’ όλα αυτά όμως -και αυτό είναι το κρίσιμο σημείο- τα όπλα και τα εργαλεία που δημιουργήθηκαν από τον πρώτον (Λένιν) ήταν αυτά που κατέστησαν παντοδύναμο τον δεύτερο (Στάλιν)». Και σε άλλο σημείο γράφει: «Ήταν εκείνος που μετά την κατάληψη της εξουσίας διέταξε την διάλυση της Συντακτικής Συνέλευσης, την κατάργηση των άλλων κομμάτων, την καταπίεση των Μενσεβίκων, των αναρχικών, των Σοσιαλοεπαναστατών».

      Ο Κώστα Παπαϊωάννου (γιος του άλλοτε Δ/ντη της Βιομηχανικής Σχολής του Πειραιά που σπούδαζε και ζούσε στο Παρίσι και τροφοδοτούσε τον πατέρα του με αντικομουνιστικά κείμενά του που τα δημοσίευσε στο περιοδικό της Σχολής «Σπουδές» και δεν ακούστηκε καμία φωνή του ενάντια στη δικτατορία του 1967) συμπληρώνει: «Ο Λενιν και ο Τρόσκι τρία χρόνια αργότερα» διατάσσουν τον βομβαρδισμό των εξεγερμένων της Κονστάνδης και ο Λέννιν διακηρύττει: «τα επαναστατικά μας δικαστήρια πρέπει να τουφεκίζουν αυτούς που θα υποστηρίζουν δημόσια τον μενσεβικισμό».

      1. Κατ’ αρχήν δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι «η βία είναι η μαμή κάθε παλιάς κοινωνίας που κυοφορεί μια καινούργια» (Κ. Μαρξ Κεφάλαιο Τόμος 1ος, σελ. 776, έκδοση Σύγχρονη Εποχή), εκτός αν διαφωνεί ο Θ.Γ. μετά την αποχώρησή του από το Κ.Κ.Ε.

      2. Οι συγγραφείς που παρουσιάζονται δεν αναφέρουν λέξη για την ένοπλη εισβολή στη Σοβιετική Ρωσία δεκατεσσάρων Ιμπεριαλιστικών χωρών μαζί και της Ελλάδος για να καταπνίξουν την Οκτωβριανή Επανάσταση στην κούνια της.

      3. Παραπονιούνται για τη διάλυση της Συντακτικής Συνέλευσης, δεν τους είδα όμως ποτέ να παραπονούνται για τη διάλυση της Βουλής στην Ισπανία το 1936 καις τη Χιλή ο 1973.

      4. Αναφέρεται ότι ο Λένιν υπόδειξε στα δικαστήρια να εκτελούνται όσοι υποστηρίζουν δημόσια το μενσεβικισμό. Αυτό δεν το έχω δει πουθενά. Μάλιστα πρόσφατα διάβασα μια βιογραφία του Λένιν από τη γαλλίδα Ιστορικό Έλεν Καρέρ ντ’ Ενκός (ο Λένιν έκδοση Εστία) που αποτελείται από 530 σελίδες και αναφέρεται στα αρνητικά του Λένιν και δεν λέει τίποτα τέτοιο.

      Τέλος γράφουν ενάντια στο Στάλιν. Γι’ αυτό έχουμε κάνει αυτοκριτική. Δεν ζητάμε από τους αστούς ιδεολόγους να κάνουν το ίδιο για την ένοπλη παρέμβαση των Εγγλέζων το 1944 στην Αθήνα, που είχε σαν αποτέλεσμα να μας πνίξουν στο αίμα. Το μόνο που ζητάμε είναι να μην λένε τον Γεώργιο Παπανδρέου που είναι υπεύθυνος για την ένοπλη επέμβαση «Γέρο της Δημοκρατίας». Αλλά μιας και αναφέρονται στο ζήτημα έχουμε να πούμε τα εξής: Η στάση απέναντι στον Στάλιν είναι Λυδία λίθος για να κρίνουμε αν ένας είναι κομουνιστής ή όχι. Όποιος τάσσεται εχθρικά προς τον Στάλιν είναι δειλός αντικομουνιστής. Θυμάμαι γι’ αυτό το φίλο μου τον Νίκο Κοτζιά. Κριτική και αυτοκριτική για τον Στάλιν είναι δεκτή, αλλά όχι ξεθεμέλιωμα των πάντων και ταύτιση με τον Χίτλερ. Αν δεν υπήρχε ο Σοβιετικός Λαός με επικεφαλής τον Στάλιν η γερμανική σημαία μπορεί να κυμάτιζε ακόμα στην Ακρόπολη. Αυτά και καλά κρασιά! (..)Ilief

      Διαγραφή
    4. Αυτά που γράφει ο Modesto δεν είναι από το μυαλό του.

      Από μη "σταλινικό μπλοκ"

      ( http://allotriosi.wordpress.com/2009/03/17/resistancetonazis/ )

      Εκθέσεις των Ναζί στα τελευταία χρόνια της κατοχής για την στάση του Ζέρβα και του ΕΔΕΣ απέναντί τους. Η ιστοσελίδα λέει πως η πηγή είναι από το βιβλίο "Οι Ναζί για την εθνική αντίσταση στην Ελλάδα" εκδ.εταιρεία διάσωσης ιστορικών αρχείων (1940-1974).Ilief

      Διαγραφή
    5. Καταρχήν πες μας τι είσαι, για να ξέρουμε με ποιον μιλάμε.

      Δεύτερον, αν δεν έχεις ιδέα από πολιτική, καλύτερα να μη μιλάς. Επί εποχής Στάλιν, η μισή Ευρώπη έγινε σοσιαλιστική και ο Στάλιν ήθελε να είναι περικυκλωμένος από σύμμαχες χώρες και όχι εχθρικές. Επίσης οι Άγγλοι ήθελαν οπωσδήποτε την Ελλάδα γιατί ήταν στρατηγικού χαρακτήρα περιοχή. Η ΕΣΣΔ επέλεξε να μην εμπλακεί στα της Ελλάδας, διότι υπήρχε ο κίνδυνος γενίκευσης της κατάστασης και οι μνήμες ήταν νωπές από τον Β' Παγκόσμιο. Λανθασμένη πολιτική λέω εγώ, αλλά κρίνω με την ασφάλεια της απόστασης των 70 χρόνων από τότε.

      Η Κούνεβα, όταν τη ρώτησαν για τη σοσιαλιστική Βουλγαρία, είπε ότι δεν ήθελε να πέσει και να χαθούν οι κατακτήσεις που είχε ο λαός, αλλά να γίνει πιο δημοκρατικό.

      Και τέλος, είμαστε κομμουνιστές. Είναι πλεονασμός να πούμε να πούμε ότι είμαστε Αριστεροί. Εννοείται.
      Εσύ αντιθέτως, είναι υπερβολή να αυτοχαρακτηρίζεσαι Αριστερός.

      Rossa Salonica




      Διαγραφή
    6. Sedov26 Μαΐου 2013 - 12:55 μ.μ.

      Ούτε ο Πούτιν δεν μπορεί να ξεμπερδεύει από την μεγαλειώδη ιστορία της Σοβιετικής Ένωσης... Γιατί ο λαός δεν έχει ξεχάσει την προσφορά της κατά του φασισμού-καπιταλισμού...

      Δες μερικές φωτογραφίες:
      http://www.902.gr/eidisi/diethni/16623/timithike-i-68i-epeteios-tis-antifasistikis-nikis-sti-rosia-foto-video#/0

      "γιατι δεν πατε να περπατησετε περήφανα με μια σημαια με το σφυροδρεπανο στους δρομους που σφυρηλατήθηκε η επανάσταση για το καλο του Λαου;"

      Δεν χρειάζεται γιατί:

      Tα μέλη του Διεθνούς ράλι «Η Μεγάλη μας νίκη» μετέφεραν το μεγαλύτερο αντίγραφο στον κόσμο, της σημαίας της Αντιφασιστικής Νίκης 200 τετραγωνικών μέτρων (πιο μεγάλο το θέλεις το σφυροδρέπανο?). Με το αντίγραφο της σημαίας της Αντιφασιστικής Νίκης επισκέφτηκαν 95 πόλεις σε Ρωσία, την Ουκρανία, τη Λευκορωσία, το Καζακστάν, την Αμπχαζία, τη Νότια Οσετία, Υπερδνειστερία, και την παραμονή της 9ης Μάη το μετέφεραν στη Μόσχα.


      Και η άποψη των Ρώσων το 2013 για τους Σοβιετικούς Ηγέτες είναι:

      Θετική παραμένει για την μεγάλη πλειοψηφία των Ρώσων η εκτίμηση για τους ηγέτες της Σοβιετικής Εποχής, παρά τη συκοφάντηση του σοσιαλισμού, στην οποία σε καθημερινή βάση υπόκειται τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

      Τον Λένιν αντιμετωπίζουν «θετικά» ή «μάλλον θετικά» το 55% («αρνητικά» ή «μάλλον αρνητικά» το 28%).

      Τον Στάλιν αντιμετωπίζουν «θετικά» ή «μάλλον θετικά» το 50% («αρνητικά» ή «μάλλον αρνητικά» το 35%)

      Τον Μπρέζνιεφ αντιμετωπίζουν «θετικά» ή «μάλλον θετικά» το 56% («αρνητικά» ή «μάλλον αρνητικά» το 29%)

      Τον Χρουστσόφ αντιμετωπίζουν «θετικά» ή «μάλλον θετικά» το 45% («αρνητικά» ή «μάλλον αρνητικά» το 35%).

      Αντίθετα, οι ηγέτες που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην τελευταία φάση της ανατροπής του σοσιαλισμού, έχουν αρνητικό πρόσημο στην εκτίμηση των Ρώσων πολιτών. Έτσι «θετικά» ή «μάλλον θετικά» αντιμετωπίζει τον Γκορμπατσόφ και τον Γιέλτσιν το 22%, όταν το «αρνητικά» ή «μάλλον αρνητικά» φτάνει το 66% για τον πρώτο και το 64% για τον δεύτερο.

      Η έρευνα έγινε την περίοδο 19-22 Απρίλη από την εταιρεία δημοσκοπήσεων «Levada-center» και ρωτήθηκαν 1.601 πολίτες.

      http://www.902.gr/eidisi/diethni/17845/rosia-paramenei-thetiki-i-ektimisi-gia-toys-sovietikoys-igetes


      Άντε καληνύχτα και ελπίζω το φάντασμα του ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΎ να σε στοιχειώνει αριστερέ "κρυφό"καπιταλόφιλε... Έχω βαρεθεί να ακούω είμαι αριστερός-κομμουνιστής-επαναστάτης-κτλ... Κατά του καπιταλισμού είσαι? Τι ρωτάω και εγώ τώρα....
      Καληνύχτα και το μόνο σίγουρο είναι ότι τα λάθη του ΕΑΜ η Λαϊκή Συμμαχία δεν θα τα κάνει... Η ιστορική μελέτη του ΚΚΕ το διασφαλίζει... Η εξουσία ανήκει στους εργάτες ότι και αν κάνουν εχθροί και ΠΡΟΔΟΤΕΣ....

      Νίκος Τσάπης

      Διαγραφή
  12. Προς τον παραπάνω ανίδεο: Το ΕΑΜ μας έσωσε απ' την πείνα. Μόνο αυτό θα σου πω.

    Όσον αφορά τον Νάνο, απλά λυπάσαι για την κατάντια τέτοιων ανθρώπων.

    Rossa Salonica

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. από ( http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/05/1963.html )

    (..)Οταν ακούστηκε για πρώτη φορά το «Χάιλ Χίτλερ» στη Βουλή το 1963 και σβήστηκε από τα πρακτικά


    Στη σκιά των όσων τραγελαφικών σημειώθηκαν το πρωί της Παρασκευής, εμφανίζεται ένα κείμενο από μια άλλη εποχή της ελληνικής δημοκρατίας, οργισμένη και βίαιη, όταν το «Χάιλ Χίτλερ» ακούστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Κοινοβουλίου.

    Τις τελευταίες ώρες παρακολουθούμε ένα απίστευτο θέατρο του παραλόγου με τα όσα λυπηρά συνέβησαν εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου με βουλευτές της Χρυσής Αυγής να μιλούν για «γίδια» και «ξεφτιλισμένους», δείχνοντας ελάχιστο σεβασμό στον χώρο και να ακούγεται η απαράδεκτη φράση «Χάιλ Χίτλερ» σε μια πολύ άτυχη στιγμή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Πάντζα.
    Αυτομάτως ξεκίνησε ένας πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ των κομμάτων και, όπως ήταν αναμενόμενο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά.

    Ο χρήστης, Γιάννης Νικολόπουλος, ανέβασε στο twitter ένα εκπληκτικό απόσπασμα από ένα κείμενο με τα πρακτικά της Βουλής του 1963 όταν ακούστηκε για πρώτη φορά το «Χάιλ Χίτλερ» εντός Κοινοβουλίου, το οποίο ακολούθησαν αντεγκλήσεις, ύβρεις και ξυλοδαρμοί ανάμεσα σε βουλευτές της ΕΡΕ και της ΕΔΑ.

    Είναι μια περίοδος ιδιαίτερα εκρηκτική όπου τα εμφυλιακά πάθη δεν έχουν κοπάσει και οι εκλογές «βίας και νοθείας» του 1961 συνεχίζουν να απλώνουν τη σκιά τους πάνω από την πολιτική ζωή του τόπου.
    Σε πρώτο πλάνο ιστορικές μορφές της Αριστεράς όπως ο Ηλίας Ηλιού και ο Γρηγόρης Λαμπράκης, οποίος δολοφονήθηκε δύο περίπου μήνες μετά στη Θεσσαλονίκη και βουλευτές της ΕΡΕ, όπως ο αμφιλεγόμενος Κώστας Παπαδόπουλος, υπό το βλέμμα του Κώστα Καραμανλή.

    Αναλυτικά:

    «Τα ''Χάιλ Χίτλερ'' στη Βουλή το 1963. Στις 13 Μαρτίου 1963, πριν από 50 χρόνια,ο βουλευτής της ΕΔΑ, Ηλίας Ηλιού, προσπαθεί να τοποθετηθεί στη Βουλή, εκφράζοντας για μια ακόμη φορά, τη διαμαρτυρία του κόμματός του, για όσα είχαν προηγηθεί στις εκλογές βίας και νοθείας του 1961, με αφορμή τη συζήτηση μιας σειράς τροποποιήσεων στον νόμο περί Εσωτερικής Ασφάλειας του Ελληνικού Κράτους. Ο Ηλιού διακόπτεται συνεχώς από την πτέρυγα των εδράνων, όπου βρίσκονται καθισμένοι οι βουλευτές της ΕΡΕ του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
    Πρωτεργάτης των συνεχών διακοπών, είναι ο βουλευτής Κιλκίς, ΚώσταςΠαπαδόπουλος γνωστός οπλοφόρος αρχηγός της δεξιάς, παρακρατικής οργάνωσης Εθνικός Ελληνικός Στρατός (ΕΕΣ) που συνεργάστηκε με τους Γερμανούς την περίοδο της Κατοχής.

    Ο Ηλιού αρχίζει να ξετυλίγει το δράμα ενός χωριού του Κιλκίς, όπου ενώ το 1958 έχουν ψηφίσει 164 κάτοικοι την ΕΔΑ, τρία χρόνια μετά, η ΕΔΑ δε λαμβάνει καμιά ψήφο, χωρίς να έχει υπάρξει κάποια μεταβολή στους εκλογικούς καταλόγους και ενώ έχουν πληθύνει οι καταγγελίες για όργιο βίας εναντίον των κατοίκων. Ο Παπαδόπουλος συνεχίζει να τον διακόπτει και να τον ειρωνεύεται. Ακολουθεί ο εξής διάλογος (διορθωμένα Πρακτικά της Βουλής, καθώς αφαιρέθηκαν ή περικόπηκαν ολόκληρα κομμάτια):

    Ηλίας Ηλιού (ΕΔΑ): Τα περί φασισμού και δημοκρατίας δε θα ημπορούσαν να φωτισθούν καλύτερα από το φως του γεγονότος ότι 164 ψήφοι της Αριστεράς ''εξηφανίσθηκαν'' και δεν έμεινε ''ούτε ένας'', όπως μας είπε ο μέγας δημοκράτης κ. Παπαδόπουλος. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι φασίσται οι οποίοι επί Γερμανών έδρασαν, οι φασίσται αυτοί εξακολουθούν και σήμερον με το προσωπείον της ελευθερίας και της δημοκρατίας να εφαρμόζουν τας αυτάς φασιστικάς μεθόδους. Μη νομίζετε ότι η επίκλησις λέξεων κενών περιεχομένου περί δημοκρατίας και ελευθερίας όταν απουσιάζουν τα γεγονότα, είναι δυνατόν να νομιμοποιήσουν τα φασιστικά μέτρα. -συνέχεια-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. -συνέχεια- από από ( http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/05/1963.html )

      Οταν ακούστηκε για πρώτη φορά το «Χάιλ Χίτλερ» στη Βουλή το 1963 και σβήστηκε από τα πρακτικά

      (..)Κώστας Παπαδόπουλος (ΕΡΕ):

      Το ότι είμαι μέγας δημοκράτης το κρίνουν τα έργα μου και η μεταστροφή του πραγματικά δημοκρατικού λαού του Κιλκίς, που επολέμησε ηρωικά και με ψηφίζει συνεχώς και με φέρνει ως Λεωνίδαν πάντοτε μεταξύ των 300 βουλευτών. Ο λαός του Κιλκίς μου δίδει 22.500 ψήφους. Τι σημαίνει τούτο; Ότι τα έργα μου μετέστρεψαν τον λαό και τον έφεραν εις την πραγματικήν Δημοκρατίαν. Ηγωνίσθημεν και αγωνιζόμεθα υπερασπιζόμενοι την πραγματικήν Δημοκρατίαν έναντι του κόκκινου φασισμού. Αι μέθοδοι που φέρνετε από τας στέπας και τα τέλματα της Ανατολής θα ταφούν εκεί όπου εξεκίνησαν. Τον μεγάλον σας πατερούλην τον Στάλιν μέχρι χθες τον ελατρεύατε και τον υμνούσατε, σήμερον ούτε το όνομά του δεν θέλετε να ακούτε. Αυτή είναι η Δημοκρατία σας. Επέρασε η εποχή του σφαξίματος και της κονσέρβας. Συνέλθετε και αλλάξατε μυαλά, σας προειδοποιούμεν ότι δεν πρόκειται να επιζήσετε σε αυτόν τον τόπο, θα σας θάψωμεν, θα σας θάψη ο ελληνικός λαός, διότι αι θεωρείαι σας είναι απηρχαιωμέναι, επέρασεν η εποχή της Δημοκρατίας σας, του μαχαιριού και της κονσέρβας. Μια για πάντα ο κ. Ηλιού ας καθήση και ας κυττάξη τα χάλια του. Ημείς σώσαμεν τη Δημοκρατία από τους δολοφόνους.

      Ηλίας Ηλιού (ΕΔΑ) : Ο κύριος συνάδελφος ημπόρεσε να βάλη εις την ναφθαλίνην την στολήν του Γερμανού αξιωματικού, την οποίαν έφερε, δεν ημπόρεσεν όμως να βάλη...(θόρυβος,φωναί,διαμαρτυρίαι,κωδωνοκρουσίαι, σφοδρά αναταραχή εις την αίθουσαν)
      Πρόεδρος: Διακόπτεται η συνεδρίασις δια πέντε λεπτά.
      Τι έχει συμβεί εκεί που τα πρακτικά αναφέρουν θόρυβος, φωναί, διαμαρτυρίαι κτλ, το περιγράφει ο δημοσιογράφος Τάσος Κωστόπουλος στο βιβλίο του Η αυτολογοκριμένη μνήμη - Τα Τάγματα Ασφαλείας και η μεταπολεμική εθνικοφροσύνη, εκδόσεις Φιλίστωρ, 2005.

      Ένας βουλευτής : Χάιλ Χίτλερ!

      Κώστας Χιωτάκης (ΕΔΑ) : Στην Κατοχή, Παπαδόπουλε, τι έκανες!;

      Γρηγόρης Λαμπράκης (ανεξάρτητος βουλευτής, συνεργαζόμενος με την ΕΔΑ) : Ήσουν αξιωματικός των Ες - Ες !

      Κώστας Παπαδόπουλος (ΕΡΕ): Σκάστε ρε πούστηδες!

      Ο Παπαδόπουλος σηκώνεται από το έδρανο και συνεπικουρούμενος από άλλους βουλευτές της ΕΡΕ και έναν κλητήρα της Βουλής επιτίθεται και γρονθοκοπεί τον βουλευτή της ΕΔΑ Αντώνη Μπριλλάκη πριν ο Γρηγόρης Λαμπράκης τον ρίξει στο πάτωμα , ο οποίος με τη σειρά του δέχεται επίθεση από τους υπόλοιπους εφορμούντες. ''Πυροσβέστης'' αναλαμβάνει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Παπακωνσταντίνου που κατηγορεί την ΕΔΑ για οργανωμένη επίθεση κατά των βουλευτών. Η συνεδρίαση λήγει με το Προεδρείο να καταδικάζει ''το πρωτοφανές γεγονός διότι εφθάσαμεν εις το σημείον να ίδωμεν αίματα εις την αίθουσαν αυτήν από μωλωπισμούς''.
      Όταν δύο μήνες μετά ο Λαμπράκης θα δολοφονηθεί στη Θεσσαλονίκη, ορισμένοι θα θυμηθούν τα προηγούμενα και για έναν επιπλέον λόγο: Ο Ξενοφών Γιοσμάς, ο καθοδηγητής των Γκοτζαμάνη και Εμμανουηλίδη υπήρξε οργανωμένος διοικητής δοσιλογικού τμήματος οπλοφόρων, στον ΕΕΣ του Παπαδόπουλου [για την ακρίβεια, των Παπαδόπουλων, Αντώνη,Κώστα και Κυριάκου (που δεν είχαν συγγενική σχέση μεταξύ τους,αλλά κοινή,ποντιακή καταγωγή)] με περιοχή ευθύνης και δράσης τα Πιέρια Όρη.
      ______________
      πηγές:
      • Στράτου Δορδανά, Η Γερμανική Στολή στη Ναφθαλίνη, εκδόσεις Βιβλιοπωλείο της Εστίας,2011,
      • Τάσου Κωστόπουλου, Η αυτολογοκριμένη μνήμη - ΤαΤάγματα Ασφαλείας και η μεταπολεμική εθνικοφροσύνη, εκδόσεις Φιλίστωρ, 2005

      Πηγή: iefimerida *
      *Κάποια λινκ και τα bold είναι προσθήκη, δική μας(..)Ilief

      Διαγραφή
    2. Πολύ ενδιαφέρουσα η επιχειρηματολογία του δοσίλογου βουλευτή της ΕΡΕ Κ.Παπαδόπουλου ενάντια στην ΕΔΑ:

      -"αυτή είναι η δημοκρατία σας"
      -"Συνέλθετε και αλλάξατε μυαλά,"
      -"αι θεωρείαι σας είναι απηρχαιωμέναι"
      -"έναντι του κόκκινου φασισμού."

      Πόσοι και πόσοι "προοδευτικοί" ή "αριστεροί" δεν τα εστερνίζονται;

      Διαγραφή
  14. @sedov
    αρχιζοντας απο το τελος, μια χαρα εχω εμπειρια και απο βουλγαρια και απο ρουμανια και απο γιουγκοσλαβια, αν αυτη την στιγμη υπηρχε εκει ενα κομμουνιστικο κομμα σοβαρο ξανασυζηταγαμε, τραβα να ρωτησεις ανθρωπους που ειναι απο 35 και πανω για να καταλαβεις.
    το να αναμασας την προπαγανδα των ακροδεξιων για το χαρτακι (που δεν υπαρχει πουθενα, ουτε στην βιογραφια του τσωρτσιλ) εχει χαβαλε.
    βγαλε τα στραβα σου και διαβασε το δοκιμιο και θα δεις τι εκτιμηση εχει το κομμα για την βαρκιζα και αφου το διαβασεις θα το βουλωσεις γιατι δεν θα εχεις τπτ αλλο να πεις.
    τοτε το ΚΚΕ αλλα και η ΚΕ του ΕΑΜ προφανως εκτιμουσαν οτι την ωρα που διεξαγεται ο πολεμος οι αγγλοι δεν θα στελνανε πολυτιμα στρατευματα να μακελευονται στην αθηνα, αντι να κυνηγανε τους γερμανους. σε αντιθεση με την ΕΣΣΔ που εκανε ακριβως οτι ειχε συμφωνηθει, κυνηγουσε να συντριψει τους φασιστες.
    ναι ρε βλακα δεν ειμαστε αριστερα γενικα, δεν ειμαστε μεαυτους που ειναι κωλος και βρακι με τον ΣΕΒ με τους εφοπλιστες, τους αμερικανους και τους ισραηλινους. ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΤΗΝ ΧΑΡΑΥΓΗ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΕΛΑΜΠΙΚΑΡΕΙΣ ΛΑΚΕ ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. από
      ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7457050&publDate=26/5/2013 )
      (..)Ο λαός ορθώνει ανάστημα και απομονώνει τους νεοναζί

      Εντείνονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων ενάντια στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Την ώρα που τα φασιστοειδή εντός και εκτός Βουλής ζητούν μια σειρά νέων μέτρων ενίσχυσης των μονοπωλίων, την ίδια ώρα απομονώνονται πολιτικά και στην πράξη από το λαό που τόσο εχθρεύονται.

      Χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα απομόνωσης των νεοναζί όσα έγιναν πρόσφατα στο Αγρίνιο, όταν εμφανίστηκαν εκεί με βουλευτή τους να καταθέσουν στεφάνι σε εκδήλωση για τη γενοκτονία των Ποντίων. Η απόπειρά τους προκάλεσε την αντίδραση εργαζομένων και κατοίκων της πόλης. Η οργανωμένη λαϊκή αντίδραση έφερε αποτέλεσμα. Ο νεοναζί βουλευτής και η κουστωδία του διώχθηκαν κακήν κακώς. Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου είχε κάνει σαφές αρχής εξαρχής, μέρες πριν, ότι δεν θα επιτρέψει να καταθέσει στεφάνι η Χρυσή Αυγή. Ακολούθως υπήρξε συμφωνία του Δήμου και των φορέων της περιοχής να κατατεθούν στεφάνια μόνο από τον δήμαρχο και συλλόγους Ποντίων. Οταν, παρά τα προηγούμενα, ο νεοναζί Μπαρμαρούσης και ο συρφετός που τον ακολουθούσε, επεχείρησαν να αμαυρώσουν την εκδήλωση, βρέθηκαν αντιμέτωποι με πάνδημη και οργανωμένη τη λαϊκή αντίδραση που τους έδιωξε. Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής φυγαδεύτηκαν από την αστυνομία που δημιούργησε κλοιό προστασίας και στη συνέχεια «χτύπησε» την κινητοποίηση - αντίδραση του κόσμου ενάντια στους φασίστες. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές μελών του Εργατικού Κέντρου, οι οποίοι αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι. Επιπλέον, από την επίθεση της αστυνομίας τραυματίστηκαν τέσσερις διαδηλωτές, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

      Ετσι εκδιώχθηκαν πριν από μερικές βδομάδες και από την Τσαριτσάνη της Λάρισας, όπου ο λαός δεν επέτρεψε στους φασίστες να προσβάλουν, με την παρουσία τους, εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους πατριώτες που εκτελέστηκαν το Μάρτη του 1943 από τα στρατεύματα κατοχής. Τέτοια απόρριψη έζησαν και στην Πάρο, όταν κάτοικοι και φορείς του νησιού αντέδρασαν άμεσα και δυναμικά σε μάζωξη φασιστοειδών, οργάνωσαν μαζικότατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην παρουσία φασιστοειδών στον τόπο τους.

      Τέτοια απομόνωση βίωσαν και στην παταγωδώς αποτυχημένη εκδήλωση που διοργάνωσαν πρόσφατα στο Μενίδι, για τη μέρα μνήμης της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού, όταν επιστρατεύοντας και πούλμαν ακόμα, δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν πάνω από 300 νεοναζί. Με τέτοια αποτυχία στέφθηκαν και οι πολυδιαφημισμένες προσπάθειές τους παντού στην Ελλάδα για «αιμοδοσίες» μίσους και διαίρεσης των εργαζομένων απέναντι στον κοινό αντίπαλό τους, την μεγαλοεργοδοσία, τα μονοπώλια, τους τραπεζίτες που μόνο παράπονα δεν έχουν από την περιλάλητη «δράση» της Χρυσής Αυγής.

      Τσιράκια του μεγάλου κεφαλαίου

      Και πώς να έχουν όταν οι νεοναζί μετά τις αβάντες που έκαναν πρώτα στους εφοπλιστές, διεκδικώντας για λόγου τους από την κυβέρνηση νέες φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις και «εγγυήσεις», τώρα ζητούν και «ενίσχυση των ελληνικών αεροπορικών εταιρειών». Δηλαδή, ανοιχτά και ανερυθρίαστα ζητούν να δοθεί ζεστό χρήμα στους ιδιώτες μεγαλομετόχους τέτοιων εταιρειών και όσων «επενδυτικών funds» βρίσκονται πίσω τους.

      Παραπέρα, μόνοι οι χρυσαυγίτες από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έσπευσαν να κάνουν πλάτες στην τρικομματική συγκυβέρνηση που απέρριψε μεσοβδόμαδα στην Ολομέλεια της Βουλής την πρόταση νόμου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για λήψη μέτρων για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας από την υπερχρέωση στις τράπεζες. Υποκριτές ως το μεδούλι οι χρυσαγίτες, ενώ από τη μια κλαυθμυρίζουν για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, από την άλλη συντασσόμενοι με κυβέρνηση και τραπεζίτες, δε στήριξαν την πρόταση του ΚΚΕ...

      Οι εν Ελλάδι νεοναζί ακολουθούν κατά γράμμα τις διδαχές του προπάτορά τους, του Χίτλερ, που ενίσχυσε τα γερμανικά και άλλα μονοπώλια, όπως και του δικτάτορα Παπαδόπουλου που 19/3/1968 διαβεβαίωνε τους εφοπλιστάδες «Θα σας παράσχω το παν (...) Ελθετε προς ημάς και πέστε μας τι θέλετε. Εκ προοιμίου σας βεβαιώ, ότι η κυβέρνησις θα σας το δώσει». -συνέχεια-

      Διαγραφή
    2. συνέχεια-

      Ο λαός ορθώνει ανάστημα και απομονώνει τους νεοναζί

      ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7457050&publDate=26/5/2013 )

      (..) Η απάντηση των εργαζομένων

      Και είναι η τέτοια στάση τους, η υποκρισία τους, ο βρώμικος ρόλος τους και ο ραγιαδισμός τους απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο, που προκαλούν την αντίδραση των εργαζομένων, όσο και αν οι νεοναζί επιχειρούν να εμφανιστούν τάχα φιλολαϊκοί και εργατοπατέρες.

      Για παράδειγμα:

      Οι φασίστες επιχείρησαν να στήσουν γέφυρες επικοινωνίας με το το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων στον Επισιτισμό Ζακύνθου. Τους έστειλαν ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή «σχετικά με την επιδότηση σεμιναρίων κατάρτισης του ΕΦΕΤ σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων και των ποτών». Στην πραγματικότητα, με την ερώτησή τους, που οι χρυσαυγίτες επεχείρησαν να παρουσιάσουν ως «φιλεργατική» παρέμβαση, ζητούν μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές για τους εργοδότες που θα δεχτούν να συμμετάσχουν στα σεμινάρια, ενώ οι εργαζόμενοι δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα. Παραπέρα, στέλνοντας οι φασίστες την ερώτηση στο Σωματείο επεχείρησαν να εγκαινιάσουν επικοινωνία μαζί τους («για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε στα παρακάτω τηλέφωνα...»). Η άμεση και αποφασιστική απάντηση των εργαζομένων ήταν να στείλουν πίσω την επιστολή της Χρυσής Αυγής, γράφοντας πάνω με μεγάλα κεφαλαία γράμματα «ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ - ΜΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΜΕ»!

      Ιδια «πόρτα» είχαν «φάει» και το Μάρτη όταν οι νεοναζί επιχείρησαν να «πιάσουν επαφή» με τους εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζαςμ στέλνοντάς τους επίσης μιαν ερώτηση που κατέθεσαν στη βουλή και συμπληρώνοντας ότι «για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τον τομέα των επιστημονικών συνεργατών». Η απάντηση των εργαζομένων στην ΕΤΕ ήταν να στείλουν πίσω την επιστολή της Χρυσής Αυγής, γράφοντας «ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΕΤΕ».

      Τα ίδια έπαθαν οι φασίστες τον Απρίλη όταν επεχείρησαν ανάλογη προσέγγιση στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, στέλνοντας και στους λογιστές ερώτηση που κατέθεσαν στη βουλή. «ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ. ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ - ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ - ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ» ήταν η απάντηση που έδωσαν οι εργαζόμενοι στους φασίστες.

      Ετσι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Παίρνοντας την απάντησή τους από το μαζικό, οργανωμένο, ταξικό, εργατικό, λαϊκό κίνημα και τους συμμάχους του. Με αγωνιστικό πνεύμα, αυξημένη λαϊκή επαγρύπνηση και πολιτική απάντηση στις όποιες ενέργειές τους. Ξεσκέπασμα του τι και ποιους εξυπηρετούν οι νεοναζί πίσω από τις άσφαιρες για το σύστημα και επικίνδυνες για το λαό ρητορείες και πρακτικές τους, τις δήθεν κοινωνικές ευαισθησίες τους με τις ελεημοσύνες τους κ.λπ. Αποκάλυψη καθημερινά στους χώρους εργασίας και τις λαϊκές γειτονιές, στα σχολειά και στις σχολές, του βρώμικου ρόλου που παίζουν ως μπράβοι ενός συστήματος σε βαθιά σήψη. Ως ομάδες τραμπούκων με δράση κατά του λαϊκού κινήματος. Σε συνάρτηση με τον καθημερινό αγώνα για να γίνει ο λαός κύριος στον τόπο του και στον πλούτο που με το μόχθο του παράγει. (..) Ilief

      Διαγραφή
  15. από "Ρ"
    ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7452095&publDate=23/5/2013 )

    ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
    Απέρριψαν η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

    (..) Ο Θ. Μωραΐτης του ΠΑΣΟΚ στάθηκε επίσης αρνητικά, με τον ισχυρισμό ότι η πρόταση νόμου «δεν είναι ρεαλιστική» και είπε ότι το πρόβλημα της υπερχρέωσης λύνεται με τις σχετικές προτάσεις που έχει καταθέσει το κόμμα του και επεξεργάζονται για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο. Από τη ΔΗΜΑΡ η Α. Ξηροτύρη καταψήφισε την πρόταση και παρέπεμψε τη λύση στο νομοσχέδιο που επεξεργάζεται η συγκυβέρνηση.

    Ο Θ. Πετράκος από τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το κόμμα του ψηφίζει επί της αρχής την πρόταση νόμου, παρά τις επιφυλάξεις που έχει και ισχυρίστηκε ότι αυτή είναι συγγενική με τη σχετική πρόταση νόμου που έχει καταθέσει για το θέμα το κόμμα του. Από τους «Ανεξάρτητους Ελληνες» η Μ. Χρυσοβελώνη δήλωσε ότι το κόμμα της στηρίζει την πρόταση νόμου, συμπληρώνοντας ξεκαθαρίζοντας ότι αυτή η ψήφος δεν σημαίνει και ταύτιση με το ΚΚΕ, αφού, όπως είπε, οι διαφορές είναι αγεφύρωτες, αφού το κόμμα της δεν πιστεύει στο διεθνισμό, την ταξική πάλη και το «σταλινισμό».

    Δεν στήριξε την πρόταση το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, συντασσόμενο με την κυβέρνηση και τους τραπεζίτες, με το επιχείρημα ότι είναι «αόριστη, ασαφής και γενικευμένη», όπως είπε ο Η. Παναγιώταρος.(..)Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα άρθρα της Πρότασης Νόμου του ΚΚΕ για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας από την υπερχρέωση στις τράπεζες που απέρριψαν Συγκυβέρνηση-χ.α.

      ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7451966&publDate=23/5/2013 )
      (..)Τα άρθρα της Πρότασης Νόμου

      Αρθρο 1 - Πεδίο εφαρμογής

      Τα μέτρα που προβλέπονται στα επόμενα άρθρα αφορούν οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, εκτός αν άλλως ορίζεται ειδικά στις επιμέρους διατάξεις της πρότασης νόμου.

      Αρθρο 2 - Ορισμός εννοιών

      Ως οφειλές προς τα πιστωτικά ιδρύματα για τις ανάγκες της πρότασης νόμου ορίζονται οι οφειλές από κάθε μορφής δάνειο καθώς και οι οφειλές από πιστωτικές κάρτες.

      Αρθρο 3 - Διαγραφή τόκων

      Από την οφειλή των λαϊκών νοικοκυριών προς τα πιστωτικά ιδρύματα, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μέχρι την έναρξη ισχύος της παρούσας, διαγράφεται το σύνολο των κάθε μορφής τόκων που έχουν γεννηθεί μέχρι την πιο πάνω στιγμή.

      Αρθρο 4 - Διαγραφή των ποσών των τόκων που κεφαλαιοποιήθηκαν και ανατοκίστηκαν

      Από το συνολικό ποσό των οφειλών των λαϊκών νοικοκυριών προς τα πιστωτικά ιδρύματα, όπως διαμορφώνονται μετά την εφαρμογή του πιο πάνω άρθρου 3, διαγράφεται κάθε ποσό που αντιστοιχεί σε τυχόν πραγματοποιηθέντα ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση κάθε μορφής τόκων.

      Αρθρο 5 - Διαγραφή του 50% των οφειλών

      Από τις οφειλές των λαϊκών νοικοκυριών προς τα πιστωτικά ιδρύματα, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά την εφαρμογή των άρθρων 3 και 4 της παρούσας, διαγράφεται ποσό που αντιστοιχεί στο 50% αυτών, εφόσον το ύψος των δανείων δεν ξεπερνά τις 200.000 ευρώ για στεγαστικά δάνεια, τις 30.000 ευρώ για καταναλωτικά και τις 20.000 ευρώ για τις πιστωτικές κάρτες.

      Αρθρο 6 - Πάγωμα των οφειλών, αναστολή πληρωμών

      1. Οι εναπομένουσες, μετά την εφαρμογή των άρθρων 3, 4 και 5 της παρούσας, οφειλές των λαϊκών νοικοκυριών προς τα πιστωτικά ιδρύματα παύουν να γεννούν τόκους για όσο διάστημα διαρκεί η οικονομική κρίση.

      2. Αναστέλλεται η πληρωμή, για όσο διάστημα διαρκεί η οικονομική κρίση, των εναπομενουσών μετά την εφαρμογή των άρθρων 3, 4 και 5 της παρούσας, οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα, εφόσον αυτές αφορούν ανέργους.

      Αρθρο 7 - Μείωση των οφειλών των ΕΒΕ, των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και των ψαράδων προς τα πιστωτικά ιδρύματα

      1. Οι οφειλές των ΕΒΕ προς τα πιστωτικά ιδρύματα, οι οποίες αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά την εφαρμογή των άρθρων 3 και 4 της παρούσας, μειώνονται σε ποσοστό 30% εάν διατηρούν την επιχείρησή τους και κατά 50% εάν την έχουν κλείσει και είναι άνεργοι και για ύψος δανείων μέχρι 300.000 ευρώ.

      2. Οι οφειλές των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων προς τα πιστωτικά ιδρύματα, οι οποίες αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά την εφαρμογή των άρθρων 3 και 4 της παρούσας, μειώνονται σε ποσοστό 30% και για ύψος δανείων μέχρι 300.000 ευρώ.

      3. Με ευθύνη του κράτους διασφαλίζεται η παροχή από τα πιστωτικά ιδρύματα άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε μικρούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους για να ανταποκριθούν στην αγορά καλλιεργητικών εφοδίων για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο.

      Αρθρο 8 - Παύση πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης εκ μέρους των πιστωτικών ιδρυμάτων εναντίον των λαϊκών οικογενειών

      Από την έναρξη ισχύος της παρούσας, παύει αυτοδίκαια οποιαδήποτε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης ή άλλο αναγκαστικό μέτρο εκ μέρους των πιστωτικών ιδρυμάτων σε βάρος των λαϊκών οικογενειών, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών ΕΒΕ, των αγροτοκτηνοτρόφων και των ψαράδων, κατά την έννοια της παρούσας πρότασης νόμου, για οφειλές των τελευταίων, το ύψος των οποίων έχει υπολογιστεί, είτε συμβατικά είτε άλλως πώς, με τρόπο που αντιβαίνει στις διατάξεις της παρούσας.

      Αρθρο 9 - Καταργούμενες διατάξεις

      Καταργείται κάθε νομοθετική διάταξη ή άλλη, έστω και συμβατική ρύθμιση, η οποία αντιβαίνει στις ρυθμίσεις της παρούσας.

      Αρθρο 10 - Εναρξη ισχύος

      Η ισχύς της παρούσας αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός αν άλλως ορίζεται από τις επιμέρους διατάξεις της.(..)Ιlief

      Διαγραφή
  16. ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ
    ενα πραγμα που θεωρουσα μεχρι τωρα ως προσων στους δεξιους, ειναι οτι δεν ντρεποντουσαν να πουν τις θεσεις τους, να δηλωσουν τι πραγματικα ειναι και κυριως η αντιπαραθεση τους να ειναι στο επιπεδο ιδεολογιας. ειμαστε κομμουνιστες, μαρξιστες, εχουμε συγκεκριμενη πολιτικη υπερ των εργατων και λατρευουμε την ζωη το ωραιο, την τεχνη.
    ειστε φασιστες, υπαλληλοι των αφεντικων, μισανθρωποι, μισητε οτιδηποτε εχει σχεση με την τεχνη γιατι ειστε ανικανοι να το καταλαβετε, χαπακωνεστε για να φουσκωσετε (περνετε ναρκωτικα δλδ), ειστε δολοφονοι γυναικων(και μεταναστων), προαγωγοι, μπραβοι σε μαγαζια κτλ κτλ.
    αλλα μεχρι τωρα (πριν τις εκλογες δλδ) ησασταν ντομπροι. απο τις εκλογες και μετα, αρχισατε τα δεν ειμασταν εμεις, δεν τους θελουμε αλλα δεν ηταν δικοι μας αυτοι που τους μαχαιρωσανε/καψανε το μαγαζι κτλ.
    μετα απο αυτο και μαλλον λογο της κοινης σας πορειας με τους τσυριζαιους στις πλατειες κολησατε και εσεις τα ψεμματα τις συκοφαντιες και την λασπη.
    το ποσο γελοιος εισαι οταν κατεβαζεις ως αποδειξη κατι απο το φατσοβιβλιο ή το γουικιπιντια το καταλαβενετε ή νατο εξηγησω;
    ας το εξηγησω. αν πω εγω οτι η μαμα σας παει με τουρκο και ο Χ σχολιαστης το μεταφερει αλλου δεν ειναι αποδειξη.
    το γεγονος οτι ο καθοδηγητης σας που δεν ξερει καν να μιλαει ελληνικα και μοιαζει ποιο πολυ για αιγυπτιος (οχι οτι εχω κατι με τους ανθρωπους αλλα οπως και να το κανεις ειναι λιγο ποιο σκουροι) παρα για αριος σας το λεει, δεν ειναι αποδειξη.
    αλλα παιδια πρεπει να το δειτε σοβαρα, δεν ξερω πως αλλα ειστε ενα βημα πισω στην εξελιξη του ανθρωπου και αυτο δεν βοηθαει για κουβεντα.
    αν θελετε σοβαρη αντιπαραθεση να μιλησουμε με πραγματικα γεγονοτα γιατι σε οτι αναφερεστε στα σεντονια τα μονα αυθεντικα ειναι τα ονοματα.
    επειδη εγω δεν ειμαι αργοσχολος, ευτυχως ακομα εργαζομαι, αν θελετε πραγματικα απαντηση σε πραγματικα γεγονοτα.
    οτι και να σας λενε αν κανετε μια βολτα στην ελληνικη επαρχια, ακομα και δεξιοι παππουδες θα σας πουν οτι ο ΕΛΑΣ πολεμησε τους γερμανους και μαλιστα απο το τελος του 43 ειχε ελευθερες περιοχες στα βουνα που φασιστας δεν παταγε ποδι.
    οι μοναδικοι που πολεμησαν απενταντι στην τριπλη κατοχη ηταν οι ΚΚΕδες. εσεις ησασταν ΣΥΜΜΑΧΟΙ με αυτους.
    δεν θελει και πολυ μυαλο.
    τα στρατοπεδα ηταν δυο (αν και καποιοι λεγε με αγγλια δεν ηταν και τοσο σταθερη), οι "συμμαχοι" με ΕΣΣΔ, αγγλια, αμερικη, γαλλια και διαφορους αλλους οπως η ελλαδα, μαζι με τα ανταρτικα σωματα που στο 90% ηταν κομμουνιστες και απο την αλλη ο αξονας με γερμανια, ιταλια, ιαπωνια και απο μικρους βουλγαρια ρουμανια κ.α.
    πως λοιπον κομμουνιστικο ανταρτικο, που εχει και σοβιετικη αποστολη κοντα του, γινεται να συμφωνησει να μην επιτεθει σε γερμανους που φευγουν για να πολεμησουν την ΕΣΣΔ; εσεις δεν μακατηγορειτε οτι υπαρσπιζομασταν την σοβιετικη πατριδα και οχι την ελλαδα; αν το καναμε αυτο οι πρωτοι που θα μας εκραζαν θα ηταν οι σοβιετικοι.
    πως γινεται το βουλγαρικο φασιστικο κρατος να ερχετε σε συμφωνια με ενα κομμουνιστικο κομμα και τον στρατο του, την ωρα που μας κατηγορειτε οτι γραμμη μας εδινε ο δημητρωφ; κατι δεν παει καλα στον συλλογισμο, το καταλαβαινετε ετσι;
    και αν το παμε παρακατω, αν, λεω αν, γινοτανε οντως αυτο, οι γερμανοι θα το δεχοντουσαν;
    η ιστορια δεν εχει γλαρο και μπαζει. αν ηταν αληθεια ολα αυτα που λετε, ο πρωτος που θα μας κριτικη θα ηταν η ΕΣΣΔ.
    λοιπον, αιντε τα κουβαδακια σας και σε αλλη παραλια και να πειτε στον γκασμα που σας τα ειπε να γραψετε οτι το iq κανει κοντρα με το απολυτο μηδεν.
    αιντε να παρετε κοντρα την κουρουπα και να παρετε καμια ντοπα να φουσκωσετε γιατι με τον λογο την μορφωση και την αληθεια εχετε παρι διαζυγιπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Διαβασα τη συνέντευξη Ν.Βαλαωρίτη. Είδα και τα σχόλιά σας.Αρχικά θ΄απαντήσω σ΄ενα σχόλιο που χαρακτηριζει το Νάνο Βαλαωρίτη νάνο.Σχόλιο υβριστικό που δεν προσφερει στη συζήτηση.Ο Ν.Βαλαωρίτης είναι ένας από τους μεγαλύτερους ποιητές. Ας κρίνουμε τις πολιτικές του απόψεις χωρίς χαρακτηρισμούς.

    Τελικά δε κατάλαβα. Υπήρξαν στημένες δίκες,εκτοπισμοί, εκκαθαρίσεις,εκτελέσεις κλπ επί Στάλιν ή όχι; Δεν απάντησε κανείς σας.
    Ν.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το εάν είναι μεγάλος ποιητής ή όχι, δεν ακυρώνει το γεγονός πως είναι νάνος πολιτικά.

      Κατα τα άλλα σου απαντώ εγώ.
      ΟΧΙ, δεν υπήρξαν στημένες δίκες και εκκαθαρίσεις.

      ΝΑΙ υπήρξαν εκτελέσεις εγκληματικών στοιχείων, όπως εξάλλου και σε ολόκληρο τον κόσμο.

      ΝΑΙ υπήρξαν εκτελέσεις αντεπαναστατικών στοιχείων.

      ΝΑΙ υπήρξαν εκτελέσεις διεφθαρμένων κρατικών υπαλλήλων ή διεφθαρμένων κομματικών στελεχών.

      Όσον αφορά τους εκτοπισμούς, θα πρέπει να γίνεις πιο συγκεκριμένος, αν και θα σου συνιστούσα να μείνεις εντός θέματος.

      Διαγραφή
    2. Σεχτάρ ο Τρομερός27 Μαΐου 2013 στις 1:49 π.μ.

      Σήμερα βρέθηκα στην Μακρόνησο, μαζί με ~1000 συντρόφους, φίλους η και απλώς αξιοπρεπείς δημοκράτες αστούς, που ήθελαν να μάθουν από πρώτο χέρι.
      Μια αξέχαστη εμπειρία, που έπρεπε να είχα ζήσει νωρίτερα, παρά τα όσα και πολλά έχω διαβάσει και ακούσει. Είναι αλλιώς να περπατάς σε αυτόν τον αγιασμένο τόπο!
      Κι όμως υπάρχουν πολλοί συμπατριώτες μας, που δεν ξέρουν τίποτε, η σχεδόν τίποτε για Μακρόνησο, Γιούρα, Λέρο, Τρίκερι, Αλικαρνασσό, Λαζαρέτο, Γεντί-Κουλέ, Ανάφη, κλπ. κλπ. κλπ. κλπ. κλπ......
      Είναι όμως λεπτομερώς "κατατοπισμένοι" για κάποια ...."Γκουλάγκ"!
      Οχι ΝΑΝΟΙ, όχι ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΙ, όχι ΦΕΡΕΦΩΝΑ, της πιο μάβρης προπαγάνδας...
      ...ΔΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΣΚΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ!
      ...αν δεν εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία.....

      Διαγραφή
    3. Ν.Α - 1

      Από αναρτήσεις - σχόλια στο blog του Αντώνη
      Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012
      ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/10/1921-1923.html )

      Από το βιβλίου του Getty
      Κρατική βία και καταστολή λίγο πριν και λίγο μετά την εκλογή του Στάλιν ως ΓΓ. Τα στοιχεία για τα έτη 1921-1923

      (..)"αποσχίζονται από τον λενινισμό... ασκούν βία ενάντια στις κομματικές και μη κομματικές μάζες"
      Πλατφόρμα Ριούτιν, 1932.

      Στοιχεία J Arch Getty και Oleg Naumov, αρχεία GARF:
      άσκηση βίας ανά έτος μέχρι την Πλατφόρμα Ριούτιν. Συλλήψεις, καταδίκες, εκτελέσεις, φυλάκιση, εξορία. The Road to Terror, αρχική έκδοση 1998, Yale University Press σ. 67:(..)

      (..)η έρευνα Getty/Naumov συνέτριψε τους ισχυρισμούς Conquest στην ακαδημαϊκή κοινότητα σε ό,τι αφορά υπολογισμούς θυμάτων για την περίοδο 1936-38.(..)

      "Αρχεία GARF": Gosudarstvennyi Arkhiv Rossiskoi Federatsii, το βασικό αρχείο της κεντρικής κρατικής διοίκησης της Ρωσία(..)


      ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/10/1921-1939.html )
      Οι εκτελέσεις 1921-1939
      (..)Getty/Naumov, The Road to Terror, σ. 67.
      Με κόκκινο οι μόνες χρονιές όπου οι εκτελέσεις ξεπέρασαν τις εκτελέσεις το 1921, πριν δηλαδή την άνοδο του Στάλιν στη θέση του ΓΓ και πριν τον θάνατο του Λένιν. Προφανώς, οι εκτελέσεις το 1937 και 1938 είναι εντελώς ασύμμετρες με κάθε άλλη χρονιά από το 1921 ως το 1939. Οι εκτελέσεις του 1937 είναι περίπου 350 φορές περισσότερες από ότι της προηγούμενης χρονιάς, για παράδειγμα. (..)

      ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/10/1-4-1936.html )
      "Είναι πολλοί...": Στάλιν-Γιεζόφ, Ολομέλεια ΚΕ, 1-4 Ιούνη 1936

      (..)Θα περάσουμε τώρα στις ιδιωτικές και δημόσιες εκδοχές των πρακτικών. Το κείμενο που τυπώθηκε για διανομή στα ανώτερα στελέχη σε σύγκριση με τα αρχικά πρακτικά. Η ομιλία Γιεζόφ και οι παρατηρήσεις Στάλιν είναι τα κλειδιά εδώ.(..)Ιlief

      Διαγραφή
    4. Ν.Α - 2

      Ο Arch Getty ΜΟΝΟ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Αντιθέτως, έχει πολύ αρνητικές εκτιμήσεις για τον Στάλιν

      Τα στοιχεία των ρωσικών αρχείων αποδεικνύουν πέραν λογικής αμφιβολίας δύο πράγματα:

      α) Ότι είναι μύθευμα η ιδέα του Στάλιν ως μανιακού και σαδιστή δολοφόνου. Με την εξαίρεση των ετών 1937-38, όπου έχουμε μια κάθετη αύξηση βίας, η κρατική βία στην δεκαετία του 20 και του 30 είναι σχεδόν παντού μικρότερη από ό,τι πριν αναλάβει.

      β) Ότι είναι μύθευμα η ύπαρξη "σχεδίου" πίσω από την τρομοκρατία της περιόδου 1936-38, ότι δηλαδή ο Στάλιν είχε προσχεδιάσει τις εκκαθαρίσεις στελεχών και άλλων. Τόσο τα ίδια τα στατιστικά, όσο και σειρά ενδείξεων από τα αρχεία όπως η συνομιλία με Γιεζόφ και που ήταν άκρως απόρρητη, δείχνουν ότι ο Στάλιν είχε πολλές αμφιβολίες και ενστάσεις για την "σκληρή" αντιμετώπιση διαφωνούντων τουλάχιστον ως την υπόθεση Τουχατσέφσκι τον Ιούνιο του 1937.

      Πιο πολλά στον Αντώνη - LR ( http://leninreloaded.blogspot.gr ), που κάνει μεταφράσεις που διαψεύδουν τα επίσημα ιδεολογήματα της "κυβερνώσας αριστεράς". Ilief

      Διαγραφή
  18. Οι φασίστες, που τόσο "κόπτονται" για τη Μακεδονία, ας καταδικάσουν πρώτα τον φασίστα-δικτάτορά-αντικομμουνιστή Πάγκαλο, ο οποίος επί δικτατορίας του έκανε συμφωνία με τη Γιουγκοσλαβία που τους έδινε το δικαίωμα εκμετάλλευσης αξιοποίησης εδαφών της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης. Ας καταδικάσουν πρώτα τους ομοϊεδεάτες τους ναζί και τις κυβερνήσεις Δεσποτόπουλου-Τσολάκογλου-Ρ'αλλη με τα Τάγματα Ασφαλείας παρέδωσαν τη Μακεδονία στη Βουλγαρική Φασιστική Κατοχή, γιατί αυτή την κατοχή υπεράσπιζαν τα Τάγματα Ασφαλείας, που τόσο αγαπούν οι Χρυσαυγίτες. Ας καταδικάσουν πρώτα τις κυβερνήσεις από το ΄50 και μετά που κάλυψαν την Τιτοϊκή προπαγάνδα...Και ας συκοφαντούν μετά το ΚΚΕ.
    Το ΚΚΕ, το ΕΑΜ, μαζί με τους Βούλγαρους και Γιουγκοσλάβους αντιφασίστες πα΄λευαν από κοινού ενάντια στη Βουλγαρική κατοχή! Όσο για αυτά περί σλαβομακεδόνων, έτσι λέγονται οι σλάβοι κάτοικοι της Μακεδονίας που είναι μικρή μειονότητα, που είτε το θέλουν ορισμένοι είτε όχι υπάρχουν!
    Για την άλλη την παπάτζα περί συμφωνίας ΕΑΜ και Γερμανών...έχει γράψει ο "Ρ" καΙ ΈΧΕΙ αποδειχτεί η πλαστογραφία. Άλλη μια κατασκευασμένη ναζιστική συκοφατία που την αναπαράγουν οι σημερινοί απόγονοί τους. Άλλωστε ο ΕΛΑΣ έδινε όλη αυτη την περίοδο μάχες. Αυτοί που αποδεδειγμένα συμφώνησαν να φύγουν ανενόχλητα τα γερμανικά στρατεύματα ήταν οι Άγγλοι!
    kk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. κκ έχεις δίκιο μόνο που το πρόβλημα δεν είναι άν αυτοαποκαλείται κάποιος σλαβομακεδόνας (και γω μπορεί να λέω ότι είμαι κινέζοσ) αλλά το πρόβλημα είναι μια πολιτιστική και πολιτισμική καπήλευση που γίνεται χωρίς αποδείξεις και χωρίς κάτι δίκαια διεκδικητικό..είχαμε κάνει και μια κουβέντα μαζί με STALIN IS BACK και άλλα μέλη και ανταλλάχτηκαν απόψεις για την θέση το κκε ως προσ το κκ της γείτονοσ χώρας, της μακεδονίας (αυτής π έχει πρωτεύουσα τα σκόπια και όχι τη θεσσαλονίκη, μην μπερδευόμαστε),,θα τανε καλό (άν και στις μέρες μας είναι δευτερεύον θέμα) να ανεβάσετε και ένα άρθρο εδώ τα παιδιά του μπλογκ να μάθουμε και επίσης για τη θέση το κκσ ή ''κκμ'' (για να μιλάω και γω επίσημα) και να κάνουμε μια συζήτηση..με την ευκαιρία του σχολίου σου..τάσσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Από Ριζοσπάστη για αντικομμουνισμό

    ( http://rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=29/5/2013&id=14622&columnId=161 )

    (..)
    Δεν υπάρχει περίπτωση ο Αλ. Τσίπρας να επισκεφτεί ευρωπαϊκή πρωτεύουσα και να μη συναντήσει κάποιον εκπρόσωπο της ευρωενωσιακής σοσιαλδημοκρατίας. Εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει η Μαδρίτη, όπου την Παρασκευή θα συναντήσει - μεταξύ άλλων - τον πρώην πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Γ. Μπορέλ και υπουργό της κυβέρνησης του Φ. Γκονσάλες.

    Πρόκειται για επιφανές στέλεχος της σοσιαλδημοκρατίας, γνωστό για τον αντικομμουνισμό του. Υπέρμαχος της ανταγωνιστικότητας των ευρωενωσιακών μονοπωλίων, της διεύρυνσης και της θεσμικής θωράκισης του ευρωενωσιακού οικοδομήματος, με την προώθηση του καταδικασμένου από τους λαούς «Ευρωσυντάγματος».

    Με το «καλημέρα» της εκλογής του στη θέση του προέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου -με τις ψήφους και της σοσιαλιστικής ομάδας αλλά και του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος που «μοίρασαν» τη θητεία στη μέση- στην πρώτη δημόσια δήλωσή του εξέφρασε με στόμφο την ικανοποίησή του επειδή τελείωσε η Ευρώπη της διαίρεσης, του Χίτλερ και του Στάλιν. Στη διάρκεια της θητείας του όταν βουλευτές του ΚΚΕ κατήγγειλαν την έξαρση των αντικομμουνιστικών φαινομένων σε χώρες - μέλη της ΕΕ, ο Μπορέλ αρνήθηκε την ύπαρξη αντικομμουνισμού, αρνήθηκε ακόμα και ότι υπάρχουν κυβερνητικές προσπάθειες δικαίωσης του ναζισμού σε χώρες της Βαλτικής.

    Ο ίδιος είχε καταληφθεί από αντικομμουνιστικό παροξυσμό όταν στη διάρκεια της ψηφοφορίας για το «Ευρωσύνταγμα», οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ σήκωσαν πλακάτ που έγραφε «Πετάξτε το Ευρωσύνταγμα στα σκουπίδια». Αργότερα σε συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους, μίλησε για πράξη «ακροαριστερών και ακροδεξιών δυνάμεων, επομένως αντιλαμβάνεστε την ποιότητά τους»!..

    Με έναν «κύριο» τέτοιας ποιότητας θα ανταλλάξει απόψεις ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή. Αναρωτιόμαστε, άραγε η επιλογή των «αστέρων» της σοσιαλδημοκρατίας με τους οποίους συναντάται γίνεται με κριτήριο και τις επιδόσεις τους στον αντικομμουνισμό, πέραν των αναγνωρισμένων επιδόσεών τους στο να υπηρετούν τα ευρωενωσιακά μονοπώλια; Γιατί και ο προηγούμενος με τον οποίο συναντήθηκε, ο Σοάρες της Πορτογαλίας, είχε διαπρέψει στο «άθλημα». (..)Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. από 902.γρ
      ( http://www.902.gr/eidisi/politiki/18397/nomoshedio-gia-ratsismo-kai-tin-xenofovia-den-kryvetai-antidrastiko-kai )

      Νομοσχέδιο για το «ρατσισμό και την ξενοφοβία»: Δεν κρύβεται το αντιδραστικό και επικίνδυνο περιεχόμενο
      Δημοσίευση: Τετ, 29/05/2013 - 10:07


      (..) Είχε προηγηθεί το μεσημέρι της Τρίτης επιστολή που έστειλε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Γ. Μανιάτης, προς τον πρόεδρο της Βουλής Β. Μεϊμαράκη, με την οποία ζητούσε να έρθει άμεσα προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για την «Καταπολέμηση Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας».

      Στην επιστολή επιβεβαιώνεται και η επιδίωξη να ενσωματωθεί στο εθνικό δίκαιο η αντιδραστική απόφαση της ΕΕ που εξισώνει τον κομμουνισμό με το ναζισμό και επιδιώκει την ποινικοποίηση των ταξικών αγώνων. Η επιστολή του ΠΑΣΟΚ αναφέρει επί λέξει την «ανάγκη εναρμόνισης (της ελληνικής νομοθεσίας) με την Απόφαση - Πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ του Συμβουλίου της ΕΕ».

      Η απόφαση αυτή καθιστά ποινικά αδικήματα που τιμωρούνται: 1) Τη «δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους» κατά προσώπων ή ομάδων λόγω της φυλής, του χρώματος, της θρησκείας τους, των γενεαλογικών καταβολών τους ή της εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής τους και 2) τη «δημόσια επιδοκιμασία ή άρνηση ή χονδροειδή υποτίμηση της σοβαρότητας όσον αφορά εγκλήματα γενοκτονίας, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου».

      Για τη δεύτερη κατηγορία αδικημάτων, των λεγόμενων αδικημάτων «εγκωμιασμού» ή «άρνησης», η αιτιολογική σκέψη 10 ορίζει: «Η παρούσα απόφαση - πλαίσιο δεν εμποδίζει κράτος - μέλος να θεσπίζει διατάξεις εθνικού δικαίου με τις οποίες επεκτείνεται το πεδίο εφαρμογής (...) και σε εγκλήματα που απευθύνονται εις βάρος ομάδας προσώπων, η οποία προσδιορίζεται βάσει άλλων κριτηρίων εκτός από εκείνα της φυλής, του χρώματος, της θρησκείας, των γενετικών καταβολών ή της εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, όπως είναι αυτά της κοινωνικής θέσης ή των πολιτικών πεποιθήσεων».

      Την Τρίτη συνεδρίασε και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, όπου σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε να δοθεί «προθεσμία μέχρι την Πέμπτη στην ΝΔ, προκειμένου να αποσαφηνίσει την τελική της θέση σχετικά με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης». Παρέμβαση υπέρ της ψήφισης αντιρατσιστικού νόμου έκαναν η επίτροπος της Κομισιόν για τις Εσωτερικές Υποθέσεις Σεσίλια Μάλμστρομ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, δείχνοντας την πρεμούρα της ΕΕ να γίνουν νόμος του κράτους οι κατευθύνσεις της για ποινικοποίηση της αντίθετης άποψης για την ιστορία από αυτή που διακινούν οι αστοί.(..)Ιlief

      Διαγραφή
    2. Συνέχεια με Μπογιό. Από Ριζοσπάστη

      Τετάρτη 29 Μάη 2013

      ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7460823&publDate=29/5/2013 )
      (..) Περί βωμών και... «αξιών»

      Ο κύριος Βενιζέλος έχει «αξιακό» πρόβλημα. Και «ιδεολογικό»... Λόγω της συνεργασίας του με τη ΝΔ. Και το κατάλαβε τώρα. Η θρυαλλίδα που έφερε στην επιφάνεια το πρόβλημα και απειλεί να ξεχειλίσει το «αξιακό» και «ιδεολογικό» ποτήρι του κ. Βενιζέλου (και του ΠΑΣΟΚ) είναι η διαφωνία του με τη ΝΔ γύρω από το λεγόμενο «αντιρατσιστικό».

      Επειδή, όμως, τα αξιακά και ιδεολογικά ζητήματα είναι σοβαρά πράγματα, έχουμε τις εξής απορίες:

      *

      1) Οταν ο κ. Βενιζέλος ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπαδήμου, με υπουργό στην ίδια κυβέρνηση τον Αδωνη Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη, δεδομένου ότι ο τελευταίος ήταν εκείνος που τη δεκαετία του '80 είχε αναλάβει την ηγεσία της νεολαίας του χουντικού κόμματος της ΕΠΕΝ (σσ: την οποία αρχηγία είχε παραλάβει από τον Μιχαλολιάκο, τον σημερινό φύρερ της Χρυσής Αυγής),

      πώς αλήθεια τα είχε καταφέρει ο Βενιζέλος (και το ΠΑΣΟΚ) να καταπνίξει αυτά τα «αξιακά» και «ιδεολογικά» αγκάθια που τον ταλαιπωρούσαν;...

      *

      2) Οταν ο κ. Βενιζέλος (και το ΠΑΣΟΚ) συνεργαζόταν με το ΛΑ.Ο.Σ. του Καρατζαφέρη, του κόμματος δηλαδή

      που συμπεριέλαβε 4 στελέχη της «Χρυσής Αυγής» στο ψηφοδέλτιό του στις νομαρχιακές του 2002,
      που ο πρόεδρός του ο Καρατζαφέρης ήταν αμφιτρύωνας του Παττακού ανήμερα της επετείου της «εθνοσωτηρίου» (21/4/2002) στον τηλεοπτικό του σταθμό «Τελεάστυ»),
      που επικεφαλής του ψηφοδελτίου του στις εκλογές του 2004 είχε τοποθετήσει τον δεδηλωμένο ναζιστή και χουντικό Πλεύρη,
      που ως βουλευτής ακόμα της ΝΔ, ο Καρατζαφέρης δήλωνε: «Ερχόμαστε σήμερα και λέμε ότι η ΝΔ χρειάζεται ένα συμπλήρωμα. Και ποιο είναι το συμπλήρωμα αυτό; Είναι (...) οι ευρισκόμενοι δεξιά της ΝΔ, η "Χρυσή Αυγή", η οποία έχει πρωταγωνιστές του αγώνα, μπορεί η "Χρυσή Αυγή" με όσους έχει, πολλούς ή λίγους, να κάνει τόσο θόρυβο και να συμμετέχει. Η ΕΠΕΝ. Οι βασιλικοί. Αυτοί δεν χρειάζονται;»,
      που στις 28 Οκτώβρη 2011, λίγες μέρες πριν τη συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου, με αντιπρόεδρο τον Βενιζέλο, ο Καρατζαφέρης επισκεπτόταν το σπίτι του Μεταξά μετά χορδών, τυμπάνων και τηλεοπτικών καμερών για να αποτίσει «φόρο τιμής» στον φασίστα δικτάτορα,
      που σε μια από τις αίθουσες των γραφείων του κόμματός του, του ΛΑ.Ο.Σ., είχε δώσει το όνομα του «Γρίβα», προς τιμήν του αρχηγού των «Χιτών»,

      αλήθεια τότε πώς τα είχε καταφέρει ο κ. Βενιζέλος (και το ΠΑΣΟΚ) να καταπνίξει αυτά τα «αξιακά» και «ιδεολογικά» αγκάθια που τον ταλαιπωρούσαν;...

      Θα πρέπει να είχε καταβάλει μεγάλη προσπάθεια. Την ίδια που θα καταβάλει και τώρα...
      Γράφει:
      ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ(..)Ilief

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.