21 Μαΐου 2013

Γ. Γκιόκας: Λαϊκή συμμαχία για τις ριζικές αλλαγές που χρειάζονται....


Για «να αξιοποιηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών» προϋποτίθεται η «κοινωνικοποίηση του πλούτου που υπάρχει σε αυτή τη χώρα», αυτός είναι «ο δρόμος πάνω στον οποίο μπορεί να στηριχτεί η λαϊκή ευημερία», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας στην εκπομπή «ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ» στο «Kontra».

Σήμερα, υπογράμμισε, «χρειάζεται να συγκροτηθεί μια λαϊκή συμμαχία όλων εκείνων που πλήττονται από αυτή την πολιτική -εμείς κάνουμε κάθε προσπάθεια σε αυτή την κατεύθυνση- που θα παλεύει, όχι μόνο στο έδαφος των οξυμένων προβλημάτων, για να βάλουμε φρένο, να εμποδίσουμε μέτρα, να αποσπάσουμε, αν θέλετε, και κατακτήσεις σε αυτό το δρόμο. Αλλά κυρίως θα έχει οδηγό και μπούσουλα τις ριζικές αλλαγές που χρειάζονται».

Σημείωσε, επίσης, ότι «όσο το εργατικό λαϊκό κίνημα και οι αγώνες των εργαζομένων που έγιναν, γίνονται και θα γίνονται -δεν αυτοκτονεί κανένας λαός και θα υπάρχουν αντιδράσεις των εργαζομένων- όσο αυτός ο αγώνας είναι εγκλωβισμένος, στο να ανεβοκατεβάζει τη μία ή την άλλη κυβέρνηση διαχείρισης του συστήματος και της ΕΕ, τότε και το εργατικό λαϊκό κίνημα θα οδηγείται σε ήττα. (…) Όσο το εργατικό λαϊκό κίνημα μένει εγκλωβισμένο στο να στηρίζει τη μία ή την άλλη κυβέρνηση κεντροδεξιάς ή κεντροαριστεράς, στα πλαίσια της διαχείρισης του συστήματος και της ΕΕ, τότε δεν θα μπορέσει να δώσει δυναμική και προοπτική στον αγώνα που γίνεται».

Μιλώντας για τις επενδύσεις που θέλει να προσελκύσει η κυβέρνηση και τις επιχειρηματικές συμφωνίες που συνάπτει, υπογράμμισε πως, αυτό που διαφημίζει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός στα ταξίδια στο εξωτερικό, είναι «κατά κύριο λόγο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας», που στηρίζεται «πρώτα και κύρια στο ότι οι μισθοί, τα μεροκάματα έχουν κατακρημνιστεί, στηρίζεται δηλαδή στο ότι τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί πάνω από 50% το εισόδημα των μισθωτών. Στηρίζεται στο γεγονός ότι υπάρχουν οι φοροαπαλλαγές για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, καθώς και στο γεγονός ότι επιταχύνεται η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, που βεβαίως δεν ξεκίνησε τώρα με την κρίση, έχει ξεκινήσει προ κρίσης και βεβαίως σήμερα σε συνθήκες κρίσης επιταχύνεται ακόμα περισσότερο σε διάφορους τομείς. Όπως είναι η ενέργεια, οι μεταφορές, το νερό και που θα κληθεί το επόμενο διάστημα να το πληρώσει η λαϊκή οικογένεια, με αυξήσεις στα τιμολόγια, στη λαϊκή κατανάλωση κ.ο.κ.».

Οι όποιες επενδύσεις έρθουνε και η όποια αναιμική ανάκαμψη, «δεν θα ωφεληθεί στο ελάχιστο ο εργαζόμενος λαός. Ούτε το πρόβλημα της ανεργίας θα αντιμετωπιστεί. Θα 'ναι ανάκαμψη που θα στηρίζεται στα ερείπια των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων, θα στηρίζεται ενδεχομένως σε ορισμένες θέσεις εργασίας, που θα αμείβονται με λίγο πάνω από το σημερινό επίδομα ανεργίας και με μείωση πάνω από το 50% των μισθών», επισήμανε.

Αναφερόμενος στη φοροδιαφυγή και τη φοροαπαλλαγή, τόνισε πως «πέρα από τη φοροδιαφυγή, υπάρχει και η νόμιμη φοροαπαλλαγή και είμαστε σε μια περίοδο που ήδη και από την κυβέρνηση -και με πρόσφατες δηλώσεις του κ. πρωθυπουργού- ανοίγει το θέμα για ακόμα μεγαλύτερη φοροαπαλλαγή των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Που βέβαια, εμείς λέμε ότι θα κληθεί να το πληρώσει πάλι το γνωστό υποζύγιο, ο εργαζόμενος, ο μισθωτός, ο συνταξιούχος».

Το στέλεχος του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της συζήτησης, αναφέρθηκε επίσης στα ζητήματα της Ενέργειας και των σχεδίων κατασκευής αγωγών καθώς και στο λεγόμενο «αντιρατσιστικό νομοσχέδιο».


1 σχόλιο:

  1. ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΣΙΩΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΔΙΚΕΣ

    Νέα δίκη (3η) ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσει ς – 50ή συνεδρί αση, Δευτέρα 20.5.2013

    ΚΟΝΤΡΑ


    http://www.eksegersi.gr/3η-Δίκη-ΣΠΦ/19252.Νέα-δίκη-ΣΠΦ-πακέτο-με-άλλες-υποθέσεις -–-50ή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.