20 Μαΐου 2013

Ομιλία του Ν. Σοφιανού στην Πτολεμαΐδα


Σε συγκέντρωση του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας μίλησε το απόγευμα της Κυριακής, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο σχέδιο πλήρους απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας και ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, από την τρικομματική κυβέρνηση. Σχέδιο που θα έχει επώδυνες επιπτώσεις στους εργαζόμενους και το λαό της χώρας.

Υπενθύμισε τις σωστές εκτιμήσεις του ΚΚΕ για την καπιταλιστική κρίση και ότι έγκαιρα είχε προειδοποιήσει το λαό για τα βάρβαρα προαποφασισμένα μέτρα που ήρθανε τα τελευταία χρόνια.

Υπογράμμισε, επίσης, πως θα ακολουθήσουν και άλλα και ότι τα μέτρα παίρνονται για να μείνουν, δεν είναι μπόρα που θα περάσει.

Την ίδια στιγμή, τόνισε, καλλιεργείται από το σύστημα ο φόβος και η μείωση των απαιτήσεων του λαού.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην προσπάθεια που είναι σε εξέλιξη για την ανασύνθεση του αστικού πολιτικού σκηνικού, αξιοποιώντας μέχρι και το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

Σ’ αυτές τις συνθήκες αντιμετωπίζοντας έναν αρνητικό πολιτικό και κοινωνικό συσχετισμό, το ΚΚΕ βγαίνει πιο ικανό, ώριμο και μάχιμο από το 19ο συνέδριό του, πρόσθεσε.

Μπήκε μπροστά στους αγώνες, άνοιξε μέτωπα πάλης, για την ανακούφιση των προβλημάτων του λαού. Δεν τα παραπέμπει όλα στο σοσιαλισμό, όπως κάποιοι το κατηγορούν, επισήμανε.

Ο Ν. Σοφιανός σημείωσε, ότι το ΚΚΕ έχει υποχρέωση να γίνει πιο πειστικό στις απαντήσεις του, στην αποκάλυψη του μηχανισμού της εκμετάλλευσης στην οποία στηρίζεται η καπιταλιστική οικονομία και την προσκυνά το σύνολο του πολιτικού συστήματος.

Να γίνει πιο ικανό στην κινητοποίηση και οργάνωση της εργατικής τάξης, της λαϊκής συμμαχίας.

Να γίνει πιο άμεσο και απλό στη εκλαΐκευση της πρότασης εξουσίας που έχει.

Επιτακτικό και ρεαλιστικό, τόνισε, είναι να ανοίξει η συζήτηση για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης με κοινωνικοποιημένα τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, με λαϊκή εξουσία.

Για την Χρυσή Αυγή, υπογράμμισε πως είναι στυλοβάτης του συστήματος και ότι πρέπει το λαϊκό κίνημα να την απομονώσει.

Σημαντική και αποφασιστική είναι η συμβολή του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, του ΠΑΜΕ, στις προσπάθειες και ενέργειες απομόνωσης της ρατσιστικής, φασιστικής δράσης σε νοσοκομεία, σε σχολεία, σε τόπους δουλειάς, επισήμανε.

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι πρέπει να δει και η ποινική δικαιοσύνη τις περιπτώσεις εγκληματικών ενεργειών στις οποίες ενέχονται χρυσαυγίτες.



902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.