24 Μαΐου 2013

Mια ανατριχιαστική προσπάθεια του κεφαλαίου να επιβάλει «καθεστώτα σκέψης»

Ακούς φίλε;

Στην Βρετανία , η οποία πολύ συχνά προπορεύεται σε εφαρμογές σαδιστικής διαστροφής των κυβερνώντων αστών στην πλάτη των εργαζομένων, τώρα βάζουν τους άνεργους να κάνουν ψυχομετρικά τεστς (να συμπληρώνουν φόρμες με δηλωσεις όπως «δεν έχω δημιουργήσει τίποτε με αισθητική ομορφιά στην διάρκεια του περασμένου χρόνου» ή «δεν βγαίνω ποτέ από την συνήθη διαδρομή μου για να πάω σ' ένα μουσείο». Τα τεστς, που επιβάλλονται από το Υπουργείο Εργασίας και Συντάξεων (Department of Work and Pensions – DWP), χωρίς αστεία, έχουν σκοπό να αναδείξουν, και καλά (…), πέντε προτερήματα-δυνάμεις, μεταξύ των οποίων «αγάπη για μάθηση», «διανοητική περιέργεια» και «πρωτοτυπία».

Η εγκυρότητα και σοβαρότητα των τεστς μπήκε σε δοκιμασία από άγγλους μπλογκερς που απέδειξαν ότι τα αποτελέσματα δεν έχουν σχέση με τις απαντήσεις.

Δηλαδή πρόκειται για καψόνι που αν αρνηθεί ο άνεργος να το υποστεί, χάνει το επίδομα του.
Οι «επιστήμονες ψυχολόγοι» που επινόησαν τα τεστς (γαμώ την επιστημονική {αγοραία}τιμή τους), ανήκουν σε ένα τμήμα «παρά τω Πρωθυπουργώ» Κάμερον, το λεγόμενο Nudge Unit, οι οποίοι χρυσώνονται (ή σχεδόν χρυσώνονται – αυτά είναι όλα σχετικά) για να σκεφτούν και να εκπονήσουν τρόπους χειραγώγησης των εργαζόμενων. Ο διευθυντής του «Nudge» ήταν σύμβουλος του Τόνυ Βλεαρ.


Αυτό το άρρωστο αστείο, ιδωμένο από μια άλλη πλευρά, την πολύ σοβαρότερη, δείχνει μια ανατριχιαστική προσπάθεια του κεφαλαίου να επιβάλει «καθεστώτα σκέψης», μέσω αυθυποβολής και πνευματικής χειραγώγησης, στον εργαζόμενο.




H είδηση αρχικά από την Guardian



Πηγη: red rock views

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.