10 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τη διεξαγωγή του ναρκωφεστιβάλ - Όχι σε όλα τα ναρκωτικά.

«Σε μια περίοδο που σβήνουν από τη ζωή της νέας γενιάς τα δικαιώματα στην εργασία, στη μόρφωση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, που πάνω από το 60% των νέων είναι άνεργοι και όσοι εργάζονται παίρνουν μισθούς των 300 και 400 ευρώ, διάφοροι γνωστοί υπερασπιστές της νομιμοποίησης των ναρκωτικών και του διαχωρισμού σε “σκληρά” και “μαλακά” διαφημίζουν, για μια ακόμη χρονιά, μέσω του ναρκωφεστιβάλ που διοργανώνουν, το “δικαίωμα” στη μαστούρα. Προβάλλουν μια στάση ζωής υποταγμένη, βολική στους εκμεταλλευτές και το σύστημά τους για να συνεχίσουν την ίδια πολιτική σε βάρος της νεολαίας, βολική στους εμπόρους του “θανάτου” για να συνεχίσουν και να αυξήσουν την κερδοφορία τους.

Συναντιούνται για μία ακόμη χρονιά ΣΥΡΙΖΑ, η εφημερίδα “Εποχή”, Οικολόγοι, μαζί με αντιδραστικές νεοφιλελεύθερες δυνάμεις όπως ο Βαλλιανάτος, με διάφορες ΜΚΟ, ακόμα και εμπόρους διάφορων εξαρτημάτων συναφών με τη χρήση. Οι δυνάμεις αυτές επανειλημμένα προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν τη χρήση, την κατοχή και την καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών. Μαζί με τα κόμματα της συγκυβέρνησης, υπονομεύουν πρώτα και κύρια στη συνείδηση της νεολαίας την πολιτική πρόληψης - θεραπείας - επανένταξης, γενικεύοντας το συμβιβασμό και τη διαχείριση της ναρκω-εξάρτησης.

Η φετινή συνάντηση των υποστηρικτών της ναρκωκουλτούρας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και τη στήριξη του δημάρχου Αθήνας, Γ. Καμίνη.
Οι προτάσεις τους είναι σκοταδιστικές και αντιεπιστημονικές. Διαφημίζουν τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών και την καλλιέργεια του χασίς, το διαχωρισμό των ναρκωτικών σε μαλακά και σκληρά.

Την ίδια ώρα στην Πανελλήνια Έρευνα για τη Χρήση Εξαρτησιογόνων Ουσιών από τους μαθητές - Έρευνα ESPAD 2011 - αποτυπώνονται σχεδόν πενταπλάσια ποσοστά χρήσης κάνναβης στους μαθητές 15-19 ετών το 2011 σε σχέση με το 1984. Μία από τις εξηγήσεις ειδικών για την κατακόρυφη αύξηση της χρήσης, τα τελευταία χρόνια, είναι η άμβλυνση της συνείδησης σε σχέση με τη χρήση ναρκωτικών και ιδιαίτερα του χασίς, που προκλήθηκε και από τις συστηματικές δηλώσεις και συζητήσεις περί “αθώου χασίς”, “καλής και ακίνδυνης κάνναβης”. Ό,τι ακριβώς κάνουν σήμερα οι διάφοροι οπαδοί της ναρκωκουλτούρας.


Μιλούν για πλουραλισμό στις θεραπευτικές μεθόδους, νομιμοποιώντας την κυβερνητική πολιτική της γενίκευσης της υποκατάστασης με μεθαδόνη, τη στιγμή που τα στεγνά προγράμματα οδηγούνται λόγω της υποχρηματοδότησης σε μαρασμό και οι εργαζόμενοί τους στο δρόμο.

Από την άλλη, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, παρά τα παχιά τους λόγια ενάντια στο ναρκωφεστιβάλ, είναι και εδώ εκτεθειμένοι, συστημικοί μέχρι το μεδούλι. Οι θέσεις τους διαπνέονται από το συμβιβασμό και τη διαχείριση του προβλήματος γιατί προτείνουν τη γενίκευση της υποκατάστασης. Σε πλήρη ευθυγράμμιση με την κυβερνητική γραμμή και τα κόμματα της ναρκωκουλτούρας, χαρακτηρίζουν τους τοξικομανείς ως “αρρώστους”, που χρήζουν φαρμακευτικής αγωγής - υποκατάστασης, δηλαδή κάποιων άλλων ναρκωτικών – υποκατάστατων. Υποστηρίζουν τη χορήγηση της “κρατικής πρέζας” μέσα από τα νοσοκομεία, η οποία θα παράγεται και στην Ελλάδα.

Ο καθένας με τον τρόπο του αποκρύπτει την ουσία της τοξικοεξάρτησης ως κοινωνικού φαινομένου, γέννημα θρέμμα του καπιταλισμού και φανερώνει με τον πιο δραματικό τρόπο, όλη τη σαπίλα της σημερινής κοινωνίας.

Με αφορμή την πραγματοποίηση του φεστιβάλ της ναρκωκουλτούρας, η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία να παλέψει για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά.

Καλούμε τους νέους και τις οικογένειές τους να πουν:

Όχι στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών.
Όχι σε όλα τα ναρκωτικά.
Καλεί σε συστράτευση με το ΚΚΕ, τη μοναδική πολιτική δύναμη που αναδεικνύει την πραγματική αιτία της τοξικοεξάρτησης, που με σταθερότητα παλεύει ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και διεκδικεί:

  • Δημιουργία Πανελλαδικού Δημόσιου Φορέα με αποκλειστικά δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης - απεξάρτησης - κοινωνικής επανένταξης, χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτών.
  • Καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της πρόληψης, απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης.
  • Στήριξη των στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων απεξάρτησης, που αποδεικνύουν καθημερινά την αστείρευτη δύναμη του ανθρώπου να νικήσει την εξάρτηση.
  • Πλήρη εργασιακή και κοινωνική επανένταξη των απεξαρτημένων.
  • Εξοντωτικές ποινές για τους εμπόρους. Ειδικευμένο σώμα δικαστών για τα ναρκωτικά.

Στη νεολαία δεν ταιριάζει η απάθεια και η φυγή στον ψεύτικο κόσμο των ναρκωτικών. Διέξοδος είναι η αγωνιστική και η ανυπότακτη στάση ζωής. Η πάλη για μια κοινωνία που με την εργατική τάξη στην εξουσία θα καταργήσει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

17 σχόλια:

  1. Παντως οι ναρκομανεις δεν ειναι αρρωστοι; Δεν χρηζουν ιατροφαρμακευτικης περιθαλψης;;;

    Εξηγηστε παρακαλω.

    Δημ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άρρωστος είναι ο καπιταλισμός που δημιουργεί ναρκομανείς για τα φράγκα. Πριν τα φάρμακα είναι η πρόληψη. Και πρόληψη σημαίνει αθλητισμός, μόρφωση, δουλειά, στόχοι και ελπίδα για το μέλλον. Για αυτά τι φάρμακα υπάρχουν. Το να μιλάς μόνο για αρρώστους στο θέμα το ναρκωτικών, είναι σκόπιμα βρώμικη μισή αλήθεια, χειρότερη από το ψέμα, που όχι μόνο αποκρύπτει τους πραγματικούς ενόχους για το ζήτημα αλλά και ενισχύει το ρατσισμό απέναντι στους τοξικομανείς ως υπεύθυνους για την αρρώστια τους.

    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η προσέγγιση του ΚΚΕ στο θέμα των ναρκωτικών είναι δυστηχώς τελείως αντιεπιστημονική. Βασικά μου θυμίζει λίγο τη σχέση ενός σχιζοφρενή με την πραγματικότητα, που προσπαθεί οτιδήποτε συμβαίνει γύρω του να το ερμηνεύσει ντε και καλά με τη δική του "αλήθεια". Τα πράγματα όμως που συμβαίνουν δεν είναι άσπρο-μαύρο. τουλάχιστον όχι όλα. σε πολλά θέματα η ΚΚΕδικη προσέγγιση ( κυρίως σε οικονομικά θέματα ) είναι ό,τι πιο πρωτοπόρο και αληθινό υπάρχει σήμερα, αλλά στα ζητήματα ναρκωτικών αντιλήψεις ότι οι ναρκομανείς ΔΕΝ είναι άρρωστοι, είναι τουλάχιστον αβάσιμες. Πιστεύω ότι όταν το ΚΚΕ απαλλάξει από πάνω του αυτή τη μανία να ερμηνεύει τα πάντα στην αντίθεση καπιταλισμός-σοσιαλισμός, τότε θα έχουν και περισσότερο απήχηση. και για να προλάβω κάποιους, δεν εννοώ να κάνει εκπτώσεις στην ιδεολογία του. Δεν είναι δυνατόν σήμερα, με τέτοια πείρα γύρω από το θέμα των ναρκωτικών στην ιατρική και την επιστήμη, να συνεχίζει να υποστηρίζει το ΚΚΕ ότι τα ναρκωφεστιβάλ είναι δημιούργημα ΟΛΩΝ των άλλων (αστική τάξη, οπορτουνιστές, άλλοι πιο τίμιοι αριστεροί , χρισαυγίτες) γιατί όλοι αυτοί θέλουν κοιμισμένη τη νεολαία και μόνο το ΚΚΕ τη θέλει ξύπνια.
    φιλικά
    πληγωμένος ψηφοφόρος πρώην χρήστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και κάτι που ξέχασα. πρόσφατα διάβασα σε έναν οδηγητή σε απάντηση προς το Συριζα για ένα αντίστοιχο θέμα ναρκωτικών, να περηφανεύεται το ΚΣ της ΚΝΕ (γιατί αυτοί τα γράφουνε) με στόμφο και υπερηφάνεια, ότι η ΕΠΟΝ έψαχνε τεκέδες , τους έβρισκε, και τους κατέστρεφε και έδερνε όποιον ήταν μέσα. Κάτι τέτοιο με απογοητεύει αφάνταστα, αφ'ενός γιατί πιθανώς δεν ισχύει, άμα σκεφτεί κανείς ότι οι κομμουνιστές κάποτε συνεργάζοταν στις φυλακές με ρεμπέτες για διάφορους τακτικούς λόγους. και δεύτερον γιατί υπάρχει οργανωμένο σχέδιο να φανατιστεί η νεολαία του ΚΚΕ απέναντι σε χρήστες, ακόμα και χόρτου, και να τους αντιμετωπίζει σαν κατεστραμένους, οπορτουνιστές κλπ. δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα πρώτα λόγια που θα σου πει ένας κνίτης στο πανεπιστήμιο για έναν ΕΑΑΚίτη είναι του τύπου "άντε μωρέ με τα πλουσιόπαιδα που πίνουν όλη μέρα χόρτο".
    πάλι φιλικά
    ο από πάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλτατε πρώην χρήστη, δίχως να καταπολεμήσεις την αιτία που γεννά το σύμπτωμα δεν θεραπεύεις, συσκοτίζεις. Και η αιτία που γεννά το πρόβλημα είναι ο καπιταλισμός, δεν είναι η "κακιά ώρα", ούτε η "κακή ψυχολογία" , ούτε ο "μιμητισμός", ούτε οι 'κακές παρέες", ούτε η "απαγόρευση που ερεθίζει τη νεολαία", ούτε τα "κακά παιδικά χρόνια ή οι χωρισμένοι γονείς". Αυτά είναι συμπτώματα όχι αιτίες, η αλλοτρίωση είναι το πρόβλημα που τη γεννά πρωτίστως η εκμετάλλευση και τα αδιέξοδα από τον τρόπο ζωής. Και όλοι αυτοί που κάνουν "αντιαπαγορευτικά-ναρκωφεστιβάλ" για τη νομιμοποίηση του χασίς και επικεντρώνουν στη αρρώστια και στη συντήρηση στη χρήση για το "μη χειρότερα" στρουθοκαμηλίζουν, διότι απλούστατα η σωματική εξάρτηση είναι τίποτε μπροστά στην ψυχική εξάρτηση. Ρίχνουν το βάρος λοιπόν στο χρήστη αποκομένα από το περιβάλλον και τις συνθήκες που εντάσσεται, ώστε με υποκατατάστατα να τον "κρατήσουν" εξαρτημένο, αποχαυνωμένο, κοιμισμένο, χωρίς αγώνα και διεκδίκηση για μόρφωση, δουλειά, ελεύθερο χρόνο, κοινωνικά δικαιώματα (ιδίως τη νεολαία). Η ευνοϊκή ποινική μεταχείριση του χρήστη, ορθά λέει το ΚΚΕ, ότι θα πρέπει να συνδεθεί με τη δική του απόφαση για ολοκληρωμένη παρακολούθηση δημόσιου προγράμματος απεξάρτησης-επανένταξης, και να μην περάσουν οι δομές πρόληψης-απεξάρτησης-επανένταξης σε ιδιώτες. Αφού λοιπόν και οι υπόλοιποι (φορείς και κόμματα πλην ΚΚΕ) θέλουν να συμβεί αυτό και χύνουν "κροκοδείλια δάκρυα" για τους "καημένους" χρήστες όπως λένε, τότε γιατί μειώνουν διαρκώς τη χρηματοδότηση και τις προσλήψεις σε δημόσιες δομές πρόληψης-απεξάρτησης-επανένταξης; Μήπως επειδή είναι "γραμμή" να περάσουν όλα σε ιδιώτες και η φιλοσοφία των "ανοικτών" προγραμμάτων τύπου ΟΚΑΝΑ;
    Αυτά πρόλαβες να τα διαβάσεις πουθενά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επειδή διαισθάνομαι ότι πολλές φορές (για να μην πω καθημερινά) βλέπω στις τηλεοράσεις αρκετούς από τους μεγαλεμπόρους ναρκωτικών, άλλοτε σαν "πατριώτες" εφοπλιστές και άλλοτε σαν "επενδυτές" που θα φτιάξουν "θέσεις εργασίας", αφού στο σύστημά τους η "νόμιμη" επιχειρηματική δράση είναι αυτοκόλλητη με την παράνομη, και μόνο γι' αυτό αξίζει να είναι κανείς αμετακίνητος απέναντι στο πρόβλημα. ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΨΕΥΤΟΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΜΑΛΑΚΩΝ-ΣΚΛΗΡΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ, ΖΩΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΟΧΙ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε των 4:47
    βασικά φαίνεται ότι ξέρεις καλύτερα από μένα τους λόγους που οδηγούν κάποιον στην πρέζα. είναι αυτό που έγραψα πιο πάνω. ό,τι και αν συμβεί το ερμηνεύεις ψυχαναγκαστικά σύμφωνα με τη δικιά σου κοσμοθεωρία, και μάλιστα γίνεσαι και εριστικός στην προσπάθεια να την επιβεβαιώσεις στα μούτρα μου. ε ντάξει δεν περιμένω να γίνει διάλογος από το διαδίκτυο, εγώ απλά μία εμπειρία μοιράστηκα και εμφανίστηκες σα δάσκαλος να μου πεις την αλήθεια. Η οποία τι λέει; Όλοι οι άλλοι πλην του ΚΚΕ θέλουν τη νεολαία κοιμισμένη. Φταίει ο καπιταλισμός για όλα, δεν υπάρχει καμία άλλη εξήγηση για τις παθογένειες μίας κοινωνίας (ναι ξέρω καπιταλιστικής).
    φιλικά ο πρώην χ από πάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν είχες πρόσβαση στην ηρωίνη;

      δημητρης κκ

      Διαγραφή
    2. Και κάτι ακόμη, αφού είσαι ασθενής, μερικοί έχουν την λύση:

      "Ο συγγραφέας του άρθρου όμως συνεχίζει ακάθεκτος και μας παροτρύνει να στειρώσουμε μια ευρεία γκάμα ασθενειών και «ασθενειών» για την προώθηση του είδους. Αλλωστε, κάποια ζώα σαν τις μέλισσες εξολοθρεύουν τα μολυσμένα μέλη μιας κυψέλης. Θα ήταν μια ορθή παρατήρηση όμως ότι δεν είμαστε μέλισσες, μπαμπουίνοι ή κόνδορες. Είμαστε άνθρωποι και σαν αυτό, το κατά τα άλλα παράδοξο είδος, έχουμε ανακαλύψει μια πολύ όμορφη ιδέα που λέγεται Ιατρική (όχι την εναλλακτική που σπούδασε ο Jacqes Bauge-Prevost, N.M.D., την κανονική ιατρική επιστήμη).

      Μέσω της ψυχιατρικής και ψυχολογίας πολλές ασθένειες του μυαλού μπορούν να αντιμετωπιστούν και μέσω καθορισμένων προγραμμάτων άλλες μπορούν να διαχειριστούν. Με βάση την προγενετική μελέτη πολλές γονιδιακές ασθένειες εντοπίζονται και σε κάποιες περιπτώσεις προλαμβάνεται μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Τα προγράμματα προγενετικής μελέτης έχουν συμβάλει στον περιορισμό ασθενειών όπως οι προεκλαμψία, μεσογειακή αναιμία, Tay-Sachs, δρεπανοκυτταρική αναιμία κ.ά. Το πρόβλημα εντοπίζεται όταν τα άτομα που πάσχουν ή τεκνοποιούν δεν έχουν πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες λόγω κόστους. Ισως θα ήταν καλύτερα πριν βγει το νυστέρι και αρχίσουν να τέμνονται σπερματικοί πόροι, ή να ποτίζονται ορμόνες στους φορείς, ώστε να στειρωθούν χημικά, να μπορεί να δημιουργηθεί ένα πραγματικά προνοιακό σύστημα Υγείας και κάλυψης. Αλλά μάλλον αυτό είναι κομμουνισμός και θεωρείται και αυτό εκτελέσιμο αδίκημα.

      Γελοιωδέστερος στόχος από όλους που ανέφερε ο συγγραφέας του κειμένου είναι η υποχρεωτική στείρωση των αλκοολικών και των ναρκομανών. Πρόσφατες μελέτες έχουν εντοπίσει ένα μεγάλο αριθμό γονιδίων που συμβάλλουν στον εθισμό, αλλά ο εθισμός είναι τόσο πλατιά έννοια που συμπεριλαμβάνει, εκτός των τοξικών ουσιών και τη σοκολάτα, και την τηλεόραση και το διάβασμα. Επιπλέον, ο αριθμός και η σημαντικότητα των γονιδίων αυτών είναι τόσο μεγάλος που εκτιμάται ότι οι πιθανότητες κάποιος να μη φέρει τουλάχιστον ένα από αυτά είναι μικρότερες του 0.1% και αυτό το κομμάτι του πληθυσμού συνήθως βασανίζεται από περιορισμένη έκκριση ντοπαμίνης, πρόδρομο στάδιο στην κατάθλιψη.

      Εξολοθρεύοντας, έστω, ένα μέρος των «γενετικά προγραμματισμένων» τοξικομανών δε χτυπάει το πρόβλημα της εξάρτησης σε ουσίες, ουσιαστικά το αναπαράγει. Τα ψυχοσωματικά αίτια του εθισμού είναι εξίσου σημαντικά όσο τα γονιδιακά. Ετσι, λέγοντας σε κάποιον ότι είναι ασφαλής λόγω γονιδιώματος από τον εθισμό, οι πιθανότητες είναι ότι θα δοκιμάσει και θα συνεχίσει τη χρήση πιο εύκολα, καταλήγοντας στον ίδιο τον εθισμό που προσπαθούσαμε να αποφύγουμε. Επιπλέον, ακόμα και αν οι χρήστες αυτοί δεν μπορούν να κάνουν παιδιά, δεν θα υπάρχουν άλλοι κατά τα άλλα υγιείς, που όταν οι συνθήκες της διαβίωσής τους και το περιβάλλον τους τούς ωθεί θα στρέφονται στις ουσίες για διέξοδο/αναψυχή; Μακάρι να ήταν τόσο απλό το ζήτημα, αλλά ο αρθρογράφος μας δείχνει ότι επιδεικτικά αγνοεί τα μονοπάτια που οδηγούν στον εθισμό. Στα πόσα ποτάκια κάποιος θεωρείται αλκοολικός και κατά συνέπεια πρέπει να στειρωθεί;"

      http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=3/3/2013&id=14454&pageNo=7&direction=1

      δημητρης κκ

      Διαγραφή
    3. Φιλε, στη ζωη πρεπει να ξερουμε να βαζουμε τα πραγματα σε ιεραρχια.
      Δε νομιζω να πιστευει κανεις εδω μεσα οτι σε μη καπιταλιστικη κοινωνια δε θα υπαρχουν περιπτωσεις οπου ενα ατομο θα ειναι αδυναμο σε καποια φαση της ζωης του και θα επιζητα διεξοδο σε ψευτικες λυσεις. Παντα θα υπαρχουν τετοιες περιπτωσεις. Το θεμα ειναι οτι στατιστικα λοιπον, οι περισσοτερες περιπτωσεις οπου ενα ατομο πεφτει σε τετοιτες λυσεις ειναι αυτες που σου ανεφερε ο φιλος μας παραπανω. Για ολες τις υπολοιπες περιπτωσεις που στατιστικα αφορουν πολυ λιγοτερους τη λυση θα τη βρει η ιατρικη επιστημη. Για τον συριζα ομως και ολα τα αλλα κομματα, πλην ΚΚΕ (οσο και αν αυτο ποναει καποιους) για τα ατομα που πεφτουν λογω των προβληματων του καπιταλισμου δε τους ενδιαφερει, ενω για τα ατομα που μπορουν να αντιμετωπισουν το προβλημα νωρις με τη βοηθεια της επιστημης, τους ετοιμαζουν μια ιδιωτικη περιθαλψη που θα ειναι ολη δικη τους.
      Μη χανεις το δασος. Μπραβο σου που τα καταφερες, ηρθε η ωρα να αγωνιστεις και για ενα καλυτερο αυριο για ολους
      νκ

      Διαγραφή
    4. εκεί ακριβώς διαφωνούμε, στο ότι την ηρωίνη δεν μου την προσέφερε ο καπιταλισμός και μου είπε πάρτην νέε μου για να μη σηκώσεις κεφάλι. πολλά πράγματα λειτουργούν πέρα από τη σφαίρα επιρροής της αστικής τάξης μίας χώρας, πόσο μάλλον της Ελλάδας. Όπως ο οποισδήποτε πέφτει σήμερα στα ναρκωτικά, τόσο εύκολα μπορούσε και παλαιότερα κάποιος (σε πολύ μεγαλύτερα ποσοστά ) να γίνει αλκοολικός στην ΕΣΣΔ. και μου είναι αδιάφορο τελείως που θα μου την πέσουν τώρα όλοι οι υποστηρικτές της. και μεις γουστάρουμε κάποια πράγματα (αρκετά σε οικονομικό επίπεδο) στην ΕΣΣΔ, αλλά είναι αστείο να υποστηρίζει κανείς ότι μόνο στον καπιταλισμό υπήρχαν και υπάρχουν εξαρτήσεις και παθογένειες.
      όσο για το άρθρο που παρέθεσες. είναι τουλάχιστον άτοπο, σου είπα για ασθενείς, και εσύ μου παραθέτεις μία τελειως τραβηγμένη αντίληψη και προσπαθείς να ταυτίσεις εμένα με αυτή. όχι, δυστηχώς υπάρχουν και άλλες.
      δε θα ξαναγράψω, πολλά πράγματα δεν είναι καν για να συζητιούνται και νομίζω ότι και αυτό είναι ένα τέτοιο, άλλωστε λένε ότι οι απόψεις είναι σαν τις κωλοτρυπίδες, ο καθένας έχει και μία.
      ευχαριστώ για την κουβέντα

      Διαγραφή
    5. εγραψα αρχικα ενα πολυ οργισμενο ποστ για την κωλοτρυπιδα του απο πανω, σορυ για την αποψη του απο πανω ηθελα να πω, αλλα ευτχως εκανα μια βλακεια και το εσβησα, αλλα δεν πειραζει. θα του απαντησω με 2 τραγουδιστες και τα τραγουδια τους
      το πρωτο ελεγε κατι τετοιο "Κι ο Βάρναλης μας το ʼχε πει χωρίς καμιά περιστροφή στης Χούντας το αλισβερίσι λεύτερο ήταν το χασίσι ποτέ ο λαός να μην ξυπνήσει."
      το αλλο ελεγε "ειναι η ηρωινη φιλε και ισως να ξεχαστεις κτλ κτλ".
      στην μια περιπτωση εχουμε ενα τραγουδιστη που πεθανε ασημος γιατι τραγουδαγε αυτα ακριβως τα τραγουδια στην αλλη ομως εναν τραγουδιστη που πεθανε απο την πρεζα, εγινε πριγκηπας και τον ξερει και η μενεγακη και ο ροκος. αν ζουσε ο irondick, θα του ελεγα το εξης "μην την παρεις μαλακα για να μην πεθανεις και να μην μας πρηζεις με ηθικοπλαστικα τραγουδια που δεν τα τηρεις κιολας. για τους φαν του irondick (του τροπου ζωης) εχω κατι αλλο. μπειτε στα στεγνα και κοφτε το γιατι και να μην πεθανετε απο την πρεζα, σας τελειωνει το μυαλο.
      οποιος θελει πραγματικα να σωθει, να παλεψει με την οικογενεια την γειτονια το σωματειο του κτλ κτλ να λειτουργησουν να στεγνα προγραμματα, να ξαναγινουν κομματι της κοινωνιας (μακαρι και της σοσσιαλιστικης) να ξεφυγουν απο κει που ειναι τωρα και να αγωνιζονται για να κερδισουν την ζωη τους.
      γιατι ναι κυριε με την κωλοτρυπιδα, τα ναρκωτικα ο καπιταλισμος τα παραγει τα ντιλαρει γιατι κερδιζει και σε χρημα και σε ζομπι που δημιουργει.
      το εμετικο να συγκρινεις τα ναρκωτικα με το να γινει καποιος αλκοολικος στην ΕΣΣΔ θα ηθελα να το ξεπερασω αλλα δεν γινεται.
      εκει analboy ειχες οτιδηποτε ηθελες για να μην γινεις αλκοολικος ακομα και στις εσχατιες της σιβηριας. αλλα επειδη κανεις δεν ειναι τελειως ακομα και να επεφτες στο αλκοολ, υπηρχαν κρατικες υπηρεσιες που θα σε θεραπευαν. αυτα

      Διαγραφή
    6. γιατί τόσο μίσος;
      ο analboy

      Διαγραφή
  8. Δεν λέμε πως είμαστε μάγοι ή γνωρίζουμε τα πάντα, όμως είναι γεγονός τα ναρκωτικά είναι ένα όπλο, μια άλλη κατασταλτική τεχνική στο οπλοστάσιο των αστών.
    δημητρης κκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. α καλααα...εκτός τόπου και χρόνου..για αυτο ο κοσμος δεν κατεβαινει στο δρομο επδ πινουνε χασις και καθονται σπιτι τους και απο τη πολλη μαστουρα βαριουνται να αγωνιστουνε..ενταξει αντε και καλα ξυπνητουρια.. καλα και συ ρε φιλε τολμησες και ειπες οτι μερικοι μπορει να πινανε ποτο στην εσσδ? η οτι μπορει να κανουνε χορτο στην κουβα? το θεμα της των ιδιωτικων η μη κεντρων απεξαρτησης ειναι αλλο θεμα μην το μπλεκεται..εδω μιλαμε για το θεμα εθισμου καθαρα για το φεστιβαλ και για το δικαιωμα σε καποια ναρκωτικα να ειναι ελευθερα η καποιες ποσοτητες τους να ειναι νομιμες ας πουμε..ετσι θα καταπολεμαται και το μαυρο χρημα και τα βαπορακια και οι χρηστες θα μειωθουνε γτ πολλοι το κανουνε και απο γελοια αντιδραση προς κατι παρανομο και καλα ενω οταν θα ναι νομιμο σε ελαφροποσοτητες μπορει να αλλαξει αυτο..τεσπα καλη συνεχεια και αν θελετε καντε και ενα ερωτηματολογιο απο το κομμα σε διαφορους χρηστες να σας πουνε το λογο που ξεκινανε να κανουνε και αν βρειτε οτι το κανουνε επδ δεν εχουνε δουλειες και λογω καπιταλισμου (πλειοψηφικά εννοώ όχι ότι δεν παίζει απογοήτευση απο έλλειψη εργασίας αλλά δεν είναι το ποσοστό π θα νομίζατε) τοτε σχιζω τις μελετες μου επι του θεματος.. καρνενθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αληθεια ε; πινει μπαφους και κοκες ο καθενας απο αντιδραση γιατι ειναι παρανομο; σορυ ρε φιλε αλλα αν καποιος το κανει για αυτο τον λογο τοτε πρεπει ο νομος του δαρβινου να εφαρμοστει πανω του αμεσως. απαγορευεται να πινεις και βενζινη, αντε τραβα πιες, απαγορευετε να πηδας και κατσικες τα βουνα ειναι ελευθερα.
      αλλο τρομερο επιχειρημα ειναι οτι θα μειωθει το μαυρο χρημα επειδη δεν θα ειναι παρανομα, ο αινσταιν και ο χοκινγκ πηγαν με την κιορι και βγαλαν αυτο το τερας εξυπναδας. να "ελευθερωσουμε" και το εμποριο οργανων και της λευκης σαρκας και των οπλων. να κανουμε κανονικο επαγγελμα την πορνεια. αφου θα ειναι νομιμα δεν θα ελκεται ο κοσμος απο την γοητεια της παρανομιας. τι λες ρε τιτανα. αντε αρχισε την παραμυθα να ξεχνιεσαι και πουσαι αν μεινει ανεργη η μανα σου δεν ειναι ντροπη, νομιμο ειναι το επαγγελμα.
      ΠΟΣΟ ΜΠΕΤΟΒΛΑΚΑΣ ΔΗΘΕΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ;
      ναρκωτικα ελευθερα....χμ
      γιατι λεγονται ναρκωτικα (εστω και μαλακα, προσοχη στον τονο) και οχι ας πουμε αναψυκτικα; προπαγναδα της σμιρνωφ για να μην σταματησουν την βοτκα και αρχισουν μαζικα τον μπαφο ειναι. δεν λεω οτι η καταχρηση στο αλκοολ κανει καλο, αλλα ρε φιλε οτι και να κανεις ενα ποτηρι κρασι με το φαγητο δεν ειναι το ιδιο με ενα μπαφο (σε παιζω και με τα "μαλακα").
      το γεγονος οτι ακομα και οι μπαφοι εχουν επιπτωση στον οργανισμο ενος ανθρωπου -κυριως στον πνευματικο- ειναι πασιφανες και μονο οι ιδιοι δεν το αναγνωριζουν.
      για να το μαζευω, χρηστης ναρκωτικων (μαλακων σκληρων), χρηστης που καταναλωνει ουσιες για να ξεφυγει, να το παιξει αντιδραση και οτι αλλο ειναι ανθρωπος πολυ μακρια απο την εξελιξη του ειδους. ειναι δειλος γιατι προσπαθει να κρυφτει πισω απο αλλα πραγματα και κυριως διχως ορθη σκεψη εξαρχης πριν καν του την καταστρεψη η πρεζα (εξαιρουνται περιπτωσεις χρησης σε πολυ μικρη ηλικια ή ανθρωπων που εξαρτηθηκαν λογω αγωγης).
      λοιπον, παρτε την ναρκωκουλτουρα του υπανθρωπου και βαλτε την μαζι με την αποψαρα σας.
      αντι του κωλου

      Διαγραφή
    2. οσο για το ποιοι κατεβαινουν στον δρομο. σιγουρα παντως ενας μαστουρωμενος εργατης δυσκολα θα κατεβει και με τον σωστο προσανατολισμο.
      αν το θες και αλλιως θελω να δω πως θα την βγαλεις στα δυσκολα χωρις τον μπαφο οταν θα αρχισουν τα στερητικα και κυριως στο θεμα χαρακτηρα και συμπεριφορας. θελω να δω ανακρινομενο πρεζακια να του κουνανε την πρεζα κατω απο την μυτη του αν θα σε δωσει ή οχι. και την μανα του την ιδια θα δωσει.
      και μιααποροια για το νομιμο εμποριο των μαλακων.
      στην ολλανδια που πουλανε νομιμα στα καφε πολλες εληνικες ποικιλιες με ποιο τροπο πανε εκει; τα παραστατικα αγορας τους τι λενε; απο που τα αγοραζουν; γιατι καμια μελετη δεν λεει οτι στις χωρες αυτες εχουν μειωθει οι χρηστες; γιατι καμια δεν αναφερει οτι οι χρηστες των μαλακων μενουν εκει; γιατι καμια δεν αναφερει μειωση των ποσων που διακινουνται και παρανομα; πολυ απλα γιατι τπτ απο αυτα δεν συμβαινει.
      οσο για το γιατι εκει ειναι νομιμα και εδω οχι θα σου πω και κατι αλλο. εκει ειναι νομιμο και το κομμα των παιδεραστων. αν μεινεις ανεργος και πας μεταναστης και εχεις παιδι να αποφυγεις την ολλανδια, αλλα βεβαια νομιμο μπορει να γινει δεν θα απαγορευεται μεχρι να πας οποτε νομικα δεν υπαρχει ζητημα, το παιδι σου δεν ξερω τι αποψη θα εχει, αλλα παλι θα ταιριαζει στα προτυπα σου. αντιαπαγορευτικο ξεκινησε, νομιμο εγινε οποτε κανενα προβλημα.
      και ναι μαστορα, η εμπορια και η χρηση ναρκωτικων ειναι στην ιδια κατηγορια με την παιδεραστια, την κτηνοβασια, το εμποριο λευκης σαρκας και κατεπεκταση την πορνεια ανδρων/γυναικων, τα οπλα ανεξαρτητα αν γινουν νομιμα ή οχι

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.