4 Μαΐου 2013

Ανάσταση νεκρών κι Επανάσταση των ζωντανών

Γραφει η
Λιανα Κανελλη

Μέρες Γολογοθά. Μέρες του Ανθρώπου. Πορείες έως Λαμπρής. Επαναλαμβανόμενες χιλιάδες χρόνια τώρα. Με την Ανάσταση να συμπυκνώνει σ' εκείνο το αβίωτο κι ανερμήνευτο «θανάτω θάνατον πατήσας» , κάθε ανθρώπινη προσδοκία για πραγματική κι επομένως καλύτερη ζωή. Σ' έναν κόσμο, όπου «πλούσια τα ελέη» προσφέρονται σε όλους. Αλλά πλούσια, τα λαμβάνουν μόνον οι αυτοανακηρυχθέντες αφεντάδες του πλούτου. Κι ελέη, αυτοί οι πολλοί, οι πάμπολλοι που τα δουλεύουν, τα χτίζουν, τα ποτίζουν, τα εξορύσουν, τα φροντίζουν, τα εμπνέονται, τα σκέφτονται, τα δημιουργούν, εν τέλει τα πολλαπλασιάζουν σε αξία και υπεραξία.

Ανάσταση νεκρών υπάρχει, άμα την πιστεύεις. Επανάσταση νεκρών δεν υπάρχει. Είτε την πιστεύεις είτε τη λογαριάζεις με το νου. Λευτεριάς λίπασμα οι πρώτοι νεκροί, άδει ο ποιητής που μπορεί να βιώσει τη θυσία. Λίπασμα. Για τους επερχόμενους ζωντανούς. Μάθημα κι υπόδειγμα. Μάθημα Ελευθερίας.


Βλέπω το μαύρο υπηρετικό προσωπικό των αφεντάδων, των εκμεταλλευτών όπου Γης, να πετάει σακούλες με τρόφιμα στα χέρια των ξευτελισμένων φτωχών, όπως πετάς στο αδέσποτο σκυλί ό,τι κρατάς για να μη σε φάει. Το βλέπω στις οθόνες, αποθέωση της ασχημίας, της ύβρης, της διαπόμπευσης κάθε επιτάφιου θρήνου. Το συσσίτιο, σ' έναν κόσμο που μπορεί να θρέψει διπλάσιο πληθυσμό απ' τον υπάρχοντα, είναι έτσι κι αλλιώς βιασμός της ανθρώπινης κοινωνικής υπόστασης. Οταν οι ναζί φιλανθρωπούν, φαίνονται όπως είναι. Τρομοκρατημένα ανθρωπάκια που προσπαθούν απελπισμένα να αναβάλουν την εξέγερση της ταξικής συνείδησης, την επανάσταση που έρχεται ακάθεκτη σαν την Ανοιξη. Πεθαμένοι για πάντα.

Τα ναζιστοειδή, τα ξεχυμένα αγκυλόσταυρα καταπάνω στους γολγοθάδες των λαών, βάλθηκαν να κομίζουν την ανάσταση σε δυο σακούλες τροφίμων σκουπιδιών, ποτίζοντας με ξίδι και χολή κάθε προσπάθεια του εργαζόμενου ανθρώπου να ξεφύγει από την επιβίωση και να περάσει στην αληθινή ζωή. Αυτό είναι η Ανάσταση. Το λίπασμα στο πνεύμα και την καρδιά του ανθρώπου για να διεκδικήσει την ελευθερία του απ' την Ανάγκη, που θεριεύει την Επανάσταση. Είναι χαρά των ζωντανών κι όχι διαχείριση θανάτου.

Αυτοί μαύρο χυμένο αίμα. Σε διανομή φριχτή. Η εξουσία τους στον Αδη. Εμείς κόκκινο κρασί. Σε δίκαιη ζωντανών κατανομή. Ο καθένας κατά τις δυνάμεις του στον καθένα κατά τις ανάγκες του. Σ' αυτό το «καθένας» κρίνεται κι η ανάσταση κι η επανάσταση του γιού τ' Ανθρώπου. Για μια ζωή θρίαμβο κι όχι ελεημοσύνη. Καλό Πάσχα.

22 σχόλια:

  1. Επειδή κάθε χρόνο πολλά άρθρα και σχόλια διαβάζω γιά άλλο περιεχόμενο του Πάσχα ή καλή Ανάσταση=Επανάσταση κ.τ.λ. κ.τ.λ.
    αλλά πουθενά μα πουθενά ουδεμία κατάδειξη του εγκληματικού διδάγματος της συγκεκριμένης εορτής,
    λαμβάνω το θάρρος να γράψω τα κάτωθι συνοπτικά, πλην όμως σαφέστατα.

    ΠΑΣΧΑ είναι η παραφθορά της εβραικής λέξης ΠΕΣΑΧ που σημαίνει ΦΥΓΗ.
    Τι γιορτάζουν λοιπόν οι βδελυροί Εβραιο-Χριστιανοί την ημέρα αυτή ?
    Την φυγή από την Αίγυπτο μετά την αποδοχή της απελευθέρωσης των Εβραίων από τον Φαραώ.
    Πως έγινε αυτό ?
    Ο Θεός ΙΑΧΒΕ έστειλε τον αρχάγγελο Γαβριήλ που διέταξε τους πιστούς να σφάξουν σε κάθε σπίτι ένα αρνί,
    (για να έχουν να τρώνε τις πρώτες μέρες της φυγής) και με το αίμα του να βάλουν σημάδι στις πόρτες των σπιτιών τους.
    Σε δεύτερη φάση δολοφόνησε ΟΛΑ τα πρωτότοκα παιδιά των Αιγυπτίων σε όσα σπίτια δεν είχαν στην πόρτα το κόκκινο σημάδι της σφαγής.
    Αυτή ήταν η 10η Πληγή του Φαραώ και ύστερα από την εξολόθρευση των παιδιών των Αιγυπτίων ο Φαραώ υπέκυψε και άφησε τον λαό του ΙΑΧΒΕ να φύγει.
    Για να μήν πει κανείς τίποτε, υπενθυμίζω πως ο Θεός της ΑΓΑΠΗΣ Ιησούς, γιός του ΙΑΧΒΕ, αυτήν την σφαγή των νηπίων γιόρτασε με τους μαθητές του στην Ιερουσαλήμ.

    Τώρα λοιπόν οι βδελυροί Χριστιανοί σε ανάμνηση αυτής της δολοφονίας, δολοφονούν μαζικά τα αθώα και ανυπεράσπιστα πρόβατα και καταβροχθίζουν τα πτώματα τους.
    Καλή καταβρόχθιση λοπόν !

    TALIBAN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι άλλο κάρβουνο !!!

      Διαγραφή
    2. Δεν ξέρω καν

      Διαγραφή
    3. ΕΛΕΟΣ...παράφραση του αραμαϊκου ΕΛΣΕΧ που σημαίνει "δεν αντέχω άλλες μαλακίες"

      Ο σεβασμός στις παραδόσεις του λαού μας είναι αναντίρρητη προϋπόθεση για την ανάδειξη αυτού του ίδιου ως μοχλού στην πορεία χειραφέτησής του. Οι παραδόσεις (όπως κι αν προέρχονται -και μια υλιστική ιστορική ανάλυση θα το αναδείξει εύκολα) είναι αναπόσπαστο τμήμα της κοινωνικής ζωής και αποδεικνύουν τον κοινωνικό αυθορμητισμό, που είναι απαραίτητος για την μαζική πρωτοπόρα δράση. Ο λαϊκός "διαφωτισμός" (αν μπορούμε να αποκαλέσουμε έτσι την προσπάθεια ενστάλαξης της ταξικής συνείδησης στην εργατική τάξη και τους συμμάχους της) δεν μπορεί να είναι η αποκάθαρση της κοινωνικής ζωής συλλήβδην από τις παραδόσεις της. Ούτε η μετάλλαξη αυτών και η εγκαθίδρυση άλλων. Πρέπει να στοχεύει στην ανάδειξη του πραγματικού ρόλου των κοινωνιών, που δεν είναι άλλος από την παραγωγή αγαθών, στην κατάδειξη των κοινωνικών εκμεταλλευτικών σχέσεων και στην απόδειξη του ιστορικού ρόλου της τάξης αυτής στην εξέλιξη της κοινωνίας σε κομμουνιστική-σοσιαλιστική. Ο,τιδήποτε διαφορετικό, όπως μια τέτοια προσπάθεια μαζικής πνευματικής ποδηγέτησης, είναι καταδικασμένο στην περιθωριοποίηση, γιατί δε λαμβάνει υπόψη την κοινωνική πραγματικότητα και δε σχετίζεται με κάποια μεταβολή στις κοινωνικές σχέσεις. Κλασικό παράδειγμα τέτοιας προσπάθειας η καθαρεύουσα.

      Για τους λόγους αυτούς.
      Καλό πάσχα και καλές γιορτές.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το Κοάν που έγραψες στείλε το στον Lenin Reloaded για ανάρτηση.

      TALIBAN

      Διαγραφή
    5. Κατά πρώτον δε φταίω εγώ αν δεν καταλαβαίνεις τι γράφω...Αν δε σου κάνει κόπο μπορείς να το στείλεις εσύ στο LR

      Κατά δεύτερον τη φρασεολογία τύπου "εβραιο-χριστιανοί" κλπ τη γνωρίζω καλά και ξέρω από που προέρχεται και ποιοι τη χρησιμοποιούν και ποιοι λένε αντίστοιχες βλακείες με τη δική σου...
      Και για να μη μιλάμε στον αέρα, ψάχνοντας στο google τη λέξη "εβραιοχριστιανός" βγάζει πρώτη σελίδα το http://apollonios.pblogs.gr/
      Μια από τις τελευταίες αναρτήσεις ήταν σχετική με το τελευταίο χάπενιγκ της Χρυσής Αυγής που σχετικά γράφει..."ΤΕΛΙΚΑ Ο ΚΑΜΙΝΗΣ 'Η ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚ@@ 'Η ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΒΡΑΙΟΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΣ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ!!ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟΝ ΝΑΖΩΡΑΙΟ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!!ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΝΑΖΩΡΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΪΚΟ??ΠΑΤΡΩΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ!!ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!Υ.Γ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΕΥΓΕ!!"

      Δεύτερο μπλογκ είναι το http://xemandrios1.blogspot.gr/
      Εδώ σε άρθρο της 7ης Μάρτη μας λέει πόσο πολύ μισούν οι Εβραίοι τους Έλληνες με βάση το ίδιο το Ταλμούδ. http://xemandrios1.blogspot.gr/2013/03/blog-post_8649.html

      Τρίτο βγαίνει το http://kopais.blogspot.gr/ στο οποίο υπάρχει και δημοσκόπιση με το ερώτημα "θέλετε να γίνει η Ελλάδα πολυπολιτισμικό κράτος", όπου 15 έχουν απαντήσει "όχι" ενώ 2 ψήφισαν "ναι".

      Σε ένα τέταρτο (http://www.angelfire.com/planet/kolokotronis/2-Floor/Themes/32.xoros-dianomis.htm) μας παραθέτει αποσπάσματα από το βιβλίο αριστούργημα "Φύση και ρατσισμός", όπου σε ένα κεφάλαιο προετείνει:
      "Οι περιουσίες μελών άλλης Ράτσας θα φορολογούνται χωρίς τα ευεργετήματα των μελών της Ράτσας και με τον δεύτερο ανώτερο διπλάσιο συντελεστή ανεξάρτητα από το ύψος της και αυξανόμενο ανάλογα γεωμετρικώς, διότι δεν γνωρίζουμε αν, πού και πόσα άλλα κατέχουν στον τόπο της Ράτσας τους ή δεν θέλουμε να γνωρίζουμε.
      Θα ψηφιστεί νόμος πού θα ονομάζει το πιο επικίνδυνο κράτος για την Ράτσα και στους ανθρώπους από αυτό το κράτος και αυτή την Ράτσα πού κατοικούν στο δικό τους θα μπορεί να επιβάλλει ιδιαίτερη φορολογία. Αυτόν τον νόμο εφαρμόζει κιόλας η Τουρκία."

      Στο πέμπτο ανακαλύπτεται πως ο πρόεδρος Μαδούρο είναι τελικά εβραίος... http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/archives/34587

      Στο alfeiospotamos σχετικά με μια θρησκευτική συγκέντρωση μουσουλμάνων στα προπύλαια αναφέρει: "Εάν κάποιοι ελληνοκεντρικοί κύκλοι έκαναν προσευχή, φορούσαν τριβώνα (χλαμύδα) στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών τι θα έκανε άραγε η επίσημη χριστιανική Εκκλησία της Ελλάδος; Βέβαια για τους απογόνους του Αβραάμ το πράμα διαφέρει....
      Σχετικό θέμα “Βρώμικο”, Ισλαμικό χρήμα ρέει στην Ελλάδα προς πάσα κατεύθυνση!" http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2010/11/blog-post_16.html

      Διαγραφή
    6. Λύσσα κακιά σας έπιασε μόλις έθιξα τον Εβραιο-Χριστιανισμό !
      Πάνε τώρα να χλαπακιάσεις το ψητό αρνί όπως διέταξε ο ΙΑΧΒΕ και αντάλλαξε γελοίες ευχές.
      Έξοδος κεφάλαιο 12, http://users.sch.gr/aiasgr/Palaia_Diathikh/Exodos/Exodos_kef.10-12.htm

      Υ.Γ.
      Πάντως και το παρόν πόνημα σου, ωραίο ΚΟΑΝ είναι

      TALIBAN

      Διαγραφή
  2. Αθωα προβατα ολων των χωρων ενωθειτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα παιδιά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οπώς ενας σωστός κομμουνιστής δεν θα απαρνιοτάν το σφυροδρέπανο έτσι και το γνησιό λαικο αισθημά δεν μπορείς να το αποτραβήξεις απο την θρησκειά με επιχειρηματά τύπου πιστεύε και πείνα ειναί η ευχη και η κατάρα της φτωχολογιάς να πιστέυει με ρομαντισμό και τυφλή ελπίδα σε υποθέσεις που αφορούν στην εσχατολογία και ενα πιο δικαίο κόσμο... αν η εργατική τάξη τα έβλεπε ολά με την ψυχρότητα του Μάρξ θα ζουσαμέ ηδη στον κομμουνισμο αυτό ομως δεν ισχύει οποτέ καταλάβετέ οτι οπώς ο Φιντέλ αφήνει τον λαο να προσκυνάει οτι ειδωλο θέλει έτσι και εσεις δεν έχετε κανένα δικαίωμα να προσβάλλετε την οποιά πιστή του λαου θεωρώ οτι Κομμά 95 χρονών δεν επιτρέπεται να πατάει την μπανανοφλουδά αυτή και εντυπωση μου ειναι οτι το έχει κατανοήσει αντιεπιστημονικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρείς προσβολή στην όποια πίστη του λαού, τον καυτηριασμό αισχρών εγκληματικών εορτών όπως το Πάσχα, που εορτάζουν την δολοφονία ΟΛΩΝ των νηπίων των Αιγυπτίων ?
      Παραπάνω ανάρτησα παραπομπή στο σχετικό κεφάλαιο της Παλαιάς Διαθήκης όπου τα περιγράφουν οι ίδιοι ανερυθρίαστα.

      Παρ'απλευρο στο σχόλιο μου ήταν η αναφορά στην μαζική και κτηνώδη δολοφονία των αθώων αμνοεριφίων, για την οποία αναφορά δέχθηκα βέβαια επίσης ειρωνίες και χλεύη.

      Άσε δε που ο Dinos M. με κακόβουλο τρόπο με κατηγόρησε σαν φασίστα επειδή ονόμασα την κυρίαρχη στην χώρα μας θρησκεία Εβραιο-Χριστιανισμό, αυτό δηλαδή που είναι.

      TALIBAN

      Διαγραφή
    2. αρχικά ειναί άτοπο να λες οτι οι χριστιανοί γιορτάζουν την σφαγή των νηπιών και να αναφέρεσαι σε διδαγματά του Πάσχα εννοώντας το εβραικο και οχι αυτό το πασχά που γιορτάζουμε εδω που έχει να κάνει με την λύτρωση του Χριστού μετά τα πάθη και το χαρμόσυνο μηνυμά της Ανάστασης οσον αφορά της πηγές σου αναυλίζουν το 2013 στην Ελλάδα μονό απο περιοδικά τυπού απολλωνιο φως χωρις αυτο να σημαινει οτι εισαι φασιστάς... εκτος και αν διαβασες την παλαια διαθηκή απο το πρωτοτυπο και ουτε τα χριστουγεννα γιορτάζουμε την σφαγή των νεογεννητων απο τον μωυσή γενικά εμένα τέτοιες κριτικές βρισκούν αντιστοιχιά με κριτικές τυπου οι κουμουνιστές θα μας πας παρουν τα σπιτιά τι εννοώ? την απομονωση ενος στοιχειου απο το πλαισιό και την κριτική σε αυτο... τελός το αν κανεις ειναι vegeterian ειναι δικαιωμά του αλλά η στυγνή δολοφονιά αμνοεριφιών ειναι ολιγόν γραφικό σχημά άλλωστε ο πλαντητής μας και η φυσή εχει τα μαρούλια εξισού ανάγκη και αυτα ζωντανοι οργανισμοί ειναί... αντιεπιστημονικος

      Διαγραφή
  5. Καταλαβαίνω πως δεν διάβασες τα σχόλια μου ή πως συνειδητά τα διαστρεβλώνεις.
    1) Έχω αναρτήσει παραπομπή στο ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ του σχετικού κεφαλαίου της Εξόδου, συνεπώς άσε τις στρεψοδικίες περί Απολλώνιου κ.τ.λ.
    2) Είναι ή όχι η Παλαιά Διαθήκη αναπόσπαστο τμήμα της Αγίας Γραφής, πλήρως αναγνωριζόμενη από όλες τις σέχτες του Εβραιο-Χριστιανισμού παγκοσμίως ?
    Πρόσεξε, το δόλιο κολπάκι του διαχωρισμού Παλαιάς - Καινής Διαθήκης μόνο σε απόλυτα ηλίθιους αγράμματους πιάνει.
    3) Ο Ιησούς υιός του ΙΑΧΒΕ πιό ΠΑΣΧΑ πήγε να γιορτάσει στην Ιερουσαλήμ και τι έφαγαν (κατά τις ακριβείς οδηγίες του ΙΑΧΒΕ) στο περίφημο Μυστικό Δείπνο με τους μαθητές του ?

    Αυτά τα ολίγα, χωρίς βέβαια να περιμένω να πείσω κανέναν της καινοφανούς Χριστιανο-Κομμουνιστικής μετάλλαξης.

    TALIBAN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Δε σε κατηγόρησα σαν φασίστα....Σου είπα πολύ απλά ποιοι γράφουν αυτά που πιστεύεις. Και είναι ρατσιστές και στο σύνολό τους αντισημίτες.

      2. Ταυτόχρονα είσαι και εσύ αντισημίτης γιατί χρησιμοποιείς τον αδόκιμο όρο "Εβραιοχριστιανός". Γιατί είναι αδόκιμος; Γιατί ο όρος "Εβραίος" αφορά το λαό του Ισραήλ. Η θρησκεία λέγεται "ιουδαϊσμός"... Άρα αν ήθελες να δώσεις έναν θρησκευτικό χαρακτηρισμό θα έλεγες "ιουδαιοχριστιανός". Από την άλλη πλευρά ο χριστιανισμός βασίζεται στον ιουδαϊσμό και έχει στοιχεία του. Οπότε η σύνθεση των δύο σε έναν όρο είναι άσκοπη. Είναι σαν να λέμε "μαρξιστο-κομμουνιστής".... Για ποιο λόγο λοιπον χρησιμοποιείς αυτή τη βλακώδη λέξη;; Μα φυσικά για να τονίσεις τον αντισημιτισμό σου. Ότι δηλαδή οι Έλληνες δεν μπορούν να είναι χριστιανοί, αφού ο χριστιανισμός είναι εβραϊκός και οι Εβραίοι είναι εχθροί των Ελλήνων...ΕΛΕΟΣ!!!!

      3. Αφού δεν περιμένεις να πείσεις κανέναν γιατί μας τα λες;;;

      4. Και φυσικά δεν πρόκειται να μας πείσεις γιατί κι εμείς με τη σειρά μας δε θέλουμε να πείσουμε κανέναν για αυτές τις βλακείες...

      5...Τι έγινε; Το έστειλες το ΚΟΑΝ στο LR;;;

      Διαγραφή
  6. Στα αλλα δεν τοποθετουμαι γιατι θεωρω οτι εχουμε ξεφυγει, στεκω μονο σε αυτο το οποιο και σχολιασα

    "Παρ'απλευρο στο σχόλιο μου ήταν η αναφορά στην μαζική και κτηνώδη δολοφονία των αθώων αμνοεριφίων, για την οποία αναφορά δέχθηκα βέβαια επίσης ειρωνίες και χλεύη."

    Ρε φιλε τωρα πως να το παρω σοβαρα αυτο; Δηλαδη θεωρεις οτι ο ανθρωπος δεν πρεπει να τρωει κρεας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για να τελειώνουμε, αν δεν φοβάστε πως θα μολυνθεί η πίστη σας στον Θεάνθρωπο, παραπέμπω σε παρουσίαση σχετική με το έργο του,

    Κάρλχαϊντς Ντέσνερ: Η εγκληματική ιστορία του χριστιανισμού

    http://www.youtube.com/watch?v=yeAUH2qh9Yc

    TALIBAN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγω σου προτεινω μια ταινια σχετικη με τα προβατα

      http://www.imdb.com/title/tt0779982/?ref_=fn_al_tt_2

      Διαγραφή
  8. Ρε Ταλιμπαν (που δεν νομιζω να εισαι ενας παλιος σχολιαστης στο γκρανμα), οι χριστιανοι ανα τον κοσμο δεν γιορταζουν το πασχα των εβραιων, αλλα την ανασταση του χριστου, η οποια ειναι ταυτοχρονα γιορτη της ανοιξης, γιορτη βγαλμενη απο παναρχαια ευρωπαικα παγανιστικα εθιμα, γιορτη για το γανυμηδη και τον διονυσο. "Πασχα" εχει επικρατησει να λεγεται (παραλληλα με τον ορο "ανασταση" βεβαια, αυτο δεν το λες ομως) για λογους που δεν ξερω.

    Μην αρχισουμε να λεμε για το ποιες θρησκειες ειναι εγκληματικες και ποιες οχι, ολες ηταν μεχρι σημερα. Ο χριστιανισμος ομως συνδεθηκε με την ευρωπαικη ιστορια, τα τελευταια σταδια της αρχαιοτητας και τη φεουδαρχια, οποτε και τα επιτευγματα και τα εγκληματα του ηταν αναλογα των δυνατοτητων της εποχης και της εκαστοτε αρχουσας ταξης, τις επιδιωξεις της οποιας εξυπηρετουσε ο χριστιανισμος. Εκτος αν θεωρεις εσυ οτι οι θεοι των κελτων, που ηθελαν αιμα απο κομμενους λαιμους νεαρων κοριτσιων για να αποκαλυψουν τις προθεσεις τους ή οι σκοτεινοι και αιμοσταγεις θεοι των αιγυπτιων, των φοινικων, των λαων της λατινικης αμερικης και της ανατολης ηταν καλυτεροι. Διαβασε κι εσυ την καταγωγη του χριστιανισμου του Καουτσκυ ή αν σου πεφτει βαρυ, τα κειμενα για τη θρησκεια των Μαρξ-Ενγκελς.

    Οι κομμουνιστες δεν ειναι στριμμενοι ετεροκαθοριζομενοι ψευτοδιανοουμενοι αθεοι ή κρυφοπαγανιστες παλαβιαρηδες. Ειναι αθεοι οχι επειδη μισουν τη θρησκεια γιατι εχουν τραυματα στην παιδικη ψυχουλα τους απο μακρυχερηδες καλογερους, αλλα επειδη ειναι υλιστες και καταλαβαινουν οτι οι ανθρωποι δημιουργησαν τους θεους και οχι το αντιστροφο. Και καταλαβαινουν οτι οι ανθρωποι θα παψουν να δημιουργουν θεους, οταν εξαλειφθει η αναγκη για τη δημιουργια τους, οταν δηλαδη θα υπαρχει μια κοινωνια που θα καλυπτει τις αναγκες τους στη γη και δεν θα ψαχνουν να τις καλυψουν στους ουρανους. Γι αυτο σεβομαστε το θρησκευτικο αισθημα ολων των ανθρωπων, αλλα ταυτοχρονα κανουμε αγωνα εναντιον της θρησκειας, μεσω ομως του ταξικου αγωνα, γιατι αλλιως ειναι κουφια λογια. Ολων των θρησκειων ομως, ε?

    sniper

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ sniper
      Προφανώς είμαι ο ίδιος που σπανίως σχολίαζα στο Granma.
      Τώρα για όλα τα υπόλοιπα, έχω ήδη τοποθετηθεί με σαφήνεια παραπάνω κατά συνέπεια δεν χρειάζεται η εκ μέρους σου διδαχή.
      Δύο μόνο παρατηρήσεις.
      1) Η γνωστή ρήση του Κ. Μάρξ "η θρησκεία είναι το όπιο των λαών", είναι ασέβεια κατά του θρησκευτικού αισθήματος ? και
      2) Η εγκαθίδρυση παγκόσμιας κομμουνιστικής κοινωνίας θα καταργήση και τον θάνατο ?
      Καθόσον το κυρίαρχο αίτιο της μεταφυσικής πίστης σε θεούς είναι ο φόβος του θανάτου όστις τυγχάνει της καταλλήλου αξιοποίησης από τα ιερατεία.
      Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα του άρθρου και των σχολιασμών είναι η Εβραιο-Χριστιανική "εορτή" του Πάσχα και όχι γενικώς και αορίστως η θρησκειολογία όπως το παρουσιάζεις.
      Τελειώνοντας ερωτώ. Τι φαντασιώνεσται ? Πως αν γλύφεται παράφρονες εγκληματίες θεούσες υπάρχει περίπτωση οι Εβραιο-Χριστιανοί να συμπαθήσουν τον κομμουνισμό ?
      Είστε τουλάχιστον γελασμένοι.

      Υ.Γ.
      Ξέχασες να χλευάσεις την Ελληνική Θρησκεία του Δωδεκαθέου, η οποία εξαλείφθηκε με απίθανα εγκλήματα από τους Εβραιο-Χριστιανούς που κράτησαν πολλές εκατοντάδες χρόνια.

      TALIBAN

      Διαγραφή
    2. Ρε φιλε ταλιμπαν το να θελουν καποιοι να περασουν μια αργια με την οικογενεια και τους φιλους τρογωντας νοστιμο φαγακι και ανταλλασσοντας καμια ευχη του στυλ χρονια πολλα το βρισκεις μεμπτο;

      Η μηπως νομιζεις οτι οποιος βρισκει αφορμη τις γιορτες για να διασκεδασει το κανει απο πιστη στον χριστιαννισμο; Απλα τοτε βολευει γιατι οι ανθρωποι δεν δουλευουνε και οποιος μπορει ξεσκαει. Δηλαδη θα επρεπε να εχει και τυψεις απο πανω;

      Τωρα αν καποιοι πιστευουν και σταυροκοπιουνται και νηστευουν και μεταλαβαινουν, σιγουρα δεν το κανουν για τη σφαγη των νηπιων, αλλα επειδη γενικα ο κοσμος εχει ακομα μεσανυχτα, δεν εχει γινει ακομα η λεγομενη "απομαγευση". Για την πλειονοτητα παντως των κομμουνιστων θεωρω οτι το πασχα τα χριστουγεννα και ολα αυτα δεν τα γιορταζουν για το θρησκευτικο τους μυνημα αλλα για το οτι ειναι παραδοση του λαου μας.

      Και μη μου πεις οτι ειναι εβραιο-κατι παραδοση, γιατι ετσι και αλλιως παρθενογεννεση δεν υπαρχει και ολα απο καπου προερχονται αναλλογα με τις επιδρασεις που δεχεται καθε πολιτισμος. Οσο λοιπον αλλαζουν οι κοινωνικο-οικονομικες συνθηκες, τοσο θα αλλαζουν και οι παραδοσεις του. Το να κανουμε σαν ψυχακηδες επειδη καποιος τσουγκρισε ενα αυγο δεν νομιζω οτι εχει κανενα νοημα, για την ακριβεια κατι τετοιο μου θυμιζει το παρακατω.

      http://www.youtube.com/watch?v=V1TAB9iL7Gc

      Διαγραφή
    3. Όχι φίλε μου δεν το βρίσκω μεμπτό.
      (αυτό που λές στην πρώτη παράγραφο)
      Μεμπτό βρίσκω τον Χριστιανο-Κομμουνιστικό αχταρμά της θεούσας που έγινε ανάρτηση.
      Εκτός και αν έχασα επεισόδια και τώρα είναι επίσημη γραμμή να προσκυνάμε τον Γιαχβέσουα.

      TALIBAN

      Διαγραφή
    4. Καθυστερημενη απαντηση (ανευ λογου μαλλον μιας και δεν θα τη δει κανεις λογικα) στα σημεια του ταλιμπαν.

      1) Το οπιο στο 19ο αιωνα, εχει και την εννοια του παυσιπονου εκτος απ αυτη του ναρκωτικου, οποτε η φραση αυτη δεν εχει ακριβως το νοημα που νομιζουμε πολλοι σημερα. Και οχι, δεν ειναι προσβολη στο θρησκευτικο αισθημα του καθε ανθρωπου. Ειναι επιθεση στη θρησκεια ως ιδεολογικο αρμα της αρχουσας ταξης, αλλα και ιστορικα.

      2) Σου γραφω παραπανω οτι θρησκειες θα σταματησουν να υπαρχουν οταν σταματησει να υπαρχει η αναγκη για τη δημιουργια τους και μου λες για καταργηση των θρησκειων και του θανατου. Πολυς ιδεαλισμος φιλε. Και μαθε οτι το κυριαρχο στοιχειο για τη μεταφυσικη πιστη σε θεους, δεν ειναι ο φοβος του θανατου μονο, αλλα ο φοβος για το αγνωστο γενικα. Τα δεντρα, τα ζωα, τα βουνα, οι θαλασσες, η γονιμη γη και τα καιρικα φαινομενα θεοποιηθηκαν ασχετα απο το φοβο του θανατου. Σε αυτον το φοβο για το αγνωστο γενικα συμπεριλαμβανεται και ο θανατος, κομματι του ειναι.

      Ο μονος λογος που εγινε κουβεντα για "θρησκειολογια", ειναι η ανιστορητη θεση σου οτι το πασχα που γιορταζουν οι ελληνες ειναι αυτο των εβραιων, ενω το μονο κοινο που εχουν ειναι η λεξη "πασχα". Τα γλυψιματα και τα "εβραιοχριστιανοι" ειναι τοσο χυδαια που δεν εχω επιχειρηματα, μπορεις να αυτοεπιβεβαιωθεις αν θες.

      ΥΓ: Ναι, η αληθεια ειναι οτι ξεχασα να "χλευασω" την αρχαια ελληνικη θρησκεια (πώς φαινεται οτι το ξεσκεπασμα οποιασδηποτε αλλης θρησκειας εκτος του χριστιανισμου σε πειραζει..), για την οποια δεν εχεις ιδεα πώς εξαλειφθηκε (ή μαλλον εχεις, αυτη που εχουν οι παλαβιαρηδες κρυφοφασιστες δωδεκαθειστες). Αν θες το κανω ομως, εχω πολλα ραμματα και για τη δικη της γουνα, οπως και για καθε θρησκεια, σε αντιθεση με σενα βεβαια. Αν θες την υλιστικη αντιληψη της ιστοριας κι οχι καλες-αγνες και κακες θρησκειες που εκαναν θαυματα κι εγκληματα ασχετα απο το κοινωνικο-ιστορικο πλαισιο και την ταξη στην οποια κολλουσαν, διαβασε την επισκοπηση της βυζαντινης ιστοριας του Λουγγη, εκδοσεις ΣΕ. Λεει καποια πραγματα χρησιμα. Στο γκρανμα ησουν καλυτερος κατα τη γνωμη μου.

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.