1 Μαΐου 2013

ΜΑΝΩΛΑΔΑ: Και οι απεργοσπάστες αρνούνται να δουλέψουν αν δεν πληρωθούν…


Οι εργάτες από το Μπαγκλαντές στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας αρνούνται να δουλέψουν μετά τη δολοφονική επίθεση των κουμπουροφόρων της εργοδοσίας (τραυμάτισαν 33 από αυτούς), αν δεν πληρωθούν τα μεροκάματα μηνών που τους παρακρατάνε τα αφεντικά... που δεν έδειξαν να προβληματίζονται ιδιαίτερα και προσέλαβαν στη θέση τους άλλους εργάτες (από τη Βουλγαρία και λίγους Έλληνες) με τη συμφωνία όμως να τους πληρώνουν αυθημερόν. Συμφωνία που δεν τήρησαν (τα αφεντικά…) και έτσι και οι απεργοσπάστες αναγκάστηκαν να απεργήσουν… Δικές μας οι υπογραμμίσεις στην είδηση:

"Ξεσηκώθηκαν" και οι Βούλγαροι στη Νέα Μανωλάδα (Πηγή: patrisnews.com
από enikos.gr)

"Σε στάση εργασίας προχώρησαν την Τρίτη το πρωί, στη Νέα Μανωλάδα, δύο ομάδες αλλοδαπών εργατών από τη Βουλγαρία διεκδικώντας τα μεροκάματα των προηγούμενων ημερών.

Οι 150 περίπου Βούλγαροι εργάτες, ανάμεσά τους και ελάχιστοι Έλληνες,αναπληρώνουν τους εργάτες από το Μπαγκλαντές στα θερμοκήπια όπου πριν από μερικές μέρες σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό που οδήγησε στον τραυματισμό 32 εργατών.

«Οι εργάτες από το Μπαγκλαντές δεν έρχονται για δουλειά επειδή τους χρωστάνε λεφτά και έτσι κανονίσαμε με τα αφεντικά να έρθουμε εμείς για δουλειά αλλά να πληρωνόμαστε κάθε μέρα», είπε στο patrisnews εκπρόσωπος της μίας ομάδας των εργατών και συνέχισε: «Εδώ και οκτώ μέρες σταματήσαμε να πληρωνόμαστε. Μας είπαν ότι θα μας πλήρωναν την Παρασκευή και μετά μας είπαν Δευτέρα. Ήρθε σήμερα η Τρίτη και ακόμα τίποτα. Αν θα μαζευτούν πολλά μετά δεν θα μπορούν να μας τα δώσουν όπως έγινε με τους εργάτες από το Μπαγκλαντές. Ας μας δώσουν τα χρήματά μας και πάμε και εμείς στα σπίτια μας να κάνουμε Πάσχα».

Ένας από τους Έλληνες εργάτες τόνισε: «Και χθες και σήμερα ήρθαμε για δουλειά αλλά αποφασίσαμε να μη δουλέψουμε αν δεν πληρωθούμε τα μεροκάματά μας. Να μας δώσουν τα χρήματά μας και να πάμε σπίτια μας».

Τέλος, ένας εργάτης επεσήμανε στο patrisnews: «Είμαι πολλά χρόνια εδώ στη Νέα Μανωλάδα και ποτέ δεν είχα κανένα πρόβλημα ούτε με τα αφεντικά ούτε με τα μεροκάματα. Θέλουμε να μας δώσουν τα χρήματά μας για να μην ξαναγίνει ότι έγινε με τους εργάτες από το Μπαγκλαντές».

Λίγη ώρα αργότερα, μετά την κινητοποίηση των αλλοδαπών εργατών, εκπρόσωποι των εργοδοτών τους ζήτησαν να επιστρέψουν στις εργασίες τους, διαβεβαιώνοντάς τους ότι μέχρι αργά το μεσημέρι θα τους είχαν καταβληθεί τα δεδουλευμένα τους."Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά