1 Μαΐου 2013

Η Εκτελεστική Γραμματεία για την 1η ΜΑΗ


Αθήνα 1 Mάη 2013

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες των εργαζομένων που ξεπέρασαν όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια και τίμησαν μαζικά με απεργία την κορυφαία ημέρα για την εργατική τάξη, την 1η Μάη. Χαιρετίζει τους χιλιάδες των εργαζομένων, ανέργων, γυναικών, νέων, συνταξιούχων και μεταναστών που έδωσαν το παρών στις μαζικές, μαχητικές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Η σημερινή πρωτομαγιάτικη απεργία και οι συγκεντρώσεις καθώς και οι πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις που προηγήθηκαν τις προηγούμενες μέρες επιβεβαίωσαν:
Τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα έχοντας από τη μία πλευρά την ολομέτωπη επίθεση της εργοδοσίας και από την άλλη τον διαλυτικό, υπονομευτικό και εκφυλιστικό ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που στην απεργία της 1η Μάη εκδηλώθηκε σε όλη του την έκταση, δυσκολεύοντας τη συμμέτοχη των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις.
Το ρόλο του ΠΑΜΕ και των εργαζομένων που δρουν με τις θέσεις του, αποτελώντας τη μαγιά για την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος. Χωρίς τη δράση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ ούτε πρωτομαγιάτικη απεργία θα είχαμε ούτε απεργιακές συγκεντρώσεις.

Η Εκτελεστική Γραμματεία αποφάσισε συλλαλητήριο για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας στις 23 Μάη στην Αττική και στις άλλες πόλεις της χώρας, καλώντας τα σωματεία να προχωρήσουν σε συσκέψεις και συζητήσεις στους τόπους δουλειάς. Επίσης αποφάσισε να παρθούν πρωτοβουλίες για τις συντάξεις και τα ασφαλιστικά ταμεία διότι η κατάσταση εξελίσσεται τραγικά για τους εργαζόμενους.

Καλεί κάθε συνδικάτο, όλα τα ΔΣ των σωματείων να συνεχίσουν ακόμα πιο αποφασιστικά το άνοιγμα και τη συζήτηση με τους εργαζόμενους με επιδίωξη τη μαζικοποίηση των συνδικάτων, την ανάπτυξη δράσης για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων και τη διάσωση των συντάξεων και των ασφαλιστικών ταμείων από την επίθεση του κεφαλαίου και του πολιτικού προσωπικού τους. Να μπουν μπροστά και να δώσουν κουράγιο και δύναμη στους εργαζόμενους για να συνεχίσουν τους αγώνες τους.

Η Εκτελεστική Γραμματεία







1 σχόλιο:

  1. άσχετο αλλά το πρωινο γελιο ειναι καλο
    http://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/16122/alloiosan-kai-ton-tasso#/0

    νκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.