2 Μαΐου 2011

Fahrenheit 451

Η θερμοκρασία στην οποία το χαρτί πιάνει φωτιά και καίγεται.

Ο Guy είναι πυροσβέστης. Δουλειά του δεν είναι όμως να σβήνει φωτιές (μιας και στη Αμερική του -όχι και πολύ μακρινού- μέλλοντος που κατοικεί όλα τα κτίρια είναι πυροπροστατευόμενα) αλλά να καίει βιβλία.

Ακόμα ένα δυστοπικό μυθιστόρημα που περιγράφει μία ηδονιστική/ υπερκαταναλωτική κοινωνία του μέλλοντος, όπου οι άνθρωποι μονίμως κολλημένοι μπροστά στις τεραστίων διαστάσεων τηλεοράσεις τους, π
αρακολουθούν όλη μέρα βλακώδη προγράμματα, χρησιμοποιούν ναρκωτικά για να είναι πιο απαθείς και έχουν ξεχάσει να σκέφτονται, να αισθάνονται και να συζητούν. Τα βιβλία απαγορεύονται και οι παραβάτες τιμωρούνται, ενώ ο πλανήτης βρίσκεται σε συνεχόμενο πόλεμο, τον οποίο οι κάτοικοι της μοναδικής εύπορης χώρας (δηλαδή των ΗΠΑ) δεν σκέφτονται ποτέ διότι μοναδικός σκοπός της ζωής τους είναι να είναι συνέχεια "χαρούμενοι". 

Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 1953 και είναι ένα από τα πιο γνωστά/σημαντικότερα βιβλία στο είδος του. Έχει επηρεάσει δεκάδες ταινίες επιστημονικής φαντασίας αλλά και μετέπειτα συγγραφείς του χώρου. 
Ο Ray Bradbury είναι Αμερικάνος συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας, τρόμου και φαντασίας. Άλλα γνωστά βιβλία του: "The Martian chronicles", "Dandelion Wine", "Something wicked this way comes" . Βιβλία του και ιστορίες του έχουν μεταφερθεί στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Έχει τιμηθεί με διάφορα βραβεία και ανάμεσα στις διάφορες διακρίσεις του, ένας αστεροειδής και ένας κρατήρας της σελήνης έχουν ονομαστεί προς τιμήν του.

2 σχόλια:

  1. Εύγε σας και μπράβο που ασχοληθήκατε με το βιβλίο, υπάρχει βεβαίως και η αντίστοιχη ταινία του Τρυφώ το 66, να τη δείτε αμα δεν την έχετε δει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την εχω στα υπ'οψιν (πρωτα βιβλιο μετα ταινια για να μπορω να γκρινιαζω για την κακη μεταφορα)

    : ]]
    thanks!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.