4 Μαΐου 2011

Ένα ψέμα διαδέχεται το άλλο ... Η αστική προπαγάνδα ελίσσεται ! (Δηλώσεις Στρος Καν)

Όταν ένα ψέμα παλιώνει και ξεφτίζει στις συνειδήσεις των λαών, τότε εφευρίσκετε ένα νέο που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες της αστικής προπαγάνδας. Ο καπιταλισμός ξέρει να ελίσσεται με ταχυδακτυλουργικό τρόπο και το ίδιο ακριβώς πλεονέκτημα το κατέχει και η προπαγάνδα που τον περιβάλλει. Οι συμβουλευτικές εταιρείες και οι ομάδες κοινωνιολόγων και ψυχολόγων που περιβάλλον τα κυβερνητικά επιτελεία να είναι καλά ... Τα παπαγαλάκια ύστερα και οι δημαγωγοί των μέσων ενημέρωσης κανονίζουν για τα υπόλοιπα, δηλαδή την μεταφορά των νέων επεξεργασμένων πληροφοριών στους εγκεφάλους των εργαζομένων.

Ο μύθος πως η χώρα αναγκάστηκε να πάει στο ΔΝΤ για να γλιτώσει την εσωτερική στάση πληρωμών με κίνδυνο να μην πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, κινδυνεύει σιγά σιγά να καταρρεύσει ... Όμως πολύ πριν, έχει ήδη καταρρεύσει η αστειότητα, πως ο Παπανδρέου προσέφυγε ξαφνικά στο ΔΝΤ τον Απρίλιο του 2010, ενώ μας έλεγε ολόκληρο το εξάμηνο που προηγήθηκε πως η χώρα δεν χρειάζεται να προσφύγει στον μηχανισμό (τα βιντεάκια δίνουν και παίρνουν, σε εκπομπές του Πρετεντέρη ή του Χαντζηνικολάου τις τελευταίες μέρες. Πήραν το ΟΚ φαίνεται να εξευτελίσουν τον Παπανδρέου, καθώς κάποιος πρέπει να κατηγορηθεί για το πανηγύρι που μας περιμένει παρακάτω)  ...

Ήταν ήδη γνωστό, πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε έλθει σε συμφωνία με το ΔΝΤ, πολύ πριν η υπαγωγή στον μηχανισμό στήριξης ανακοινωθεί απο τα ΜΜΕ της χώρας και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, είτε δια μέσω των δηλώσεων Σαχινίδη, ο οποίος είχε δηλώσει πως το ΠΑΣΟΚ πήρε την απόφαση για το ΔΝΤ απο τις εκλογες του 2009, είτε απο τον Προβόπουλο, ο οποίος δήλωσε πως και ο Παπανδρέου και ο Καραμανλής είχαν ενημερωθεί πριν απο τις εκλογές για την κατάσταση σχετικά με το έλλειμμα και τα δημοσιονομικά μέτρα που πρέπει να παρθούν, είτε μέσω άρθρου της προπαγανδιστικής μηχανής του Αλαφούζου "Καθημερινή", στις 20 Φλεβάρη, στο οποίο είχε ήδη παρουσιάσει τον Στρος Καν να καρφώνει τάχα μου τον Παπανδρέου, πως του είχε ζητήσει υπαγωγή στο ΔΝΤ απο το Δεκέμβριο του 2009 (Ξεχνάμε φυσικά τις ομιλίες του Αλέκου Παπαδόπουλου ή του Κώστα Σημίτη στην Βουλή , για ενδεχόμενη υπαγωγή στο ΔΝΤ απο το 2007 !!!).


Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με το βίντεο (παρακάτω) που προβλήθηκε στην χθεσινή εκπομπή του λαϊκιστή δημαγωγού Λάκη Λαζόπουλου, απο την συνέντευξη του Στρος Καν στην γαλλική τηλεόραση (η οποία είναι η ίδια που είχε παρουσιάσει η Καθημερινή απο τον Φεβρουάριο, όπως προαναφέραμε), δείχνουν πως απλά το σύστημα αλλάζει λίγο τις παραμέτρους της προπαγάνδας του, ώστε να καλυφθεί εκ νέου και να κρύψει τις πραγματικές διαστάσεις του συστημικού προβλήματος. Εξάλλου για τον Λαζόπουλο το μόνο που χρειάζεται είναι μερικοί νέοι άνθρωποι στην πολιτική, κάτι δηλαδή σαν τον Κορέα του Ισημερινού που μας παρουσίασε το Debtocracy   ...


Σύμφωνα λοιπόν με αυτούς τους νέους ελιγμούς, δεν φταίνε πλέον οι αγορές και τα spreads για την υπαγωγή στο ΔΝΤ, αλλά τα κακά δημοσιονομικά της χώρας που ανάγκασαν τον Παπανδρέου με υπόγειο τρόπο (φοβούμενος τις αντιδράσεις ενός κακομαθημένου στα πλούτη, λαού), να μας εντάξει στο ΔΝΤ και να μας το αναγγείλει ύστερα ... Η ουσία όπως βλέπετε δεν αλλάζει. Στο στόχαστρο συνεχίζουν να μπαινουν μονάχα πρόσωπα πολιτικά, μεμονομένα και τοπικά φαινόμενα διαφθοράς, η πολιτική χειραγώγηση με σκοπό την εκλογή ή την διατήρηση σε κάποιο αξιώμα, ... όπως επίσης (για να μην ξεχνιομαστε) οι τεμπέληδες, οι συνδικαλιστές, οι δημοσιοι υπαλληλοι, οι απεργιες και αντε και κάποιο "ακραίοι" καπιταλιστες (???). Κανένας λόγος δεν γίνεται για τις ριζικές αντιφάσεις και την δομική αστοχία του ίδιου του οικονομικού συστήματος, τον Καπιταλισμο για όσους φοβούνται να εκφέρουν το όνομά του .

Και δυστυχώς αυτές οι ανοησίες δεν αναπαράγονται μονάχα απο τα φερέφωνα της αστικής τάξης και τους εντεταλμένους καλαμαράδες ... αλλά και απο αριστερές ομάδες και αριστερά μπλογκς, τα οποία ειδικεύονται στην χυδαιολογία απέναντι στον Ριζοσπάστη και το ΚΚΕ, αλλά αναπαράγουν σωρηδόν, τις ηλιθιότητες της Καθημερινής ! Θέλουμε να πιστεύουμε πως αυτό οφείλεται σε συνδυαστικά συμπλέγματα, άγνοιας και κόμπλεξ ... και όχι σε κάτι άλλο. Αλλά ρε διάολε, κάποια στιγμή θα πρέπει οι μπόμπιρες και οι πιτσιρίκοι του διαδικτύου να καταλάβουν, πως επηρρεάζουν ανθρώπους και απόψεις με τα γραπτά τους και θα όφειλαν να συγκεντρώσουν μεγαλύτερη πολιτική σοβαρότητα στα γραπτά τους, απ'οτι οι Λαζόπουλοι και οι Κανάκηδες στις εκπομπές τους !

Θα συνεχίσουμε να λέμε και να φωνάζουμε πως, κανένας Καπιταλισμός δεν θα έχει μέλλον στην Ελλάδα ή σε όποια ανεπτυγμένη καπιταλιστική χώρα, εαν δεν υπάρξει ένα είδους Μνημονίου, το οποίο θα επιβάλλει, μεγάλη πτώση στο εργατικό κόστος, κατακρεούργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις για το κεφάλαιο και γενικά, μέτρα τα οποία θα ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και θα στηρίζουν την πτωτική τάση του ποσοστού κέρδους. Είτε λοιπόν το Μνημόνιο συμφωνήθηκε πάνω απο το τραπέζι τον Απρίλιο του 2010, είτε το Μνημόνιο συμφωνήθηκε κάτω απο το τραπέζι τον Δεκέμβριο του 2009, είτε η υπαγωγή στο ΔΝΤ συζητείται εδώ και πάνω απο 10 χρόνια (η οποία είναι και η πραγματικότητα), η ουσία του προβλήματος ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ. Δουλειά του Παπανδρέου είναι να μας δουλευει, μας πείραξε δηλαδή ένα ψεμματάκι παραπάνω ?

Όποιος αναρωτάται σήμερα, Μνημόνιο ή όχι μνημόνιο στην ουσία αναρωτάται ενα θέλει Καπιταλισμό ή όχι, ασχέτως εαν οι περισσότεροι δεν το καταλαβαίνουν ! Αντιμνημονιακή πολιτική σημαίνει Αντικαπιταλιστική πολιτική ! Και επειδή στις μέρες μας δεν έχει εφευρεθεί κάποιος άλλος τρόπος παραγωγής, ή κάποιος άλλος τρόπος λειτουργίας της αγοράς, εκτός απο τον κεφαλαιοκρατικό και τον κομμουνιστικό, Αντικαπιταλιστής δεν μπορεί παρά να σημαίνει Κομμουνιστής (ή έστω αναρχικός). Όσοι κρύβονται εσκεμμένα κάτω απο την κουκούλα του Αντικαπιταλιστή, χωρίς να δηλώνουν κομμουνιστές ή αναρχικοί, έχουν λερωμένη την φωλιά τους. Αυτό ισχύει τόσο για τους δεξιούς αντιμνημονιακούς-αντικαπιταλιστές, όσο και για τους αριστερούς.

Η ανθρωπότητα βρίσκεται σε ΤΑΞΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ, όχι τώρα, αλλά εδώ και αιώνες, απο την στιγμή που δημιουργήσαμε κοινωνίες με στρώματα και τάξεις, με ιδιοκτήτες και δουλους. Αυτός ο πόλεμος όχι μόνο συνεχίζεται στον Καπιταλισμό, αλλά διευρύνεται σε ένταση και οδήγεί στις μεγαλύτερες ανισότητες και την μεγαλύτερη αστάθεια που έχει γνωρίσει ποτέ η ανθρωπότητα. Βρισκόμαστε ίσως στο αποκορύφωμα αυτης της κοινωνικής διαδικασίας. Και επειδή προς το παρόν οι κατώτερες κοινωνικές τάξεις χάνουν αυτόν τον πόλεμο, για αυτό και η αστική τάξη που έχει το πάνω χέρι κάνει ότι γουστάρει .... Εδώ βρίσκετατι η ουσία. Όλα τα υπόλοιπα, είναι παραμύθια με δράκους και διεφθαρμένα πριγκηπόπουλα.

8 σχόλια:

  1. ... Αλλά ρε διάολε, κάποια στιγμή θα πρέπει οι μπόμπιρες και οι πιτσιρίκοι του διαδικτύου να καταλάβουν, πως επηρρεάζουν ανθρώπους και απόψεις με τα γραπτά τους και θα όφειλαν να συγκεντρώσουν μεγαλύτερη πολιτική σοβαρότητα στα γραπτά τους, απ'οτι οι Λαζόπουλοι και οι Κανάκηδες στις εκπομπές τους ! ...

    To ρεζουμέ είναι αυτό!
    Αλλά μην περιμένεις "καλλιτεχνίες από της μυλωνούς τον κώλο"! Στο κάτω-κάτω της γραφής κανείς απ΄ τους παραπάνω μπόμπιρες, πιτσιρίκους, κανάκηδες κλπ δεν εμβαθύνει στην ουσία των πραγμάτων ...

    Δεν τους συμφέρει!

    spiral architect

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικό άρθρο....για ακόμα μία φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γνώμη μου είναι ότι οι Γερμανοί θέλουν να πιέσουν το ΔΝΤ ώστε να
    εφαρμόσει τα σχέδια τους για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

    Το ΚΚΕ κάνει την δουλειά του και αντιπαραθέτει τον κομμουνισμό απέναντι στον ''αποτυχημένο καπιταλισμό''.
    Υπάρχει όμως κι άλλος δρόμος ο Κευνσιανισμός.
    Τίποτα απ' όλα αυτά δεν θα γινόταν αν είχαμε την δραχμή
    και την πολιτική βούληση για το συμφέρον της Ελλάδας.

    Και μερικές απορίες μου.
    Γιατί στο χρηματιστήριο δεν πληροφορούσε τον κόσμο να μην αμπλακεί;
    Γιατί δεν πληροφορεί τον κόσμο να αποσύρει τις καταθέσεις του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε μου στο 9.18, δεν υπάρχει οικονομικό, κοινωνικό ή πολιτικό σύστημα, που να λέγεται Κεϋνσιανισμός !

    Δυο είναι οι τρόποι παραγωγής και λειτουργίας της αγοράς : (α) Ο καπιταλιστικός, όπου τα μέσα παραγωγής βρίσκονται στην ιδιοκτησία μερικών κεφαλαιοκρατών και εκμεταλλευονται την εργατική δύναμη των πολλών, ώστε να καρπώνονται τον πλούτο που οι εργάτες παράγουν, (β) ο κομμουνιστικός, όπου τα μέσα παραγωγής βρίσκονται στα χέρια αυτών που παράγουν τον πλούτο.

    Ο Κευνσιανισμός είναι μια μορφή του καπιταλιστικού οικονομικού συστήματος, του οποίου η αποτυχία να συγκρατήσει την πτωτική τάση του ποσοστού κέρδους, οδήγησε στην πλήρη φιλελευθεροποίηση του απο το 1970 και μετά. Ήδη ο Κευνσιανισμός είχε ΑΠΟΤΥΧΕΙ και το 1930 να δώσει λύσεις στην κρίση, πράγμα που μας οδήγησε στον Β παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Κευνσιανισμός δεν μπορεί να δώσει καμια απάντηση και καμια λύση στα ριζικά προβλήματα της καπιταλιστικής οικονομίας.

    Στα ίδια ακριβώς προβλήματα θα φτάναμε εαν είχαμε την δραχμή, μόνο που αντί για μείωση μισθών, θα είχαμε υποτίμηση του νομισματος (δηλαδή μείωση της αγοραστικής δύναμης του μισθού).

    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ χρονο με το χρονο, οσο ο Καπιταλισμος αναπτύσσεται, δηλαδή οι μεγαλες εταιρείες γινονται μεγαλύτερες με σκοπο να μετατραπουν σε μονοπωλια, η απόδοση των επενδύσεων τους πέφτει, δηλαδή το ποσοστό του κέρδους τους πέφτει. Άρα ότι νομισμα και εαν εχεις στην τσεπη σου, οτι πολιτικους και εαν σου έχουν φορέσει στο κεφαλι σου, οι εταιρειες θα προσπαθησουν να μεγαλωσουν το κέρδος τους που πεφτει, μειωνοντας τους δικους σας μισθους !

    Ετσι λειτουργει ο Καπιταλισμος, πως να το κανουμε ... ? Είτε είναι νεοφιλελευθερος, είτε είναι "κευσιανικός" ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κρυσταλινη πεντακαθαρη αναλυση.
    Ενα μεγαλο ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γαμαει το αρθρο!!!
    Οντως ελισσεται το συστημα και εχει πλεον στη φαρετρα του, τους λαζοκωλους και τους πιθηκοπουστροκανακηδες, οι οποιοι περνουν μυνηματα πολυ πιο αποτελεσματικα απο την καθημερινη,που αναφερεις, και καθε αλλη βρωμοφυλλαδα.



    (μην το σβησεις θα σου κοψω το κεφαλι.το κατω.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανουσιο σχολιο,αλλα το θυμηθηκα και ηθελα να το μοιραστω μαζι σας. Κανω ζαππινγκ και πεφτω τυχαια στους χαχανοπιθήκους του ραδιο καφριλα, πριν λιγες μερες.
    Παιζουν την ανακοινωση του κκε για τους.. "βασιλικους" γαμους στην αγγλια και σχολιαζει το αρχιμουνοπανο,ο επαναστατης της μασχαλιλας,κανακης, με ξυνισμενο υφος : "νταξει σε γενικες γραμμες το περιεχομενο ειναι σωστο,αλλα.. μιλαει το κκε για.. απομειναρια??" Και ειναι η δευτερη φορα που ο ψευτο απολιτικ μπαροβλαχος συκοφαντει το κκ μεσα σε διαστημα δυο εβδομαδων. Ειναι να μη σου μπαινουν ιδεες η οχι??
    5 Μαΐου 2011 8:58 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο καθένας κάνει την προπαγάνδα του απο την σκοπιά των συμφερόντων του. Μια χαρά την έχουν βολέψει οι αστειέμπορες της Τιβι. Σαμπως δεν ξέρουν πως στον Σοσιαλισμό ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να αμοιβονται με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να κάνουν τον γελωτοποιό στην τηλεόραση ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.