27 Μαΐου 2011

Αγανακτίστας (με τους σφυροδρεπανίστας)

Από Radical Desire

Θερμά συγχαρητήρια στους cheerleaders του αντικομμουνισμού με "κινηματικό" (ναι για) και "μεταπολιτικό" (ουουου) προσωπείο, "από όπου και αν προέρχονται." Να χαίρεστε την επανάστα κατά του κατεστημένου λεβέντες!

24 σχόλια:

  1. Προς Αγανακτίστας: "Όταν ο εχθρός σου σε επαινεί, ψαξε να βρεις που έχεις κάνει λάθος"
    Β.Ι. Λένιν

    και για την αντιγραφή:
    spiral architect

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δείτε εδώ
    http://redwildwind.blogspot.com/2011/05/blog-post_8176.html
    επίπεδο αγανάκτησης. Μιλάμε για μεγάλη αντίδραση , πολύ οργισμένο πλήθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κρετίνοι σίγουρα.
    Όμως, τι στο διάολο τρέχει κι εξακολουθούν νάναι κρετίνοι;
    Γιατί μετά από τόσα που τραβάνε, βλέπουν τους κομμουνιστές σαν εχθρούς;
    Καλά τα λέει ο Λένιν στο σχόλιο παραπάνω.
    Όμως πως να προβλέψει μια κατάσταση, όπου ένα κομμουνιστικό ιστορικό επαναστατικό κόμμα αντί ν αυξήσει τη δύναμή του σε χαλεπούς καιρούς, ξεφωνίζεται;
    Δεν την πρόβλεψε κι έτσι δεν υπάρχει κι ανάλογη ρήση.
    Το θέμα όμως είναι, φταίνε μόνο οι κρετίνοι;

    mbiker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όχι, οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι κρετίνοι, αλλά έτσι ακριβώς όπως τους περιέγραψε ο Ραφαηλίδης σε προηγούμενη ανάρτηση μας. Προβατάνθρωποι.

    Και για αυτό, την μεγαλύτερη ευθύνη δεν την έχουν οι ίδιοι, αλλά οι μαλακίες που βλέπουν στην τηλεόραση, τα ψέμματα που διαβάζουν στις εφημερίδες, τα κινήματα που διοργανώνονται απο κάποιους που μόνο ακομμάτιστοι δεν είναι, τα όνειρα τα οποία έσπειρε το σύστημα και στα οποία ακόμα πιστεύουν !

    Θες να καταλογίσεις και ευθύνες στους κομμουνιστές, επειδή δεν τους έχουν πείσει ακόμα ? Αντε να το δεχτώ ... Να ξεκινήσουμε από εσένα, που τριγυρνάς στα κόκκινα μπλογκς, έχεις πειστεί ή όχι ακόμα, πως θέλει ανατροπή της τάξης που βρίσκεται στην εξουσία ? Έχεις πειστεί ή όχι πως αυτό θα συμβεί μόνο οργανωμένα και κάτω απο την σημαία της ΤΑΞΙΚΗΣ παλης ? Έχεις πειστεί ή όχι ακόμα, πως η εξελικτική διαδικασία των κοινωνικών συστημάτων προβλέπει Σοσιαλισμό, ως το μόνο αντίδοτο σε έναν καπιταλισμό που μας τελειώσε ? Αν όχι τότε κατσε να βρούμε που κάνουμε λάθος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επί προσωπικού ε;
    ΟΚ.
    Έχουμε και λέμε.
    Δεν θεωρώ πως το ΚΚΕ κατέχει τη μια και μοναδική αλήθεια. Είμαι ψηφοφόρος του εδώ και 30 χρόνια (εκτός του '81 τρομάρα μου:) ) κι έχω πειστεί όσο κι εσείς.
    Αλλού διαφωνούμε και μια και μ ανέφερες σαν αυτόν που τριγυρίζει σ αριστερά μπλόγκς, θάπρεπε να έχεις διαβάσει τις πάνω κάτω απόψεις μου στα σχόλια που αφήνω.
    Και που είναι συνεπέστατα ως πρός την κριτική που κάνω στο γαμωκόμμα που κατάντησε από επαναστατικό ριζοσπαστικό σε αλλοτριωμένο κοινοβουλευτικό του τύπου "που να ξεσηκωνόμαστε τώωωρα..."(τέλος πάντων).
    Όταν θ ακούσω τον "ηλεκτρικό Θησέα" του Σιδηρόπουλου στα μεγάφωνα των συγκεντρώσεων.
    Όταν θ ακούσω το "δε πα να μας χτυπούν" του Άσημου, ναι, του Άσημου και το "revolution" του chris debuge για ν ανυψωθεί λίγο το φρόνημα που τεχνιέντως φροντίζουν να το κρατούν ναρκωμένο,
    όταν θ ακούσω πράγματι οργισμένα συνθήματα κι όχι αυτό το κακομοίρικο "φέρτε, πί-σω, τααα κλε-μέ-να".
    Όταν θα δω αφίσες του ΚΚΕ να μην απεικονίζουν αποκλειστικά ηλεκτροκολλητές, πακιστανούς κι άλλους κολασμένους (σαν ν αποκλειονται απ την εργατική τάξη όσοι δεν είναι μέσα σε βρώμικη φόρμα).
    Όταν θα δω τις πορείες του ΠΑΜΕ περικυκλωμένες απ τα ΜΑΤ, τότε ίσως αλλάξω γνώμη και παραδεχτώ πως έλεγα μαλακίες.
    Αυτό που πιθανόν να μην έχετε καταλάβει οι περισσότεροι, είναι πως περισσότεροι είναι οι απογοητευμένοι, παρά οι (ας λέει (έλεγε) ό,τι θέλει ο Ραφαηλίδης, για μένα κρετίνοι είναι) προβατοτέτοιοι εχθρικά διακείμενοι.
    Κι αν έχετε καλή διάθεση, παρακαλώ θερμά να μην βλέπετε εχθρούς και πράκτορες σ όσους κάνουν κριτική. Που ξέρετε; Μπορεί νάχουν και δίκηο. Μπορεί...

    mbiker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρεπιπτόντως, για τα συνθήματα.
    Αν οι σύντροφοι δεν έχουν ταλέντο κι έμπνευση για να γράφουν κάτι έξυπνο, προσλάβετε Γαύρους, Μπαοκτζήδες, εν ανάγκη κι αναρχικούς.
    Καλύτερη δουλειά θα κάνουν :)

    mbiker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. θέλει ο Φασίστας να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει . Και μπορεί να γίνομε κακός άλλα κάτι μούντζες κάτι αγανακτισμένοι μόνο ΛΑΟΣ μου θυμίζουν. Και καλά τούς είπε ο άνθρωπος τόσα χρόνια κοιμόταν και ξαφνικά μου γίνανε όλοι τιμητές και επαναστάτες της Φασουλάδας . Γιατί κάτι τέτοιοι "αγανακτισμένοι" με οποιοδήποτε διεκδικούσε τον έβριζε γιατί έκλεινε το δρόμο,το λιμάνι και του απαγόρευε το δικαίωμα να κυκλοφορεί βάλε τώρα 2€ βενζίνη και κυκλοφόρα τώρα ρε κωλο μαγκα που βάζεις 5 € βερεσέ .Καλά να χαϊδεύουμε τα αυτιά του κόσμου άλλα αυτοί ψήφισαν 80-85% δικομματισμό και άμα βγεις έξω τώρα και ρωτήσεις όλοι θα λένε εγω? ποτέ δεν τους ψήφισα και θα λες ρε Διάολε εγώ ΚΚΕ ψήφισα αυτοί "λένε" δεν ψήφισα από που έβγαινε αυτό το ρημάδι ποσοστό . Ούστ ψευτο επαναστάτες λαμόγια (στους ουουουου αναφέρομε )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εσύ που αναφέρεσαι σε Μπαοκτζήδες μάθε πρώτα να τους σέβεσαι και να τους λες Παοκτζήδες και μετά παρ τους στο στόμα για παράδειγμα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραία, το πήρες στραβά, το δεχομαι οτι ήταν λάθος η διατύπωσή μου. Άλλο πράγμα ήθελα να πω αλλά δεν βαριεσαι ...

    Πολλά απο τα συνθήματα δεν με εκφράζουν ούτε εμένα, και εαν θέλεις την προσωπική μου άποψη, τα περισσότερα απο αυτά είναι κατα κύριο λόγο εκλαϊκευμένα σε υπερβολικό βαθμό, με κίνδυνο κάποια απο αυτά να περνούν και λάθος νόημα! Αλλά ξέρω πως τα συνθήματα, δεν απευθύνονται σε εμένα, ούτε σε αυτούς που έχουν καταλάβει ...

    Απο εκεί και ύστερα, κάθε άποψη περι του θέματος είναι ευπρόσδεκτη, αλλά θα πρέπει να υποβάλλεται στα αρμόδια όργανα και όχι σε ένα τυχαίο blog στο διαδικτυο.

    Τα τραγούδια είναι θέμα γουστου, και εγω θα ήθελα να παίζει ξεσηκωτικό παουερ ή ντεθ μέταλ, αλλά δεν γίνεται να καλύπτουμε κάθε φάσμα. Το νόημα των τραγουδιών είναι ξανά να σου περάσει την πολιτική, ταξική και αγωνιστική προπαγάνδα με λαικό τρόπο και όχι απαραίτητα, την μιζέρια ή τον μηδενισμό του Άσιμου. Και έτσι εγω προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με τα τραγούδια που παίζονται.

    Τώρα για τις αφίσες, έχεις ένα δίκιο και πιστευω πως ήδη γίνεται καλύτερα δουλειά, απο τα προηγούμενα χρόνια. Αν θυμηθείς παλιότερες αφίσες θα με καταλάβεις. Αλλά και πάλι όλες οι προτάσεςι ευπροσδεκτες αλλά μέσα απο τα κατάλληλα οργανα.

    Όλα τα παραπάνω όμως, θεωρείς πως απο μόνα τους θα αλλάξουν την "εικόνα" του ΚΚΕ ? Μπορούν να αντικρύσουν τους οχετούς λάσπης που δέχεται καθημερινά απο τα αστικά Μέσα ? θεωρείς πως αυτά είναι που κρατούν τον κόσμο σε απόσταση ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. το αναδημοσιεύω από αλλού :1
    Θα γίνω λίγο ο Σπασίκλας της υπόθεσης
    Θετικό νούμερο 1 ο κόσμος επιτέλους σηκώθηκε από τον καναπέ
    Προβληματισμοί:
    1) Μετά τις μούντζες τι ? εκτός αν πιστεύουμε ότι η Ζωή είναι κινηματογράφος και ως νέοι Μαυρογιαλούροι θα παραιτηθούν ορισμένοι και όλα θα στρώσουν. Σε κάθε κοινωνική διεκδίκηση υπάρχουν πάντα βασικές αρχές : Ποιος , τι , πως , μέχρι που .

    Ποιος, καλό είναι να ξέρεις ποιος είναι πίσω από κάθε ενέργεια γιατί γενικά απόψεις του στυλ το Ιντερνετ κοινωνική δικτύωση κτλ ποιος είναι πίσω από τα πλήκτρα ? Γιατί εμένα μου θύμιζε το όλο concept αναδάσωση του SKAΙ (δεν υπονοώ τίποτα για SKAΙ) .

    Τι. Τί θέλουμε εδώ αρχίζουν τα δύσκολα π.χ. θέλουμε μονιμότητα στο δημόσιο η όχι ? ναι στις ιδιωτικοποιήσεις η οχι , κτλ γιατί αδέρφια μου όταν μπούμε στο δια ταύτα το πλήθος τι θα κάνει ?θα αρχίσει να μουντζώνει ο ένας τον άλλο γιατί το πλήθος είναι μικτό δημόσιο και ιδιωτικό και αν κρίνω από την τάση του "Ιδιωτικού" δεν είναι και τόσο θετικό απέναντι στο δημόσιο (τα παραδείγματα είναι ενδεικτικά) εκτός και αν θέλουμε να αγανακτούμε για να αγανακτούμε

    Πώς , Πώς θα το διεκδικήσουμε γιατί δεν πιστεύω να πιστεύει κανείς ότι με λίγες μούντζες θα λυθεί το πρόβλημα θα χρειαστεί παραπέρα δράση γιατί ούτε με ένα Like στο πρόσωπο Βιβλίο θα συγκινηθούν. Άρα θα χρειαστούν και άλλες μορφές πίεσης εδώ τι κάνουμε ? και μπαίνει το τελευταίο

    Μέχρι που , το πρώτο βήμα έγινε σηκωθήκαμε απο τον καναπέ και βγήκαμε στο δρόμο (τελικά όλα εκεί οδηγούν) μουτζώσαμε είπαμε τα συνθήματα άλλα το μνημόνιο 5 (6.7.8 έχασα λογαριασμό) θα πάει προς ψήφιση και θα ψηφιστεί , άρα θα πρέπει να κάνεις κάτι πάρα πέρα από τη μούτζα και την κατσαρόλα DRUMS .

    2)Οι γνωστοί άγνωστοι πού ήταν ? Ρεπό εχθές ? Γιατί ρε αδέρφια δεν μπορεί αυτοί να εμφανίζονται σε κάθε εκδήλωση που έχουν και περιφρούρηση (καλή κακή υπαρχή) και να τα κάνουν λίμπα και ξαφνικά τί τους πιάσανε οι ντροπές και είπαν "εδώ δεν πάμε γιατί η άνθρωποι δεν έχουν εμπειρία απο αυτά και εμείς κάνουμε Fair Play και δεν πάμε σε άσχετους θέλουμε να παίζουμε στα ίσα "

    3)η Ξαφνική αγάπη των καθεστωτικών ΜΜΕ τέτοια αγάπη ξαφνικά ? ο SKAI το MEGA το STAR που βγάζουν φλύκταινες και με την λέξη διαδήλωση δεν τους ενόχλησε το κλείσιμο του δρόμου ? το κυκλοφοριακό ? η φράση κλισέ δεν "ακούστηκε" από κανένα MME "νέα ταλαιπωρία περιμένει του κατοίκους του λεκανοπεδίου"

    4) Σε περίπτωση που δεν μας πετούσαν το Γάντι η Ισπανοί (και καλά μας κάνανε) οι Αγανακτισμένοι θα ξυπνούσαν στο Ινερνετ ? γιατί δεν μας τιμάει καθόλου το γεγονός όπως έγινε, γιατί τελικά βγήκαμε επειδή μας την είπανε οι Ισπανοί η επειδή μας έπνιξε η ζοφερή πραγματικότητα ? Γιατί αν ψάχναμε αφορμή και αφορμή δεν ήταν η ζοφερή πραγματικότητα άλλα η Ισπανοί αν πω μπεεεεεεεε, θα είμαι κακός ? Γιατί η κοινωνική διαμαρτυρία δεν είναι copy paste ο κάθε λαός έχει την κουλτούρα και ιδιοσυγκρασία του και εκφράζετε αναλόγως ,σε χώρες τις άπω ανατολής βάζουν ένα κόκκινο περιβραχιόνιο στο μπράτσο και συνεχίζουν τη δουλειά τους τι λέτε εδώ θα πετυχαίναμε τίποτα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. το αναδημοσιεύω από αλλού:2


    Εν κατακλείδι είναι πάρα πολύ καλό που ο κόσμος του καναπέ επιτέλους έδειξε σημάδια ζωής και αποφάσισε να σηκωθεί ας ελπίζουμε οτι δεν θα ξανά γυρίσει στον καναπέ , άλλα αν κρίνω από εχθές "λόγο βροχής" είπαν οι καθεστωτικοί δημοσιογράφοι λιγότερος κόσμος άλλα είχε κόσμο(αυτά τα βιντεάκια τα κρατάω γιατί δεν θα ξαναδώ ΜΜΕ να στηρίζουν τόσο μία διαδήλωση ) .
    Εγώ καλού κακού όμως εκτός από αυτές τις διαδηλώσεις θα πηγαίνω και σε αυτές που δεν αρέσουν στον Πορτοσάλτε,Καψή,Τρέμη,Πρετεντέρη, κτλ .
    Γιατί κακά τα ψέματα υπήρχαν και άλλοι που δεν περίμεναν τους Ισπανους άλλα αγανακτούσαν όταν έμπαιναν οι βάσεις για τις σημερινές εξελίξεις . Άλλα βρε Διάολε τότε ήμασταν λίγο γραφικοί , οπισθοδρομικοί , δεν βλέπαμε τον νέο κόσμο , τώρα είμαστε κομματόσκυλα (μη κυβερνητικά) και δεν μας θέλει κανείς αγανακτισμένος στην παρέα του .
    Ευτυχώς ο Δρόμος είναι μεγαλόψυχος και τους δέχεται όλους και δεν κάνει διακρίσεις. Προσωπικά θα πηγαίνω σε όλες τις διαδηλώσεις έστω και μεταμφιεσμένος άχρωμος άοσμος για γίνομε αποδεκτός και από τους αγανακτισμένους , άλλα επιτρέψτε μου να πηγαίνω και σε αυτούς που δεν βάζουν όρους και προ απαιτούμενα άλλα τους θέλουν όλους .
    Γιατί εμένα η βροχή δεν με ενόχλησε ποτέ στις διαδηλώσεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. προς mbiker:
    1. Η πολεμική προς τοκόμμα δεν γίνεται μόνο με τον αυταρχισμο (που παρόλη την περιφρούρηση των πορειών και πάλι υπάρχειβλ μεταλλεργάτες, ναυτεργάτες, τα επεισόδια στα Ιωάννινα,στην Κομοτηνή κτλ) αλλά και με την διαρκή διαπόμπευση του απο τα ΜΜΕ είτε απο τα αριστερά είτε απο τα δεξιά
    2. Το "που να ξεσηκωνόμαστε τώωωρα" είναι πολύ άδικο κατά την γνώμη μου. Δεν είναι μοναδικό κριτήριο το τι κάνεις στις διαδηλώσεις σου στο κέντρο αλλά τι κάνεις εκεί που περνας τις περισσότερες ώρες της ζωής σου, στν δουλειά. Και εκεί τα πιο μαχητικά και ελπιδοφόρα σωματεία (χωρις να είναι τα μόνα) είναι αυτά που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, σε΄πολύ δύσκολους καιρο για συνδικαλισμό..12 απεργίες σε ένα χρόνο,χώρια οι κλαδικες..
    Η κουλτούρα που περγράφεις (Άσιμος, Σιδηροπουλός) δεν είναι επαναστατική μάλλον ρέπει προς τον μηδενισμό και την απογοήτεψη. Φυσικά κι έχει άξια αλλά μάλλον παραπέμπει στον αναχωρητισμό και την απογοήτεψη που, όπως λες, διακατέχει πολλούς και ενισχύεται διαρκώς απο το σύνθημα
    Το ΄σύνθημα που λες δεν είναι κι απο τα πιο χαρακτηριστικά,μήπως έχεις καιρο να λατέβεις σε πορεία? "Χωρις εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορεις χωρις αφεντικα!!", " Το μέλλον δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός" δεν ταέχεις ακούσει?
    Ως προς αυτά βρίσκω την κριτική σου λίγο επιφανειακή και σαν να μην είσαι και πολυ μες στα πράγματα.. Θα συμφωνήσω φυσικά για θέματα προπαγάνδας και επικοινωνίας με άλλες οργανώσεις..
    Μάνουελ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. redfly
    Τον Άσημο, ενδεικτικά τον ανέφερα, σαν μια γενικότερη απαξίωση σε όσους αναρχίζουν ή τι άλλο. Κι ας περιλαμβάνουν στο ρεπερτόριό τους πολύ αξιόλογα ενθαρυντικά κι αγωνιστικά κομματια.

    Μπαοκτσή
    Απ όσα έγραψα, αυτό πρόσεξες;
    Αν είσαι περαστικός, μάλλον είσαι σε λάθος θεματολογικό μπλόγκ.
    Αν όχι, τότε είναι σοβαρότερο.
    Σεμινάρια έλλειψης χιούμορ σας κάνουν;

    mbiker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ..και μην το ξεχνάμε: το κίνημα είμαστε εμείς! Δεν είναι κάτι που υπάρχει χωρίς εμάς και δεν μου φαίνεται σωστό να περιμένουμε πότε θα βρούμε κάτι να μας αρέσειγια να συμμετάχουμε. Ας συμμετάσχουμε για να το κάνουμε όπως μας αρέσει!! ¨Ολα τα άλλα είναι..ευκολίες!!
    Μάνουελ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν ξέρω αν χρειάζομαι σεμινάρια χιούμορ άλλα όταν μία προσφωνήσει παντού έχει υποτιμητικό και προσβλητικό χαρακτήρα με σκοπό να προσβάλει τότε εγώ ως άνθρωπος χωρίς χιούμορ δεν το χρησιμοποιώ πουθενά ειδικά σε κάτι που δημοσιεύετε. Άλλα είδη από την απάντηση σου βλέπω ένα ελιτισμό "Αν είσαι περαστικός, μάλλον είσαι σε λάθος θεματολογικό μπλόγκ" δηλαδή να σου ζητήσω συγνώμη για κάτι που εμένα προσωπικά με ενοχλεί άλλα θα μου πεις μου δίνεις και εναλλακτική λύση σαν ιδιοκτήτης του μπλόκ να πάω αλλού . Γιατί μάλλον λόγο του χαμηλού μου επιπέδου δεν μπορώ να αντιληφθώ τα σοβαρότερα προβλήματα που μαστίζουν τον πλανήτη και ρίχνω το επίπεδο σε χαμηλό σημείο επιπέδου οπαδικού side . Ζητώ ταπεινά συγνώμη που σαν χρόνια συνδικαλιστής είχα το χούι να να σέβομαι και πράγματα που εγώ θεωρούσα δευτερεύων η και αδιάφορα απλά και μόνο με το σκεπτικό ότι αυτό μπορεί να ενοχλεί κάποιον .Γιατί χάρη αστεϊσμού μπορείς να αποκαλέσεις και Βούλγαρο κάποιον Παοκτσή γιατί το γράφει και ο Μπαμπινιώτης και ας ενοχλεί κάποιον (εμένα προσωπικά με αφήνει αδιάφορο άλλα άλλους οχι). Και το αστείο είναι οτι μπορεί να μην έχουμε χιούμορ ως οπαδοί άλλα η απάντηση στον Μπαμπινιώτη ήταν πνευματώδες . Το κλείνω εδώ για να συνεχίσω να παρακολουθώ το μπλόκ και να μπω στο πνεύμα του σιγά σιγά και να μπορώ στο μέλλον να συμμετέχω και εγώ ως ένας ταπεινός και αδαής οπαδός .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ^^Βρε φιλε ανωνυμε 8:58 ο mbiker δεν ειναι ιδιοκτητης του Blog! Στο blog γραφουν οι εξης:

    redfly
    yiok yiok
    giorgos bookhunter
    manny calavera

    παντως εγω δεν το πηρα σαν ειρωνια αλλα σαν χιουμορ, ατυχες χιουμορ αν θες απο τη στιγμη που τσαντιστηκες.
    Τεσπα μην ειστε βρε τοσο ευεξαπτοι! Internet ειναι αυτο και απο τη στιγμη που δε γνωριζομαστε και δε βλεπουμε ο ενας τον αλλο οταν μιλαμε προκυπτουν και τετοιες παρεξηγησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φίλε συνδικαλιστή και οπαδέ του ΠΑΟΚ, όλοι ειναι καλοδεχούμενοι στο μπλογκ και όλοι, μα όλοι μπορούν να σχολιάζουν όπως νομίζουν ένα θέμα. Ο όρος ιδιοκτησία δεν μου ταιριάζει, οπότε λέω πως σε θέματα αρθρογραφίας για το μπλογκ Redflyplanet, υπευθυνοι είναι οι bloggers, Redfly (εγω), ο Manny Calavera, o Yiok Yiok και ο Giorgos Bookhunter. Ο mbiker είναι ένας αναγνώστης και σχολιαστής σαν και εσένα, και έκανε ένα σχολιο ατυχές ... Το εάν είσαι σε λάθος θεματολογικό μπλόγκ ή όχι, αυτό το ξέρεις εσύ και μόνον εσύ ο ίδιος, διότι αυτό εξαρτάται εαν σε εκφράζουν ή όχι τα θέματα που αναρτώνται.

    Απο εκεί και ύστερα ο κάθε σχολιαστής θα πει την αποψή του και δεν φιμώνουμε κανέναν. Το τι θα πει ο καθένας δεν μπορούμε να το ελέγξουμε αλλά μονάχα να το αντικρουσουμε δια του λόγου.

    Φυσικά ως κομμουνιστές δεν έχουμε καμία τάση ελιτισμού απέναντι στον οποιονδήποτε. Ποιοί είμαστε δηλαδή εμείς ?

    Για αυτό ελπίζω να απολαύσετε την θεματολογία και να σας γνωρίσουμε μέσα απο τα σχόλια σας, πάνω σε αυτά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ας πω, λοιπό κι εγω την "αποψάρα" μου αγαπητά φιλαράκια του blog...
    καταρχήν το γεγονός οτι σε αυτό το κίνημα των "αγανακτισμένων" δεν γίνονται επεισόδια και ειναι εξαφανισμένοι οι "γνωστοί-άγνωστοι" χωράει μεγάλη συζήτηση. Όπως επίσης, και μεγάλη συζήτηση χωράει η τεράστια προβολή του κινήματος αυτού από τα γνωστά συγκροτήματα των ΜΜΕ.
    Προφανώς και η αστική τάξη δεν είναι χαζή, ίσα-ίσα, εχει τεράστια εμπειρία και αν κρίνει κανείς από τα πρόσφατα παρόμοια με τους "αγανακτισμένους" κινήματα των χωρών της Β.Αφρικής και της Ισπανίας, σίγουρα τα θεωρεί ακίνδυνα για τα συμφέροντά της. Σε απλή ξύλινη γλώσσα,δηλαδή, ο καπιταλισμός τα θέλει τέτοια χαλαρά, λίγο απολιτίκ, λίγο "μοντέρνα", λίγο ό,τι να'ναι κινήματα.
    Θέλει, όμως ιδιαιτερη προσοχή πως το αντιμετωπίζει ο κόσμος, όχι αυτός που κατεβαίνει στις πορείες των "Αγανακτισμένων", αλλά αυτός που ειναι στην απ'έξω και σου λεει: "μωρε καλά δεν ειναι χωρίς κόμματα και σημαίες μαζί;". Αυτό για μενα ειναι και το πιο επικίνδυνο, ότι παει σιγά-σιγά να ριζώσει αυτη η άποψη στους μη υποψιασμένους. Μα θα μου πεις "και τι σε νοιαζει για δαυτους;μια ζωη βολεμένοι ήταν και δεν πρόκειται ποτε να σηκωθούν από το καναπέ".
    Ναι, αλλά, πως θα κερδηθεί η συνείδηση του καθενός απλού εργαζόμενου, ώστε στην ώρα που περιμένεις να φουντώσει το κίνημα, να γίνει το "μπαμ" ρε αδερφέ, αυτός να έρθει με σένα;
    Ή θα το ρίξουμε πάλι στις (θλιβερές) πρωτοπόρες μειοψηφίες;
    Πάντως τα ταξικά συνδικάτα κρατούν με αξιοπρέπεια ψηλά τη σημαία του αγωνα. Ας μην βαυκαλιζόμαστε,όμως. Για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλεια πολλή, θέλει νεκρούς πολλούς, γιατί μόνο με "φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί".

    Συντροφικά,
    terra libre

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φίλε ΠΑΟΚτσή.
    Το τελευταίο που θάθελα, θάταν να σε θίξω.
    Επειδή είμαι θεσαλλλονικιός και Μπαοκτσής (περιστασιακά το τελευταίο και μόνο όταν παίζει με Ολυμπιακό), σου λέω πως μόνο υποτιμητικά δεν τόπα. Χιούμορ έκανα.
    Οφείλω όμως να επισημάνω μερικές ανακολουθίες ως προς την ευθιξία σου.
    Δεν σ ενόχλησε το Γαύρος που είπα.
    Δεν θα σ ενοχλούσε το βούλγαροι αν τόλεγα.
    Πολιτικολογούμε ασύστολα εδώ μέσα, αν το διανθίζουμε και με λίγο χιούμορ και χαμόγελο, θεωρώ πως κακό δεν κάνει.
    Τέλος πάντων, το παρόν σχόλιο, λάβε το σαν δήλωση συγνώμης.

    Μάνουελ
    Εγώ ανέφερα 2-3 συγκεκριμένα μουσικά κομμάτια, ειδικά τον "ηλεκτρικό Θησέα" που και διαχρονικό στοίχο έχει και ενθαρυντική μουσική.
    Δεν αναφέρθηκα στην κουλτούρα του Σιδιρόπουλου και πολύ περισσότερο του Άσημου.
    Μάλλον με παρεξήγησες, καθώς κι ο redfly που ανέφερε για πεσιμισμό κλπ.
    Επειδή μάλλον είμαι αρκετά μεγαλύτερος, μπορώ να διαβεβαιώσω και τους δυό σας πως συνειδητά υπάρχει σνομπάρισμα. Γενικότερο.
    Αυτό που με κάνει κι ανησυχώ, είναι η ολοένα κι αυξανόμενη πεποίθησή μου πως εσκεμμένα το κόμμα κρατάει χαμηλά κάθε τι ξεσηκωτικό, γιατί πολύ απλά, ήρθε εκείνη η αποφράδα μέρα που πρέπει ν αποδείξουμε πως είμαστε επαναστάτες.
    Και τι κάνουμε τώρα;
    Και ποιός θα μας στηρίξει, που πέθανε κι αυτό το έρμο ανατολικό μπλοκ; Ποιός θα μας δανείσει; Ποιός θα γαβγίσει στις τυχόν επιβουλές των κακών γειτόνων;
    Ίσως νάναι κι έτσι. Εμένα πάντως, δεν με καλύπτει.
    Ούτε θεωρώ πως υπάρχει ποτέ περίπτωση το 70% των προβατοτέτοιων τέλος πάντων να βγάλουν το γράσσο απ τα μάτια τους.
    Ίσως σε 400 χρόνια. Ως τότε όμως;
    Όντως Μάνουελ, δεν είμαι μέσα στα πράγματα.
    Δεν είμαι ούτε ήμουν ποτέ μέλος του κόμματος κι ας το ψηφίζω 30 χρόνια τώρα. Και σε πληροφορώ, δεν είμαι ούτε ήμουν καν απ τους τελειωμένους είτε οικονομικά, είτε κοινωνικά.
    Και λοιπόν; Αυτό μου αφαιρεί το δικαίωμα να κάνω κριτική εκεί που θεωρώ φάουλ;
    Και σε τελική ανάλυση (ενδεικτικά το λέω, για να καταλάβεις το πνεύμα), αν είναι να με κυβερνήσει ο πρώτος τυχόν ηλεκτροκολλητής επειδή είναι μέλος του κόμματος κι επειδή αυτόν θεωρεί το κόμμα εργατική τάξη, μη σώσει κι ανέβει ποτέ ούτε μισό ποσοστό.
    Εργατική τάξη σήμερα δεν είναι αποκλειστικά όσοι φορούν βρώμικη φόρμα, ούτε μετανάστες.
    Βλέποντας ο τρόλ αστός (αστός λέγεται ο κάτοικος του άστεως, μην ξεχνιόμαστε. Αυτός μπορεί νάναι από τηλεφωνήτρια σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, μέχρι καθηγητής, ΔΕΗτζής, δημόσιος υπάλληλος κλπ)μια αφίσα με ένα μουτζούρη και μια τσιμπίδα στο χέρι κάτω απ τον λογότυπο ΚΚΕ, αυτομάτως αποστασιοποιείται.
    "Δεν μ αφορά σκέφτεται, τούτο το κόμμα, απευθύνεται στους απόκληρους. Πακιστανός είμ εγώ;
    Εδώ έβαλα 5 δάνεια για να πάρω το SUV να πουλήσω μούρη.
    Τι άλλο έχουμε;"
    Και τσούπ...νάσου ακόμα και σήμερα τα κόμματα εξουσίας 60%!
    Λέω γω τώρα...
    (Μα είμαι έξω απ τα πράγματα, θέλω νάχω και άποψη;)

    mbiker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ..δεν έιναι θέμα να αποδείξει ο οποιοσδήποτε κάτι.. το θέμα είναι να πάρει τα ηνία τη παραγωγής η εργατική τάξη (που όπως σωστα λες περιλαμβάνει και πτυχιούχους και μηχανικούς και γιατρούς κτλ..παρεπιμπτόντως και το Κόμμα το ίδιο λέει) και να την οργανώσει επιστημονικά προς όφελος της..άρα κανένας ηλεκτρολητής δεν θα γίνει πχ υπέυθυνος πυρηνικού σταθμού! ..η εργατική τάξη θα κάνει την επανάσταση,όχι το ΚΚΕ και το κάθε ΚΚΕ..ο ρόλος του είναι να την προετοιμάσει ιδεολογικά και οργανωτικά..αν ξεκινήσουν μόνοι τους σήμερα οι ΚΚεδες,με τον κόσμο να σκέφτεται ακόμα το SUV του, μέχρι που μπορεί να πάει το πράγμα?
    Φυσικά και ο καθένας δικαιούται να κάνει κριτική, ειδικά στο ΚΚΕ. Άλλα πολύ κόσμος το κατηγορεί για απραξία χωρις να συμμετέχει πχ στο συνδικαλιστικο κίνημα ή στο φιλειρηνικό,φοιτητικο κτλ ώστε να έχει ο ίδιος άποψη. Αυτό είχα στο μυαλό μου και όχι να επιτημήσω των οποιοδήποτε.. καληνύχτα!
    Μάνουελ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλό θα είναι, πριν ταυτίσουμε τους τίμιους αγώνες των αραβικών και αφρικανικών λαών ενάντια σε καθεστώτα που δεν δίστασαν και δεν διστάζουν να ανοίξουν πυρ ενάντια στον λαό με τους πλατείστας στο Σύνταγμα, να βουτάμε λίγο τη γλώσσα στο μυαλό... Το γεγονός οτι δεν πέτυχαν τον κομμουνισμό δεν τις κάνει λιγότερο επαναστάσεις.

    Και δεν είναι "μοντέρνα", είναι "μεταμοντέρνα". Ο μοντερνισμός ήταν επι 20ου αιώνα και εκφράστηκε μέσα απο καθεστώτα των αρχών του, τα οποία εξύψωναν την ιδεολογία.

    metalminer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγαπητέ metalminer με κάθε σεβασμό στην άποψη και τον σχολιασμό σου θα ήθελα απλά να πω ότι επανάσταση σημαίνει αλλαγή της τάξης που έχει την εξουσία ή προσπάθεια για να συμβεί αυτό. Δυστυχώς δεν έγινε προσπάθεια για κάτι τέτοιο στις αραβικές χώρες μέχρι στιγμής και ούτε επιδιώκει κάτι τέτοιο και ο κόσμος που μαζεύεται στις ελληνικές πλατείας αυτό τον καιρό. Απλά ο κόσμος εξεγέρθηκε στις αραβικές χώρες και συναθροίζεται εδώ και στην Ισπανία λόγω των άθλιων συνθηκών διαβίωσής του. Απέχουμε πολύ από την επανάσταση, η οποία καλώς ή κακώς σημαίνει το γκρέμισμα της αστικής τάξης από την εξουσία και την κατάληψη αυτής από την εργατική τάξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. λοιπον,επειδη εγω δεν εχω κανεναν σεβασμο στους μπαοκτσηδες μπουγατσοκιμαδες,και για να μην χαλασουμε εδω την συζητηση,παρε τον γιαννη και αδειασε μας την γωνια.ακου να σεβαστουμε και το σκουπιδαριο που τοφοδοτει τοσο χρονια το συστημα.αντε σιχτιρ με τις 'ευθιξιες' της κακιας ωρας που μας προεκυψαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.