14 Μαΐου 2011

ΚΚΕ, η φωνή της λογικής

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συνυπεύθυνοι ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ


Για την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του τονίζει:


«Η ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας έχει παραδοθεί στο έλεος της δράσης των κυκλωμάτων και των συμμοριών των ναρκωτικών, της πορνείας, της εκμετάλλευσης μεταναστών, καθώς και της εγκληματικής δράσης της "Χρυσής Αυγής" και άλλων ακροδεξιών ομάδων και "μπράβων", που παριστάνουν τους προστάτες της "τάξης", μαχαιρώνοντας και ξυλοκοπώντας μαζικά αθώους μετανάστες στο δρόμο, εισβάλλοντας στα σπίτια και στα μαγαζιά τους με την ανοχή της αστυνομίας.

Η στυγερή δολοφονία του 44χρονου Ελληνα, του 20χρονου από το Μπαγκλαντές που ακολούθησε και το άγριο πογκρόμ ακροδεξιών συμμοριών με θύματα εκατοντάδες μετανάστες και Ελληνες, είναι αποτέλεσμα του ίδιου προβλήματος. Δείχνουν την οξύτητα του προβλήματος και τους μεγάλους κινδύνους που απειλούν τους Ελληνες και ξένους κατοίκους.

Οι ευθύνες της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης είναι τεράστιες. Οχι μόνο δεν έλαβαν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της ζωής και της ασφάλειας των κατοίκων και των εργαζομένων του κέντρου, για την αντιμετώπιση της κάθε είδους εγκληματικής δράσης, αλλά με την πολιτική τους ανέχθηκαν ή και συνέβαλαν στην ανάπτυξη αυτών των κυκλωμάτων.


Επέτρεψαν και ανέχθηκαν το στοίβαγμα μεταναστών υπό άθλιες συνθήκες σε συγκεκριμένες περιοχές, επέμειναν στην απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και στον εγκλωβισμό στην Ελλάδα του μεγαλύτερου όγκου των μεταναστών που είχαν προορισμό άλλες χώρες της ΕΕ, δεν πήραν κανένα μέτρο δημιουργίας ανθρώπινων χώρων προσωρινής διαμονής μεταναστών, αρνήθηκαν τη νομιμοποίηση και την παροχή ασύλου σε μετανάστες και πρόσφυγες με μακρόχρονη διαμονή στη χώρα μας, που έχουν κάθε λόγο να νομιμοποιηθούν. Παρέδωσαν επί της ουσίας αρκετούς μετανάστες σε κυκλώματα μαύρης εργασίας, αλλά και σε εγκληματικά κυκλώματα Ελλήνων και ξένων.

Με ευθύνη και ανοχή των κυβερνήσεων μετέτρεψαν περιοχές του κέντρου σε ζώνες ελεύθερης διακίνησης ναρκωτικών και ημινόμιμης δράσης των κυκλωμάτων. Ευνοϊκά σε αυτό επέδρασε και η λειτουργία του κέντρου διακίνησης υποκατάστατων ναρκωτικών, δηλαδή του ΟΚΑΝΑ. Μέσα σε αυτές τις ζώνες αναπτύχθηκε η πορνεία με μεγαλύτερα θύματα γυναίκες μετανάστριες ακόμη και παιδιά, αναπτύχθηκαν μαζικά φαινόμενα κλοπών και άλλων εγκληματικών πράξεων.


Από αυτή τη γκετοποίηση, την υποβάθμιση και την εγκληματική δραστηριότητα είναι φανερό ότι επωφελούνται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που θέλουν να γίνουν ιδιοκτησία τους ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα σε εξευτελιστική τιμή. Να μετατραπούν από περιοχές κατοικίας και μικρο-επαγγελματικής δραστηριότητας, σε ζώνες υψηλής εμπορικής και τουριστικής εκμετάλλευσης.

Αυτήν ακριβώς την κατάσταση αξιοποιούν διάφοροι μηχανισμοί και υπηρεσίες, ρατσιστικές οργανώσεις και συμμορίες, που θέλουν να αναπτυχθούν φαινόμενα μίσους, αντιπαράθεσης και σύγκρουσης μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών, με βάση το χρώμα, την εθνική καταγωγή και το θρήσκευμα, για την καλλιέργεια της διάσπασης και της εχθρότητας μεταξύ των εργαζομένων, αλλά και για την προώθηση ευρύτερων αντιλαϊκών, αντιδραστικών σχεδιασμών. Επιδιώκουν, μέσω του κλίματος φόβου, αβεβαιότητας και τρομοκρατίας, να δικαιολογήσουν τη λήψη βάρβαρων μέτρων καταστολής. Στόχο δεν έχουν μόνο τους μετανάστες, αλλά όλους τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Θέλουν να τσακίσουν το εργατικό λαϊκό κίνημα, να αποπροσανατολίσουν, να εγκλωβίσουν τη λαϊκή αγανάκτηση σε αντιδραστική κατεύθυνση, να συσκοτίσουν το ποιοι είναι οι μεγάλοι ληστές και εκμεταλλευτές του λαού, να βγάλουν λάδι την πλουτοκρατία και τα κόμματα που την υπηρετούν.

Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι το μεγάλο δράμα των μεταναστών το εκμεταλλεύονται κόμματα, όπως ο ΛΑ.Ο.Σ. του Καρατζαφέρη, που, χρησιμοποιώντας αντιδραστική δημαγωγία, κατηγορεί τους μετανάστες για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός. Καλλιεργεί το ρατσιστικό μίσος, έχοντας και την προκλητική στήριξη και προβολή των περισσότερων μέσων επικοινωνίας. Καθοριστικά συνέβαλαν σε αυτό το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ με τη λεγόμενη πολιτική της μηδενικής ανοχής που πρόβαλαν.

Αυτά τα κόμματα, μόνο ανεύθυνα δεν είναι για την όξυνση του μεταναστευτικού ζητήματος και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Γιατί συμμετέχουν και συναποφασίζουν με την ΕΕ για το μεταναστευτικό ζήτημα, γιατί συμφωνούν με τη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις που ευθύνονται για την έξαρση της μετανάστευσης και προσφυγιάς, όπως αποδεικνύεται και από την πρόσφατη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη. Γιατί ψήφισαν και εφαρμόζουν τη Συνθήκη του Δουβλίνου ΙΙ και τη Συνθήκη Σένγκεν, που μετέτρεψαν τη χώρα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και εγκλωβισμού μεταναστών.


Το ΚΚΕ απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους του κέντρου και των συνοικιών της Αθήνας, αλλά και όλης της Αττικής, γιατί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση εξαπλώνεται. Καλεί Ελληνες και μετανάστες να πάρουν κοινή θέση και να οργανώσουν κοινή πάλη απέναντι σε όλα τα κυκλώματα και μηχανισμούς εγκληματικής δράσης και ρατσιστικής βίας, στην πολιτική της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής που έχουν και την πρώτη ευθύνη.

Να διεκδικήσουν οργανωμένα και αποφασιστικά τη λήψη άμεσων μέτρων, στηριζόμενοι στη δράση των ταξικών συνδικάτων, φορέων και συλλόγων που έχουν ήδη αναπτύξει πρωτοπόρα δράση, για:

Αποφασιστική αντιμετώπιση των εγκληματικών κυκλωμάτων και των ρατσιστικών συμμοριών. Η παρουσία επαρκούς και ανάλογα εκπαιδευμένης αστυνομικής δύναμης να έχει μοναδικό σκοπό την περιφρούρηση και προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας όλων των κατοίκων, Ελλήνων και αλλοδαπών, και όχι την καταστολή και την τρομοκράτησή τους.
Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα και να διευκολυνθεί η μετακίνηση σε άλλες χώρες της ΕΕ για όλους τους εγκλωβισμένους μετανάστες που το επιθυμούν.
Να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς χώροι φιλοξενίας, με δωρεάν σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, διερμηνεία και νομική βοήθεια για τους άστεγους μετανάστες.
Να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες, ειδικά όσοι ζουν κι εργάζονται χρόνια στη χώρα μας. Να δοθεί άσυλο ή επικουρική διεθνής προστασία στους πρόσφυγες, να αποδοθούν ισότιμα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα στους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Να κλείσουν τα κέντρα που χορηγούν το ναρκωτικό υποκατάστατο της μεθαδόνης, να στηριχθούν και να αναπτυχθούν τα κέντρα πρόληψης της τοξικοεξάρτησης και οι θεραπευτικές κοινότητες απεξάρτησης.
Να ματαιωθούν οι σχεδιασμοί παράδοσης του ιστορικού κέντρου της Αθήνας στην εκμετάλλευση του μεγάλου κεφαλαίου. Να ληφθούν μέτρα στήριξης των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών εμπόρων και βιοτεχνών».

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id= ... =14/5/2011

Ένα μεγάλο ΌΧΙ στα εγκληματικά κυκλώματα και στις ρατσιστικές συμμορίες.
Ποιος θα μπορούσε να διαφωνήσει;
Μόνο κάποιος με προσωπικά-κομματικά-οικονομικά συμφέροντα στο να μη γίνει αυτό.
Ή μόνο κάποιος που εξαπατήθηκε και στηρίζει αυτόν τον κάποιο.

5 σχόλια:

  1. Παλιά το αυγό του φιδιού δεν είχε σκάσει κεφάλι, γιατί οι οικοδόμοι (aka KKE) ήταν εκεί και το περίμεναν να του το σπάσουν. Σταδιακά έκαναν πίσω, αφήνοντάς τους ζωτικό χώρο.
    (οι νεώτεροι δεν το έχουν ζήσει)
    Γιατί έγινε αυτό?

    spiral architect

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσυ που ησουν για να μην σκασει το αυγο του φιδιου ??

    Πρωτα πρεπει να πεις ΕΣΥ τι εκανες και μετα να ρωτησεις ΤΙ καναν οι ΑΛΛΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΥ-ΡΛΙΑ-ΖΑ για τη λαθεμένη τακτική σύντροφε!
    (αν και ήμουν στο εξωτερικό κι έβλεπα το αβγό που είχε εκκολαφτεί εκεί πέρα)

    spiral architect

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε μου spiral architect,

    ο φασισμός (σε αυτήν μορφή του), εμφανίζεται κυρίως τις εποχές των κρίσεων, .. όχι φυσικά ως κάποιο τυχαίο φυσικό γεγονός, αλλά ως αντίδοτο της αστικής τάξης, απέναντι στην ολοένα αυξανόμενη λαϊκή συσπείρωση γύρω απο ιδέες που βάζουν σε κίνδυνο το ίδιο το σύστημα.

    Ο φασισμός όμως, ως μια ευρύτερη έννοια αντιλήψεων ή αξιών, δεν έχει πάψει να κυριαρχεί εδώ και πάνω απο 70 χρόνια και συνδέεται άμεσα με την κυρίαρχη αστική ιδεολογία. Φασιστικά κύτταρα υπάρχουν σε όλα τα αστικά κόμματα, απο το ΠΑΣΟΚ μέχρι την Δημοκρατική Αριστερά, όπως εξάλλου συμβαίνει και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι ψευτοδημοκρατικές αντιλήψεις των Ευρωπαίων, απογυμώνονται πλήρως όταν πρόκειται για την αυλή τους. Τα παραδείγματα των τελευταίων ετών πάμπολλα.

    Μάλιστα θα μπορούσαμε να πούμε πως ο φασισμός στην Ελλάδα, σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη βρίσκεται ακόμα σε εμβρυακό στάδιο. Και αυτό παρά τους αμέτρητους λόγους για τους οποίους ο εχγωριος φασισμός θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί αρκετά (ιστορική υπερηφάνια, μετανάστες, ραγδαία οικονομική συρρικνωση των μικροαστών κλπ)

    Κι όμως, ενώ η άνοδος του φασισμού καλλιεργείται στην Ελλάδα απο όλα τα ΜΜΕ και τον αστικό κόσμο, λόγω ΚΚΕ, οι ναζιστικές ομάδες ακόμα δεν έχουν κανένα σοβαρό έρεισμα στον ελληνικό λαό ... Περισσότερο σε αυτην την φάση με ανησυχεί, ο κεκαλυμένος φασισμός του μέσου νοικοκύρη ...

    Και αυτόν τον καταπολεμείς μονάχα πολιτικά και σε αυτό το ΚΚΕ έχει αφοσιώσει όλες τις δυνάμεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.