Στην χθεσινή πρωινή εκπομπή του Κώστα Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα», ο καθηγητής Πολιτικής Δικονομίας Κ. Μπέης ανέφερε: «[...] δε γνωρίζαμε και δεν εναντιωθήκαμε, όταν έπρεπε. Το 1989 τα τρία κόμματα κατά τη σειρά κοινοβουλευτικής τους δύναμης, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ του Φλωράκη είχαν κάνει κυβέρνηση με πρωθυπουργό το Ζολώτα. Από εκείνη την εποχή, τώρα - πριν από ένα χρόνο - μάθαμε ότι η Ελλάδα δεν ήταν σε θέση να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, παρά μόνο με δανεικά από το εξωτερικό. Λοιπόν, αφού δεν ξέραμε, τι να διαμαρτυρηθούμε; Τώρα τα μαθαίνουμε και τώρα ανοίγουμε το στόμα μας».
Επί του παρόντος δε θα σταθούμε στο σύνολο της πολιτικής πλατφόρμας που εκφράζει ο εν λόγω καθηγητής, της οποίας, όμως, απόρροια είναι η επίθεση στο ΚΚΕ μέσω της ταύτισής του με τις αστικές πολιτικές δυνάμεις, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά και κατά μέτωπο. Ο κ. Μπέης λέει στον ελληνικό λαό, αναπαράγοντας τη γνωστή θεωρία, που στόχο έχει να δικαιολογήσει τη βαρβαρότητα των αντιλαϊκών μέτρων, ότι οι Ελληνες εργαζόμενοι ζούσαν πάνω από τις δυνατότητές τους.
Θέλουμε να υπενθυμίσουμε στον κ. Μπέη, που αυτοαναγορεύεται σε υπερασπιστή των λαϊκών συμφερόντων, ότι οι συντάξεις είναι ο μόχθος των εργαζομένων που έχει καταβληθεί μέσω των ασφαλιστικών εισφορών. Οι συντάξεις παρέχονται από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τα οποία αιμοδοτούνται από τη σκληρή δουλειά εκατομμυρίων εργαζομένων. Τα Ασφαλιστικά Ταμεία λεηλατήθηκαν από το αστικό κράτος και το μεγάλο κεφάλαιο διαχρονικά (πάνω από 50 δισ. ευρώ από το 1950). Πράγματα που όλοι γνώριζαν, αλλά μονάχα το ΚΚΕ αποκάλυπτε και αγωνιζόταν οργανώνοντας ταξική πάλη για να τα ματαιώσει.
Κράτος και μεγαλοεργοδοσία είναι αυτοί που ευθύνονται για τον οικονομικό μαρασμό των Ταμείων. Από αυτό το μαρασμό ωφελήθηκε η ολιγαρχία του πλούτου, που ο κ. Μπέης, όπως πάντα έτσι και τώρα, αφήνει στο απυρόβλητο.
Το ΚΚΕ ούτε μια στιγμή δε σταμάτησε να καταγγέλλει την καταλήστευση των Ταμείων από την εισφοροδιαφυγή κράτους και μεγαλοεργοδοσίας. Ούτε μια στιγμή δε σταμάτησε να καταγγέλλει και να αγωνίζεται ενάντια στην πολιτική που στραγγαλίζει τα ασφαλιστικά δικαιώματα εκατομμυρίων εργατών, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το πρόβλημα του Ασφαλιστικού και των μισθών είναι πολιτικό και όχι λογιστικό.
Το ΚΚΕ γνώριζε και γνωρίζει πολύ καλά και έλεγε, όχι από το 1989, αλλά από το έτος της ίδρυσής του, το 1918, ότι τα δανεικά, στα οποία αναφέρεται ο κ. Μπέης, ήταν για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου για να παρέχονται προς αυτό φοροαπαλλαγές, πακτωλοί επιχορηγήσεων, να αγοράζονται πανάκριβα οπλικά συστήματα από πολυεθνικούς κολοσσούς, κ.λπ.Ο κ. Κ. Μπέης μάς είπε επί της ουσίας, ότι οι δανειακές συνθήκες των αστικών κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είχαν στόχο την πληρωμή μισθών και συντάξεων, συντασσόμενος δηλαδή απόλυτα με το επιχείρημα - ρομφαία κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, ότι αν δεν υλοποιηθούν τα μέτρα του μνημονίου, που εξασφάλισαν 110 δισ. στην ελληνική οικονομία, την επόμενη μέρα κράτος και Ασφαλιστικά Ταμεία θα είχαν κηρύξει παύση πληρωμών.
Αποδεικνύεται ότι για να εφαρμοστεί ανεμπόδιστα και χωρίς κόστος για το σύστημα το στιβαρό αντιλαϊκό έργο κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΔΝΤ και ΕΕ χρειάζονται και τέτοιου είδους γρανάζια, τα οποία στόχο έχουν να αθωώσουν το καπιταλιστικό σύστημα, να αποκρύψουν τις ανειρήνευτες αντιθέσεις κεφαλαίου - εργασίας, να αποκρύψουν ότι η πολιτική που υλοποιείται είναι στρατηγική του κεφαλαίου και μονόδρομος για την επίτευξη της θωράκισης της ανταγωνιστικότητας.Να θυμίσουμε ότι ο κ. Μπέης ανήκει και δραστηριοποιείται σε όλες αυτές τις κινήσεις, που προβάλλουν το Μνημόνιο αυτό καθεαυτό ως πηγή όλων αυτών των δεινών, που μιλούν για κατοχή της χώρας από την τρόικα, παραπλανούν το λαό με τις θεωρίες περί αντισυνταγματικότητας του Μνημονίου.
Ολα τα προαναφερόμενα για να υλοποιηθούν πρέπει να χτυπηθεί και να συκοφαντηθεί το ΚΚΕ. Με την ευκαιρία και με δεδομένο ότι ορισμένοι, στην προσπάθειά τους, να λαβώσουν το ΚΚΕ το τσουβαλιάζουν με το αστικό πολιτικό σύστημα. Σκόπιμο είναι να μαθαίνει ο ελληνικός λαός τη διαδρομή τους... Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο κ. Μπέης διετέλεσε υπηρεσιακός υπουργός Δημόσιας Τάξης το 1996, Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ανώτατης Παιδείας, μέλος πολλών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών κ.ά.
Δυστυχώς όμως το ΚΚΕ το '89 "έχασε την έξωθεν καλή μαρτυρία" συνεργαζόμενο με τα αστικά κόμματα, με τα γνωστά αποτελέσματα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι θέσεις του και οι αγώνες του δεν "κούμπωσαν" με τις επιδιώξεις των συστημικών κομμάτων. Το ΚΚΕ χρησιμοποιήθηκε τότε για νομιμοποίηση των επιδιώξεών τους.
Λάθος, λάθος, fatal error!
spiral architect