3 Ιουλίου 2013

H oμιλία του Δ. Κουτσούμπα στη Νίκαια για την ανεργία


«Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να βάλει πλάτη για να διαχειριστεί ο καπιταλισμός την κρίση του, το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για έξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού. Γιατί δεν θέλουμε απλά να διαχειριστούμε τη φτώχεια μας, να διαχειριστούμε την ανεργία μας. Θέλουμε ζωή ανθρώπινη με πλήρη δικαιώματα. Θέλουμε σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Και δεν κάνουμε πίσω απ' αυτό», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις Πειραιά του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στην πλατεία Κουμπάκη (πρώην Σπάθα) στη Νίκαια, με θέμα: «Η πρόταση του ΚΚΕ για την ανεργία και την προστασία των ανέργων».

Όπως σημείωσε: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο. Γιατί μπορούμε να έχουμε όχι απλά το κάτι παραπάνω, αλλά μπορούμε να έχουμε όλα αυτά που είναι δικά μας και μας τα κλέβουν.».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας,τόνισε, μεταξύ άλλων:



«Εδώ σε αυτές τις εργατογειτονιές, η λαϊκή οικογένεια ζει τον εφιάλτη της ανεργίας, δίνει μάχη να επιβιώσει, να ζήσει…

Δεν θέλουμε να απαριθμήσουμε απλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνεργοι, οι οικογένειές τους, πώς καθημερινά δίνουν αυτή τη μάχη της επιβίωσης.

Η ανεργία δεν περιγράφεται, βιώνεται και μάλιστα με τον πιο δραματικό τρόπο...

Σε αυτήν εδώ την περιοχή γίνεται πολύ πιο φανερό ότι έχει δίκιο το ΚΚΕ, όταν λέει ότι η "νέα Ελλάδα" του κ. Σαμαρά, φτιάχνεται για μια ακόμα φορά από γνωστά φθαρμένα υλικά. Η ανταγωνιστικότητα, η επιχειρηματικότητα, η ευρωπαϊκή προοπτική είναι τα παλιά γνωστά φθαρμένα υλικά του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της ΕΕ, που οδήγησαν στην οικονομική κρίση και το λαό στην χρεοκοπία. Από την ισχυρή Ελλάδα της ΕΕ και της ΟΝΕ μέχρι την σημερινή Ελλάδα της καπιταλιστικής κρίσης ή της καπιταλιστικής ανάκαμψης. Με πρωταγωνιστές τους ίδιους: τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εναλλάξ τώρα για δεκαετίες. Και από κοντά, τους τότε κολαούζους αυτών των δύο, τους "αριστερούς της ανανέωσης"- αναπαλαίωσης, του ΣΥΝ τότε, του ΣΥΡΙΖΑ τώρα, να τους σιγοντάρουν σε όλες τις παραπάνω στρατηγικές επιλογές της άρχουσας τάξης.

Μην ξεχνάτε ούτε στιγμή. Ο Πειραιάς πρέπει να τους τιμωρήσει όλους αυτούς. Ας μείνουμε μακριά από τις σειρήνες της ενσωμάτωσης, του συμβιβασμού, της εξαπάτησης.

Πειραιώτες και Πειραιώτισσες

Δεν θέλουμε να περιγράψουμε μια κατάσταση που αγγίζει κάθε λαϊκή οικογένεια, θέλουμε – κι αυτό επιδιώκουμε ως ΚΚΕ – να συζητήσουμε το τι πρέπει να κάνουμε.

Γιατί το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που λέει στους άνεργους και στις οικογένειές τους ότι μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας. Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα και εμείς και τα παιδιά μας.

Απόψε από δω, από τον Πειραιά, θέλουμε να απευθύνουμε στους άνεργους, σε όλους σας, κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ. Για την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας, για έξοδο από την καπιταλιστική οικονομική κρίση προς όφελος του λαού.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, το γνωστό δίπολο που διαμορφώνεται σε συνθήκες αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού επιδίδεται σε μια κάλπικη αντιπαράθεση και στο ζήτημα της αντιμετώπισης της ανεργίας. Και οι δυο λένε ότι θα λύσουν, θα αντιμετωπίσουν την ανεργία.

Η ΝΔ με την προσέλκυση επενδύσεων, θα βάλει λέει τη χώρα σε τροχιά ανάκαμψης, κι έτσι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Πού θα πατήσει αυτή η ανάκαμψη; Στο αντεργατικό οικοδόμημα που έχει δημιουργήσει κι αυτή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο από μισθούς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Πού θα πατήσει αυτή η ανάπτυξη; Στις αναδιαρθρώσεις, μεταρρυθμίσεις τις λένε, δηλαδή στις βαθιές αλλαγές που έχει ανάγκη το κεφάλαιο σε συνθήκες κρίσης, αλλαγές που θα ολοκληρώσουν το τσάκισμα του λαού.

Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για τη διέλευση του αγωγού ΤΑΡ από την Ελλάδα, την επέκταση της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, τη συμφωνία VODAFONE – WIND, είναι πανηγυρισμοί της άρχουσας τάξης, των μονοπωλιακών ομίλων που κλείνουν συμφωνίες, προχωρούν σε κερδοφόρες επενδύσεις.

Στην πραγματικότητα, για τον αγωγό ΤΑΡ έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι και τα ευρωατλαντικά ιμπεριαλιστικά κέντρα, γιατί η συγκεκριμένη συμφωνία δεν διασφαλίζει ποσότητες φυσικού αερίου σε χαμηλές τιμές για την εγχώρια αγορά, ενώ ταυτόχρονα θα συνοδεύεται απ’ τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ. Αυτές θα οδηγήσουν σε επιβάρυνση της λαϊκής κατανάλωσης, σε επιδείνωση της θέσης των εργαζόμενων του κλάδου, σε ανάπτυξη και συντήρηση του εγχώριου δικτύου μεταφοράς με γνώμονα το καπιταλιστικό κέρδος. Κυρίως όμως η συμφωνία εγκυμονεί κινδύνους για ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στη διαπάλη μεταξύ ευρωατλαντικών και ρωσικών ενεργειακών σχεδίων στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου. Με λίγα λόγια ενεργειακός κόμβος σημαίνει κόμβος αντιπαραθέσεων των ιμπεριαλιστών.

Η συμφωνία με την COSCO, που από το ΣΕΜΠΟ επεκτείνεται σ’ όλο το λιμάνι, βάζει στο μάτι και άλλες δραστηριότητες που συνδέονται με τη διακίνηση εμπορευμάτων, χρόνια τώρα διαφημίζεται, ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανάπτυξης. Οι εργαζόμενοι του Πειραιά έχουν πείρα τι σημαίνει ανάπτυξη στο λιμάνι του Πειραιά. Δουλειά στο γκέτο της COSCO σημαίνει ότι έχεις δουλειά, όταν έχει δουλειά, χωρίς συγκροτημένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς συνδικαλιστική οργάνωση. Οι εργαζόμενοι στον Πειραιά μπορούν να περιγράψουν και τι συνθήκες επικρατούν και πόσες θέσεις δημιούργησε η COSCO στον Πειραιά, όπου καταργήθηκαν θέσεις εργασίας για να δημιουργηθούν κακοπληρωμένες. Οι αυτοαπασχολούμενοι, οι βιοτεχνίες που ασχολούνται με όλη τη δραστηριότητα του λιμανιού μπορούν να απαντήσουν τι κέρδισαν πέρα από αναδουλειά, χρέη και λουκέτα από την ανάπτυξη τύπου COSCO.

Για τη σύμπραξη των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, το τρίτο καλό νέο που παρουσίασε η κυβέρνηση δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, μιλούν από μόνοι τους οι απολυμένοι εργαζόμενοι και των δύο εταιρειών που στο όνομα της ανταγωνιστικότητας στον κλάδο ήταν περίσσευμα.

Τα "καλά" νέα της κυβέρνησης λοιπόν, δεν είναι καλά νέα για τους ανέργους, τους εργαζομένους που τίποτα καλό δεν έχουν να περιμένουν από τις συμφωνίες των καπιταλιστών, από τις συμπράξεις των μονοπωλιακών ομίλων.

Η ανάκαμψη μέσω επενδύσεων της ΝΔ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την ανάπτυξη μέσω δημόσιων επενδύσεων και στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ,, γιατί και στη μία και στην άλλη περίπτωση για καπιταλιστική ανάπτυξη πρόκειται.

ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αλλά και η ΔΗΜΑΡ, ο Καμένος και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο καθένας ξεχωριστά και μαζί στην συγκυβέρνηση ή στην αντιπολίτευση, συμφωνούν πως η ανεργία είναι ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα, συμφωνούν πως πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα, συμφωνούν, ανησυχούν και ομολογούν πως η ανεργία απειλεί την κοινωνική συνοχή ή καλύτερα: "εργασία σημαίνει κοινωνική συνοχή", ομολογώντας έτσι το τι φοβίζει, συνολικά τους πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου και φυσικά το ίδιο το κεφάλαιο.

Τους φοβίζει μήπως η απογοήτευση, η ανοχή, η ζωή χωρίς απαιτήσεις σήμερα που δέχεται τα όποια ψίχουλα για να ζήσει, να επιβιώσει, μήπως αύριο γίνει αγώνας, ταξικός αγώνας με συνείδηση, διεκδίκηση του πλούτου που η ίδια η εργατική τάξη, ο λαός παράγει.

Τα κόμματα της συγκυβέρνησης από τη μια και η λεγόμενη αξιωματική αντιπολίτευση από την άλλη, δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα.

Στην πραγματικότητα σου λένε να τους στηρίξεις για να αναρριχηθεί ο ένας ή ο άλλος στην κυβερνητική καρέκλα, με το λαό στη γωνία, θεατή, να παρακολουθεί το θάνατό του, δια των εκπροσώπων του στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις συνεργασίας –κεντροδεξιές ή κεντροαριστερές- που στήνει το κατεστημένο.

Το σύστημα που διαχειρίζονται δεν μπορεί να λύσει την ανεργία γι’ αυτό παρουσιάζουν την ανεργία ως πρόβλημα πολιτικής διαχείρισης από μια τέτοια κυβέρνηση εντός των τειχών, με εξουσία τους ίδιους που δημιουργούν την ανεργία, που μας έβαλαν στην κρίση, για να βγάλουν δηλαδή πάλι λάδι το σύστημα που γεννά και αναπαράγει την ανεργία.

Γι’ αυτό και οι επιλογές τους είναι μετρημένες, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να διαχειριστούν την ανεργία, να μοιράσουν την ανεργία, να μοιράσουν τη μια κακοπληρωμένη θέση εργασίας -και χωρίς δικαιώματα- σε δυο και τρεις άνεργους, τελικά να διατηρήσουν την ανεργία, γιατί θέλουν τον άνεργο- θύμα, ως εφεδρεία εργατική, για να ρίχνουν κι άλλο κάτω τους μισθούς, τα μεροκάματα, τα εργασιακά δικαιώματα, για να μην μπορεί να ανασάνει ο λαός.

Γι' αυτό τα διάφορα προγράμματα για τους άνεργους, πάνε κι έρχονται… Γι' αυτό και η ΕΕ αποφασίζει να διαθέσει δισ. ευρώ σε αντίστοιχα προγράμματα.

Οι κατευθύνσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την ανεργία έχουν στόχο να αξιοποιήσουν το στρατό των ανέργων, ιδιαίτερα τα 5,6 εκατομμύρια των νέων, που είναι άνεργοι στην ΕΕ, για να θωρακίσουν ακόμη περισσότερο την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου. Αυτά συζητάνε σήμερα στο Βερολίνο.

Τα 6 δισ., που θα διατεθούν για την ανεργία, θα καταλήξουν ως ζεστό χρήμα στα ταμεία των επιχειρηματικών ομίλων, μέσω επιδοτήσεων και απαλλαγών από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Αυτές οι κατευθύνσεις θα αξιοποιηθούν από τους μεγαλοεργοδότες για να απολύουν εργαζομένους με σχετικά καλύτερα εργασιακά δικαιώματα και να προσλαμβάνουν νέους πάμφθηνους, χωρίς συλλογικές συμβάσεις και δικαιώματα.

Οι άνεργοι και ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι πρέπει να απορρίψουν την πολιτική που τους εκβιάζει να επιλέξουν μεταξύ της ανεργίας ή της τζάμπα εργασίας για λίγους μήνες.

Για τον άνεργο που είναι "στο περίμενε", για μια θέση σε ένα πρόγραμμα επιδότησης της ανεργίας, τη λύση, την έχει έτοιμη και την βγάζει από το τσεπάκι ο ΣΥΡΙΖΑ κι έχει τον βαρύγδουπο τίτλο "κυβέρνηση της αριστεράς".

Μια "κυβέρνηση" που δήθεν θα σταματήσει τα καταστροφικά μνημόνια που γεννούν ύφεση και δυστυχία, χωρίς όμως να λέει κουβέντα για το τι θα γίνει με τους αντεργατικούς νόμους προ μνημονίου που ουσιαστικά έστρωσαν το έδαφος για να πατήσει το μνημόνιο;

Και μάλιστα πώς θα γίνει αυτό; Με ικανή διαπραγμάτευση λέει. Μάλιστα. Και το λέει τώρα που οι ίδιοι παραδέχονται, ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ, οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, ότι η συζήτηση περί μνημονίων πλέον είναι ξεπερασμένη, αφού τη δουλειά που ήταν να κάνουν τα μνημόνια την έκαναν.

Άρα, η μόνη λύση είναι αυτή που προτείνει το ΚΚΕ. Όλες οι άλλες μας βάζουν στην στρούγκα του φαύλου κύκλου των κρίσεων, της φτώχειας, της ανεργίας, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, που μας έφτασαν ως εδώ.

Μιλούν για "κυβέρνηση" που θα δρομολογήσει ένα εναλλακτικό πρότυπο ανάπτυξης, βασισμένο "όχι στη δίψα μιας παρασιτικής οικονομικής ολιγαρχίας για κέρδη", αλλά πρώτα από όλα στις πραγματικές μας ανάγκες!

Κρύβουν ότι το εναλλακτικό πρότυπο ανάπτυξης είναι πρότυπο για το κεφάλαιο, για τους λίγους καπιταλιστές, τα μονοπώλια, που κερδίζουν από την εκμετάλλευση του εργάτη. Έτσι λειτουργεί το σύστημα και χτες και σήμερα και αύριο. Μιλώντας για υγιείς καπιταλιστές δείχνουν ποιας τάξης τα συμφέροντα θέλουν να υπηρετήσουν ως κυβέρνηση αύριο.

Κρύβουν ότι σήμερα παράσιτα είναι όλοι οι εκμεταλλευτές ιδιοκτήτες των μέσων παραγωγής, γιατί ζουν κλέβοντας τον πλούτο που παράγουν οι πολλοί.

Κρύβουν ότι ο καπιταλισμός τις μόνες ανάγκες που μπορεί να ικανοποιήσει είναι οι δικές του ανάγκες, αυτές που σχετίζονται με το κέρδος και την μεγάλη ιδιοκτησία του.

Θέλουν να αναλάβουν ρόλο διαχειριστή στο καπιταλιστικό οικοδόμημα όπου τα κλειδιά και τους διακόπτες τους ανοίγει και τους κλείνει ο ιδιοκτήτης του, αυτός που έχει την πραγματική εξουσία και ελέγχει τις κυβερνήσεις τόσο της κεντροδεξιάς όσο και της "καθεστωτικής αριστεράς".

Μιλούν για δημόσιες επενδύσεις, αλλά δεν λένε ότι κι από αυτές τις δημόσιες επενδύσεις, πάλι οι ίδιοι θα κερδίσουν αφού το κράτος τους είναι κι αυτό σαν και του λόγου τους, αστικό, σάπιο, εχθρικό για το λαό, υπάρχει και δουλεύει για τον καπιταλισμό και τα μονοπώλια, δεν διορθώνεται με μερεμέτια, θέλει συνολική ανατροπή, ριζική αλλαγή.

Γι' αυτό είναι και επικίνδυνοι, εκτός των άλλων, και γι' αυτά που λένε και γι' αυτά που κάνουν:

Γιατί τα παραπέμπουν όλα σε μια "κυβέρνηση της αριστεράς" που τάχα από τα πάνω θα λύσει καλλιεργώντας τη λογική της αναμονής, της ανάθεσης.

Ας μας πουν τι θα έκανε η κυβέρνηση της αριστεράς, πώς θα αντιμετώπιζε, πώς θα εμπόδιζε τον όμιλο Δαυίδ να προχωρήσει στο κλείσιμο του εργοστασίου "Κατσέλης" και να επενδύσει τα κεφάλαιά του σε πιο κερδοφόρους κλάδους;

Είναι επικίνδυνοι γιατί την ίδια ώρα, όχι μόνο λένε, αλλά και κάνουν ό,τι μπορούν για να υπονομεύσουν, να τσακίσουν το κίνημα.

Είναι διπλά επικίνδυνοι γιατί μιλάνε για τη φτώχεια, για το πώς θα τη διαχειριστούν… Υπόσχονται αυτά που ήδη προσπαθεί να κάνει το αστικό κράτος, αυτά που ήδη γίνονται από όλους, με τις ΜΚΟ, κλπ... Αλλά αυτή δεν είναι πολιτική που σε πάει μακριά, σε κλωθογυρίζει στον φαύλο κύκλο της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης…

Και η φασιστική – ναζιστική Χρυσή Αυγή που αναλαμβάνει ρόλο στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού στοχοποιεί το Μνημόνιο για να αθωώσει όλη την αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιούνταν τα προηγούμενα χρόνια. Τελευταία μάλιστα, οι νεοναζί της ΧΑ, όλο και πιο συχνά ζητάνε σκληρότερες συνθήκες εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, απολύσεις στον δημόσιο τομέα, για να αποδείξουν και έτσι ότι είναι τσιράκια του συστήματος, παρότι εμφανίζονται ότι το πολεμούν. Θέλουν να ρίξουν στον Καιάδα της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους σε μια σειρά διοικητικές θέσεις και σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής, όπως είναι εργαζόμενοι στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Άμυνα της χώρας, που εύκολα μπορούν από τον οποιοδήποτε τροϊκανό- αφεντικό των νεοναζί να χαρακτηριστούν ως "μη παραγωγικοί". Οι νεοναζί είναι αυτοί που παρουσιάζουν τους Έλληνες, τον σκληρά εργαζόμενο λαό μας, ότι τάχα "κοπροσκυλιάζει", τρώγοντας "παχυλά επιδόματα ανεργίας" και "επιδοτήσεις εξ Ευρώπης".

Αλλά είπαμε. Οι φασίστες πάντα ήταν ορκισμένοι εχθροί του εργάτη, ψεύδονται ασύστολα, αρκεί να υπηρετούν τα αφεντικά τους, τα μονοπώλια και την ΕΕ.

Δηλητηριάζει τις συνειδήσεις, στοχοποιεί τους ξένους εργάτες, την ίδια ώρα που υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια το σύστημα που θησαυρίζει από την εκμετάλλευση και των ξένων και των Ελλήνων εργατών. Δηλαδή, το σύστημα που αξιοποιεί, χρησιμοποιεί και τους αλλοδαπούς, όπως και τους άνεργους, για να ρίχνει τα μεροκάματα, για να θησαυρίζουν οι εκλεκτοί των ναζί, τα μονοπώλια που τους θρέφουν και τους γεννάνε.

Εδώ σ’ αυτές τις γειτονιές, η ΧΑ ρίχνει τα δίχτυα της για να ψαρέψει άνεργα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, φτωχόπαιδα. Εδώ όμως, στην ηρωική Κοκκινιά, υπάρχει πλούσια αγωνιστική πείρα από την πάλη ενάντια στο φασισμό και δω οι φασίστες πρέπει να σπάσουν τα μούτρα τους, να απομονωθούν, όπως έφαγαν τα μούτρα σε μια σειρά χώρους που τόλμησαν να εμφανιστούν.

Τα δίχτυα της ΧΑ μπορεί να τα αχρηστεύσει μόνο το εργατικό κίνημα, η Λαϊκή Συμμαχία όπου μπορούν να συναντηθούν, να συμπορευτούν εργάτες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι φτωχοί αγρότες νέοι και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών.

Φίλες και Φίλοι

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να βάλει πλάτη για να διαχειριστεί ο καπιταλισμός την κρίση του, το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για έξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού. Γιατί δεν θέλουμε απλά να διαχειριστούμε τη φτώχεια μας, να διαχειριστούμε την ανεργία μας. Θέλουμε ζωή ανθρώπινη με πλήρη δικαιώματα. Θέλουμε σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Και δεν κάνουμε πίσω απ' αυτό.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο. Γιατί μπορούμε να έχουμε όχι απλά το κάτι παραπάνω, αλλά μπορούμε να έχουμε όλα αυτά που είναι δικά μας και μας τα κλέβουν.

Διεκδικούμε εδώ και τώρα, σήμερα, μέτρα προστασίας των ανέργων.

Η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την ουσιαστική προστασία των ανέργων, απαντά στην ανάγκη σήμερα να παρθούν τέτοια μέτρα ανακούφισης.

Το ΚΚΕ είναι παρόν.

Δώστε μας τη δύναμη για να ανοίξει ο δρόμος για πιο φωτεινές μέρες, για όλες τις εργατικές λαϊκές οικογένειες, για τους ανθρώπους που πονάνε αυτόν τον τόπο, για όλους τους εργαζόμενους, όλης της Ελλάδας, για τους νέους και τις νέες που είναι η ελπίδα μας.

Δώστε μας τη δύναμη να δυναμώσουμε τον αγώνα, την πάλη, να αναπτύξουμε, να προωθήσουμε πλατιά την Λαϊκή Συμμαχία, να νικήσουμε, να νικήσει ο ίδιος ο λαός.

Δώστε μας τη δύναμη για να ανοίξουμε το δρόμο, με ανασύνταξη του κινήματος, με αλλαγή συσχετισμών, με Λαϊκή Συμμαχία, για μια πραγματική εξουσία του λαού, για την εργατική λαϊκή εξουσία, κι όχι για μια κυβέρνηση σαν αυτή που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι σοσιαλδημοκράτες, όλο το παλιό φθαρμένο και υποταγμένο ΠΑΣΟΚ, οι συνιστώσες της συμφοράς, που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να υποκλίνονται στο κατεστημένο, στην αστική εξουσία, για να διαχειριστούν την κρίση και την ακραία φτώχεια, κοροϊδεύοντας το λαό, τη νεολαία, ως νέοι σωτήρες ξεπερασμένων, φθαρμένων υλικών, με ιλουστρασιόν περιτύλιγμα για να κρύψουν τη μπόχα του συμβιβασμού, της ενσωμάτωσης, του καιροσκοπισμού.

Προχωράμε μπροστά! Δυναμικά!

Δεν μας τρομάζουν οι δυσκολίες. Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών. Πατάμε γερά στα πόδια μας. Με ρεαλισμό αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα. Θέλουμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Στηριζόμαστε στην ανεξάντλητη υπομονή και δύναμη της εργατικής τάξης, του λαού, του κινήματος, στη δύναμη των ιδεών μας, του κόμματος, της πείρας, της αγωνιστικής παρακαταθήκης που κουβαλάμε 95 χρόνια τώρα».



Απο νωρίς η πλατεία Κουμπάκη, είχε γεμίσει απο κόσμο. Οι μαζικές προσυγκεντρώσεις μετατράπηκαν σε κόκκινα ποτάμια που κατευθύνθηκαν με συνθήματα στην πλατεία Κουμπάκη (Δείτε εδώ βίντεο απο την προσέλευση των προσυγκεντρώσεων).

4 σχόλια:

  1. ολο και καλυτερος ο ΓΓ, μπραβο.....

    Τασος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηταν η μεγαλυτερη συγκεντρωση ΚΚΕ στην Νικαια εδω και μια 5ετια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ πολύ θετικό.
      Είχε κόσμο που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές;

      Διαγραφή
  3. ο νικαιωτης με την παρολιγο νεκρη κορη απο τα χερια αμοιβαδας ηρθε αραγε;;;;;
    χιουμορακι φυσικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.