2 Ιουλίου 2013

Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων «FINTEXPORT» για τις συκοφαντίες και τα ψέματα της εργοδοσίας και της ΧΑ

συκοφαντίες και ψέματα η εργοδοσία της «FINTEXPORT» και τα τσιράκια της, το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, κατηγορούν τη Διοίκηση του Σωματείου των εργαζομένων της «FINTEXPORT», την Ομοσπονδία και το ΠΑΜΕ για τους αγώνες τους για δουλειά με δικαιώματα, για τη συμπαράσταση και την εργατική αλληλεγγύη που εκφράστηκε σε όλη τη διάρκεια του 7μηνου αγώνα τους.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Σωματείο της Εριοβιομηχανίας «FINTEXPORT Α.Ε.»

«το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο, ότι είναι εχθροί των εργατών και του αγώνα μας για επιβίωση, οι πιο πιστοί υπερασπιστές των εργοδοτών, της εκμετάλλευσης, της βαρβαρότητας.

Έχουν την εντύπωση οι ναζιστές ως μαντρόσκυλα του συστήματος ότι θα καταφέρουν ότι δεν κατάφερε για 7 μήνες η εργοδοσία, η κυβέρνηση, ο εργοδοτικός συνδικαλισμός, ότι θα κάμψουν τον αγώνα μας με τη μαύρη προπαγάνδα ότι οι εργαζόμενοι «εκβιάζονται για να αγωνιστούν».

Με συκοφαντίες και ψέματα η εργοδοσία και τα τσιράκια της κατηγορούν τη Διοίκηση του Σωματείου, την Ομοσπονδία και το ΠΑΜΕ για τους αγώνες μας για δουλειά με δικαιώματα, για τη συμπαράσταση και την εργατική αλληλεγγύη που εκφράστηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα μας.


Κάθε εργαζόμενος γνωρίζει ότι κανένας αγώνας δε γίνεται αν δε το πάρουν απόφαση οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, εάν δεν πιστέψουμε στο δίκιο μας και χρησιμοποιήσουμε τη δύναμή μας. Αυτό κάναμε οι εργαζόμενοι της "FINTEXPORT" απέναντι στην εργοδοσία που για χρόνια κέρδιζε από τον κλεμμένο ιδρώτα μας και ενώ εγκατέλειψε το εργοστάσιο χωρίς Πρώτες Ύλες ακόμα και ρεύμα, συνέχισε να κλέβει ότι εμείς είχαμε παράγει το προηγούμενο διάστημα, αφήνοντας μας για μήνες απλήρωτους.

Δεν μπορούν να χωνέψουν τα φασιστοειδή, όπως και η εργοδοσία άλλωστε, ότι οι εργαζόμενοι σηκώσαμε κεφάλι, κάναμε το σωματείο μας κέντρο του αγώνα και οι αποφάσεις λαμβάνονταν από το Συλλογικό μας Όργανο, τη Γενική μας Συνέλευση, ότι συγκρουστήκαμε για 7 μήνες με αξιοπρέπεια και αυτοθυσία, βγάλαμε τον αγώνα μας έξω από το εργοστάσιο, διεκδικήσαμε τη δουλειά, τα δεδουλευμένα μας, έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ουσιαστική προστασία των ανέργων και απλήρωτων εργαζομένων. Αποκαλύψαμε το πραγματικό πρόσωπο της εργοδοσίας και ότι η διέξοδος για τους εργαζόμενους δεν είναι άλλη παρά να κάνουμε εμείς κουμάντο στο μόχθο μας και τα εργοστάσια να δουλεύουν για να καλύψουν τις λαϊκές ανάγκες.

Είμαστε περήφανοι για τον πολύμηνο αγώνα μας, ότι κάναμε το καθήκον μας ως εργάτες και μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τα παιδιά μας αφού βάλαμε και εμείς ένα εμπόδιο ενάντια στη σύγχρονη σκλαβιά τους. Κάναμε αυτό που πρέπει να κάνει κάθε άνεργος, κάθε απλήρωτος, κάθε εργαζόμενος που σέβεται τον εαυτό του και την τάξη του.

Από την πρώτη στιγμή καλέσαμε σε στήριξη του αγώνα αποκλείοντας με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Κανένας εργάτης να μη λυγίσει, να μη χάσει την αξιοπρέπεια του, να μη ξεγελαστεί και πέσει στην αγκαλιά του εχθρού του.

Ο αντίπαλος συκοφαντεί και πολεμάει με κάθε μέσο τη ταξική Ομοσπονδία μας και το ΠΑΜΕ γιατί στηρίζουν τις αποφάσεις μας, ήταν στο πλευρό μας καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, δε μας εγκατέλειψαν στα δύσκολα, ήταν το αποκούμπι μας».


902.gr

7 σχόλια:

  1. ( http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/21327/eyvoia-pame-kataggellei-tin-paroysia-tis-hrysis-aygis-se-syskepsi-gia-tin )

    (..) Εύβοια: Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την παρουσία της Χρυσής Αυγής σε σύσκεψη για την ανεργία
    Δημοσίευση: Τρί, 02/07/2013 - 17:53

    Απαράδεκτη χαρακτηρίζει η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ την παρουσία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκου Μίχου στη σύσκεψη για την ανεργία που συνδιοργάνωσε από κοινού ο δήμαρχος Χαλκίδας με το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας.

    Τονίζει ότι είναι πρόκληση να προσκαλούνται σε συσκέψεις σωματείων και εργαζομένων τα μαντρόσκυλα των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών, αυτοί που στήσανε δουλεμπορικό γραφείο στην περιοχή και πλασάρουν στους βιομηχάνους τσάμπα εργάτες με 16 ευρώ μεροκάματο με σκοπό να χτυπηθούν συνολικά τα μεροκάματα όλων των εργατών και να κερδίσουν περισσότερα τα αφεντικά τους.

    Ολόκληρη η ανακοίνωση:

    «Καταγγέλλουμε στην εργατική τάξη και το λαό της Χαλκίδας την παρουσία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκου Μίχου στη σύσκεψη για την ανεργία που συνδιοργάνωσε από κοινού ο Δήμαρχος Χαλκίδας με το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας. Η ενέργεια του Δημάρχου να καλέσει τους εκπροσώπους του φασιστικού μορφώματος είναι απαράδεκτη.

    Είναι πρόκληση να προσκαλούνται σε συσκέψεις σωματείων και εργαζομένων τα μαντρόσκυλα των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών.

    Είναι αυτοί που στήσανε δουλεμπορικό γραφείο στην περιοχή μας και πλασάρουν στους βιομηχάνους τσάμπα εργάτες με 16 ευρώ μεροκάματο με σκοπό να χτυπηθούν συνολικά τα μεροκάματα όλων των εργατών και να κερδίσουν περισσότερα τα αφεντικά τους.

    Είναι αυτοί που καλούσαν τους χαλυβουργούς του Βόλου να υποκύψουν στις ορέξεις του Μάνεση και να μη σταθούν αλληλέγγυοι στον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών του Ασπροπύργου, την ίδια στιγμή που πολλά σωματεία από την Εύβοια (κάποια παρευρίσκονταν στη σύσκεψη) έκαναν πράξη την ταξική αλληλεγγύη και ενίσχυαν τον αγώνα των χαλυβουργών με ό,τι μέσα διέθεταν.

    Τον παραπάνω ρόλο επιβεβαίωσε με την ίδια την τοποθέτησή του στη σύσκεψη ο βουλευτής της νεοναζιστικής οργάνωσης, ο οποίος ισχυρίστηκε προκλητικά ότι "τα σωματεία κλείνουν τα εργοστάσια επειδή αριστερίζουν".

    Η απάντηση που πήρε από πρόεδρο σωματείου είναι αυτή που πρέπει να δίνεται από τους εργαζόμενους όπου πετυχαίνουν τους εκπροσώπους της φασιστικής αγέλης της Χρυσής Αυγής:

    "ΕΙΣΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ, ΔΕ ΣΟΥ ΜΙΛΑΩ, ΔΕ ΣΕ ΚΑΛΕΣΑ ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΕΣΩ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΟΥ".

    Οι φασίστες δεν έχουν καμία σχέση με το εργατικό κίνημα, με τις αγωνίες και τα βάσανα των εργαζομένων που απορρέουν από τη δίψα του κεφαλαίου για μεγαλύτερα κέρδη. Το μόνο που τους νοιάζει είναι πώς θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους.

    ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΕΙ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΑΘΡΕΦΕΙ.

    ΕΞΩ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!».(..)Ιlief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΑΠΟ ΤΗ Χ.Α ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΙΑΛΑΞΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΠΡΟΙΩΝΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΕ 360 ΕΥΡΩ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ

      Διαγραφή
    2. 4 Ιουλίου 2013 - 11:56 π.μ.
      Oι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι είναι φίλοι σας. Oι εργαζόμενοι στην Fintexport είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες. Και σε όσα σσωματεία πάτε σας πετάνε έξω.Ilief

      Διαγραφή
  2. ΟΤΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΠΙΣΤΕΥΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7515187&publDate=3/7/2013 )
    (..)ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ FINTEXPORT
    Απάντηση στα φασιστοειδή και στα τσιράκια τους

    Απάντηση σε διάφορα φασιστοειδή και στα τσιράκια τους έδωσαν οι εργάτες της FINTEXPORT με χτεσινή ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων.

    Πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα την Τετάρτη 26 Ιούνη κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο μια ανακοίνωση με την υπογραφή «Εργαζόμενοι FINTEXPORT», εκπορευόμενη από ένα blog με την ίδια ονομασία. Εκεί μέσα, αυτοί οι «εργάτες» αφού εξαπολύουν έναν οχετό ψεμάτων κατά του Σωματείου Εργαζομένων, κατά της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και κατά του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, καταλήγουν λέγοντας: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Χρυσή Αυγή των Ανω Λιοσίων γιατί από την πρώτη κιόλας φορά που πήγαμε για να πούμε το πρόβλημά μας, όντως μας αγκάλιασε και μας είπε σε ό,τι χρειαστούμε θα είναι δίπλα μας όπως και είναι!». Αυτή η ανακοίνωση άμεσα αναπαράχθηκε από διάφορα ναζιστικά site στο διαδίκτυο.

    Το Σωματείο Εργαζομένων της «Fintexport», σε χτεσινή ανακοίνωσή του, όχι μόνο απαντά σε όλα τα ψεύδη αυτών που εμφανίζονται με την υπογραφή «Εργαζόμενοι FINTEXPORT», αλλά, ταυτόχρονα, δίνει και μια αποστομωτική απάντηση στα φασιστοειδή.(..)Ilief

    Την ανακοίνωση την δημοσiεύει εδώ ο yiok-yiok

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμα λεω αμα εχετε λιγο φιλοτιμο και αναφερομαι στο Π.Α.Μ.Ε και στο Δ.Σ της ΦΙΝΤΕΧΠΟΡΤ οποτε θελετε καλεστε την κυρια Κανελλη,οποια ΑΛΛΑ καναλια θελετε,για να ακουστη η αληθεια και πεστε μας που και ποτε θελετε να ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ!!

      Διαγραφή
    2. Μιλάτε για φιλότιμο εσείς,
      που εξαγοράζεστε απο την εργοδοσία για πέντε τάλαρα, με σκοπό να συκοφαντήσετε τους εργαζόμενους, το εκλεγμένο σωματείο και τον αγώνα τους. Είμαι σίγουρος πως όταν έρθει η στιγμή, θα είστε διατεθιμένοι να πουλήσετε ακόμα και την μάνα και τον πατέρα σας.

      Δεν είστε απλά λούμπεν, αλλά καρκινώματα της ανθρώπινης κοινωνίας. Διότι ο εργοδότης σας τουλάχιστον βγάζει κατι εκατομμύρια ώστε να μεταμορφωθεί σε κάθαρμα. Εσείς πόσα ψίχουλα βγάζετε ώστε να παριστάνετε τα καθιζήματα της ιστορίας ?

      ΥΓ
      Είναι Π.Α.ΜΕ. ... Πανεργατικό Αγωνιστικό ΜΕτωπο

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.