3 Ιουλίου 2013

ΤΟ Εργατικού Αχαΐας της ΚΝΕ: Βραδιές θερινού σινεμά για νέους ανέργους και νέα ζευγάρια


Η Τομεακή Οργάνωση Εργατικού Αχαΐας της ΚΝΕ, στο πλαίσιο του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», παίρνει την πρωτοβουλία να συμβάλει στην αποκατάσταση και αξιοποίηση του χώρου του Λαϊκού Δημοτικού Θεάτρου στη συμβολή των οδών Γερμανού και Ηλείας, για προβολή ταινιών με ελεύθερη είσοδο, ώρα έναρξης 9 μ.μ. 

Απευθύνει κάλεσμα ειδικά σε νέους ανέργους και νέα ζευγάρια.

«Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καταλαβαίνει απόλυτα το άγχος και την αγωνία σου να σταθείς με αξιοπρέπεια στη ζωή σου, να μεγαλώσεις τα παιδιά σου, να ζήσεις σαν άνθρωπος. Και εμείς σαν και σένα ζούμε. Ψηλά το κεφάλι! Χρειάζεται οργανωμένος και συλλογικός αγώνας και αλληλεγγύη – κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση. Θέλουμε η πρωτοβουλία μας αυτή να είναι μια καλή ευκαιρία για πρόσβαση στον πολιτισμό και την ψυχαγωγία και να αποτελέσει μια αφορμή να έρθεις σε πρώτη επαφή με αυτό που λέει και παλεύει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ». 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΛΗ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ – DIARIOS DE MOTOCICLETA (2004)
Σκηνοθεσία: Βάλτερ Σάλες.
Πρωταγωνιστούν: Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Ροδρίγο ντε λα Σέρνα, Μερσέδες Μοράν.
Η ταινία ασχολείται με το «ποιος ήταν ο Ερνέστο Γκεβάρα πριν γίνει Commandante». Οι απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των μη προνομιούχων στους τόπους που γνώρισαν οι δύο φίλοι, οι κοινωνικές και πολιτικές αδικίες είναι αυτές που καλλιεργούν τις πολιτικές απόψεις του Γκεβάρα και που τελικά καθορίζουν τη μετέπειτα εξέλιξή του (126΄). 


ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΗ
ΘΑΝΑΣΗ ΣΦΙΞΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ (1980)
Σκηνοθεσία: Θόδωρος Μαραγκός.
Πρωταγωνιστούν: Θανάσης Βέγγος, Άννα Μαντζουράνη, Ηλίας Λογοθέτης, Κώστας Τσάκωνας.
Ο Θανάσης, ένας τίμιος εφοριακός, δεν τα βγάζει πέρα και έχει πρόβλημα να παρέχει στην οικογένειά του τα απαραίτητα. Έτσι η γυναίκα του αναγκάζεται να πιάσει δουλειά σε ένα εργοστάσιο, με αποτέλεσμα να μη βλέπονται καθόλου. Λίγο αργότερα ο προϊστάμενος του Θανάση του αναθέτει τον έλεγχο ενός εργοστασίου όπου αποκαλύπτεται ότι γίνονται μεγάλες κομπίνες... (92'). 

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΟΥΛΗ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ
ΨΗΛΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ - UP (2009)
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Πίτερ Ντόκτερ, Κρίστοφερ Πλάμερ.
Ο 78χρονος Καρλ Φρέντρικσεν - χήρος πια - αποφασίζει να πραγματοποιήσει το όνειρο της ζωής του. Δένοντας το σπίτι του σε χιλιάδες μπαλόνια, απογειώνεται για τη ζούγκλα της Νότιας Αμερικής. Στην πορεία, βέβαια, διαπιστώνει ότι δεν ταξιδεύει μόνος του (96΄). 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΛΗ
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ - GOOD NIGHT AND GOOD LUCK (2005)
Σκηνοθεσία: Τζορτζ Κλούνεϊ.
Πρωταγωνιστούν: Ντέιβιντ Στράδερν, Τζορτζ Κλούνεϊ, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ, Πατρίσια Κλάρκσον.
Το 1953, σε μια περίοδο αντικομμουνιστικής υστερίας, ο τηλεοπτικός ρεπόρτερ του CBS Έντουαρντ Μόροου και ο παραγωγός του Φρεντ Φρέντλι διακινδυνεύουν την καριέρα τους επιτιθέμενοι κατά του γερουσιαστή Μακάρθι και των ανακριτικών μεθόδων του εναντίον όσων κατηγορούνται ως δήθεν πράκτορες της Μόσχας (93΄). 

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΟΥΛΗ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ – AMERICAN HISTORY X (1998)
Σκηνοθεσία: Tony Kaye.
Πρωταγωνιστούν:  Edward Norton, Edward Furlong, Beverly D'Angelo.
Ο Ντέρεκ είναι ένας οργισμένος νεαρός που η δολοφονία του πατέρα του από έναν έγχρωμο άνδρα τον έχει μετατρέψει σε αδίστακτο ρατσιστή. Ασπάζεται τη ναζιστική ιδεολογία και κάτω από την καθοδήγηση μιας ακροδεξιάς οργάνωσης ωθείται σε τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον των έγχρωμων μειονοτήτων. Τελικά, συλλαμβάνεται και φυλακίζεται. Κατά τη διάρκεια της έκτισης της ποινής του, ο Ντέρεκ συνειδητοποιεί τη λανθασμένη συμπεριφορά του και μετανοεί. Όταν, όμως, αποφυλακίζεται, επιστρέφει σπίτι του και συνειδητοποιεί ότι ο Ντάνι, ο μικρότερος αδελφός του, έχει ασπαστεί τις ίδιες ρατσιστικές ιδέες που αυτός είχε στο παρελθόν… (119΄). 

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΛΗ
ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΕΪ – CRADLE WILL ROCK (1999)
Σκηνοθεσία: Tim Robbins.
Πρωταγωνιστούν: Hank Azaria, Rubén Blades, Joan Cusack.
Στη Νέα Υόρκη του 1936, ένας μαρξιστής θεατρικός συγγραφέας γράφει ένα προλεταριακό μιούζικαλ που δέχεται να σκηνοθετήσει ο 22χρονος Όρσον Γουέλς, όχι χωρίς την αντίδραση των αρχών που απαγορεύουν την παράσταση. Όμως οι καλλιτέχνες είναι αποφασισμένοι να παίξουν έστω και στο δρόμο (132΄).

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.