10 Ιουλίου 2013

Απολύσεις στη Δημοτική Αστυνομία και γενικότερα ζητήματα

Η κυβέρνηση (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ), σύμφωνα με αυτά που συμφώνησε με τους εκπροσώπους των διεθνών οργανισμών του κεφαλαίου (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ), κατέθεσε το πολυνομοσχέδιο-καρμανιόλα για το λαό.

Πρόθεσή της είναι να καταργήσει, με βάση το άρθρο 81, όλες τις θέσεις του κλάδου της Δημοτικής Αστυνομίας στις 23 Σεπτέμβρη 2013. Θέτει σε διαθεσιμότητα όλους τους υπαλλήλους σύμφωνα με το Ν. 4093/12 που ψήφισαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.

Επίσης η κυβέρνηση εξασφαλίζει τη συνέχιση αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας από την ΕΛ.ΑΣ. Ακόμη τονίζει ότι οι δήμοι δεν θα έχουν απώλειες εσόδων διότι με αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, από τους ήδη υπάρχοντες δημοτικούς υπαλλήλους, θα συνεχίσουν να ασκούν κάποιες από τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας. Αυτό θα έχει σαν συνέπεια να συνεχιστεί και να επεκταθεί η κατασταλτική - εισπρακτική πολιτική από την Τοπική Διοίκηση σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση της εργασίας στους εναπομείναντες πλέον δημοτικούς υπαλλήλους.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή αντιτάχτηκε στη δημιουργία του μηχανισμού της Δημοτικής Αστυνομίας, που ιδρύθηκε με το Ν.2503/1997. Τόνιζε ότι οι κυβερνήσεις του δικομματισμού προσπαθούν να μεταβάλουν την τότε Τοπική Διοίκηση σε γρανάζι της κεντρικής εξουσίας και στη δημιουργία ενός ακόμη ραβδούχου σώματος γενικής αστυνόμευσης.


Επίσης επισήμαινε ότι η λειτουργία του μηχανισμού αυτού θα έχει σαν συνέπεια την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής, τον περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού, την υπερφορολόγηση των δημοτών, την ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών.

Είχε προβλέψει τη γενίκευση της αστυνόμευσης με τη μετατροπή της Δημοτικής Αστυνομίας σε συμπληρωματική υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Καταδίκασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στην ΕΛ.ΑΣ. και τη Δημοτική Αστυνομία που είχε ως συνέπεια οι δημοτικοί αστυνομικοί να αναλάβουν πρόσθετα καθήκοντα αστυνόμευσης (συλλήψεων, ανακρίσεων κ.ά.), καθώς και την ύπαρξη συνεργασίας ανάμεσα στα επιχειρησιακά κέντρα της Δημοτικής Αστυνομίας με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Ήταν αντίθετο επίσης με την απόφαση για δημιουργία των συμβουλίων πάταξης της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας σε επίπεδο δημοτικών διαμερισμάτων, που ενίσχυαν με τον τρόπο αυτό την ένταση της καταστολής σε επίπεδο δήμου.

Ανεξάρτητα όμως από τη θέση αυτή που υποστήριξε, και επιβεβαίωσε η ζωή, το ΚΚΕ διαφωνεί οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας να χάσουν την εργασία τους. Υπάρχουν δυνατότητες οι εργαζόμενοι αυτοί να απασχοληθούν, ως δημοτικοί υπάλληλοι που είναι, καλύπτοντας ανάγκες των δήμων με την ανάπτυξη δραστηριοτήτων παροχής κοινωνικών υπηρεσιών προς τους δημότες εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους.

Με το πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση εξαπολύει νέα γενικευμένη σαρωτική επίθεση σε ό,τι έχει μείνει ακόμη όρθιο. Η διαμόρφωση του κατώτατου μισθού θα εξαρτάται άμεσα από το επίπεδο της ανταγωνιστικότητας, την ανάπτυξη της οικονομίας, το ποσοστό της ανεργίας.

Προσπαθεί με ημίμετρα να αντιμετωπίσει την εισφοροδιαφυγή της μεγαλοεργοδοσίας, με την ίδρυση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών. Εισάγει νέα φορολογική κλίμακα κλοπής για μισθωτούς, συνταξιούχους και αυτοαπασχολούμενους.

Με μια απλή Υπουργική Απόφαση θα είναι πλέον δυνατή η κατάργηση οργανικών θέσεων και το προσωπικό θα τίθεται σε διαθεσιμότητα. Σε εφαρμογή του μέτρου αυτού καταργούνται οι θέσεις 2.224 σχολικών φυλάκων, 3.500 θέσεις στη Δημοτική Αστυνομία και 2.472 ειδικότητες καθηγητών σε Επαγγελματικά Λύκεια. Βάζει δε τέλος μέχρι 31 Δεκέμβρη στην παραμονή 6.000 συμβασιούχων.

Για τους υπάλληλους των Σωμάτων Ασφαλείας, το πολυνομοσχέδιο δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Οι προθέσεις της κυβέρνησης φανερώθηκαν το προηγούμενο διάστημα και από τις δηλώσεις των αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων. Πρόσφατα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, σε συζήτηση στη Βουλή 23/05/13, ανάφερε χαρακτηριστικά:

«Θέλω να σας πληροφορήσω ότι έλλειψη προσωπικού - σαν τέτοια - στο Πυροσβεστικό Σώμα δεν υπάρχει. Εάν προσθέσετε τους εποχιακούς στους μόνιμους και τους πενταετείς, ο αριθμός υπερβαίνει τις προβλεπόμενες οργανικές θέσεις πάνω από χίλιους πεντακόσιους. Δεν υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Αντιθέτως!». Εδώ κατακαλόκαιρο κινδυνεύουν από τις πυρκαγιές τεράστιες εκτάσεις και ο υπουργός κάνει αλχημείες κρύβοντας τις ελλείψεις.

Οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού στα Σώματα Ασφαλείας έχουν σοβαρές ευθύνες γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα, μπροστά στη διαφαινόμενη προαποφασισμένη πορεία των αντιλαϊκών μέτρων, καλλιεργούσαν αυταπάτες στους υπαλλήλους.

Προσανατόλιζαν τον αγώνα τους απέναντι στην κυβερνητική επίθεση με αυταπάτες περί της δυνατότητας μισθολογικής εξαίρεσης. Πρόσφατα μάλιστα αναθερμάνθηκε η ίδια επιχειρηματολογία στην προσπάθεια να συσκοτίσουν την επίθεση που δέχονται οι οικογένειες των ένστολων, όπως και οι υπόλοιπες εργατικές - λαϊκές οικογένειες.

Η αντιλαϊκή πολιτική, όπως εκφράζεται με την ανεργία, με την επίθεση στο εισόδημα, στη σύνταξη, στην ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη, στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, στον περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, στη μόρφωση, στην ψυχαγωγία δεν αφήνει κανέναν στο απυρόβλητο.

Τρέφουν αυταπάτες, αν δεν λειτουργούν συνειδητά, όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να ξεφύγουν από αυτήν τη λαίλαπα.

Οι υπάλληλοι σ’ αυτούς τους τομείς έχουν υποχρέωση να οργανώσουν τον αγώνα τους μαζί με τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία. Δεν μπορεί να ανέχονται άλλο τα μονοπώλια με τους πολιτικούς τους εκπροσώπους να καθορίζουν τις τύχες τους, αλλά και το μαύρο μέλλον των παιδιών τους.

Δεν υπάρχει δεύτερη επιλογή.

Οι υπάλληλοι σ’ αυτούς τους τομείς δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να βρεθούν απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό. Η πάλη σήμερα πρέπει να αποσκοπεί στην ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και την αποδέσμευση από την ΕΕ. Επίσης, στη μονομερή διαγραφή του χρέους και την κατάργηση των δανειακών συμβάσεων. Μαζί μ’ αυτά να απομονωθεί από το λαό η ναζιστική φασιστική Χρυσή Αυγή. Δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανοχή στην ψευτιά, τη φασιστική δημαγωγία και τα πλοκάμια που ρίχνει ψαρεύοντας στα θολά. Κανένας υπάλληλος σ’ αυτούς τους τομείς, ιδιαίτερα νέοι που προέρχονται από φτωχές οικογένειες εργαζομένων και αγροτών δεν πρέπει να ανεχθεί το τέρας του ναζισμού που επιδιώκει να δυναμώσουν οι αντιδραστικές ιδέες και η καταστολή του λαϊκού κινήματος. Να ορθώσουμε ανάστημα μαζί με το λαό. Να μην αναμένουμε νέους σωτήρες, όπως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ) που εξωραΐζει την ΕΕ. Είναι ανάγκη να σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων, να ανοίξουμε τον ελπιδοφόρο δρόμο για τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας.

902.gr

1 σχόλιο:

  1. Ειδατε πως καναν οι δημοτομπατσοι οταν εφτασαν στη συγκεντρωση οι φασιστες κασιδιαρης και παναγιωταρος? Παραλυρουσαν..... Καλα να παθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.