10 Ιουλίου 2013

Και μου φαινόταν λίγο ρετρό, αλλά ...

... το να κλέψουν λογότυπο από την σοβιετική τηλεόραση, πραγματικά δεν το περίμενα.


Πηγή : The Insider



Για να πω την αλήθεια ακόμα δεν έχω πειστεί πως δεν πρόκειται για τρολιά. Κυρίως επειδή είναι copy paste μέχρι την τελευταία γραμμή. Θέλουν να μου πουν πως έχουν επιτελεία για το οτιδήποτε, αλλά έναν γραφίστα να φτιάξει ένα ρημαδολογότυπο δεν έχουν ?

Αλλά εαν δεν είναι τρολιά (και εαν γνωρίζει κάποιος ας μας ενημερώσει), τότε δεν μπορώ να καταλάβω την επιλογή. Εκτός εαν ο Αντώνης θέλει να μας στείλει μέσω του συγκεκριμένου λογότυπου subliminal messages *.

*υποσυνείδητα μηνύματα

14 σχόλια:

  1. Εντωμεταξύ πριν απο λίγο ξεκίνησε και πρόγραμμα το νέο κανάλι και διαπιστώσαμε πως το "Ε" έφυγε και η ονομασία έγινε "Δημόσια Τηλεόραση", σκέτο ! Μιλάμε για σχεδιασμό, όχι μαλακίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατι για τον Σακκα ρε παιδια, χαροπαλευει ο ανθρωπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά ρε πστ μου, τι παλιάτσοι είναι τούτοι; Σε λίγο θα αρχίσουμε να νοσταλγούμε τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ. Τουλάχιστον είχαν μια κάποια σοβαρότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έπεσε πολύ photoshop, θέλει προσοχή Redfly, γιατί διασπείρουμε τρολιές!
    ad

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιδού, η αρχική φώτο του Γκόρπμι, για τη photoshop σύνθεση:
      http://d1k4es7bw1lvxt.cloudfront.net/showPicture.php?programid=167860&height=290&width=427

      ad

      Διαγραφή
  5. Παιδιά νομίζω, ότι δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από κάτι τέτοια, σκοπός τους είναι ο υποσυνειδητος συσχετισμός με την σοβιετική ένωση, ως κακού. Δεν μας λένε τυχαία "τελευταία σοβιετική δημοκρατία", Το λογότυπο της Σοβιετικής τηλεόρασης είναι το παρακάτω
    http://mst-tv.ru/photo/logotipy_telekompanij/logotip_gosteleradio_sssr/5-0-508
    Εκτιμώ ότι το παραπάνω φόντο μπορεί να είναι από κάποια εκμπομπή ή και φωτοσοπ.Πάντως εγώ δεν θυμαμαι να είχε το δεξιά επάνω σήμα με το αστεράκι, την περίοδο 85-91. Θα ψαξω και θα βρω το τι εγραφε στο δεξια επάνω τετραγωνακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.youtube.com/watch?v=vct5eY1SZLc
      Στο παραπάνω βίντεο λέπουμε την αναμεταδοση του κεντρικου δελτίου ειδήσεων του 1988. Δεν υπάρχει στην πάνω δεξιά μερια της οθόνης καθόλου λογότυπο (το "νοσταλγια" στην αιστερή πλευρά είναι του σύγχρονου καναλιού που κάνει την αναμεταδοση). Επίσης στην αρχή του προγράμματος και στο λογότυπο που ανάρτησα παραπάνω φαίνεται ότι το κεντρικο λογότυπο είναι "ТВ СССР" και όχι "СССР ТВ"! που δείχνει η εικόνα της φωτογραφίας που αναρτήσατε.

      Διαγραφή
    2. Το τροτσκιστικό σφυροδρέπανο στο σήμα δεν το είδατε?
      Η σοβιετική τηλεόραση δούρειος ίππος των τροτσκιστών !!!
      Έτσι εξηγούνται όλα!!!

      Λιβόρνο

      Διαγραφή
  6. τελικα ειμαστε το τελευταιο σοβιετικο κρατος και ετοιμαζομαστε για την περεστροικα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι νομίζω, ότι αυτό τον ανυπόστατο, αισχρό και συκοφαντικό χαρακτηρισμό προσπαθούν, υποσυνείδητα, να περάσουν και μ αυτήν την πονηριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παντως ο Παγκαλος το κανει και συνειδητα, αν και αυτος οσο φερεται εναντια στο ΚΚΕ τοσο καλυτερα ειναι για μας μιας και τον σιχαινεται ο περισσοτερος κοσμος

    http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=521524&h1=true#commentForm

    ομμουνιστικό όργανο» χαρακτήρισε την ΕΡΤ ο Θεόδωρος Πάγκαλος, λέγοντας ότι «κομμούνιζε από το πρωί μέχρι το βράδυ».
    Ο Θ.Πάγκαλος στον ΒΗΜΑFM 99,5


    Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο κ. Πάγκαλος είπε: «Δεν βλέπατε ότι η ΕΡΤ που διαλύθηκε, ήταν προπαγανδιστικό όργανο, αυταρχικό και ολοκληρωτικό, ενός κόμματος που είχε το 5-10-20% του ελληνικού λαού; Κομμουνιστικό όργανο ήταν η ΕΡΤ. Κομμούνιζε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Μέχρι αηδίας».

    Και πρόσθεσε: «Εγώ, που είμαι και αριστερής προέλευσης, αφού έβλεπα ένα ντοκιμαντέρ για το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τους αντιφασιστικούς αγώνες των λαών, μετά έβλεπα μια συζήτηση μαρξιστών, ούτε ξέρω για ποιο θέμα και στο τέλος, μου κοπανούσε και ένα σοβιετικό φιλμ. Ούτε ο 902 δεν τα κάνει αυτά».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λάλησαν και στο Βήμα;

      Τετάρτη 10 Ιούλη 2013

      ( http://rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=10/7/2013&columnId=1761 )

      (..)Αυτοαπασχολούμενοι και μικρέμποροι δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τις ασφαλιστικές εισφορές τους, ενώ οι συνταξιούχοι του ίδιου χώρου δεν βγάζουν το μήνα με τη σύνταξη.

      Κι όμως, στο «Βήμα», βλέπουν σ' όλα αυτά την κομμουνιστικοποίηση της χώρας, ξεπερνώντας και τον Πάγκαλο που περιόρισε την επικράτεια των κομμουνιστών στη ΝΕΤ!

      Λάλησαν;

      Οχι. Δεκαετίες καλλιέργησαν τον τρόμο ότι θα 'ρθούν οι κομμουνιστές να πάρουν τα σπίτια των ανθρώπων. Τώρα τα παίρνουν οι τράπεζες κι όσα δεν προλαβαίνουν να τα πάρουν οι τράπεζες απειλεί να τα πάρει η εφορία.

      Δεν έχουν παρανοήσει. Δεκάδες χρόνια ζουν με τον εφιάλτη ότι οι εργάτες θα πάρουν την εξουσία. Κι έχουν λόγους να πιστεύουν ότι πάλι από τους εργάτες θα το βρουν. Να προλάβουν προσπαθούν. Ξέρουν ότι είναι δική τους, καταδική τους η πολιτική που εξαθλιώνει καθημερινά την εργατική τάξη, η πολιτική που τσακίζει και τους αυτοαπασχολούμενους.

      Φροντίζουν να συκοφαντούν τον κομμουνισμό όχι γιατί πιστεύουν στο ξόρκι, αλλά γιατί ξέρουν ότι είναι αντικειμενική ανάγκη οι εργάτες να στραφούν ξανά εκεί.

      Κάποτε έλεγαν ότι ο καπιταλισμός τα καταφέρνει με τις κρίσεις του. Τώρα βουλιάζει και ξαναβουλιάζει. Αναγκάζονται έτσι να μιλάνε με ορίζοντα το πολύ εξαμήνου σ' όλα τα πλάνα τους, γιατί δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει. Εχουν κατεβάσει στα τάρταρα την εργατική δύναμη και ανάταξη δε βλέπουν.(..)


      (..)ΛΑΛΗΣΑΝ; «Η Ελλάδα θα βρεθεί μπροστά σε μια φοβερή πραγματικότητα, κυρίως ως προς την κοινωνική εκρηκτικότητα ενός προγράμματος που έχει καταστήσει τη χώρα ένα είδος κομμουνιστικής κοινωνίας, χωρίς τα "καλά" του υπαρκτού σοσιαλισμού. Είναι λίαν αμφίβολο αν ακόμα και η έλευση του ΚΚΕ στην εξουσία θα είχε φέρει τέτοια κομμουνιστικού τύπου μέτρα στη χώρα: με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο η ιδιωτική περιουσία βρίσκεται πλέον στο στόχαστρο σε βαθμό δήμευσης (...) Η μόνη διέξοδος είναι να μην έχει κανείς τίποτα (...) Η εικόνα που διαμορφώνεται είναι πραγματικά ένα κακέκτυπο του υπαρκτού σοσιαλισμού... (...) Είναι πλέον σαφές: το "παιγνίδι" έχει οριστικά χαθεί, χωρίς επιστροφή...» (στο ΒΗΜΑ).(..)Ilief

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.