10 Μαΐου 2013

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου


Σε σχόλιό του, για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, το γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνει:

«Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη για τα αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισε και τα οποία οδηγούν σε μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών, συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, συνολική υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων της νεολαίας. Έχει την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση που έχει οδηγηθεί συνολικά η εκπαίδευση.

Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει τις δικές του διαδικασίες, συσσωρευμένη εμπειρία ετών και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ίδιο τον κλάδο, στους μαθητές, συνολικά στην παιδεία, σε κοινή δράση με την εργατική - λαϊκή οικογένεια που πλήττεται από την κρίση και τα κυβερνητικά μέτρα, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει και το περιεχόμενο και τις μορφές πάλης που θα εξασφαλίζουν τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, την αποτελεσματικότητα, τη συνέχεια και την περιφρούρηση των αγώνων, καθώς και την προοπτική της πάλης. Αυτές τις προϋποθέσεις εξασφαλίζει η αγωνιστική πρόταση του ΠΑΜΕ που κατατέθηκε στην ΟΛΜΕ.

Το ΚΚΕ βρίσκεται πάντα και σε κάθε περίπτωση απέναντι στον κυβερνητικό κρατικό αυταρχισμό, όπως είναι η προσπάθεια επιστράτευσης των εργαζομένων και διαμόρφωσης κοινωνικού αυτοματισμού. Θα αντιπαλέψει το κυβερνητικό δόγμα «νόμος και τάξη» που είναι σε διαρκή εξέλιξη και εφαρμογή».

11 σχόλια:

  1. Αυτό μάλιστα. Μπαίνει κι ο Σοφιανός στη θέση του.

    Π.Φ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κράτα την ίδια υπογραφή και μην την αλλάζεις συνέχεια...καρφώνεσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δε με νοιάζει...ας καρφωνομαι...ωραία είναι! Το ζητημα είναι ότι εγω δεν είμαι το καρφί.

    Θ.Α και Π.Φ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. όχι εσύ είσαι το ανέκδοτο...μπορώ να σου προτείνω κι άλλες παραλλαγές για υπογραφή Θου.Βου,ΜΜΠ,mr bean κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ψιτ εσυ, με τις πολλες υπογραφες...
    εσυ καταλαβες οτι η ανακοινωση λεει κατι διαφορετικο απο αυτα που ελεγε ο σοφιανος;
    ποιο γκασμας πεθαινεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ ΠΦ μια πρόταση μόνο να κάνω: http://www.youtube.com/watch?v=sYlVTmpxlUg
    JACK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επειδή κάποιοι πήγαν πίσω στο 90 για να θυμηθούν το "βρώμικο" παρελθόν του κκε, ίσως θα μπορούσαν να κάνουν και μια πιο πρόσφατη ανασκόπηση. Πχ να μας πουν για τον λάθος τρόπο του παμε και τις εμμονές στην οργάνωση που αποδεικνύονται από τους τόσους πολλούς απεργιακούς αγώνες που οργάνωσαν οι υπόλοιποι. Να μας διαψεύσουν και τις καταγγελίες που έγιναν εδώ για τον ποε-οτα (δώστε βάση στο τέλος για ανταρσυα):

    http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/6615/anypostati-epithesi-apo-tin-poe-ota-kataggellei-i-panelladiki-grammateia

    Να μας πουν και τι έκαναν τον προηγούμενο καιρό, γιατί εγώ θυμάμαι τον σκουρλέτη να μιλάει για κινητοποιήσεις το απόγευμα. Να μας μιλήσουν και για την δοε και για το δημόσιο γενικότερα. Και να μας πουν και πότε έγιναν απεργοσπάστες οι παμίτες και δεν συμμορφώθηκαν στις αποφάσεις της πλειοψηφίας.

    Αλλά δεν το βλέπω. Απλώς τις ενδεχόμενες κακοτοπιές βρήκαν από τώρα πού θα τις αποδώσουν, και στην συνέχεια θα γυρίσουν στον καναπέ τους για να γράψουν κάποιο κείμενο για τις εναλλακτικές μορφές πάλης που είναι αναγκαίες για το σήμερα (γι'αυτό δεν κάνουν τίποτα σε όλες τις γενικές απεργίες, τους έφαγε η αλτερνατίβα).

    Ijon Tichy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ijon Tichy

      καλά θυμάσαι
      ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7052162&publDate=23/9/2012 )

      (..)Περίπου στα μέσα Σεπτέμβρη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης είχε δηλώσει μεταξύ άλλων: «Είχα μια συζήτηση με κάποιους εκπαιδευτικούς... έβλεπαν με επιφυλακτικότητα την προκήρυξη νέων απεργιών, όταν γνωρίζουν ότι τα 30, 40, 50 ευρώ που θα χάσουν συμμετέχοντας, δεν είναι κάτι το αμελητέον πλέον. Αρα λοιπόν ίσως πρέπει να βρούμε και άλλους τρόπους... και το βράδυ ή το απόγευμα να κατεβούμε στους δρόμους και να διαδηλώνουμε».(..)

      Διαγραφή
    2. Ξέχασα το νικ.Ilief

      Διαγραφή
  8. Ξέχασα επίσης να αναφέρω ότι από τα χθεσινά γεγονότα υποβαθμίστηκε εντελώς όχι μόνο αυτό που έγινε στη δοε, αλλά και το θέμα της διαδικασίας στις γσ που παρουσιάστηκε ως αντιδικία (γραφειοκρατικού εν ολίγοις περιεχομένου) μεταξύ δακε και παμε. Η απ είχε συμφωνήσει όπως και οι παρεμβάσεις (υπό όρους).

    Δεν προβλήθηκε καθόλου επίσης ότι απ και παρεμβάσεις ψήφισαν και την πρόταση του παμε (με όλους και με όλα κυριολεκτικά).

    Σήμερα έχουν γίνει γαργάρα οι δηλώσεις του δακίτη προέδρου της ολμε για το πώς θα αντιμετωπιστεί η επιστράτευση.

    Ijon Tichy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ολοι θελουν το ΠΑΜΕ στην απεργία διοτι εκείνοι δεν πρόκειται να απεργήσουν και ψαχνουν άλλους να μην φανεί οτι υπάρχουν μονο στα λογια, παντα πισω απο τα φουστάνια της ΓΣΕΕ
    Κοιτάξτε τωρα μπας και περάσετε τα ορια του φοιτητικού κινήματος και αφήστε τις απεργίες γιαυτους που τις κάνουν,απλη αριθμητική ειναι .

    Μηδέν στο κίνημα με φοβικό ψυχαναγκαστικό σύνδρομο ,θέλετε τον μπαμπά σας (ΚΚΕ) να κρύφτηκε πισω του....(,διαχρονικά.).
    Απο λογια χορτάσαμε μια ζωη ..Και για να συνενοουμαστε γιατι δεν εχετε τις σχεσεις που απαιτούνται στην εργατικη ταξη,τυχαία..? και γιατι το ΠΑΜΕ τις εχει.(στον βαθμο που τις εχει ) .Αν απαντήσεις στον εαυτο σου καπου εκει θα βρεις την ουσία
    Τα υπόλοιπα ειναι σαπουνόφουσκες

    ΥΓ
    Οταν κανετε πολεμική με ανίερους στοχους και συμμαχους να ειστε έτοιμοι και για τα αποτελέσματα , επίσης οταν διαλέγεται αντίπαλους που δεν ειναι στα μετρα σας ,,.συνήθως λεει μια παροιμία οι διάσπαστες διασπώνται

    aeras kopanistos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.