10 Μαΐου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Η διοίκηση του σωματείου σταθερά στις ταξικές δυνάμεις

Στα χέρια των ταξικών δυνάμεων, της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμποροϋπαλλήλων», εμπιστεύτηκαν και πάλι οι εργαζόμενοι του κλάδου -μέσα από τις πρόσφατες εκλογές- τη διοίκηση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Συγκεκριμένα, στις αρχαιρεσίες ψήφισαν 1.026 εργαζόμενοι για ΔΣ και Εξελεγκτική Επιτροπή (από 1.132 το 2011). Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 1.005. Η «ΔΑΣΕ» έλαβε 868 ψήφους (από 917 το 2011) και 13 έδρες στο νέο ΔΣ (από 12). Η «Ενωτική Κίνηση Εμποροϋπαλλήλων» («πρώην» στελέχη της ΠΑΣΚΕ) έλαβαν 128 ψήφους (από 193 ως ΠΑΣΚΕ το 2011) και 2 έδρες στο ΔΣ (από 3). Τέλος, το ψηφοδέλτιο «Εργατική Αντίσταση» έλαβε 9 ψήφους για ΔΣ και δεν πήρε καμία έδρα.

Για αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας ψήφισαν 750 εργαζόμενοι (από 1.054 το 2011).
  • Η «ΔΑΣΕ» πήρε 619 ψήφους και εξέλεξε 8 αντιπροσώπους για το ΕΚΑ και 6 αντιπροσώπους για την ΟΙΥΕ. 
  • Η «ΕΚΕ» πήρε 111 ψήφους και εξέλεξε 2 αντιπροσώπους για ΕΚΑ και 1 για την ΟΙΥΕ. 
  • Τέλος, η «Εργατική Αντίσταση» πήρε 3 ψήφους και δεν εξέλεξε αντιπρόσωπο σε ΕΚΑ και ΟΙΥΕ.
Σημειώνεται, ότι η «πτώση» που εμφανίζεται στους ψηφίσαντες για αντιπροσώπους σε ΕΚΑ και Ομοσπονδία οφείλεται στο γεγονός ότι οι εργαζόμενοι ψήφισαν στα επιχειρησιακά τους σωματεία για την εκλογή αντιπροσώπων. Η μικρή μείωση στη συμμετοχή οφείλεται σε αντικειμενικές δυσκολίες, όπως για παράδειγμα στο γεγονός ότι έκλεισαν πάρα πολλές μικρές επιχειρήσεις στον κλάδο, όπως ότι ο κλάδος πλέον μετράει πάρα πολλούς μακροχρόνια άνεργους οι οποίοι πιεσμένοι και απογοητευμένοι από την ανεργία δε συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες. Από την άλλη,  το προηγούμενο διάστημα, ο κλάδος άνοιξε τη δουλειά, επιχείρησε να οργανώσει τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα σε μεγάλους χώρους (σούπερ μάρκετ πολυκαταστήματα) υπήρξε αύξηση της συμμετοχής των εργαζομένων στις αρχαιρεσίες.
Από το μπλογκ του συλλόγου

3 σχόλια:

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.