12 Μαΐου 2013

Η Αριστερά στο κάδρο... ή "δεν νιώθουμε ντροπή πλέον"


Ήθελα να παραθέτω αυτούσιο το παρακάτω άρθρο απο την Αυγή χωρίς σχόλια...
αλλά δεν άντεξα (στο τέλος).


Η Αριστερά στο κάδρο του ΣΕΒ - Χαιρετισμό στην γενική συνέλευση θα απευθύνει ο Αλ. Τσίπρας
Η ανάγκη επανεκκίνησης της οικονομίας, ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης, ο ρόλος του ΣΕΒ αλλά και η ευθύνη της Αριστεράς για την υλοποίηση των απαιτούμενων αλλαγών, θα είναι τα κεντρικά σημεία της ομιλίας του προέδρου του Συνδέσμου Δημήτρη Δασκαλόπουλο, στην ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ την Δευτέρα.
Στην συνέλευση θα παρευρίσκεται και ο πρόεδρος της Κ.Ο. Αλέξης Τσίπρας και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος θα τον καλέσει σε ένα «διάλογο χωρίς προκαταλήψεις» με κοινό στόχο την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.
Στη συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής θα απευθύνουν χαιρετισμό ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.
Σημείο αναφοράς στις ομιλίες όλων θα αποτελέσει η μελέτη McKinsey για την υιοθέτηση του νέου προτύπου ανάπτυξης που έχει ανάγκη η χώρα μας, ενώ ο ΔημήτρηςΔασκαλόπουλος θα περιγράψει τα μέτρα που απαιτούνται προκειμένου να ξεφύγει η οικονομία από το τέλμα. 

_______ 


Δεν μας εξηγεί η Αυγή περί ποίου McKinsey πρόκειται.
Εάν είναι το McKinsey Global Institute (MGI), που υποψιάζομαι, τότε το ίδιο εξηγεί τον σκοπό ύπαρξης του.
The business and economics research arm of McKinsey was established in 1990 to develop a deeper understanding of the evolving global economy. Our goal is to provide leaders in the commercial, public, and social sectors with the facts and insights on which to base management and policy decisions.

(Το επιχειρηματικό και οικονομικό σκέλος της έρευνας του McKinsey, ιδρύθηκε το 1990για να αναπτύξει βαθύτερη κατανόηση της εξελισσόμενης παγκόσμιας οικονομίας. Στόχος μας είναι να παρέχουμε ηγέτες στις επιχειρήσεις, τον δημόσιο και κοινωνικό τομέα με τα στοιχεία και τις ιδέες στις οποίες να βασίσουν αποφάσεις για πολιτικέw και διαχείριση).

Που σημαίνει ότι ο Αλέξης συνεχίζει εντονότερα αυτό που έχει αρχίσει να κάνει ανοιχτά και χωρίς συστολές. Στην προκειμένη περίπτωση, παίρνει μέρος ως εκπαιδευόμενος σε κάτι μεταξύ σεμινάριου, κατηχητικού και συνέλευσης που διοργανώνουν οι καπετάνιοι της βιομηχανίας, το οποίο βέβαια έχει και το κοινωνικό του περιεχόμενο - δημιουργεί σχέσεις προσωπικής επαφής που βοηθούν την επικοινωνία και την ατμόσφαιρα συνεννόησης μεταξύ των συμμετεχόντων...

Αλλά και να μην είναι αυτό το McKinsey που υπέθεσα, δεν έχω κάνει λάθος σ΄ αυτό το ζήτημα - είμαι σίγουρος: οι άνθρωποι (της αριστεράς εννοώ, οι άλλοι δεν χρειάζονται προσχήμτα) έχουν χάσει την αίσθηση ντροπής..πηγη: red rock views

4 σχόλια:

 1. Προς γνώσιν και συμόρφωσιν των ιθαγενων εν Ελλάδι. Πόσα δίποδα ακόμα πιστευουν οτι ο Τσιπρας και ο Συριζεϊκος συρφετος είναι , θού Κυριε, αριστεροι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η είδηση θα ήταν αν ο Τσίπρας ΔΕΝ απεύθυνε χαιρετισμό προς τον ΣΕΒ. Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η μόνη θετική εξέλιξη είναι πως απροκάλυπτα πλέον στοχεύει στον μέσο συντηρητικό μικροαστό. Τελικά δε θέλει να γίνει ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ. Μέσα σε 6 μήνες πήρε το βαθμό του σοσιαλδημοκράτη και πέρασε στο επόμενο στάδιο. Πλέον μιλάμε για λαϊκή δεξιά. Καμιά σχέση με τα πραγματικά συμφέροντα της εργατικής τάξης.

   Η Αριστερά στο κάδρο του ΣΕΒ...
   Ο ΣΥΡΙΖΑ στον κάδο του λαού.

   Διαγραφή
 3. yiok-yiok Ντροπή σου, ντροπη χίλιες φορές, τι προβοκατόρικη ενέργεια είναι αυτή που έκανες; Δεν ντρέπεσε να βάζεις την ...αριστερά, σε δεξιά ευθυγράμμιση κειμένου. Όχι τι υπονοείς δηλαδή, αποκαλύψου, βγάλε τη μάσκα προβοκάτορα.

  Χωρίς πλάκα τώρα επίτηδες το έκανες έτσι; Μη μου πεις ότι έγινε από λάθος γιατί θα αρχίσω να πιστεύω στα θαύματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά