8 Μαΐου 2013

Τουρκία: Οργανωμένη απάντηση των Τούρκων κομμουνιστών στην κρατική καταστολή



Η αστυνομία επιτέθηκε στους φοιτητές του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (ΤΚΡ) που συγκεντρώθηκαν για τα 41 χρόνια της δολοφονίας τωνYusuf Aslan και Hüseyin İnanστο Deniz Gezmiş στην οδό İstiklal (κεντρικός δρόμος στην Κωνσταντινούπολη) την Κυριακή 5 Μάη.

Οι νεολαίοι σπάζοντας τα οδοφράγματα της αστυνομίας κατέλαβαν την πλατεία Ταξίμκαι πραγματοποίησαν τη συγκέντρωση τους παρά την σχετική απαγόρευση του αστικού κράτους και του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). Οι φοιτητές του ΤΚΡ που έσπασαν τα φράγματα έπειτα από τη βάρβαρη επέμβαση της αστυνομίας πραγματοποίησαν πορεία προς την οδό İstiklal.


Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φοιτητές του ΤΚΡ παρότι τους απαγορεύτηκε η πραγματοποίηση της κινητοποίησης τους από την οδό İstiklal κατάφεραν να φτάσουν στη πλατεία Ταξίμ και να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και ομιλία.
Η αστυνομία επιτέθηκε και για δεύτερη φορά στους φοιτητές που συγκεντρώθηκαν στη πλατεία Ταξίμ. Ωστόσο οι διαδηλωτές πιασμένοι «αλυσίδες» και αποφασισμένοι παρέμειναν εκεί. Η εκδήλωση έκλεισε με ομιλία του Ερκάν Μπας μέλους της ΚΕ του ΤΚΡ.

Σε επιστολή του το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ προς το ΚΚ Τουρκίας σημειώνει: «To ΚΚΕ καταγγέλλει την βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας σε διαδήλωση φοιτητών του ΤΚΡ στην Κωνσταντινούπολη για να τιμήσουν τα 41 χρόνιά της δολοφονίας των τούρκων κομμουνιστών Yusuf Aslan και Hüseyin İnan στο Deniz Gezmiş.
Η επίθεση των δυνάμεων καταστολής και η απαγόρευσή τους να διαδηλώσουν οι φοιτητές του TKP στην πλατεία Ταξίμ έπεσε στο κενό γιατί συνάντησε την οργανωμένη κι αποφασιστική παρέμβαση των δυνάμεων του ΤΚP.
Το ΚΚΕ χαιρετίζει τη μαχητική στάση των Τούρκων κομμουνιστών κι εκφράζει την αλληλεγγύη του στην πάλη τους ενάντια στην αστική τάξη της Τουρκίας και τους μηχανισμούς καταστολής της».



902.gr

25 σχόλια:

  1. Το φοβερο ειναι οτι σε βιντεακια που εχω δει γενικα τα τουρκικα ¨ματ" μοιαζουν πιο συγκρατημενα απο τα ελληνικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω μαζί σου. Η ελληνική αστυνομία κάνει την αντίστοιχη τούρκικη να μοιάζουν πρόσκοποι (χωρίς κράνη, χωρίς εξάρτηση, χωρίς μάσκες, ελάχιστη χρήση χημικών). Βέβαια στη συγκεκριμένη σύγκρουση θα πρέπει να λάβουμε κάποια πράγματα υπόψιν μας. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου είναι νέοι, το πεδίο δεν ευνοεί τις αστυνομικές δυνάμεις από άποψη στενότητας του χώρου, υπήρξε περικύκλωση των αστυνομικών δυνάμεων από τους διαδηλωτές (οι οποίοι δεν είχαν κοντόξυλα παρά μόνο τα πλαστικά κοντάρια από τις σημαίες). Βέβαια η αστυνομία έκανε χρήση νερού και στο δεύτερο σκηνικό έντασης η εξάρτησή τους ήταν πιο πλήρης. Όμως και ο τρόπος αντιμετώπισής των διαδηλωτών είναι τελείως διαφορετικός. Οι δικοί μας μπάτσοι θα χτυπούσαν με πολύ μεγαλύτερη αγριότητα.

      Διαγραφή
    2. Και θα ειχε γεμισει ο τοπος δακρυγονα να προσθεσω

      Διαγραφή
  2. Μπράβο στους τουρκους συντροφούς.....!!!
    Όσο για τις συγκρίσεις,δυστυχώς τα ματ εδω θα ειχαν ανοίξει ουκ ολίγα κεφάλια,θα ειχαν κουφάνει και τραυματίσει κόσμο με τις κροτου λάμψης που τις πετάν λές και ειναι στραγάλια και θα είχαν πνίξει όλο το κέντρο στα λιγμένα χημικά...

    Γιοζεφ Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. επειδη υπαρχουν σε βιντεο επεμβασεις της τουρκικης αστυνομιας, νομιζω οτι εδω επαιξε ρολο αλλο πραγμα. σχεδιασμος.
    αν καταλαβαινω καλα απο το βιντεο υπαρχει κοσμος που την πεφτει απο πισω στα τουρκικα ματ, που δεν εχει διακριτικα του κομματος, απλος κοσμος που βολταριζε. επισης καταλαβαινω οτι πηγαν απο διαφορετικες μεριες και νομιζω οτι η αστυνομια δεν ειχε πληρη εικονα για το ποσοι ειναι τελικα.
    δεν μειωνω τπτ, ισα ισα που νομιζω οτι ο σωστος σχεδιασμος εδωσε την "νικη" φυσικα και η αποφασιστικοτητα και η πειθαρχημενη δραση.
    πρεπει επισης να εχουμε και στο νου μας στο ποσες δυναμεις μπορουσε να διαθεσει το τουρκικο κρατος εκει, γιατι παρολη την παυση του πολεμου με το ΠΚΚ, η τουρκια εχει πολλα και ανοιχτα μετωπα και ενα ακυρηχτο πολεμο στα νοτια συνορα της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα δεν το καταλάβατε ρε παιδιά.Το ΤΚΚ είναι όπως και το ΚΚΕ συστημικό κόμμα το οποίο π.χ. περιφρουρεί τη βουλή γιαυτό και η αστυνομία με άνωθεν εντολές τους φέρεται χαλαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αποδείξεις για την "συστημικότητα" του ΚΚΕ

      ( http://redflyplanet.blogspot.com/2013/03/blog-post_7721.html )
      Το "συστημικό" ΚΚΕ.

      ( http://www.youtube.com/watch?v=vvHlTb7vmp4 )
      Απεργία Ναυτεργατών και ΚΚΕ. Με "χαλαρή" αντιμετώπιση επίταξης και σπασμένων κεφαλιών από το αστικό κράτος.

      ( http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_100015_17/04/2013_517735 )
      (..)Η κ. Παπαρήγα
      Η κ. Αλέκα Παπαρήγα εκπροσωπεί απόψεις και ιδέες οι οποίες είναι σε πλήρη αντίθεση με τις θεμελιώδεις αρχές της αστικής δημοκρατίας. Ως αρχηγός του ΚΚΕ καθιέρωσε πρακτικές διαμαρτυρίας που έκαναν ζημιά στη χώρα και τις αναπτυξιακές της προοπτικές.(..)


      ( http://www.youtube.com/watch?v=P_sZX7moGLo )
      Μάκης - Πάγκαλος
      Αυτοί που συγκυβέρνησαν και συγκυβερνούν με την Ν.Δ
      " Kατα βάση υποστηρίζεται ότι η Ν.Δημοκρατία. γιατί σας αρέσει η δυστυχία του λαού, σας αρέσει να κλείνουν οι επιχειρήσεις.." "Είστε μηχανισμός προπαγάνδας της Ν.Δ."

      Τι διαφορετικό, λένε φασίστες, εφημερίδες του αστικού τύπου και αντικκεδιστές, για το ΚΚΕ, από τα λεγόμενα - υπονοούμενα του video;

      Στο 19ο συνέδριο του "συστημικού" ΚΚΕ μήνυμα έστειλαν οι αντάρτικες δυνάμεις του FARC-EP από τα βουνά της Κολομβίας .
      ( http://stokalokaistodiaolo.blogspot.gr/2013/04/blog-post_16.html ). Ilief

      Διαγραφή
    2. και "μισά μέσα μισά έξω από τα δόντια"
      ( http://redflyplanet.blogspot.com/2010/04/mega.html )
      Ο Μητσοτάκης πάλι στο MEGA και ξανά κατά του ΚΚΕ.Ilief

      Διαγραφή
  5. Μα δεν το καταλάβατε ρε παιδιά.Το ΤΚΚ είναι όπως και το ΚΚΕ συστημικό κόμμα το οποίο π.χ. περιφρουρεί τη βουλή γιαυτό και η αστυνομία με άνωθεν εντολές τους φέρεται χαλαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ασε μας ρε παπαρα!!ολο τα ιδια!!δεν βαρεθηκατε?


    Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρωνικό είναι το σχόλιο του Τσέχου, ρε μάστορα. Εντάξει, με όλα αυτά που ακούμε λογικό είναι να είμαστε και καχύποπτοι και ευέξαπτοι αλλά ας μαζέψουμε και λίγο το ζωνάρι...

      Ιάκωβος Δανιηλίδης

      Διαγραφή
    2. Έτσι ακριβώς Ιάκωβε.Στα μούτρα των ΝΑΡιτών και άλλων υπερεπαναστατών.

      Διαγραφή
  7. σοβαρο λαθος στην αναρτηση, νομιζω οτιη συγκεντωση ειναι και στη μνημη του Deniz Gezmiş ο οποιος εκτελεστηκε δια απαγχονισμου στις 6 Μαη του 72 μαζι με τους αλλους 2 συντροφους του και οχι οτι συγκεντρωθηκαν στο Deniz Gezmiş.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. sosta to les salot, o Deniz Gezmiş einai enas apo autous pou apagxonistikan. den einai onomasia topou. enas fanatikos filos tou blog apo tourkia

      Διαγραφή
    2. μπορεις να μας στειλεις καποιο link με αγγλικη μεταφραση του "Permanent Revolution I-II-III" του Mahir Cayan?

      Διαγραφή
  8. http://www.gaziantephaberler.com/resimler/haberler/deniz-yusuf-ve-huseyin-icin-kanun-teklifi.jpg οι τρεις τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραίο μάθημα στρατηγικής σύγκρουσης!
    Δείτε πόσο ωραία έρχονται από πίσω οι φαινομενικά περαστικοί που κάνουν τα ψώνια τους (μιας κ ο δρόμος αυτός είναι η Ερμού τους). Ανελέητο ξύλο, όσο χρειάζεται, όμως, για να περάσουν και χωρίς φόβο. Στη συνέχεια τρέξιμο για ανασυγκρότηση μετά το μπλόκο. Οι αστυνομικοί τα 'χουν χαμένα κι έχουν τρομοκρατηθεί. Εύγε!

    Υ.Γ.: Στο 2ο βίντεο του TKP (http://www.youtube.com/watch?v=-w6c2NEj7gU), γύρω στο 2:30 υπάρχουν κάτι τύποι με ξύλα μεταξύ των ΜΑΤ, που φοράνε όλοι την ίδια μπλούζα: μπλε, γαλάζιες και άσπρες ρίγες. Μπάτσοι με πολιτικά-στολή.

    Βάνδαλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ελάτε τωρα το παιδι ειναι..χρησει αβγι και νομίζει πως επειδή εχουν τους Τούρκους συντρόφους στις φυλακές του Κράτους ,,ειναι κρατικοδίαιτοι


    aeras kopanistos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ωραιο μαθημα απο τους τουρκους συντροφους.Εμεις εδω ειμαστε πολυ ανεκτικοι
    απεναντι στην κρατικη καταστολη κατι που εχω επισημανει αρκετες φορες στο κομμα.Εχει μεγαλη σημασια για την ενθαρυνση του κινηματος και το ξεπερασμα του φοβου απεναντι στην κρατικη βια η δικη μας σταση,η οποια μεχρι στιγμης
    ειναι τουλαχιστον ηπια.Και μην βγει καποιος εξυπνακιας και αρχισει τα περι αριστερισμου.Η αληθεια αυτη ειναι, και ο συμβολισμος που εκπεμπουν οι αντιδρασεις ενος κκ στην κρατικη βια εχει μεγαλο αντικτυπο στο κινημα.Αν ο λαος βλεπει τα ματ μονιμα να διαλυουν με μεγαλη μαλιστα ευκολια τις κινητοποιησεις μας, τοτε αποκτα την ψυχολογια της ηττας και ειναι λογικο. Περαν αυτου νομιζω οτι ηρθε η ωρα να παρουν τα ματ το μαθημα που πρεπει.Οποια παιδια της εργατικης ταξης την προδιδουν επειδη φορουν την ρουφιανοστολη των αστων πρεπει να υποστουν και της συνεπειες των επιλογων τους.Το ξυλο εχει δυο ακρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλε δεν θα πω τπτ περι αριστερισμου.
      ουτε χρονικα σχολια.
      απλα αν ο λαος περιμενει να δει νικη ή ηττα απο μια συγκρουση σιγουρα δεν ειναι ετοιμος...(και ο κομμουνιστης εχει αλλο ρολο..)
      σαν συγκρουση η χαλιβουργια ειναι ηττα αλλα σαν ταξικη παλη δες τι κερδισε...
      τα ματ δεν θα παρουν ποτε μαθημα γιατι σαν σωμα υπαρχουν για να υπηρετουν και οχι να διεκδικουν(καθως δεν παραγουν τπτ) ετσι μην περιμενεις να βαλουν μυαλο...
      και το κομμα και το κινημα δεν ειναι εκδικητης αλλα διεκδικητης ...
      σαν αισθημα μπορει(σιγουρα) να με δικαιωνε αυτο που λες....
      αλλα δεν ειμαστε εδω για να βγαλουμε την καυλα μας
      ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΞΕΧΝΑΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ

      Ο.

      Διαγραφή
  12. Δεν το ξεχνω καθολου αλλα εχω αλλη αποψη για την εννοια πρωτοπορος και αυτα
    που λες τα γνωριζω ολα.Πιστευω οτι διανυουμε μια περιοδο που αυτα που λες εχουν ξεπεραστει γιατι το πραγμα εχει χοντρυνει.Θα στο πω καθαρα.Τα λεω δειλια η στην καλυτερη περιπτωση υπεκφυγη.Δεν μπορεις να μου αλλαξεις αποψη με τιποτα.Τα επιχειρηματα σου τα γνωριζω πολυ καλα αλλα δεν ειναι για κομμουνιστη.Ειναι για τους αλλους που θελουμε να φερουμε κοντα στον αγωνα.Απο μας υπαρχουν αλλες πλεον απαιτησεις.Ουτε πιστευω οτι θα βαλουν μυαλο τα ΜΑΤ.Σχημα λογου ηταν.Η λεξη δειλια δεν εχει σε καμια περιπτωση στοχο εσενα αλλα τα επιχειρηματα αυτα τα οποια εχουν πια σκουριασει.Αν το παμε ετσι και η ηττα του ΔΣΕ ειχε ταξικη σημασια αλλα ηταν καταστροφη και ας αφησε κατι οπως λενε αρκετοι.Ας ειχαμε κερδισει και τοτε να δεις την σημασια και αξια που θα ειχε.65 χρονια μετα ακομα αυτο πληρωνουμε οχι μονο εμεις αλλα ολοκληρος ο βιοπαλαιστης λαος.Αυτη η ευθυνη μας βαραινει καιμην το ξεχνας.Κανενας αγωνας δεν παει ποτε τελειως χαμενος αλλα χανονται γενειες ολοκληρες.Κανεις δεν εχει το δικαιωμα αυτο.Οσο για την ετοιμοτητα του λαου να σου υπενθυμησω οτι σε συνθηκες ωριμες σαν τις σημερινες ειναι δικη μας δουλεια.Διαφορετικα ας εφαρμοσουμε την τακτικη του ωριμου φρουτου κι αν ποτε ωριμασει στειλε μου μηνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με πολλές απο τις επισημάνσεις του STALIN IS BACK αλλα καλύτερα ας τα συζητήσουμε όπως και κάνουμε σε άλλους χώρους...
      Πολυ περιληπτικά πάντως Οντως πλέον δεν φτάνουν ορισμένα πράγματα,η περίοδος άλλαξε,το ίδιο και οι απαιτήσεις,-μας,πρωτα πρώτα απο τους ιδιους τους εαυτούς μας...
      Καλη συνέχεια σε όλους μας

      Γιοζεφ κ

      Διαγραφή
  13. Γιοζεφ κ θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου αλλα προσπαθω να ξυπνυσω ορισμενους που
    ειναι ολο θεωρεια βρε αδερφε.Μας εχει φαει συνολικα αυτο το πραγμα.Εννοειται οτι τα συζηταμε διεξοδικα αλλου.Πιστευω να καταλαβαινεις τι θελω να πετυχω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. δικες μας κινητοποιησεις κανενας δεν εχει σπασει ευκολα.
    να θυμισω οτι μεγαλυτερο επιτευγμα πετυχαμε με τον κομβο της νικαιας στην απεργια, οπου παρολη την κινητοποιηση της αστυνομιας με χιλιαδες αστυνομικους, ο κομβος εκλεισε, αλλα και σε αλλες οπως στο λιμανι.
    ειναι τεραστια μπαρουφα οτι δεν συγκρουομαστε και την σπερνουν αυτοι που καθονται και τις τρωνε σαν χανοι στο συνταγμα στα στημενα επεισοδια.
    για να μην πουμε ποσες φορες μας εχουν βρει εξω απο το μαξιμου ή εξω απο την συνεδριαση της λεσχης μπιλντεμπεργκ που την φυλαγαν ολες οι ενοπλες δυναμεις και εφτασαν οι σ/φοι στην πορτα του αστερα
    το ΚΚΕ εχει την πειρα και την δυναμη και να επιλεγει που και πως θα συγκρουστει και να επιβαλει πραγματα χωρις την συγκρουση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.