7 Μαΐου 2013

Οι «κακοί» εργοδότες, οι «καλοί» νόμοι και η πραγματική αλήθεια...

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΜΙΑ ΙΤΑΛΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ονομάζεται λέει «Bastard and Poor's» και είναι ιστοσελίδα που ξεκίνησε τη λειτουργία της αυτές τις μέρες με ιδιαίτερη προβολή από τα ιταλικά media ως «ο πρώτος οίκος αξιολόγησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Ιταλία».

Όπως μετέδωσε η ιταλική δημόσια τηλεόραση RAI, «πρόκειται για πρωτοβουλία μιας ομάδας εργαζομένων που θέλει να υπογραμμίσει ότι είναι σημαντικότερη η προστασία των συνθηκών εργασίας από ό,τι οι διάφορες κρίσεις των ιδιωτικών οίκων αξιολόγησης».

Έτσι ανώνυμα παραθέτουν εργαζόμενοι τις προσωπικές τους μαρτυρίες και αξιολογούν τα αφεντικά τους. Όπως ισχυρίζονται, μέσω της αρνητικής διαφήμισης που τους κάνουν ελπίζουν ότι οι μειωμένες πωλήσεις τους θα τους κάνουν «να βάλουν μυαλό και να βελτιώσουν τις εργασιακές συνθήκες και τη συμπεριφορά τους».

Ασφαλώς και δεν είναι αρνητικό να βγαίνουν στη φόρα τα διάφορα εργασιακά Νταχάου και να καταγγέλλονται δημόσια οι αντεργατικές μέθοδοι που ακολουθεί η εργοδοσία.

Όμως η λογική που πλασάρει η εν λόγω ιστοσελίδα και όλοι όσοι έσπευσαν κιόλας να την προβάλουν είναι ότι μερικοί «κακοί εργοδότες» χαλούν την πιάτσα και με μια δημόσια καταγγελία θα ...λογικευθούν.

Σύμφωνα με τους εμπνευστές του εγχειρήματος, δεν χρειάζεται οργάνωση και πάλη των εργατών στο χώρο δουλειάς τους, απλά μια διαδικτυακή καταγγελία που θα προκαλέσει ένα καταναλωτικό μποϊκοτάζ στα προϊόντα των κακών εργοδοτών και αυτοί έτσι θα πειστούν να κάνουν το εργοστάσιο ή το μαγαζί τους ...εργασιακό παράδεισο μην και χάσουν την πελατεία τους...

Πρόκειται ασφαλώς για διαδικτυακή προσφορά αυταπατών με τη σέσουλα ότι μπορεί τάχα να βρουν οι εργαζόμενοι ανακούφιση στην αντεργατική βαρβαρότητα που ζουν μέσα από μεθόδους μποϊκοτάζ ή προσφοράς και ζήτησης... Με την ίδια ακριβώς λογική που λανσάρει και ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, η ιταλική ιστοσελίδα μιλά για κάποιους ανήθικους εργοδότες που παραβιάζουν τους νόμους.

Κάνουν πως δεν βλέπουν βέβαια ότι δεν πρόκειται για τον ένα ή τον άλλο κακό εργοδότη, αλλά για ολόκληρη τάξη οργανωμένη, με το κράτος, τις κυβερνήσεις, τις διακρατικές ενώσεις της, όπως η ΕΕ, τα κόμματα και το πολιτικό προσωπικό τους που η ίδια η εφαρμογή των νόμων τους και όχι η παραβίασή τους είναι που ξεζουμίζουν τους εργάτες και προσφέρουν γην και ύδωρ στα αφεντικά.

Άρα στα διαδικτυακά κελεύσματα αυταπατών στην Ιταλία και του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, η απάντηση πρέπει να είναι η ίδια: Οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς, για τα δικαιώματα των εργατών, αλλά και για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Αυτό είναι που πραγματικά τρέμει το κεφάλαιο σαν ο διάολος το λιβάνι, αυτό είναι και το καθήκον μας σήμερα.

7 σχόλια:

  1. κάποιοι "κακοί εργοδότες" φταίνε για όλα
    ( www.youtube.com/watch?v=WdqL2xGkvPI ).Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαλάκα δεν μπορώ να συγκρατήσω τα νεύρα μου. Δεν εκνευρίζομαι με τον Τσίπρα, αυτός τη δουλειά του κάνει. Εκνευρίζομαι όταν φέρνω στο μυαλό μου την εικόνα πολλών φίλων μου που άλλοι (οι περισσότεροι) μπροστά στον φόβο να σηκωθούν στο ύψος του Ανθρώπου και άλλοι μέσα στην άγνοιά τους, ελπίζουν σε μια κυβέρνηση αυτής της ΄΄Αριστεράς΄΄.
      Το σκουλήκι αυτό, ο με ΄΄αριστερό΄΄ προφίλ υπηρέτης των αφεντικών δεν ξέρει τίποτα για τον φόνο. Δεν έχει ακούσει για τον ΑΝΤΥΠΑ, για τους νεκρούς της Πρωτομαγιάς στη Θεσσαλονίκη, για τη Βασιλακοπούλου, για τους καθημερινους τραμπουκισμούς και την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, για τους μπράβους έξω από τα supermarket σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Γιάννενα πιο παλιά κ.λπ., για τους μπάβους του Μάνεση και άλλων που μέχρι και αυτοκινητιστικά δυστυχήματα προκάλεσαν για να κάμψουν τους απεργούς, για τους χιλιάδες νεκρούς και σακατεμένους λόγω της εντατικοποίησης της εργασίας κάτω από απειλές και πιέσεις που καθόλου δεν απέχουν από τη χρήση της σωματικής βίας. Για να μην βάλουμε μέσα και τη δράση του αστικού κράτους, επίσημου μπράβου της αστικής τάξης...

      Που θα πάει ρε αλήτη, κοντοζηγώνει η ώρα...

      Ιάκωβος Δανηιλίδης

      Διαγραφή
    2. Iάκωβε ήρεμα
      Οι δηλώσεις Τσίπρα όπως και της Βουλευτού του για την Μανωλάδα, και κυρίως οι μη αντιδράσεις των Συριζα-ΠΑΣΟΚ-Δημαρ, δείχνει ότι ο αντιρατσισμός τους φτάνει μέχρι εκεί που του επιτρέπει το Κεφάλαιο. Άλλο κοσμοπολιτισμός και άλλο προλεταριακός διεθνισμός. H Μανωλάδα δείχνει την διαφορά. Ilief

      Διαγραφή
    3. Υπάρχει και "υγιής" επιχειρηματικότητα.
      Το λέει ο Συριζα
      Κανει και μεταγραφές!
      ( http://kokkiniepithesi.blogspot.gr/2013/04/blog-post_19.html )
      Μετά τη Μαριάννα, η Γιάννα στον ΣΥΡΙΖΑ;;;

      Eπίσης ο Συριζα θα προάγει την νέα θεωρία: "Ξεπεράστηκε το Κεφάλαιο του Μαρξ, νέα θεωρία ότι οι καπιταλιστικές κρίσεις οφείλονται σε λογιστικά λάθη "
      ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/01/blog-post_8119.html ).

      Kαι μην ξεχνάμε το "συμπερασμα": Για όλα φταίει το ΚΚΕ. Αυτό λένε
      " κορυφαιοι αριστεροι "
      ( http://www.youtube.com/watch?v=U6NgqDZBP4c )

      Τι άλλο θα ακούσουμε; Ilief

      Διαγραφή
    4. Μεντρέκας προς Βούτση

      ( http://redflyplanet.blogspot.com/2012/12/blog-post_7940.html )

      από το 6:55 και μετά

      "Η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων δεν είναι ώριμη και απαραίτητος όρος για να υπάρχει φιλολαϊκή; ...H κοινωνικοποίηση, η αποδέσμευση δεν είναι ώριμο; Γιατί δεν είναι ώριμο και αναγκαίο η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων..;".

      Φυσικά ο Βούτσης δεν απάντησε.
      Αν απαντούσε "ναι", θα εδινε "πόντους" στο ΚΚΕ.
      Αν απαντούσε "όχι" θα έχανε το "αριστερό προφίλ". Οπότε αρχίζει τα "δεν απαντώ" "ουσιαστικός διάλογος"(δηλαδή διάλογος στην λογική διαχείρισης του καπιταλισμού) κλπ. κλπ. Ilief

      Διαγραφή
    5. Στο 1:38 του παρακάτω video
      ( http://www.youtube.com/watch?v=lPbHvmJkqSA#! )

      O επικεφαλής του Συριζα είχε μιλήσει για "εξαλλοσύνες" κι εξέφρασε ανησυχία για την "αναταραχή στους τόπους δουλειάς"!Ilief

      Διαγραφή
  2. επδ βλέπω λέμε για κακούς και καλούς εργοδότες,,άν κάποιος έχει ένα χωράφι με 100 ρίζες ελιές και άλλος ένας το ίδιο και υπολογίζουνε να κερδίσουνε απο το λάδι 100..ο πρώτος απασχολεί 4 ανθρώπους π δουλευουνε 10 ώρες με ένα σαντουιτσ δώρο και νερό και τους δίνει 5, δηλαδή στην τσέπη του μένουνε 80 ενώ ο άλλος έχει επίσης 4 π δουλευουνε οκτάωρο, τους προσφέρει 2 διαλείμματα με σαντουιτς, νερό, αναψυκτικό, τσιγάρα άν καπνίζουνε και τους πάει με το βανάκι του και στο σπίτι τους μετά κοντά και τους δίνει 15 δηλαδή βάζει στην τσέπη του 40, μιλάμε για καλό και κακό εργοδότη ή όχι ή είναι όλοι ίδιοι?? τάσσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.