9 Μαΐου 2013

Γκρίλο Ελλάδας


Με άρωμα Μπέπε Γκρίλο και ανάμεσα στο Plan Β του Αλαβάνου, τις «τάσεις» Λαφαζάνη και… στο κόμμα των Γερμανών βιομηχάνων εμφανίζεται άλλο ένα κόμμα που θα βγάλει τη χώρα «από την κρίση και την εθνική υποτέλεια», προβάλλοντας την αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Πρόκειται για το κόμμα «Δραχμή, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων» με εμπνευστή τον γνωστό και μη εξαιρετέο Θεόδωρο Κατσανέβα του «παλιού ΠΑΣΟΚ». Πέρα από την ολοφάνερη έλλειψη πρωτοτυπίας στην ονομασία του νέου σχήματος με τη σαφή αναφορά στο λαϊκίστικο και τυχοδιωκτικό κόμμα του Γκρίλο, πιο ολοφάνερη είναι γραμμή ενσωμάτωσής του στις επιδιώξεις και τις απαιτήσεις τμημάτων του κεφαλαίου που καλοβλέπουν την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. 

Αυτό δεν το μαρτυρά μόνο ο αμαρτωλός ΠΑΣΟΚικός βίος του Θ. Κατσανέβα, αλλά και η ίδια η συμμετοχή επιχειρηματιών στο κόμμα του. Και πάνω απ’ όλα το γεγονός ότι αντίστοιχες «αντιευρώ» κινήσεις γίνονται ακόμα και στη Γερμανία απευθείας από καπιταλιστές που προτείνουν την αποχώρηση της Γερμανίας από την Ευρωζώνη και πως και στην Ελλάδα και σε όλες τις χώρες (με μνημόνιο ή χωρίς) τα επιτελεία της αστικής τάξης επεξεργάζονται ή προετοιμάζονται για αντίστοιχα σενάρια.


Πρόκειται, λοιπόν, για ένα ακόμα κόμμα που εν μέσω της καπιταλιστικής κρίσης και των οξυμένων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών επιχειρεί να συσκοτίσει για τις αιτίες της κρίσης, να αποκρύψει τη ρίζα της δυστυχίας των εργαζομένων, που δεν είναι άλλη από την καπιταλιστική ιδιοκτησία και εκμετάλλευση, την κυριαρχία των μονοπωλίων παντού. Πρόκειται για ένα ακόμα κόμμα που θα ζυγιάσει στις φτερούγες του πολιτικού συστήματος είτε «δεξιά» είτε «αριστερά» για να βάλει εμπόδια στους αγώνες και στη ριζοσπαστικοποίηση του λαού στην επιχειρούμενη αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού.

Το αίτημα της επιστροφής της Ελλάδας σε εθνικό νόμισμα, αποσπασμένο από το ποιος έχει «τα κλειδιά της οικονομίας» και αφήνοντας στο απυρόβλητο την εξουσία του κεφαλαίου, τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και άλλες διεθνείς συμμαχίες, δεν αποτελεί από μόνο του θετικό για το λαό αίτημα. Απλά ο λαός θα πληρώσει την κρίση …με άλλο συνάλλαγμα. Κι αν δεν πιστεύουν εμάς, καλό θα ήταν όλοι αυτοί οι «αριστεροί», οι «σοσιαλιστές πατριώτες» και υπερεπαναστάτες να σκεφθούν πως κάτι θα έχει στο νου του και ο …κ. Σόρος, που λέει τα ίδια.

Λύση προς όφελος του λαού μπορεί να δώσει μόνο ο ίδιος, με την οργάνωση, τη συμμαχία του και την αντεπίθεσή του, με ισχυρό ΚΚΕ, για τη δική του εξουσία, που θα επιβάλει την αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ και φυσικά και από την Ευρωζώνη, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και τη σχεδιασμένη ανάπτυξή τους προς όφελος των λαϊκών αναγκών και όχι του καπιταλιστικού κέρδους. 

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.