9 Μαΐου 2013

Εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» και η αλλοιωση της συνεντευξης του ΓΓ της ΚΚ του ΚΚΕ Δ.Κουτσουμπα

Παρακάτω, παραθέτω (από την συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στον “Αγγελιοφόρο της Κυριακής”) και τις δύο (ναι, ναι, υπήρξαν ΔΥΟ διοφορετικές ερωτήσεις – μία που δόθηκε στον συνεντευξιαζόμενο και η άλλη … δημοσιεύτηκε) προβοκατόρικες ερωτήσεις και φυσικά την πληρωμένη απάντηση, ώστε να βγουν τα απαραίτητα συμπεράσματα:

Ερώτηση 1η : Η θέση σας είναι να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Το ερώτημα όμως είναι σε ποιο ευρώ, στο ευρώ της Γερμανίας και σε μια Γερμανική Ευρώπη; Μήπως ήρθε η ώρα με νηφαλιότητα και ψυχραιμία να ξαναδούμε όλα τα πιθανά σενάρια;

Ερώτηση 2η : Η προκάτοχός σας, κ. Παπαρήγα, είχε δηλώσει ότι η έξοδος από το ευρώ υπό τις παρούσες συνθήκες θα είναι καταστροφική. Μήπως ήρθε η ώρα με νηφαλιότητα και ψυχραιμία να ξαναδούμε όλα τα πιθανά σενάρια;

Η (πληρωμένη) απάντηση του Δ. Κουτσούμπα :

«Νηφαλιότητα και ψυχραιμία θα συνιστούσα σε όσους εκστασιάζονται από τις παροτρύνσεις των Γερμανών βιομηχάνων που, όπως προφανώς θα γνωρίζετε, έχουν πρωτοστατήσει στη δημιουργία και τη στήριξη ενός νέους κόμματος “για την έξοδο από το ευρώ”.
Αντίστοιχα θα συνιστούσα το ίδιο σε όσους έχουν προσχωρήσει σε θέσεις Ομπάμα και ΔΝΤ – άλλος ακραιφνής εκπρόσωπος της μη Γερμανικής Ευρώπης – αλλά και άλλων “εταίρων” και ανταγωνιστών από τα διάφορα ιμπεριαλιστικά μπλοκ.
Γι’ αυτά τα κόμματα, το “έξω από το ευρώ”, όσο και το “πάση θυσία στο ευρώ” είναι η άλλη όψη του ίδιου κάλπικου νομίσματος.
Το μοναδικό ρεαλιστικό σενάριο το οποίο το ΚΚΕ καλεί το λαό μας να κάνει πράξη είναι αυτό της ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗΣ και από την ευρωζώνη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση με μονομερή διαγραφή του χρέους και των μνημονίων με μια και μοναδική προϋπόθεση: Ταυτόχρονα να αποκτήσει ο λαός – η κυβέρνησή του – η εξουσία του, τα εργαλεία εκείνα που θα μπορέσουν να ανακόψουν τον κατήφορο και την καταστροφή. Κι αυτά τα εργαλεία δεν είναι άλλα από την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, τον επιστημονικό πανεθνικό σχεδιασμό, από τους θεσμούς της λαϊκής εξουσίας, μόνη ικανή να πραγματοποιήσει ανάπτυξη σε όφελος του λαού και της νεολαίας, να κατανείμει πόρους, το εργατικό δυναμικό, να ικανοποιήσει τις διευρυμένες λαϊκές ανάγκες, να προωθήσει την αμοιβαία επωφελή ισότιμη συνεργασία με άλλες χώρες».

Συμπεράσματα:
1. Από ότι φαίνεται, η διαστρέβλωση των Θέσεων του ΚΚΕ, αποτελεί πλέον … τροφή για κάποιους !

2. Όταν κάποιοι δημοσιογράφοι, “αντιλαμβάνονται” την κρυστάλλινη Θέση του ΚΚΕ για την ευρωζώνη (ευρώ) και την ΕΕ, ως “ναι στο ευρώ”, νομίζω ότι είναι τόσο άρρωστοι πλέον, που ούτε όλοι οι ψυχίατροι του κόσμου μπορούν να τους κάνουν καλά !

3. Για όσους αναγνώστες μου δεν κατάλαβαν το παιγχνίδι που παίχτηκε με τις δύο ερωτήσεις, να σας το πω πιο ξεκάθαρα: Η πρώτη ερώτηση δόθηκε στον Κουτσούμπα για να την απαντήσει – όπως και έγινε, η απάντηση αντισοιχεί στην πρώτη ερώτηση.
Η δεύτερη ερώτηση, είναι αυτή που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Αγγελιοφόρος της Κυριακής” – και πιθανά να μπέρδεψε τους αναγνώστες της εφημερίδας – γιατί σου λέει ο άλλος, ότι ο Κουτσούμπας δεν απαντάει στην ερώτηση !
Αν αυτό δεν αποτελεί ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ολκής, τότε τι είναι ;

4. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο αναγνώστης ΠΡΕΠΕΙ να κατάλαβε την Θέση του ΚΚΕ, που είναι
 ΕΞΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ (ΕΥΡΩ)
 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε., 
ΜΕ ΑΛΛΗ ΕΞΟΥΣΙΑ – ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ.

ΤΕΛΟΣ !

Πηγη: Faros

Διαβαστε και εδω για το θεμα 
Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ: Επιστολή διαμαρτυρίας στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος»

5 σχόλια:

  1. Oταν λετε συνεντευξη σας δινουν τις ερωτησεις γραπτα και εσεις τις απαντατε γραπτα?
    γιατι κατι τετοιο εγινε εδω απο οτι καταλαβα για να εχετε δημοσιευσει τη συνεντευξη(2-3 μερες πριν)με την αρχικη ερωτηση και χωρις να καταγγελετε τη συγκεκριμενη πρακτικη!
    ΠΛΑΣΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ τι νομιζεις, οτι οι συνεντευξεις που δημοσιευονται σε γραπτη μορφη, ειναι αποτελεσμα ραντεβου και πραγματοποιουνται ενωπιος ενωπιω? Να ρωτησεις τους συνεντευξιαζομενους "μας" και "εμεις" σου. Τι να καταγγειλει δηλαδη ο ιστοτοπος? Δες την ουσια του θεματος.

      Κοστας

      Διαγραφή
    2. H αληθεια ειναι πως ετσι πρεπει να γινονται οι συνεντευξεις,ενωπιος ενωπιω,με παρεμβασεις,διευκρινησεις και μαγνητοφωνακια,ασχετα που δεν το κανει κανενας πλεον.

      Βεβαια,στη συγκεκριμενη περιπτωση,νομιζω πως ειναι πιο δυσκολο και λογω της αποστασης (θεσσαλονικη δεν ειναι ο αγγελιοφορος?).

      Τεραστιο φαουλ παντως η αλλαγη της ερωτησης,αν και οπως το κοβω προκειται περι βλακειας της δημοσιογραφου.

      πιπης

      Διαγραφή
    3. καμία βλακεία...η γνωστή πασοκα στιβακτάκη είναι με πολλές τρολλιές στο ενεργητικό της

      Διαγραφή
  2. Ναι η συνεντεύξεις στον τύπο έτσι γίνονται, γραπτά! Όλες μα όλες.

    O 902 τη συνέντευξη την δημοσίευσε την Κυριακή του Πάσχα με την σωστή ερώτηση, την ίδια μέρα που η εφημερίδα την δημοσίευσε με την παραποιημένη και όχι 2 μέρες πριν όπως λες.

    Τι ακριβός να καταγγείλουν στη συνέντευξη; ότι όταν θα δημοσιευθεί θα είναι παραποιημένη η ερώτηση, γιατί ήξεραν τι θα γίνει; Όταν το διαπίστωσαν έκαναν καταγγελία.
    Γιαννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.