10 Μαΐου 2013

Απεργίες αποφάσισε η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ

Η πρόταση προς τις ΕΛΜΕ που διαμορφώθηκε σήμερα το μεσημέρι από την πλειοψηφία (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, Συνεργασία, Παρεμβάσεις) στο διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ προβλέπει 24ωρη απεργία την Παρασκευή 17 Μάη και πενθήμερη απεργία από τη Δευτέρα 20 μέχρι την Παρασκευή 24 Μάη. Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν στην ΟΛΜΕ θα γίνει ενημέρωση των εκπαιδευτικών και συζητήσεις στα σχολεία τη Δευτέρα 13 Μάη, γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ την Τρίτη 14 Μάη για συζήτηση και αποφάσεις σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα δράσης. Γενική συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ την Τετάρτη 15 Μάη.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, εστιάζοντας στην αναγκαιότητα να δοθεί συνολική απάντηση στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, κατέθεσαν πρόταση για 48ωρη απεργία, στις 16 και 17 Μάη, γενικές συνελεύσεις τη δεύτερη ημέρα της απεργίας και γενική συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ στις 18 Μάη, προκειμένου να καθοριστεί η πορεία των κινητοποιήσεων. Επισήμαναν ότι αφού εκτιμηθεί η συμμετοχή στην απεργία και τον αγώνα, το ΔΣ της ΟΛΜΕ να προτείνει κλιμάκωση με νέα απεργία και την επόμενη εβδομάδα.

Το υπουργείο Παιδείας φέρεται αποφασισμένο να προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις του, που δεν αποκλείουν και την επιστράτευση, πριν λάβουν απόφαση οι ΕΛΜΕ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με διαρροή του υπουργείου λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης της ΟΛΜΕ, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, θα ζητήσει από το Μέγαρο Μαξίμου να κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες, ώστε οι εξετάσεις να διεξαχθούν κανονικά.


Γιατί είπε ΟΧΙ το ΠΑΜΕ στην ΟΛΜΕ; Που πηγαίνουν τους καθηγητές;
Ποιος άνοιξε την πόρτα για να τσακιστεί το κίνημα της παιδείας;

51 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.edupame.gr/

      ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ!
      Καμία απόλυση-Καμία διαθεσιμότητα- Μόνιμη δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
      Όχι στην αύξηση του ωραρίου και στις υποχρεωτικές μεταθέσεις σε όλη την Ελλάδα.
      Όχι στο νέο σχολείο της αγοράς και τον αντιδραστικός έλεγχος του εκπαιδευτικού.
      Ν’ αποσυρθεί άμεσα το νέο πειθαρχικό δίκαιο.
      Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
      Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ απαντάμε με ενότητα: ενιαίος αγώνας εκπαιδευτικών, συνδικάτων γονιών, μαθητών.

      Στηρίξτε την πρόταση του ΠΑΜΕ:
      48ωρη απεργία στις 16 και 17 Μάη, γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ στις 17 Μάη, όπου παίρνοντας υπόψη τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία θα εκτιμηθεί η κατάσταση, και συνέχιση του αγώνα. Γενική συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ στις 18 Μάη.

      Ενότητα-αγώνας-λαϊκή αντεπίθεση
      Για την κοινωνία, την παιδεία και τον εκπαιδευτικό των σύγχρονων λαϊκών αναγκών!

      Διαγραφή
  2. Η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ αποφάσισε απεργία. Το ΠΑΜΕ δεν αποφάσισε απεργία; Κι αν ναι πιο το σκεπτικό τη μη ψήφισης της πρότασης; πολύ θα θελα να μάθω.

    Θ.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών κατέθεσε στις 2/5/2013 στο Δ.Σ. της ΔΟΕ την παρακάτω πρόταση:

      «ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ

      Συνάδελφοι μέλη του ΔΣ της ΔΟΕ, ως ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών θεωρούμε ότι η νέα επίθεση με το πολυνομοσχέδιο (νόμος πια), που σαρώνει μισθούς και δικαιώματα, καταδικάζει χιλιάδες Δ.Υ. και αναπληρωτές στην ανεργία, ενώ παράλληλα εντείνονται οι φόροι και τα χαράτσια, καθώς και η προωθούμενη αξιολόγηση, πειθαρχικό, οι μεταθέσεις σε όλη την Ελλάδα αλλά και η αύξηση του ωραρίου (αρχής γενομένης από τους εκπ/κούς της Δ.Ε.)..., πρέπει να απαντηθεί από τους εκπαιδευτικούς, τους Δ.Υ. αλλά και όλους τους εργαζόμενους. Ασφαλώς η ανεργία των αναπληρωτών έχει να κάνει και με τις προωθούμενες σαρωτικές συμπτύξεις καθώς και με το ν. 4115/13 για την Ε.Α....

      Η πρωτομαγιάτικη απεργία και οι συγκεντρώσεις στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας ήταν το πρώτο βήμα αλλά η κλιμάκωση είναι αναγκαία.

      Γι' αυτό, ως ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, ζητάω να συγκληθεί το Δ.Σ. της ΔΟΕ έκτακτα την επόμενη εβδομάδα, Πέμπτη 9/5 που θα συνεδριάσει και η ΟΛΜΕ, για να δούμε κοινό βηματισμό από δω και πέρα.
      Είστε σίγουρα ενημερωμένοι για τις εξελίξεις στο ΔΣ της ΟΛΜΕ. Η επόμενη συνεδρίασή του για να πάρει τελικές αποφάσεις για τη μορφή της κινητοποίησης που θα εισηγηθεί στις ΓΣ θα είναι μάλλον την επόμενη Πέμπτη 9/5/13. Νομίζω ότι κι εμείς πρέπει να πάμε την ίδια μέρα, αν καταστεί δυνατό, να προχωρήσουμε σε κοινές κινητοποιήσεις.
      Η πρόταση του ΠΑΜΕ, που κατεβάσαμε και στην ΟΛΜΕ και την κατεβάζουμε και στη ΔΟΕ, είναι 48ωρη απεργία 14 και 15 Μάη, Γ.Σ. στις 15 με πρόταση για κλιμάκωση, με βάση συμμετοχή και εξελίξεις, ολομέλεια προέδρων 18/5 για τη συνέχεια.

      Δυστυχώς, αν και:

      Ορίστηκε και πραγματοποιείται σήμερα, 9/5/2013, συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με θέμα το πρόγραμμα δράσης της Ομοσπονδίας.

      Το Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ θα συζητήσει το ζήτημα των εξελίξεων στην εκπαίδευση.

      Πραγματοποιήθηκε χτες 8/5/2013 συνάντηση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, όπου επιβεβαιώθηκε η συνέχιση και ένταση της αντιλαϊκής και αντιεκπαιδευτικής πολιτικής με κύριο άξονα την προώθηση του νέου σχολείου της αγοράς, το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών.



      Παρά τις εξελίξεις αυτές, καμία από τις άλλες παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο Δ.Σ. της ΔΟΕ (ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) δεν απάντησε στο αίτημα του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών.

      Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τη στάση των δυνάμεων αυτών, για τη συνέπειά τους. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που, μαζί με τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (του ΣΥΡΙΖΑ), προτείνουν στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ απεργία διάρκειας μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων, την ίδια στιγμή που στο Δ.Σ. της ΔΟΕ δεν ανταποκρίνονται ούτε στο αίτημα του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών για συνεδρίαση, πόσο μάλλον για οποιοδήποτε αγωνιστική συμπόρευση! Τόσο συντονισμό, ενότητα και συμμαχίες θέλουν να εξασφαλίσουν οι δυνάμεις αυτές για την επιτυχία της απεργίας διάρκειας που προτείνουν στην ΟΛΜΕ!

      Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονιούς και όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, που την περίοδο αυτή πλήττονται βάναυσα από την πολιτική της Ε.Ε., κεφαλαίου και συγκυβέρνησης, να συμπορευτούν με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία, ώστε να έχουμε και την παιδεία και τον εκπαιδευτικό που θα υπηρετήσει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

      9/5/2013

      Διαγραφή
  3. Ευχαριστώ για την ενημέρωση σύντροφοι
    Τιμόθεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ΚΚΕ θα διασφαλίσει την ομαλότητα και θα εξαλείψει τις απειλές που προκαλούν μόνο αγωνία στους υποψηφίους. Δεν θα επιτρέψουμε ούτε ένα λεπτό παραπάνω αγωνίας

    Φ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η χυδαιότητα σας ρε δεν έχει όρια! Η ΔΑΚΕ συναινεί σε απεργία διαρκείας (από μόνο του με πολλά θαυμαστικά και ερωτηματικά...) οι οπορτουνιστές έχουν ξελαρυγκιαστεί στις άναρθρες κραυγές, ο μικροαστικός αγώνας ξεμυτισε από την τρύπα του με έναν οχετό... Κατά τα άλλα η ΟΛΜΕ πάει σε απεργία μόνη της, χωρίς τους δασκάλους και πολύ περισσότερο μαθητές και γονείς. Κι επειδή δεν συναινουμε στην προδιαγεγραμμένη κατραπακιά , αν και οι δικοί μας θα είναι πάλι οι μόνοι πραγματικοί απεργοί όλες τις μέρες, πρέπει να απολογηθούμε στα ρεταλια! Αμέ στο διάολο λοιπόν!

    ΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Xε χε χε ...

      Για να δουμε ποσο ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚΟΝεοΔημοκρατες θα απεργησουν....

      ...και προπαντως ποσο θα αγωνιστουν για να εχει επιτυχια η απεργια που αποφασισαν......

      Διαγραφή
    2. Η κωλοτούμπα σας δεν έχει όρια. Λέτε ακριβώς τα ίδια που λένε και τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης. δαιβασε νεα και θα δεις.
      Περιμένατε να συμφωνήσουν οι μαθητές; ν' αποφασίσουν τα 15μελή;
      Στους γονείς (ομοσπονδία γονέων)ποιος έχει πλειοψηφία,μήπως η παράταξη του ΚΚΕ;Ποια η απόφασή της; Την αφήνετε λοιπόν και πάει μόνη της την ΟΛΜΕ.Και στη ΔΑΚΕ υπάρχουν εργαζόμενοι καθηγητες που πλήττονται δεν το σκέφτηκες ποτέ; δε λέω ότι θα ξεσκιστούν ν΄απεργήσουν. Αλλά πλήττονται και η ηγεσία της πιεζεται.Δεν ελπίζαμε σ' αυτούς αλλά σε σας. Αλλά κι εδω απόντες. Οι δικοί σας θα είναι οι μόνοι απεργοί; Τότε γιατί δεν συναινείτε; επειδή δεν το έχετε καπελωμένο;

      ΥΓ1: Δεν έβρισα χυδαία κανέναν σας. Ιδεολογική κριτική έκανα. Το Κουτσουμπέικο Κ.Ε δεν έχει καμμιά σχέση πλέον με το ΚΚΕ. Μια παρέα γυρω από τον Κουτσούμπα είναι.
      Τα συγχαρητήρια τα πήρατε από τη κ. Afrodite Al Salech. Τις δηλώσεις του Σοφιανού τις ακουσες, αν όχι βρες τες.
      Απλά συμφωνεί ΔΗΜΑΡ ΠΑΣΟΚ και Αρβανιτόπουλος μ' αυτά που λες.
      Η τελευταία φραση σου δείχνει την ενοχή σας.

      ΥΓ2.Επιστράτευση θ' αποφασίσει η κυβέρνηση (κατα πως ακούγεται) Έτσι θα δικαιωθείτε και δε θα έλθετε σε δύσκολη θέση.

      "Λαική συμμαχία"
      Θ.Α

      Διαγραφή
  6. οπως ειπα και σε αλλο ποστ....
    που εισασταν ολα τα λαμογια μαζι οταν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ φωναζαν για κινητοποιησεις πριν την ψηφιση οπως και κατα την διαρκεια σε συντονισμο με εργατες μαθητες φοιτητες δασκαλους κτλ;
    στο σπιτι και ετοιμαζατε τις αιτησεις για αδεια και ασθενεια για την απεργια ε;
    αντε ρε καραγκιοζηδες, οι καθηγητες αν περασει η γραμμη των πασοκονεοδημοκρατιατσυριζοαριστεριστων θα την πατησουν χειροτερα απο το μετρό και θα κλαιγεστε να ερθει το ΚΚΕ για συμπαρασταση. κοιταξτε μονο οταν οι ΚΚΕδες θα σκιζουν τα χαρτια της επιστρατευσης οι ηγετες σας να μην κρυβονται οπως ο προεδρος του μετρό.
    αιντα λαμογια....και κατι τελευταιο, οταν λεμε απεργια ειναι απεργια, ουτε αδεια ουτε ασθενεια, γκεγκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλώς τον "γλυκύτατο" modesto
      Συγνώμη το ΠΑΜΕ απεργία δεν πρότεινε; Ή το κανε για ξεκαρφωμα; Ευτυχώς θα μας σώσει το "Κουτσουμπέικο Κ.Ε". Εύχεσαι δηλαδή για να ξερω ότι θα την πατήσουν οι καθηγητές για ν'αποδειχθεί ότι εχετε δίκιο; Μη φοβάσαι! Θα φροντίσει ο Αρβανιτόπουλος γι'αυτό. Ήδη προανήγγειλε επιστράτευση. Απ' ότι βλέπω χάρηκες για την έκβαση της απεργίας στο Μετρό.
      και κατι τελευταίο! Αλλού τις συμβουλές σου για το τι σημαίνει απεργία. Μάθε πρώτα! γκεγκε;

      Θ.Α

      Διαγραφή
    2. λοιπόν ανέκδοτο...το ότι μερικοί μερικοί (από αυτούς τους όψιμους επαναστάτες που πρότειναν απεργία) δηλώσαν ΗΔΗ ότι περιμένουν την επιστράτευση για να γυρίσουν με "ψηλά το κεφάλι" δεν σου λέει κάτι να υποθέσω...αλλά ξέρω,για τύπους σαν κι εσένα και για αυτό το ΚΚΕ φταίει...το έχετε πάντως το συνήθειο εσείς οι νεοπασοκοι να βγάζετε συμπεράσματα κατά πως σας βολεύουν...παλιό κόλπο και μάλιστα πριν σας έρθουν σούμπιτοι,το εφάρμοζαν το κολπάκι στον προηγούμενο πολιτικό τους χώρο...βγάλατε μια απεργία (που κάτσε να δούμε αν θα περάσει από τις ελμε) που ΔΕΝ έχετε διάθεση να στηρίξετε,που δεν ξέρω καν τι ρόλο παίζει (αλήθεια οι "κολλητοί" σας της ΔΟΕ γιατί δεν έκαναν ούτε συνέλευση για το ίδιο ακριβώς πρόβλημα που τους αφορά),ρίχνετε τουφεκιές στον αέρα και σας φταίει το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ...και όπως λέει ο/η ΡΑ παραπάνω ΑΜΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΛΟΙΠΟΝ!!!

      Διαγραφή
    3. δεν ειμαι γλυκος με κουμασια σαν και σας.
      το ΠΑΜΕ δεν προτεινε απεργια στις πανελλαδικες, κανεις και τον %#%%$#%#. τοσο καιρο ειχαμε ξελαριγγιαστει να καλουμε σε αγωνες ΠΡΙΝ την ψηφιση ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ψηφοφοριας, αλλα τοτε ολοι μαζοι μαλλον τον παιζατε, γιατι αλλιως ειστε προβοκατορες, στημενοι για να παρασυρετε σε ενα αγωνα που μπροστα του το φιασκο του μετρό (με τους ορους που παει και με τον πρωτερο "εντιμο" βιο σας) θα ειναι παιδικη χαρα. κοφτε το παρολι και ξανα στις τρυπες σας φιλοι του ομπαμα

      Διαγραφή
    4. τι συνελευση να κανουν ρε blogsevikos, εδω στην ΔΟΕ τα μελη του συρφετου αυτου απο νδ εως αριστεριστες, μεταξυ τυρου και αχλαδιου χαιρονται με το 2ωρω γιατι θεωρουν οτι ως δασκαλοι δουλευουν περισσοτερο και με λιγοτερα λεφτα

      Διαγραφή
    5. Μοδεστο έχεις εξελιχθεί στον Πάγκαλο του ρεντ φλαι.
      Και εις ανώτερα.

      Διαγραφή
  7. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Τόσο καιρό η ΟΛΜΕ έκανε ότι δεν καταλάβαινε που πάνε τα πράγματα αφήνοντας και τον κλάδο ουσιαστικά ανενημέρωτο. Την Τετάρτη συναντήθηκαν με τον υπουργό και την Πέμπτη βγήκε το νομοσχέδιο με την άυξηση ωραρίου. Δικαιολογήθηκαν ότι ο υπουργός δεν τους είχε πει τίποτε και δεν ήξεραν τίποτε. Δε θα σχολιάσω καν τη δικαιολογία αυτή. Το θέμα είναι τι κάνουμε τώρα. Χρειάζεται όντως συμμαχία με γονείς και μαθητές. Πρέπει να χτιστεί σε χρόνο ρεκόρ από ένα ανώριμο κλάδο.Γίνεται? Τί μορφές πάλης πρέπει να ακολουθηθούν? Πώς θα αποφύγουμε τον κίνδυνο της επιστράτευσης? Πώς δε θα αφήσουμε τους αστους συνδικαλιστές να θυσιάσουν την απεργία μας και να δρέψουν τις δάφνες του ψευτο-αγώνα τους? Θέλω πάντως να επισημάνω ότι η άρνηση της απεργίας εξαιτίας των δυσκολιών που θα βιώσουν οι οικογένειες και οι μαθητές δε με πείθουν και μου κάνουν πολύ μικροαστικές. Καλύτερα να τις αποφεύγουμε. Κάθε απεργία προβλήματα δημιουργεί στο σύνολο. Ας σκεφτούμε το μείζον.
    Φαίδρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ
    ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ!


    • Καμία απόλυση-Καμία διαθεσιμότητα- Μόνιμη δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
    • Όχι στην αύξηση του ωραρίου και στις υποχρεωτικές μεταθέσεις σε όλη την Ελλάδα.
    • Όχι στο νέο σχολείο της αγοράς και τον αντιδραστικός έλεγχος του εκπαιδευτικού.
    • Ν’ αποσυρθεί άμεσα το νέο πειθαρχικό δίκαιο.



    Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
    Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ απαντάμε με ενότητα: ενιαίος αγώνας εκπαιδευτικών, συνδικάτων γονιών, μαθητών.

    Στηρίξτε την πρόταση του ΠΑΜΕ:
    48ωρη απεργία στις 16 και 17 Μάη, γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ στις 17 Μάη, όπου παίρνοντας υπόψη τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία θα εκτιμηθεί η κατάσταση, και συνέχιση του αγώνα. Γενική συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ στις 18 Μάη.


    Ενότητα-αγώνας-λαϊκή αντεπίθεση
    Για την κοινωνία, την παιδεία και τον εκπαιδευτικό
    των σύγχρονων λαϊκών αναγκών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΟΦΙΑΝΟΣ: "έχετε δίκιο,(ενν. καθηγητές) εμείς είμαστε μαζί σας, αλλά μην κάνετε τώρα απεργία γιατί χάνετε το δίκιο σας"

      Με το ΠΑΜΕ η με το Σοφιανό;
      Θ.Α

      Διαγραφή
    2. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΩ ΚΑΝΕΙΣ ΛΟΓΟΠΑΙΓΝΕΙΑ ΤΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ.
      ΞΕΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ;;

      Διαγραφή
    3. παραποιείς συνειδητά τις δηλώσεις Σοφιανού...είπε για απεργία 48ωρη και όχι μέσα στις εξετάσεις...σου αντιστρέφω το προβοκατόρικο ερώτημά σου με ανάλογο...με τον ομπάμα ή με τον ολάντ?

      Διαγραφή
    4. ξαναλέω..παραποιείς ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ τις δηλώσεις....

      Διαγραφή
    5. http://youtu.be/wiudIn9droA κοιτα το λινκ..από τον Κόκκινο άνεμο

      Θ.Α

      Διαγραφή
    6. μάιστα και εσύ ανακάλυψες διαφορά απόψεων ΠΑΜΕ Σοφιανού σε αυτό το βίντεο...οκ,έχω κι ένα με τον τοτό...

      Διαγραφή
    7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    8. το βίντεο είναι αυτό
      http://www.902.gr/eidisi/politiki/16416/n-sofianos-sto-epikentro-toy-agona-sse-kai-asfalistika-syntaxiodotika

      και το επίμαχο σημείο είναι από το 7 και μετά...από που έβγαλες εσύ τα συμπεράσματά σου έχει ένα ενδιαφέρον...

      Διαγραφή
  9. Αρχισαν τα φιδακια να βγαινουν απ τις τρυπες τους.Οτι και να πει η κανει το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ στη γωνια.Αμ δε.Πολλοι μιλανε για τυρακι απτη μερια της κυβερνησης,αλλα εγω βλεπω στημενο σκηνικο,κατι σαν τον Καμινη με τους χ.αυγιτες δηλαδη.Ηηγεσια της ΟΛΜΕ τι ειναι δηλαδη.Σαρκα απ τη σαρκα αυτων που κυβερνουν,δεν ειναι?Καρεκλοκενταυροι του κερατα που περιμενουν τη σειρα τους στη μασα.Για ποια παιδεια μιλουν και ποτε αγωνιστηκαν πραγματικα για τα παιδια μας?Στον κοσμακη περναει οτι ο λογος της απεργιας ειναι το επιπλεον διωρο.Σταθηκαν διπλα στους μαθητες οταν κρυωναν η επρεπε να πληρωσουν ολοκληρο εισητηριο?Συμμετοχη στις απεργιες με δικαιολογητικο γιατρου δεν γινεται ρε αγωνισταραδες ουτε με αδειες.Γκεμπελιστικες μεθοδοι για να χτυπηθουν ξανα οι κομμουνιστες οι μονοι συνεπεις στους πραγματικους αγωνες.Δυστυχως αρχισα να καταλαβαινω οτι στον τομεα του φασισμου οι χ.αυγητες εκπροσωπουν το γραφικο μερος.Σιχτιρι ντΟΛΜΕδες. Εργατης ανεργος Τις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη ζωή καλά είναι όταν θέτουμε στόχους να οργανώνουμε την υλοποίησή τους.

      Δεν είναι λογικό να είσαι υπονομευτής των λαϊκών αγόνων και να ξυπνάς αλαφιασμένος ένα πρωί ζητώντας απεργία διαρκείας. Γιατί και να υπάρξει απόφαση για απεργία διαρκείας θα κοιτάξεις πίσω σου και δεν θα σε ακολουθήσει κανένας. Και δεν θα σε ακολουθήσει κανένας γιατί μέχρι χτες υπονόμευες τους αγώνες και καθησύχαζες τον κόσμο οτι θα αλλάξει η ζωή του με ανάθεση έργου σε μία αστική κυβέρνηση.

      Απεναντίας αν είχες φροντίσει να διαδόσεις τον αγώνα και να εμψυχώσεις τον κόσμο, να διευκρινήσεις τα αίτια των προβλημάτων και τον τρόπο λύσις τους ,να κάνεις συμμάχους σου όλους τους έμμεσους και άμεσους εμπλεκόμενους, στην προκειμένη περίπτωση τους μαθητές και τους γονείς, τότε θα υπήρχε τεράστια συμμετοχή και αλληλεγγύη στην απεργία και θα μπορούσε να αντέξει την επιστράτευση άλλα και να υλοποιηθεί ακόμα και μέσα στις εξετάσεις. Αλλά για να γίνει μέσα στις εξετάσεις πρέπει να έχεις δουλέψει μέσα στους γονείς και τους μαθητές για να τους έχεις αλληλέγγυους.

      Το να ξυπνάς ξαφνικά κ Θ. Αυγέρη και να εγκαλείς όσους αγωνίζονται κάθε ώρα και στιγμή, όσους δεν βλέπουν τον αγώνα σαν μια τουφεκιά, είναι αυθάδεια.
      Δηλαδή αν γινόταν η 48 απεργία και είχε καθολική συμμετοχή ενώ παράλληλα οργανώνατε μαθητές και γονείς δεν θα μπορούσατε να κάνετε απεργία διαρκίας ακόμα και μέσα στις εξετάσεις. Ο αγώνας κ Θ. Αυγέρη δεν είναι αποτελεσματικός όταν έχει μικρή συμμετοχή επειδή δεν φροντίσατε να τον προετοιμάσετε και βασίζετε μόνο στο ότι είναι εκβιαστικός. Ο αγώνας πρέπει να προετοιμαστεί για να έχει καθολική συμμετοχή και τότε είτε μέσα σε εξετάσεις είτε εκτός εξετάσεων θα έχει αποτελέσματα.
      Απλά η πρότασή των πλειοψηφούντων συνδικαλιστών γίνετε τώρα, είτε για να είναι καταδικασμένος ο αγώνας είτε για να εκθέσετε όσους τόσο καιρώ αφήσατε να παλεύουν μόνοι τους.
      Τώρα όσο για το σχολιασμό περί κουτσουμπέικου και τις διάφορες άλλες γελοιότητες είναι λογική γηπέδου όπως ακριβός και η λογική της πρότασης της απεργίας που μοιάζει με το άντρα θέλω τώρα τον θέλω. Φτιάξου, στολίσου, φλέρταρε μωρή, για να σου κάτσει και ο άντρας, αλλιώς το κάνεις για να έχεις άθολη που θες να είσαι παρθένα.
      Γιάννης

      Διαγραφή
    2. ( http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=7052162&publDate=23/9/2012 )

      (..)Γι' αυτό και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης προ ημερών δήλωνε στο ρ/σ «Κόκκινο»: «Είχα μια συζήτηση με κάποιους εκπαιδευτικούς... έβλεπαν με επιφυλακτικότητα την προκήρυξη νέων απεργιών, όταν γνωρίζουν ότι τα 30, 40, 50 ευρώ που θα χάσουν συμμετέχοντας, δεν είναι κάτι το αμελητέον πλέον. Αρα λοιπόν ίσως πρέπει να βρούμε και άλλους τρόπους... και το βράδυ ή το απόγευμα να κατεβούμε στους δρόμους και να διαδηλώνουμε».(..)Ilief

      Διαγραφή
  10. Είναι ίσως μοναδική ευκαιρία να βγάλουν συμπεράσματα οι εκπαιδευτικοί. Πρέπει κάποια στιγμή να γυρίσουν αποφασιστικά την πλάτη σε όσους με την τακτική τους ανοίγουν το δρόμο στην κυβέρνηση όχι απλά να τσακίσει το κίνημα των εκπαιδευτικών, αλλά να δυναμιτίσει την όποια προσπάθεια δημιουργίας πανεκπαιδευτικού μετώπου από γονείς,εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές.
    Ξέρουν πολύ καλά , όπως διατυπώθηκε και από τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, «είναι δεδομένο ότι η κοινωνία θα είναι απέναντί μας … είναι δεδομένη η εχθρότητα». Άραγε δεν έμμεση ομολογία ότι παίζουν καθαρά το παιχνίδι της κυβέρνησης; Γιατί ποιον βολεύει η αντιπαλότητα γονέων -εκπαιδευτικών αν όχι την κυβέρνηση;
    Οι προθέσεις της κυβέρνησης για τη παιδεία είναι ξεκάθαρες και περιγράφονται με μια λέξη. ΔΙΑΛΥΣΗ. Άρα λοιπόν , κατά τη γνώμη του μπλογκ, κάποιοι ανέλαβαν να κάνουν τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό της κυβέρνησης. Να δώσουν δηλαδή την ευκαιρία να ενεργοποιήσει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς εκείνους που θα συντρίψουν τώρα και στο μέλλον κάθε αντίσταση, θα μεταφέρουν στις πλάτες των "κακών", "αδιάφορων" εκπαιδευτικών τις ευθύνες για όλα συμβούν στην εκπαίδευση, οι οποίοι και θα πρέπει να «συνετιστούν» γιατί δρουν σαν συντεχνία και «αδιαφορούν» για το μέλλον των παιδιών… Θα περάσει λοιπόν η αξιολόγηση και όλα τα μέτρα υποβάθμισης - διάλυσης της εκπαίδευσης χωρίς σοβαρή αντίσταση, αφού στα μάτια των γονιών θα έχουν δαιμονοποιηθεί οι εκπαιδευτικοί.
    http://redwildwind.blogspot.gr/2013/05/blog-post_10.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 1990

    «Το ΚΚΕ έκφρασε την αντίθεση του σ’ αυτή την απεργία όπως είχε υποχρέωση, γιατί είναι ένας τομέας όπου μια τέτοια απεργία θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε αποδιάρθρωση του κοινωνικού ιστού » Γρ. Φαράκος Ριζοσπάστης 11/5/90

    «Οι εξετάσεις πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε αλλιώς η κοινή γνώμη θα σας πάρει με τις πέτρες», Χ. Φλωράκης στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ (Καθημερινή, 15-7-90)

    Ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Κερασουνλής) ενάντια στην απεργία της ΟΛΜΕ , ενάντια σε ένα κλάδο εργαζομένων που πρώτος δοκίμαζε να συγκρουστεί με την πολιτική συντηρητικής ανασυγκρότησης της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

    2013

    «…Οδηγώντας τον κλάδο σε τυφλή απεργία χωρίς συμμαχίες, χωρίς σχέδιο, χωρίς προοπτική …με μοναδικό επί της ουσίας αίτημα, την άρση της αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών κατά δύο ώρες την εβδομάδα, ….. Πρόκειται για καθαρό τυχοδιωκτισμό…» Μάης 2013 Ανακοίνωση ΠΑΜΕ

    «Οι γονείς έχουν λόγο σε αυτήν την απεργία …..Τα παιδιά έχουν προετοιμαστεί να δώσουν εξετάσεις …..πρέπει να συνεργαστούν ο κλάδος των καθηγητών και με τους δασκάλους και με τους γονείς, για να βρουν μια λύση…» Διαμάντω Μανωλάκου 9/5/2013 «Ρήσεις και Αντιρρήσεις» με τον Γιώργο Γιουκάκη, στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

    Σχόλιο

    Και στις δύο περιπτώσεις το ΚΚΕ πρότεινε …..48ωρη απεργία.

    Όταν βρισκόμαστε σε περίοδο κοινωνικής κατατονίας μια ταξική δύναμη οφείλει να πυροδοτεί κάθε εργατική κινητικότητα , κάθε αγώνα που διαταράσσει την παθητική αποδοχή των νεοφιλελεύθερων επιλογών της άρχουσας τάξης το 1990 και των μνημονιακών επιταγών της τρόϊκας το 2013 .
    Τώρα σε συνθήκες επιστράτευσης έστω και αργά το ΚΚΕ πρέπει να σταθεί στο ύψος του , να αφήσει τις μικρότητες και να πρωτοστατήσει σε αυτό τον αγώνα και τη σύγκρουση.
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ
    Πριν κατηγορηθώ για αντιΚΚεδισμό και άλλες αηδίες πρέπει να σημειώσω ότι η στάση του ΚΚΕ το 1990 με έκανε να αποχωρήσω από μέλος του κόμματος αφού ξεχείλισε τότε το ποτήρι της δεξιάς στροφής. Για τον αντίθετο λόγο εδώ και ένα δυό χρόνια συνεργάζομαι και το στηρίζω συνδικαλιστικά στο χώρο μου. Γ.Γς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ρε οπορτούνια και κάθε λογής πασοκο/συριζονεοδημοκρατες..με τι θράσσος βγαίνετε και την πέφτετε στο ΚΚΕ και στο ΠΑΜΕ?Με τί επιχειρήματα?''το ΚΚΕ δεν ψήφισε την απεργία, και αντ'αυτού ψήφισε απεργία?'' θα μας τρελάνετε? Δεν σας κάνει μπαμ οτι αυτό που ψηφίστηκε ειναι μια απεργια φωτοβολίδα?ουσιαστικά ανοργάνωτη που το μόνο που θα καταφέρει ειναι να σπείρει την απογοήτευση?και ξανά στα σπίτια τους όλοι?
    Λοιπόν για να το λήγουμε σιγά σιγα... Το ΠΆΜΕ δεν είπε όχι σε καμία απεργία. Απλά δεν ψήφισε το συγκεκριμένο πλαίσιο, γιατί ήταν ελλειπέστατο και ξεκάθαρα συντεχνιακό.
    Κατέβασε δικό του πλαίσιο δράσης και αιτημάτων, και από τη στιγμή που αποφασίστηκε απεργία θα συμμετέχει κανονικά, με όλες του τις δυνάμεις και δεν θα κάνει την πάπια τώρα που θα κριθεί η απεργία παράνομη και θα πανε τους καθηγητές σε επιστράτευση, όπως δηλαδή θα κάνουν όλοι οι επικριτές του ΠΑΜΕ (και του ΚΚΕ).ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ ΟΡΙΣΤΕ!! ΜΑΖΙΚΑ ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ(που κάποιοι πηγαίνανε δουλειά κανονικά,που άλλοι ζήταγαν ρεπό,που αλλοι δήλωσαν ασθένεια κτλ κτλ)!!https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/943691_4231854334059_919168148_n.jpg
    JACK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. http://902.gr/eidisi/apopseis-sholia/16736/me-aformi-tin-apergia-ton-kathigiton

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συμμετέχει στην καταστολή κάθε κινήματος

    ρε που τα βρίσκουν και τα λένε ρε; θα χάσουμε τα λογικά μας. Είναι το απόδειξέ μου πως δεν είσαι ελέφαντας. Εντάξει ρε παιδιά, έχετε δίκιο. Πηγαίνετε πίσω στη συνιστώσα του ο καθένας τώρα να οργανώσει την απεργοσπασία του. Άντε.
    Τώρα πριν είναι αργά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. λοιπον επειδη εχετε μαθει στην πουστια να μην μιλατε προς τα εξω και κυριως προς το ΚΚΕ με τους ορους που συναναστρεφεστε.
    το ειπα και ποιο πανω αλλα ας ξαναπαμε.
    οταν λοιπον θες να πας για πολεμο δεν πας με στρατευμα ανεκπαιδευτο, χωρις συμμαχους και χωρις οπλα και πυρομαχικα.
    τωρα λοιπον ολοι οι επαναστατες θελουν να κανουν απεργια διαρκειας, ας δουμε ποιοι:
    Α) η δακε!!!!!! να σχολιασω παραπανω οτι ειναι κυβερνηση και εγω αν το κομμα μου εκανε κατι που με εξωθουσε σε απεργια διαρκειας το λιγοτερο θα εφευγα απο κει
    Β)πασκε, το αυτο, συν ολα τα προηγουμενα χρονια κοροιδιας στο κινημα
    Γ) η παραταξη του τσυριζα (μαζι με τα πρωην πασοκια), μιλαμε για την παραταξη που κομματικα εκπροσωπειται απο τον σκουρλετη που θεωρει τις απεργιες ξεπερασμενες και να κανουμε και κατι αλλο βρε αδερφε, κανα χαπενινγκ στο συνταγμα που εχει και free wifi.
    Δ) παρεμβασεις εδω να δεις, αυτοι που ενα ενα ολα τα αντιδραστικα νομοσχεδια τα περνανε απο την πισω πορτα, οι επαναστατες της αδειας και της ασθενειας.
    ολοι αυτοι λοιπον που σε ΟΛΕΣ τις προηγουμενες απεργιες στο κρισιμο διαστημα την εκαναν, που τις σαμποταραν, που ολο αυτο το διαστημα δεν εκαναν τπτ για να ενημερωσουν τους καθηγητες για το τι ερχεται, που δεν εκαναν κατι για να ειναι σε αναβρασμο και με αυξημενη αγωνιστικοτητα οι καθηγητες, που καταπιαν την αντιδραστικη διαταξη που οδηγει σε απολυση εκπαιδευτικο αν του κανω καταγγελια για μουσικη, ολοι αυτοι που δεν εκαναν ΤΙΠΟΤΑ για να συντονιστουν με μαθητες, γονεις, δασκαλους, φοιτητες, καθηηγτες ΑΕΙ/ΤΕΙ, φοιτητες, εργατια τωρα θελουν απεργια διαρκειας!!!!!!!
    που πας ρε καραμητροοοοοοοοοο, αν δεν εισαι βλακας και οπορτουνιστης εισαι απλα προβοκατορας.
    παρολα αυτα ομως τα μελη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ ΚΑΙ απεργια θα κανουν ΚΑΙ διαρκειας αν τελικα αποφασιστει. ΕΣΕΙΣ να δουμε τι θα κανετε.
    ορκιζομαι σε οτι εχω ιερο, οτι τον πρωτο απο τα σκατα που θα καταλαβω οτι σε ημερα απεργιας εχει παρει αδεια ή δηλωσει ασθενεια και πινει καφεδακι θα τον τσακισω εγω και ελατε να με χαρακτηρισετε οπως θελετε.
    αιντε που βγαλατε και γλωσσα,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απεργία αποφασισμένη απο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ (να δεν κάνω λάθος κάπου τον Οκτώβρη του 2012) Περιφρούρηση έξω απο σχολεία την ώρα που οι μαθητές αποφάσιζαν να κατέβουν στις συγκεντρώσεις για συμπαράσταση σε όσους απεργούσαν. Οι καθηγητές τους μαζεμένοι στην γωνία του σχολείου με μπροστάρη τον Λυκειάρχη ξεκινούν την τρομοκρατία και προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τα παιδιά , τότε επεμβαίνει η περιφρούρηση. Μπροστά στην πόρτα εκτός απο τα "κλασικά" περι "δικαιώματος στην εργασία" λουζόμαστε και τα κλασικά "είσαι φασίστας" .... "κλείνεται τα σχολεία " κλπ κλπ . Αφού συγκράτησε να μην τους δώσεις καμιά ξανάστροφη και φτάσει απέναντι, αλλάζουν τροπάριο και ακολουθεί ο διάλογος ....
    Καθ. : Είσαι εκπαιδευτικός ;;;
    Απεργός : Οχι οικοδόμος
    Καθ : Να πάς στην οικοδομή να κάνει περιφρούρηση δεν έχεις δουλειά έξω απο το σχολείο
    Απεργός : Τι λές ρε μπάρμπα και ποιός το έχτισε το σχολείο για να κάνεις απεργοσπασία εδώ σήμερα .....
    Ακολουθεί πανδαιμόνιο ...... ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ και έχουν αρχίσει να μαζεύονται να πιάσουν δουλειά "εργαζόμενοι" απο τα 5μηνα μέσω των ΜΚΟ...........
    Απεργός : ρε σε δεν πρέπει να αντισταθούμε στην σύγχρονη σκλαβιά ; Κοίτα απέναντι... Σήμερα που οι γονείς των παιδιών απεργούν σήμερα ρε θα τους μάθεις Μαθηματικά και Φυσική;
    Καθ. : Οτι θέλω θα τους μάθω.......
    Οι προσπάθεια για τρομοκράτηση δεν πέρασε και οι μαθητές κατέβηκαν στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
    Οι καθηγητάδες στην γωνία δίνουν το παρών στο διευθυντή τους μιας και οι απαίτηση να τους δώσει η περιφρούρηση το "μεροκάματο" δεν πέρασε .....:-)
    ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΚΑΛΩΠΙΣΑΝ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΑΦΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ "ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΕ Η ΤΑΔΕ ΠΑΛΤΕΙΑ" ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΣΤΗΝ "ΠΟΡΕΙΑ" ΤΟΥ Ε.Κ. ΠΑΤΡΑΣ ΠΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΟΥΒΑΛΙΩΤΗΣ ΨΗΦΙΣΕ ΥΠΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
    ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΜΕ ;;;;;;
    ΞΕΦΤΙΛΕΣ Ε ΞΕΦΤΙΛΕΣ
    (ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΛΑΓΓΟΥΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΚΙΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΗΠΑΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

    ΚΑΠΟΙΟΣ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τώρα στα υπόλοιπα που είναι μία ανακύκλωση των ίδιων βαρετών ιδεολογημάτων για την "συστημικότητα" του ΚΚΕ

    ( http://redflyplanet.blogspot.com/2013/03/blog-post_7721.html )
    Το "συστημικό" ΚΚΕ.

    ( http://www.youtube.com/watch?v=vvHlTb7vmp4 )
    Απεργία Ναυτεργατών και ΚΚΕ. Με "χαλαρή" αντιμετώπιση επίταξης και σπασμένων κεφαλιών από το αστικό κράτος.

    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
    ( http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_100015_17/04/2013_517735 )
    (..)Η κ. Παπαρήγα
    Η κ. Αλέκα Παπαρήγα εκπροσωπεί απόψεις και ιδέες οι οποίες είναι σε πλήρη αντίθεση με τις θεμελιώδεις αρχές της αστικής δημοκρατίας. Ως αρχηγός του ΚΚΕ καθιέρωσε πρακτικές διαμαρτυρίας που έκαναν ζημιά στη χώρα και τις αναπτυξιακές της προοπτικές.(..)


    ( http://www.youtube.com/watch?v=P_sZX7moGLo )
    Μάκης - Πάγκαλος
    Αυτοί που συγκυβέρνησαν και συγκυβερνούν με την Ν.Δ
    " Κατά βάση υποστηρίζεται ότι η Ν.Δημοκρατία. γιατί σας αρέσει η δυστυχία του λαού, σας αρέσει να κλείνουν οι επιχειρήσεις.." "Είστε μηχανισμός προπαγάνδας της Ν.Δ."

    Τι διαφορετικό, λένε φασίστες, εφημερίδες του αστικού τύπου και αντικκεδιστές, από τα λεγόμενα - υπονοούμενα του video;

    Στο 19ο συνέδριο του "συστημικού" ΚΚΕ μήνυμα έστειλαν οι αντάρτικες δυνάμεις του FARC-EP από τα βουνά της Κολομβίας .
    ( http://stokalokaistodiaolo.blogspot.gr/2013/04/blog-post_16.html )

    και "μισά μέσα μισά έξω από τα δόντια"
    ( http://redflyplanet.blogspot.com/2010/04/mega.html )
    Ο Μητσοτάκης πάλι στο MEGA και ξανά κατά του ΚΚΕ.

    Είναι φανερό ΠΟΙΟ είναι το κόμμα που φοβάται η "αστική τάξη" Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. SHOW ΟΛΜΕ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...

    Σε απίστευτο σοου εξελίσεται η δηθεν κόντρα των κυβερνητικων συνδικαλιστων της ΟΛΜΕ και της κυβέρνησης.
    Σε ένα μήνα προκειται να γίνει το συνέδριο της ΟΛΜΕ.
    Οι φιλοκυβερνητικοί συνδικαλισταράδες μπρος στην ξεφτίλα της απραξίας τους τοσα χρονια, θυμήθηκαν να το παίξουν αγωνιστες. για να επανεκλεγούν.
    Η κυβέρνηση με την επιστράτευση επίσης ανακουφισε τις οικογένειες που έχουν παιδιά στις πανελληνιες.
    Ετσι σκέφτηκαν το όφελος θα είναι διπλό.
    Και η κυβέρνηση και οι κυβερνητικοί συνδικαλιστες θα ηρωοποιηθούν.
    Απ οτι φαίνεται το παιχνίδι ηταν στημένο από την αρχή.
    Αλλοίμονο στα παιδιά μας που υποφέρουν απ αυτή την εκπαίδευση
    Θλιβεροί κομπαρσοι οι του ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ που ακολουθούν αυτό το καραγκιοζιλίκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ποιο καλά τα γράφει ο Γιώργος στο
    ( http://edoketora.blogspot.gr/2013/05/blog-post_10.html )

    (..)Γιατί είπε ΟΧΙ το ΠΑΜΕ στην ΟΛΜΕ; Που πηγαίνουν τους καθηγητές;

    Μπορει να πιστευεις οτι θες.
    Ακόμη κι οτι ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ ειναι αγωνιστες ενω το ΠΑΜΕ απεργοσπάστες! Η ανοησια ήταν και ειναι ελεύθερη!

    Η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚ λοιπόν υπερ απεργίας διαρκείας! Μα θα πείτε, αυτοί δε χτυπουσαν όλες τις κινητοποιήσεις; Ε, τώρα έγιναν συναγωνιστές! Τι μπορει να θέλουν άραγε; Το καλό του κινήματος;
    Ενώ το ΠΑΜΕ θέλει το κακό του κινήματος; Πάει όσο μυαλό μου έχει αφήσει η τηλεόραση...
    Όλες οι ασθένειες μπορεί να περάσουν. Το μίσος στο ΚΚΕ όμως αθεράπευτο.

    Το ΠΆΜΕ όμως τι λέει; Είναι εναντίον των κινητοποιήσεων; Είναι εναντίον της απεργίας διαρκείας γενικά; Η μήπως για άλλο ανησυχεί κι ενδιαφέρεται;

    Το ΠΑΜΕ δεν είναι εναντίον της απεργίας. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΊΟΝ ΜΙΑΣ ΛΆΘΟΣ ΑΠΕΡΓΊΑΣ που αντι να συσπειρώσει θα αποδυναμώσει κι άλλο.
    Που ειναι το λάθος στο να γινει 48ωρη για να δουν αν έχει επιτυχία και να εκτιμήσουν οι Γ.Σ. αν μπορεί να συνεχιστει αυτή με διαρκείας; Αυτό λέει το ΠΑΜΕ

    Που ειναι το λάθος στο να ζητηθει και να επιδιωχθεί η συμπαράσταση των Συλ.Γονέων(και άλλων συλλόγων και σωματείων) πριν πάμε σε σε μια έτσι κι αλλιώς τρομερά "ευαίσθητη" απεργία διαρκείας που δύσκολα θα βρει συμπαράσταση; Αυτό λέει το ΠΑΜΕ.

    Που ειναι το λάθος στο να κανει απεργία όχι μόνο η ΟΛΜΕ αλλά και η ΔΟΕ που δεν έχει κάνει καν ΔΣ(!);Δε θίγεται η ΔΟΕ(9.300 αναπληρωτές στην Πρωτοβάθμια είναι υπό απόλυση); Αυτό λέει το ΠΑΜΕ.
    Που είναι το λάθος στο να επιδιωχθεί Πανδημοσιουπαλληλική συσπείρωση, αφού όλοι οι Δημ.Υπάλληλοι θίγονται από το πολυνομοσχέδιο που πρόκειται να εφαρμοστεί; Αυτό λέει το ΠΑΜΕ.

    Τι αποτέλεσμα μπορεί να έχουν προτάσεις του τύπου "24ωρη απεργία με μορφή 3ωρης στάσης" για να μη χαθεί το μεροκάματο, που έμπαιναν χθες στο ΔΣ της ΟΛΜΕ από τους υποστηρικτές της απεργίας διαρκείας; Μήπως να πάρουν τους καθηγητές με τις πέτρες; Νοιάζεται κανείς γι αυτό;

    Πως γίνεται αυτοί που δεν έκαναν καμία απεργία να θέλουν τώρα απεργία διαρκείας; Μηπως επιδιώκουν να σπάσει το κίνημα τα μούτρα του; Ενδιαφέρονται οι Συσπειρωσεις και οι Παρεμβάσεις γι αυτό; Η μήπως ικανοποιούνται που βρίσκουν ευκαιρία(προσωρινά) να επιτεθούν στο ΠΑΜΕ;

    Αλλά και τα δικά τους μέλη και υποψήφιοι, έκαναν τις απεργίες που προκυρήχθηκαν; Την επόμενη εβδομάδα ας φερουν τα εκαθαριστικά στις Γεν.Συνελεύσεις να δούμε πόσες απεργίες έκαναν.

    Βούιξε το twiter που είπε ο Πορτοσάλτε "μπράβο" στο ΚΚΕ.
    Σιγά τα σπουδαία! H δουλεια του Πορτοσάλτε είναι να κτυπάει τον κυριο εχθρό των αφεντικών του.Που ειναι το περίεργο στο προβοκατόρικο μπράβο που παπαγαλίζουν λοιπόν;

    Για να σταματήσει η διαστρέβλωση και το ψέμα ας ρίξουν οι ενδιαφερόμενοι μια ματια στο τι λεει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στις 2/5:

    "Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ξεκαθαρίζουμε ότι δεν είμαστε αντίθετοι σε καμιά μορφή πάλης και ως εκ τούτου δεν είμαστε αντίθετοι ούτε με την απεργία στις εξετάσεις, αρκεί η εκάστοτε μορφή πάλης να συνδέεται με προϋποθέσεις για την επιτυχία του αγώνα. Και τέτοιες προϋποθέσεις επιτυχίας κατά τη γνώμη μας είναι:
    Η οργάνωση, ο σχεδιασμός του αγώνα με αιτήματα και στόχους πάλης που να εξασφαλίζουν την ενότητα του κλάδου, τη μαζική συμμετοχή στην απεργία, αν είναι δυνατόν από τη συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών.
    Αιτήματα, πλαίσιο και προσανατολισμός πάλης που θα συμβάλει στη συμμαχία, στον κοινό αγώνα με εργαζόμενους γονείς, μαθητές, με τους άλλους κλάδους των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα...κλπ.κλπ"

    Οσοι έχουν μισος για το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ ας το βγαλουν. Αυτη η ελευθερία παρέχεται χωρις όριο. Οι άλλες ελευθερίες θέλουν πάλεμα όμως. Κι εκεί κάποιοι δεν την παλεύουν με τίποτα.
    Από κει και πέρα αυτοί που πραγματικά ενδιαφέρονται για το κίνημα και τη συνέχειά του, ας κλείσουν τα αυτιά στις φωνές και τα ύποπτα ουρλιαχτά των αγωνιστών που μας προέκυψαν ξαφνικά από το πουθενά, από τα κυβερνητικά γραφεία ή τον καναπέ κι ας τραβήξουν το δρόμο τους μακριά από την τόση ελαφρότητα για τόσο βαριά και δύσκολα ζητήματα.
    Μέχρι τη νίκη.(..)Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δε καταλαβαίνω το θέμα. Κατατέθηκαν 2 προτάσεις. Μια απο αυτές η κυβερνητική(αντικειμενικά), που πρότεινε το Α πράγμα, το ΠΑΜΕ πρότεινε το Β. Πέρασε με ισχυρή πλειοψηφία το Α σχέδιο, θα γίνει το Α, οι καθηγητές του ΠΑΜΕ θα το ακολουθήσουν. Αν πετύχει, μπράβο στον κυβερνητικό συνδικαλισμο, αν όχι, μάλλον το ΠΑΜΕ είχε δίκιο.

    Ολα τα άλλα είναι λόγια περιττά. Η ζωή θα δείξει τι ισχύει.


    metalorixos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σάββατο 24 Νοέμβρη 2012
    ( http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=7162750&publDate=24/11/2012 )
    (..)Ο οπορτουνισμός και ο εργοδοτικός συνδικαλισμός

    Σήμερα, έχει μεγάλη αξία να παρακολουθήσουμε πιο καλά το πώς ο οπορτουνισμός, μαζί με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, προσπαθεί να μεταφέρει την πολιτική και ταξική αντιπαράθεση μακριά από τα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις.

    Εχουμε τη δήλωση Σκουρλέτη, εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, που στην ουσία λέει ότι αφού η απεργία είναι δύσκολη, απαιτεί θυσίες γιατί χάνεις το μεροκάματο, να ψάξουμε να βρούμε άλλες μορφές, πιο εύκολες, όπως απογευματινές και βραδινές συγκεντρώσεις στις πλατείες. Αλλού, με απόφαση των ΔΣ που ελέγχουν, δίνουν κατεύθυνση στους εργαζόμενους τη μέρα της απεργίας να χτυπάνε τις κάρτες τους, να παίρνουν ρεπό ή άδειες και μετά να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις. Αλλού κινητοποιούνται για να πληρώνονται τις μέρες της απεργίας, όπου πρωτοστατούν πρωτοκλασάτοι συνδικαλιστές τους. Παίρνουν αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις στο πόδι, χωρίς καμία προετοιμασία και χωρίς κανένα μέτρο για να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε αυτές. Αποφεύγουν σταθερά τις συνελεύσεις εργαζομένων μέσα στους χώρους δουλειάς, γενικότερα τη συμμετοχή των εργαζομένων στη λήψη των αποφάσεων. Βγαίνουν και λένε μεγάλα λόγια «για τις ανάγκες της τηλεόρασης» και στους χώρους τους δεν κάνουν τίποτα για να πετύχει η απεργία. Στο χώρο της ΔΕΗ, π.χ., στην τελευταία 48ωρη απεργία, πήρε μέρος το 4% των εργαζομένων. Κανένας συνδικαλιστής τους δεν πάει σε ένα χώρο δουλειάς για να παλέψει για την επιτυχία τους, να συγκρουστεί με τον εργοδότη. Πουθενά δεν παίρνουν μέτρα περιφρούρησης της απεργίας, δε συγκροτούν ούτε μια απεργιακή φρουρά.

    Ταυτόχρονα, προετοιμάζουν αλλαγές στην οργανωτική δομή του εργατικού κινήματος, δημιουργώντας καινούριες συνδικαλιστικές οργανώσεις στο επίπεδο της γειτονιάς, με κριτήρια εδαφικά, συνδικάτα κατά περιφέρεια. Μεταφέρουν ουσιαστικά την πάλη από το εργοστάσιο και την επιχείρηση στη γειτονιά. Για να δένεται καλύτερα με την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, της ΕΓΣΣΕ και να διαπραγματεύονται κάθε φορά με την κυβέρνηση για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού. Αυτή η κατεύθυνση φανερώνει εγκατάλειψη της πάλης για την ύπαρξη ΕΓΣΣΕ και κλαδικών συμβάσεων. Συμβάλλει στο να περπατάει καλύτερα αυτό που στην ουσία λέει ο Σκουρλέτης, το πρωί να δουλεύουμε για τα αφεντικά και το βράδυ να διαδηλώνουμε έξω από τη Βουλή για το ποια κυβέρνηση θα διαχειριστεί καλύτερα τα συμφέροντά τους.

    Την ίδια στιγμή που μιλάνε για ανεβασμένες μορφές πάλης, παρουσία της τηλεοπτικής κάμερας, δεν κάνουν τίποτα για την οργάνωση των εργατών και της πάλης. Λένε ότι δε βγαίνει τίποτα με μια 24ωρη ή 48ωρη απεργία. Προχωράνε σε καταλήψεις υπουργείων με βασικό περιεχόμενο «να εξαιρεθούν εκείνοι από τα μέτρα». Μιλάνε για «πολύωρες διαδηλώσεις έξω από τη Βουλή», ότι «δε βγαίνει τίποτα με το να κάνουμε απλά μια διαδήλωση απέξω».

    Ταυτόχρονα, οξύνουν την επίθεση στο ΠΑΜΕ, το κατηγορούν ότι «φοβάται τις πολυήμερες απεργίες, τις πιο δυναμικές μορφές, όπως τις καταλήψεις, τις πολλές ώρες έξω από τη Βουλή», κ.ά. Είναι οι ίδιοι που όλο το προηγούμενο διάστημα το κατηγορούσαν ότι «κάνει απεργίες, κλείνει τα λιμάνια, τα ξενοδοχεία, κάνει επαναστατικές γυμναστικές, δυσφημίζει τη χώρα επειδή κρέμασε πανό στην Ακρόπολη, κλείνει τα εργοστάσια με τις απεργίες», κ.ά.

    Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε αυτή τη νέα προσπάθεια, όπου μέσα από αγωνιστικές φιγούρες πάνε να κρύψουν τις ευθύνες τους για την κατάσταση του εργατικού κινήματος σήμερα, το συμβιβασμό τους με την εργοδοσία, τη συμφωνία τους με το σύστημα και την ΕΕ, το μόνιμο στόχο τους να μας ξεστρατίσουν. Να μας αναγκάσουν να μειώσουμε την πολεμική μας εναντίον τους, για να μας τραβήξουν στους γενικότερους σχεδιασμούς τους. (..)Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Iδού λοιπον κύριοι το "Κουτσουμπικο Κ.Ε.": http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/16748/dynameis-toy-pame-sto-dimosio-amesi-apantisi-stin-epistrateysi-me-apergia#.UY1LQOi60Cw.facebook


    Απεργία σαν απάντηση στην επίταξη. Ετσι όπως πρέπει να ξηγηθεί και με το παραπάνω ένα επαναστατικό ΚΚ. Ωιμε, ωιμε, τι θα πεί ο Προτοσάλτε;


    Να περιμένω ανασκευή της θέσης του Θ.Α.; Μπα...

    metalorixos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όχι μεταλορίχε...ο θβ θα παραμείνει ανέκδοτο σε πείσμα των καιρών και της αυγής

      Διαγραφή
  23. ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ.....
    Ξέρει κανείς τι ποσοστά συμμετοχής είχαν πάνω κάτω οι ΛΜΕ στις τελευταίες απεργίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το καλο θα ειναι να ρωτησεις τι ποσοστα απεργιας εχουν οι οργανωμενοι πασοκοτσυριζαιονεοδημοκρατοαριστεριστες και ποσοι οταν δεν ειναι στο σχολειο τους σε ημερα απεργιας εχουν δηλωσει απεργια και οχι κατι αλλο

      Διαγραφή
    2. Γι' αυτό είμαι σίγουρους.
      Και ρωτάω κυρίως γιατί....

      Έχω από τη μια πλευρά έναν κλάδο (ΛΜΕ) που, από τα λίγα που ξέρω, δεν είναι τόσο μαζικός, δυναμικός ούτε και συνειδητοποιημένος.
      Από την άλλη πλευρά έχω ένα κράτος-εργοδότη που έχει αποδείξει πλέον πως είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να πατάξει κάθε αντίσταση. Ήταν δεδομένο πως θα κάνει επιστράτευση.
      Και έχω τέλος μια απεργία που εξ αρχής θα προκαλούσε αντιδράσεις από το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο. Η επιτυχία της απαιτεί δηλαδή μια τεράστια προσπάθεια από τον κλάδο να προσεγγίσει την κοινωνία και να πάρει πολύ κόσμο με το μέρος της. Με δεδομένα τα προβλήματα του κλάδου (μαζικότητα κλπ) στην προσέγγιση αυτή, η απεργία δε θα κατόρθωνε να κάνει αυτό το άνοιγμα.
      Η απόφαση της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ και η στάση της στη συνέχεια, αν το κλίμα δεν αναστραφεί, πιστεύω πως συμβάλλουν στην οπισθοχώρηση του κινήματος συνολικά.
      Αλλά από την άλλη, αν η η πλειοψηφία γνώριζε όλα αυτά -και τα γνώριζε- δε θα μπορούσε κάποιος "κακεντρεχής" να σκεφτεί πως η στάση της ήταν εξ αρχής προβοκατόρικη ενάντια στο κίνημα και στον κλάδο;

      Διαγραφή
    3. αυτα ακριβως που λεει και το ΚΚΕ ως προς το πως οργανωνεις μια απεργια, αυτα δεν γινονται επειδη το αποφασισε ενα οργανο. ψηλα γραμματα για οπορτουνιστες ομως

      Διαγραφή
    4. Δεν ξέρω γιατί...μπορεί απλά να είμαι πολύ κακεντρεχής ή πολύ βλάκας...όλο σκηνικό όμως μου μυρίζει "στημένο". Μπορεί να κάνω και λάθος. Ήταν όμως ό,τι ακριβώς χρειαζόταν η κυβέρνηση.
      Είτε ήταν στημένο είτε ήταν απλά βλακώδες, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο για το κίνημα. Είναι καταστροφικό. Πρέπει όμως σε αυτές τις συνθήκες, με αγώνα και ξεκάθαρη θέση να ανασυντάξουμε τον κόσμο.

      Διαγραφή
  24. για τους μάγκες των πληκτρολογίων...υπάρχει ήδη πρόταση του ΠΑΜΕ με το που γίνεται επιστράτευση να ξεκινήσει απεργία...αυτό βέβαια,χαρούμενοι,σημαίνει ότι το ενδεχόμενο κάποιοι να έχουν και ΝΟΜΙΚΕΣ συνέπειες (λόγο επιστράτευσης) είναι μεγάλο...όπως πάντα το ΠΑΜΕ θα είναι στην πρώτη γραμμή μην υπολογίζοντας εκβιασμούς...εσείς λιγούριδες τί θα κάνετε όταν σφίξουν τα αυγά???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλει και ρώτημα...Θα βγουν με ψηλά το κεφάλι να επιστρέψουν στις δουλειές τους. Το είπε και ο πρόεδρος. Βέβαια δεν καταλαβαίνω πως επιστρέφει στη δουλειά, κάποιος που δεν έχει απεργήσει καν. Αλλά πρόεδρος είναι, κάτι θα ξέρει. Η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ θα σηκώσει όλο το αγωνιστικό βάρος με μια 2ωρη στάση εργασίας και διάβημα στον υπουργό. Θα χυθεί αίμα λέμε....

      Διαγραφή
  25. οπως γραφτηκε και αλλου, το καταψηφησαν, συγκεντρωση το απογευμα....ελα μωρη επαναστασηηηηηηηη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Που ειναι ο Αυγερης,o Φ.Π, και τα αλλα ΣΥΡΙΖΟ-τρολ; Xωθηκαν ξανα στις τρυπες τους;Φαινεται τελικα πως το Κουτσουμπεικο Κ.Ε παραειναι επαναστατικο για τα γουστα τους.Οι παραταξεις των υπολοιπων(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ) με την καταφηφιση της προτασης του ΠΑΜΕ απλα δικαιωσαν την αποψη οτι το σκηνικο ηταν στημενο.
    Κ.Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.