19 Μαΐου 2013

Με μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση ΚΚΕ-ΚΝΕ για την υπεράσπιση του πάρκου Τρίτση


Με μεγάλη συμμετοχή έγινε στο πάρκο Τρίτση η συγκέντρωση - συναυλία που διοργανώνουν ο Δυτικός Τομέας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ για την υπεράσπιση του πάρκου.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ Θοδωρής Χιώνης και ακολούθησε συναυλία από το μουσικό συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».
Από νωρίς το πάρκο έχει γεμίσει από χιλιάδες νεολαίους, θυμίζοντας μέρες Φεστιβάλ της ΚΝΕ που τα τελευταία χρόνια γίνεται σ' αυτό το πάρκο.

«Το πάρκο είναι πνεύμονας πρασίνου για την ίδια μας τη ζωή, με αγώνα το κρατάμε ανοιχτό - Κλειστό στην υποβάθμιση και τους επιχειρηματίες», είναι το ξεκάθαρο μήνυμα που αντήχησε σ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Οι κομμουνιστές και φίλοι του Κόμματος της Δυτικής Αθήνας και όχι μόνο διατράνωσαν ότι θα κλιμακώσουν τις πρωτοβουλίες για να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες του πάρκου προκειμένου να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες.

Νέοι, εργαζόμενοι, οικογένειες, απόμαχοι της δουλειάς, αλλά όχι του αγώνα βρέθηκαν στο χώρο του πάρκου, που είχε ντυθεί στις κόκκινες σημαίες και με ταμπλό που αναδείκνυαν τις θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Χαρακτηριστικό και το σύνθημα των κομμουνιστών:«Αφήνουν τα πάρκα χωρίς υποδομές για να τα δώσουν τζάμπα στους καπιταλιστές».

Από την παρουσία του κόσμου και την ανταπόκριση όσων ήταν στο πάρκο, αναζητώντας μια διέξοδο για περίπατο, άθληση, επαφή με την φύση, φαίνεται ότι υπάρχουν δυνατότητες να ενισχυθεί ο αγώνας για την υπεράσπιση του πάρκου.

Αυτό ακριβώς το κάλεσμα απευθύνουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ και καλούν τις λαϊκές δυνάμεις, αξιοποιώντας την εμπειρία τους, να κάνουν δική τους υπόθεση το διεκδικητικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν οι κομμουνιστές για την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων και να μπει φραγμός στα σχέδια εμπορευματοποίησης και αυτού του χώρου.


4 σχόλια:

  1. Πραγματικα η συγκέντρωση ήταν μεγάλη και με κόσμο από την περιοχή. Οχι μεταφερώμενους. Συνειδητοποίησα επίσης ότι έδωσε το παρόν και κόσμος έξω από το ΚΚΕ που αγωνιά για το πάρκο και την τύχη του όπως και νεολαία που δεν ήταν κνίτες. Ένα απο τα πιο ευχάριστα και πιο αισίοδοξα σημεία της σημερινής συγκεντρωσης το πλήθος του κοσμου που ήταν διπλάσιος από το αναμενώμενο.
    ΦΑΝΗΣ ΙΛΙΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ μυγάκι ρε πστ. Ψυχαναγκαστικοί φύγαμε, ξηνόμουν μέχρι να πέσω για ύπνο. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι στα πλαίσια του Π Ο Υ για τα έντομα αν ήθελες να "τσιμπήσεις" κάτι για την πείνα.

    Πέρα από την πλάκα ας είναι καλά ο δήμος αγίων Ανάργυροι καματερου & Ηλιον και ποιος άλλος δήμος είναι που δεν ψεκάζει στα πλαίσια του να απαξιωσουμε το πάρκο μπας και το κάνουμε οικόπεδα και το πουλήσουμε να πάρουμε καμιά μιζα

    Johngr1973




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκεί ήμουν, ισχύουν όσα λέτε. Το πλέον θλιβερό στην προσπάθεια τεχνητής απαξίωσης του πάρκου ώστε να περάσει ως "ώριμο φρούτο" η ιδιωτικοποίηση είναι ότι δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα (είναι κομμένο εδώ και καιρό) και όλα λειτουργούσαν με γεννήτριες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.