26 Μαΐου 2013

Εξομολόγηση Θανάση Καρτερού: Είμαι ηθικά και πολιτικά νεκρός εδώ και 22 χρόνια!

Τι σημαίνει διαγραφή από το κόμμα για ένα τέτοιο άνθρωπο [Β. Ζωγράφο], που συνειδητά υπηρετεί τις ιδέες του κομμουνισμού επί δεκαετίες; Καταδίκη σε πολιτικό και ηθικό θάνατο. Με αυτή την εσχάτη των ποινών του κομματικού καταστατικού τιμωρήθηκε ο εν λόγω άγνωστος στους πολλούς αλλά γνωστός στο σχολείο, στους συναδέλφους του και στην τοπική κοινωνία δάσκαλος.
Θ. Καρτερός*, 22 Μαϊου 2013, Αβγή

* Σύμφωνα με το πιο πάνω σκεπτικό, ο Θ. Καρτερός, ο οποίος ποτέ δεν έχει δηλώσει ότι απαρνήθηκε τις ιδέες του κομμουνισμού, υποβλήθηκε στην εσχάτη των ποινών και είναι ηθικά και πολιτικά νεκρός από το 1991, οπότε και διαγράφηκε από το ΚΚΕ.

27 σχόλια:

  1. Η νύχτα των ζωντανών νεκρών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω αν κάποιος θυμάται την εποχή του αυριανισμού (αν είναι της ηλικίας μου δηλαδή) στην μεγάλη προσπάθεια για την "άνοδο" και "επάνοδο" του Αντρε στην εξουσία, αλλά αν θυμάται κάποιος τι έγραφε τότε για τον Χαρίλαο και το ΚΚΕ η κιτρινοφυλλάδα με τους Γιομπαζολιάδες και τους άλλους κρατικοδίαιτους κονδυλοφόρους της Αυριανής, θα δικαιολογίσει την "Αυριαναυγή" και τον "πεθαμένο" Καρτερό και βέβαια θα εκτιμήσει καλύτερα το γεγονός της διαγραφής όλων αυτών των οπορτουνιστών την κρίσιμη περίοδο που η μη διαγραφή τους θα είχε οδηγήσει στην εξαφάνιση του κόμματος.
    Από την άλλη δικαιολογίστε τους πρώην, είναι μεγάλος ο πόνος, κάπου πρέπει να ξεσπάνε την αποτυχία τους να διαλύσουν το ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @geranista:
      Και εγώ να τους κατανοήσω για τον πόνο τους, όταν οι ίδιοι θεωρούν εαυτούς "ηθικά και πολιτικά νεκρούς", εμένα τελικά μου περισσεύει....

      Διαγραφή
    2. Με αρχισυντάκτη τον Θανάση Καρτερό ο Ριζοσπάστης είχε κυκλοφορία τις Κυριακές 150.000 φύλλα! Σήμερα; Αχαιος

      Διαγραφή
    3. Πεστα ρε φίλε, πέστα. Αφου τα λες τόσο όμορφα πες μας και ποια εφιμερήδα είναι πρώτη σε κηκλοφορία για να πηστέψουμε τα όσα λέει.
      Γιάννης

      Διαγραφή
    4. Ναι και ΠΚΣ επειρνε 65% στις εκλογες και η ΕΣΑΚ 98%

      Διαγραφή
    5. @Αχαιός:
      Αυτό πριν τον ΗΘΙΚΟ και ΠΟΛΙΤΙΚΟ θάνατο του Καρτερού.
      (Όχι που θα σε άφηνα να αλλάξεις κουβέντα....)

      Διαγραφή
    6. Μάλλον για τα ΝΕΑ ή το ΕΘΝΟΣ θα μιλάς....
      μπ

      Διαγραφή
  3. 150.000 φυλλα δεν εφτασε ποτε ο ''Ρ''. Οσο για το οταν ήταν ο Καρτερός στον ΄΄Ρ΄΄ δεν ήταν ο ΄΄Ρ΄΄ που ξέρουμε. Ηταν οτιδήποτε αλλο εκτος απο όργανο της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. Ασε που είθελαν να την κλείσουνε για να υπάρχει λέει μόνο μία εφημερίδα για όλη την αριστερά ΄΄Η ΠΡΩΤΗ΄΄. Θυμάστε?
    ΟΠΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Εχω διαγραφεί από το ΚΚΕ. Ουδέποτε θεώρησα τον εαυτό μου πολιτικά και ηθικά νεκρό. Ήμουν και είμαι ταγμένος να υπηρετώ με τις αξίες μου το κίνημα και όχι το υποκείμενο. Ηθικά και πολιτικά νεκρός είναι μόνο εκείνος που νομίζει ότι μόνο οργανωτικά συνδεδεμένος με το ΚΚΕ(αλήθεια ποιο ΚΚΕ πλεον;)μπορεί να προχωρήσουν οι ιδέες του. Εγω,αλλά ούτε κι ο Καρτερός (απ'όσο δείχνει η μετέπειτα πορεία του) θεωρούμε κατι τέτοιο. Αρκεί μια ανφορά σε πάρα πολλούς οι οποίοι έφυγαν,διαγράφηκαν από το ΚΚΕ και συνεχίζουν να παλεύουν χωρίς να χουν πιάσει καμιά θέση. Αντίθετα χρόνια τώρα άλλοι κρατούν τη θέση τους σε ΠΓ αναλόγως με το πως φυσάει η ηγεσία του ΚΚΕ. Επομένως το "τραβηγμα" ως προς το συμπέρασμά σας είναι από τα μαλλιά.
    Και κατι τελευταίο στο σχόλιο των 3.21. λέει: "Ο "Ρ" δεν ήταν ο "Ρ" που ξέρουμε. Ηταν οτιδήποτε αλλο εκτος απο όργανο της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε." Αλήθεια; Ο Χαρίλαος,η Λογαρά,ο Γόντικας,η Παπαρηγα και άλλοι άφηναν τον "Ρ". να μην είναι όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ; Ο Φαράκος και κατόπιν ο Καρτερός δεν διορίστηκε διευθυντής με απόφαση της ΚΕ; Σε ποια άρθρα ο τότε Ριζοσπάστης "ξέφευγε" από τις αποφάσεις του κόμματος; Δεν θα σου πω να ανατρεξεις σε δηλώσεις του χαρίλαου για την πρώτη, η οποία δημιουργήθηκε με αποφαση του κόμματος. Η μηπως το κόμμα δεν εξυπηρετούσε τότε τις ανάγκες του κινήματος επί γραμματείας Χαρίλαου; Να τ' ακούσω κι αυτό.

    Στ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Στ.Π.:
      Το πόρισμα πως όποιος διαγράφεται από το ΚΚΕ είναι ηθικά και πολιτικά νεκρός δεν είναι δικό μας (δεν έχουμε διαγραφεί από το ΚΚΕ για να έχουμε την εμπειρία εξάλλου), αλλά του Καρτερού.
      Ή λοιπόν ο Καρτερός μπουρδολογεί και δεν υπάρχει κανένας λόγος να τον υπερασπιστής, ή έχει δίκιο και είστε και οι δύο "ηθικά και πολιτικά νεκροί" όπως αυτός υσχιρίζεται. Από αυτό δεν ξεφεύγεις με τίποτε...

      Διαγραφή
    2. Απίστευτος υποστηριχτής του "πεθαμένου". Αυτή η απάντηση αποδεικνύει ότι όντως έχουν "πεθάνει" και έχουν "βρικολακιάσει".
      Στ.Π. Και εγώ ήμουν στρατιώτης του Μεγάλου Αλεξάνδρου ο οποίος ήταν κομμουνιστής και τον στρατό του τον διοικούσαν οι Τ.Ο. του στρατού.
      Ρε συ πλάκα μας κάνεις ότι είσαι διεγραμμένος του ΚΚΕ;
      Από αυτά που λες ούτε επιρροή δεν υπήρξες ποτέ.
      Αυτά στα έχουν πει οι "δάσκαλοι" που κάνει παρέα.

      Διαγραφή
  5. @ στ.π.
    οπως θα ηξερες ως μελος του ΚΚΕ παλια, το ΚΚΕ δεν λειτουργει αρχηγικα (μαλλον το εχεις ξεχασει βολοδερνωντας σε διαφορες γκρουπες ή δεν ησουν ποτε μελος και κανεις τσυριζιες), οποτε ακομα και αν ο γραμματεας διαφωνει με μια αποφαση της Κ.Ε. την εφαρμοζει.
    σε αντιθεση με τις τσυριζιες, εμεις περνουμε τις ευθυνες για ολα, ακομα και για την κατασταση στην ΚΕ τοτε γιατι αφησαμε κατι τσουτσεκια σαν τους φαρακους, ανδρουλακηδες, μπιστηδες κτλ να εκλεγουν.
    φυσικα και η αποφαση για την πρωτη ηταν λαθος. η αληθεια ειναι βεβαια οτι ο "Ρ" δεν ξεφευγε και πολυ απο τις αποφασεις, αλλα πρεπει να δουμε το διαστημα αυτο που η φραξια των ρεφορμιστων πηγαινε να διαλυσει το κομμα, τι αποφασεις ηταν αυτες.
    το ΚΚΕ εχει αντανακλαστικα και παρασιτα τετοιου τυπου τα ξερναει.
    οσο για το ποιος μενει και ποιος ειναι γατζωμενος σε θεσεις.
    εξυπνοπουλι στ.π. το να ειναι καποιος μελος της ΚΕ και του ΠΓ σημαινει οτι ξεχναει το "σπιτι", τον τρωνε οι δρομοι, η μερα του εχει 25 και βαλε ωρες, ανα πασα ωρα και στιγμη ειναι μπροστα οπου τον εχει αναγκη το κινημα (24ωρα στο λιμανι, χαραματα εξω απο τα εργοστασια, απο εργασιακο χωρο σε εργασιακο χωρο, δες το προγραμμα του "Ρ" καθε μερα, ναι του αυτου του "Ρ" που ειναι εφημεριδα της ταξης των εργατων και οχι βοθρος σαν την αυγη κτλ κτλ) και ολα αυτα με τις "απολαβες" τους σε επιπεδα συλλογικης συμβασης και κατω.
    να μεινει "γατζωμενος" σε ποια θεση και καρεκλα; αντεχεις εσυ; ουτε βδομαδα, θα πεσεις κατω απο φυσικα αιτια καταρχην και δευτερον δεν εχεις τα προσοντα να το κανεις.
    εσεις ειστε για καμια κινητοποιηση στο συνταγμα απογευματακι (δευτερα-τεταρτη) και κυριακη. απεργια; φτου κακα!!!
    και οταν πιεζεστε για να την κανετε και την προκυρησετε απλα ειστε απεργοσπαστες και ακομα χειροτερα την δεν την κανετε οπως στους καθηγητες.
    θελεις να δουμε ΟΛΟΙ αυτοι που και καλα εφυγαν τι εκαναν;
    καταρχην δεν εφυγαν γιατι δεν ηθελαν καρεκλες, το αντιθετο. εφυγαν γιατι νομιζαν οτι το πλοιο βουλιαζει και τα ποντικια την κανουν παντα πρωτα.
    ολοι αυτοι (αν εσυ δεν το εκανες σε επιασαν κωτσο) εξαργυρωσαν το παρελθον τους με θεσεις καλες και καλυτερες, με παχυλες αμοιβες ως γραναζια του συστηματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. υπαρχει ενας διαχωρισμος ομως για να ειμασε δικαιοι.
    οι περισσοτεοι γραψαιοι εγιναν γραναζια μεγαλων κατα βαση κατασκευαστικων εταιρειων (πολυτεχνειο γαρ) και εκαναν και κανουν σταδιοδρομια μεγαλοστελεχους, πολυ ευκολο να το τσεκαρει κανεις, αρκει να δει την σπουδαζουσα του 89 και να δει και τις στελεχαρες σε κατασκευαστικες ή ας πουμε στην χαλυβουργικη και τον ρολο του στα μεγαλα εργα και στις πιστοποιησεις υλικων ή να δει διαφορα μεγαλογραφεια μελετητικα.
    οσο αναφορα τους τσυριζαιους αυτοι ασχοληθηκαν ποιο πολυ με θεσουλες στον αυτο καθαυτο αστικο μηχανισμο.
    βλεπε ΟΣΕ, ΕΕ, κτλ κτλ. και καποιοι ακομα εγιναν βασικα γραναζια των ΜΜΕ (εκει εχει και ναριτες τυπου πι πι το παπι) ακομα και τωρα που ειναι στα προθυρα του να τους δωσουν οι αστοι την κυβερνηση, τα σαλια τους τρεχουν. τετοια γλιτσα νομιζα οτι δεν θα ξαναβλεπα μετα το πασοκ, αλλα η ζωη διαψευδει δυστηχως
    το να φυγει κανεις και να παει σπιτι του γιατι δεν αντεχει ειναι κατανοητο. το να γινεις "καρτερος" ομως προυποθετει οχι μονο πολιτικο και ηθικο θανατο αλλα θανατο γενικο του σωματος και του ψυχικου σου κοσμου. η μονη κατασταση που μου ερχετε στο μυαλο ειναι αυτη των τηλεοπτικων ζομπι.
    ολοι εσεις οι "καρτεροι" αυτου του κοσμου πορευεστε με το βλεμα νεκρο τα χερια απλωμενα και με ενα στοχο μονο, να διαλυσετε το ΚΚΕ, αυτο με τα γνωστα του συμβολα και την γνωστη του ιδεολογια τομ μαρξισμο λενινισμο που ελεγε και ο ζευγας.
    οσο και να χτυπατε τον καθως πρεπει κωλο σας δεν θα το πετυχετε.
    και να το θυμασαι αυτο σε 3-4 χρονια, οταν ο τσυριζα θα ειναι παλι ενα κομα του 3% και θα λεγετε ξωφαλτσα; παραλιγο; κατι τετοιο τελος παντων και η ανταρσυα θα λεγετε μπαουντη για να υπαρχει και μια συνεχεια, οπως οι σεκιτες εγιναν Σιδηροδρομοι Ελληνικου Κρατους (η πρωτη ονομασια) απο Οργανισμος Σιδηροδρομων Ελλαδας.
    αιντε περαστικα ζομπι και για να καταλαβεις τι σημαινει ΚΚΕ και ταξικο κινημα δες το βιντεακι του Σαρρη απο την επιστροφη στο συνταγμα εκεινη την βροχερη κυριακη και την γενικη συμπεριφορα του μπλοκ του ΠΑΜΕ και την συγκεντρωση για τους καθηγητες.
    ελα και να σου πω, για να μιλας για αριστερα πρεπει να μιλας στους εργατες και οχι στα διαφορα θινκ τανκ του σωρος και ναγλυφεις τα απαυτα του ομπαμα και του περεζ.
    αληθεια αν ξαναπατε στην σουδα, θα πατε με διεκδικηση να μεινει η βαση; ετσι συμφωνησατε με τον πρεσβη που συναντηθηκατε;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχω μία ερώτηση προς τους "πρώην": Όταν έδωσαν το βιογραφικό τους δεν συμφώνησαν με το καταστατικό; Θυμούνται μήπως κάτι για δημοκρατικό συγκεντρωτισμό; Σύντροφοι δεν είμαστε σύλλογος,επαναστατικό κόμμα είμαστε!
    ΜΠΑΤ-ΤΑΪ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτοι οργανωθηκαν τοτε που με πλατες αλλων (γοντικαιων, χαλβατζηδων κτλ) βγαζανε γκομενα απλα αφηνοντας τα απαντα του λενιν στο τραπεζακι του κυλικιου και αςμην τα διαβαζαν ποτε. τι δημοκρατικους συγκεντρωτισμους και μαλακιες τωρα, αυτα καταπιεζουν την ελευθερη εκφραση και την δημιουργια, πως θα αναδηθει η ιδιοφυια του ενος; πως θα κανουμε το κομματι μας να κοκορευομαστε οτι ειμαι γραμματεας, ειμαι στελεχος. ολοι αυτοι νομιζουν οτι η καρεκλα και το "στελεχιλικι" ειναι οπως στις γκρουπες τους, χαιλικι στην τηλεοραση και τα φραγκα απο την βουλευτικη αποζημιωση και η εξαργυρωση σε θεσουλες

      Διαγραφή
  8. Κάθε ραμολιμέντο οπορτουνιστής, αφού πέταξε στα σκουπίδια την ιστορία του ΚΚΕ, αφού αρνήθηκε την ιδεολογία, το μ-λ χαρακτήρα του και προσπάθηεσε να διαλύσει το ΚΚΕ, τώρα έχει το θράσσος να μας λέει ότι έμεινε πιστός στην ιδεολογία, αλλά το ΚΚΕ άλλαξε!!! Λοιπόν κύριοι είστε προδότες και πολιτικοί σαλτιμπαγκοι...και στο ΚΚΕ δεν χωράτε. Αλλά φερθείτε, έστω και μια φορά νατρίκια και αξιοπρεπώς, υπερασπιστείθται τη γνώμης σας και τα πιστεύω σας χωρις κομμουνιστικό καμουφλάζ για να παραπλανείται. Υπογράφετε καθημερινά δηλώσεις μετανοίας και μετά το παίζετε μυξοπαρθένες που δήθεν σας αδίκησε το ΚΚΕ...Έχετε γίνει χειρότεροι από δηλωσίες και κάποιους ΠΑΣΟΚους της δεκαετίας του ΄80...που την κοπάνησαν για να βολευτούν...Η γνωστή ατάκα, "ήμουνα και εγώ κάποτε στο ΚΚΕ". Αλλά έτσι είναι όταν είσαι τιποτένιος και χωρίς κάποιο ηθικό ανάστημα προσπαθείς να αποδείξεις την ύπαρξή σου με τη δόξα του αντίπαλού σου ή να την καπηλεύεσαι.
    kk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  9. @Aχαιός:
    Το πρώτο εκτός θέματος σχόλιο, είδες το ανεχτήκαμε.
    Αν έχεις να πεις κάτι πάνω στο ποστ, δηλαδή αν ο Καρτερός έχει δίκιο οπότε είναι "ηθικά και πολιτικά νεκρός", ή αν μπουρδολογεί όπότε είναι μπούρδας, πες το.
    Αλλιώς στην θέση σου με τα υπόλοιπα τρολ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τα ουμανιστικά του ιδανικά και πιστεύω του, στα δύσκολα χρόνια της χουντικής τυραννίας ο κομμουνιστής Καρτερός έπραξε το καθήκον του.[Αχαιός]

      Διαγραφή
    2. @marmaras:
      Σε μία πρόταση τρία φάουλ!
      -Στην χούντα δηλαδή είναι "καθήκον" να εισαι κομμουνιστής, και στην αστική δημοκρατία (δικτατορία της αστικής τάξης κατά τον Μαρξ), είναι καθήκον να είσαι αντικομμουνιστής σαν τον Καρτερό; -Θα μας τρελλάνεις;
      -Τα χρόνια της χούντας ήταν δηλαδή πιό δύσκολο να είσαι κομμουνιστής από ότι στα χρόνια της παγκόσμιας αντεπανάστασης; Από πια άποψη; Γιατί μία σύγκριση στους τότε και τους μετά αριθμούς των στρατευμένων κομμουνιστών λέει άλλα...
      -Το να είσαι στρατευμένος κομμουνιστής είναι κάτι πολύ παραπάνω από το να έχεις γενικά και αόριστα "ουμανιστικά ιδενικά". Αν δεν πιστεύεις εμένα, ρώτα και τον Καρτερό, -αυτό πιστεύω θα το θυμάται.
      Υ.Γ.
      -Εσύ τελικά συμφωνείς με τον Καρτερό πως μετά την διαγραφή του από το ΚΚΕ είναι "ηθικά και πολιτικά νεκρός", ή πιστεύεις πως λέει μπαρούφες;

      Διαγραφή
    3. marmaras, ο κάθε "Καρτερός" πάλεψε οργανωμένα μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, δρούσε συλλογικά και όχι μόνος εμπνεόμενος από το ΚΚΕ και την ηρωική δράση του, την ανυποχώρητη στάση χιλιάδων στελεχών του ΚΚΕ. Και επειδή ακριβώς έδρασε μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, απέκτησε ουσιαστικό περιεχόμενο η δράση του και καταξιώθηκε στη συνείδηση του λαού! Αυτή ακριβώς την ιστορία πέταξε στα σκουπίδια, την απαρνήθηκε και απέτησε να την εγκαταλείψει και το ΚΚΕ.
      kk

      Διαγραφή
  10. Αν ο Καρτερος αισθανεται οτι ειναι ηθικα και πολιτικα νεκρος ας βρει τρια
    μελη του κκε να προτεινουν την επανενταξη του.Γιατι δεν το κανει?Αλλα θα μου πειτε που να βρει τοσα πολλα ατομα να τον προτεινουν?Ας βρει ενα βρε αδερφε
    μου και ας κανει το κομμα τα στραβα ματια για εναν τετοιο επαναστατη.Λετε να βρει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τώρα με αφορμή το άρθρο για τον καρτερό να ανατρέξουμε σε άλλες υποθέσεις διαγραφομένων και άν ήτανε πραγματικά κομμουνιστές ή όχι, ή να μην το κάνουμε για να μην ξύσουμε πληγές? γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο, οι κομμουνιστές προσδιορίζονται από την σχέση τους προς το κόμμα και την οργανωμένη δράση, όχι έξω από αυτή. Και σε κάθε περίπτωση κάνοντας τη θεωρία πράξη στην οργανωμένη ζωή, υποτάσσει το "εγώ" στο "εμείς"...Και όταν το "εμείς" αποφασίζει ότι κάτι δεν πάει καλά με τον "εγώ"...μάλλον ο "εγώ" πρέπει να καλοσκεφτεί την στάση του. Αλλά όχι και όλοι αυτοί που πολέμησαν το ΚΚΕ από τα μέσα γιατί διαφώνησαν με τις αρχές του να απαιτούν και δικαίωση! Οι χιλιάδες ανώνυμοι κομμουνιστές στις εξορίες και τις φυλακές ποτέ δεν καταμέτρησαν το "εγώ" τους για να αποδείξουν πόσο κομμουνιστές είναι, παραμένοντας πιστοί στο ΚΚΕ. Αντίθετα κάτι φαφλατάδες, που στα δύσκολα τα δίπλωσαν, βγαίνουν με κομπασμό να καταμετρούν το "μεγαλειώδες εγώ" τους και απαιτούν από το ΚΚΕ να τους δικαιώσει. Λες και παλεύουμε για το σοσιαλισμό για να μας δώσουν παράσημο και θεσούλες... Αυτό λέγεται κατάντια!
      kk

      Διαγραφή
    2. καλά δεν διαφωνώ σε αυτό π λες και για την υποταγή του εγώ στο εμείς αλλά έτσι έθεσα ένα ερώτημα για το πόσοι απο όσους έχουνε διαγραφεί σε όλη τη διάρκεια ύπαρξης του κκε και το πόσοι διαγράφηκαν ώς αποδιοπομπαίοι τράγοι και μόνο και μόνο για να βρεθεί ο ΄΄κάποιος΄΄ που φταίει σε κάτι ακόμα και ας μην φταίει..τεσπα..και εννοείται ότι δεν αναφέρομαι σε κάθε ανώνυμο κομμουνιστή και ούτε βέβαια στον καρτερό..τεσπα είναι άλλο θέμα συζήτησης αλλά είναι απο αυτά που με πληγώνουνε στο χώρο..να μ πεις άλλα τα λάθη του παρελθόντος, τα όποια λάθη έστω, και άλλα τώρα..ίδομεν.. γιώργος

      Διαγραφή
  12. αν θες να το κανεις καντο, κανενα ζορι, ελευθερα.

    καταλαβαινει κανεις ποσο στριμωγμενοι ειναι οι "αριστεροι" τσυριζαιοι σαν τον κατα τα αλλα λαλιστατο μαρμαρα. ομως, αντε να πει την παπαρα του για το ενα (σκουρλετης για υπεθα και απεργιες γενικα) να την πει για το αλλο (πολυτεχνειου πορεια, κολητιλικια με ομπαμα/ισραηλ), ποσο ποια; στερευει και ο καθε καλοπιστος οπαδος του τσυριζα.
    παντως μαρμαρα στην λακωνικη σου θεση μια απαντηση αρκει, τα στερνα τιμουν τα πρωτα!!
    οτι και να εκανε ο καρτερος παλια στο τεξας, τωρα ειναι αλλος ενας λακες της αστικης ταξης οπως και το κομμα του συνολικα( και οι συνιστωσες....η ροζα τι κανει; τα χαιρετισματα μου να πεις αν την δεις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.