3 Μαΐου 2013

Επίθεση χρυσαυγίτη βουλευτή στον δήμαρχο Αθήνας (2 ΒΙΝΤΕΟ ) - Καταγγελια για τραυματισμο παιδιου


Επίθεση στον δήμαρχο Αθήνας Γ. Καμίνη από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Π. Γερμενή έγινε χτες το πρωί μέσα στο «Κόμβο Αλληλεγγύης» (παλιό φρουραρχείο) του δήμου Αθήνας. Ο δήμαρχος κατήγγειλε ότι ο χρυσαυγίτης επιχείρησε να τον γρονθοκοπήσει και πως χτυπήθηκε ένα 12χρονο κοριτσάκι. Ανδρες της ασφάλειας του δημάρχου αντέδρασαν και σε βίντεο φαίνεται πως απομακρύνουν το Γερμενή και τον βγάζουν από το κτίριο. Σε ανακοίνωσή της για το περιστατικό, η αστυνομία αναφέρει: «Βουλευτής της Χρυσής Αυγής εισήλθε στο κτίριο και κινήθηκε απειλητικά κατά του δημάρχου. Απομακρύνθηκε από αστυνομικούς της προσωπικής ασφάλειας του δημάρχου. Για το περιστατικό σχηματίζεται δικογραφία, στο πλαίσιο της οποίας εξετάζονται καταγγελίες για απειλητική κίνηση - επίδειξη όπλου από τον βουλευτή».


Νωρίτερα, σημειώθηκαν μικροεπεισόδια και ένταση με την αστυνομία με αφορμή την περιλάλητη «διανομή τροφίμων μόνο για Ελληνες» που προγραμμάτιζε για χτες το πρωί στο Σύνταγμα η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή. Η διοίκηση του δήμου είχε δηλώσει ότι δε θέλει να γίνει τέτοια διανομή στο Σύνταγμα. Ο δήμαρχος Αθήνας ζήτησε από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης παρέμβαση της αστυνομίας για εκκένωση της πλατείας, επειδή οι νεοναζί δεν ζήτησαν άδεια από το δήμο.

Σε ό,τι αφορά τα γεγονότα στο Σύνταγμα: Στις 7 το πρωί διμοιρίες των ΜΑΤ μετέβησαν στο Σύνταγμα και εμπόδισαν φορτηγό των φασιστοειδών με τρόφιμα να προσεγγίσει. Περίπου 40 χρυσαυγίτες ανάμεσά τους και βουλευτές επιχείρησαν να απωθήσουν τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ολιγόλεπτη μικροένταση ανάμεσά τους και έγινε περιορισμένη χρήση χημικών. Πρόσκαιρα έκλεισαν οι λεωφόροι Αμαλίας και Βασ. Σοφίας. Ταυτόχρονα, τα φασιστοειδή προσπάθησαν να κατεβάσουν από το φορτηγό μερικές σακούλες με τρόφιμα. Μετά από ένα μισάωρο τέτοιων αντιπαραθέσεων, χωρίς συλλήψεις ή προσαγωγές χρυσαυγιτών, οι φασίστες ανακοίνωσαν, λίγο μετά τις 8 π.μ., από ντουντούκες, ότι τελικά αποχωρούν και θα κάνουν διανομή τροφίμων από τα γραφεία τους στην οδό Δηλιγιάννη στο σταθμό Λαρίσης.


ΚΚΕ
Απομονώστε τη συμμορία της Χρυσής Αυγής

Το ΚΚΕ καταδικάζει την εγκληματική επίθεση των ναζιστών της Χρυσής Αυγής σε βάρος του δημάρχου Αθήνας κ. Καμίνη και τον τραυματισμό ενός 12χρονου κοριτσιού. Ο λαός πρέπει να καταδικάσει και να απορρίψει το ναζισμό, να απομονώσει την εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής.


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

5 σχόλια:

  1. Τι σημαίνει, βρε παιδιά, η φράση του Χρυσαυγίτη (μέλος κιόλας και του ελληνικού κοινοβουλίου) όταν η φρουρά του ζητούσε να αφήσει το όπλο στη θέση του "στη θέση του είναι, αστυνομικός είμαι." . Έκανε το λάθος να παραδεχτεί το αυτονόητο; Εσείς τι καταλάβατε;

    Lucid

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγω καταλαβα ειναι θρασύδειλος το ανθρωπάκι , μολις ειδε οτι δεν τον παίρνει αρχισε τα περι αστυνομιας το σκουλικι και εγινε αρσακειάδα πρωτη, τετοιοι "παλικαράδες" ειναι , αλλωστε οπου εμφανιζονται ειναι παρεα με την αστυνομια μην τους δειρει κανεις , αλλα που θα παει καποια στιγμη θα βρεθουνε μπροστα στο εργατικο κινημα χωρις αστυνομικη προστασια και θα δουνε τι παει οργανωμένο εργατικο κινημα.

    αλλωστε οπως μπορει να δει και καποιος σε ενα βιντεακι απο την κεφαλονια τι σοι παληκαραδες οταν ειναι η αστυνομια εκει που παντα βρε παιδι μου τους εχει πλατη.... και εμας φατσα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και κατι αλλο , πρεπει να βγουνε στοιχεια απο που περνει λεφτα αυτο το πραγμα. Εχουν γινει καποιες δημοσιεύσεις αλλα πρεπει να βγουνε "δυνατα" στοιχεια να καταλαβουν ολοι ποιος ειναι ο σκοπος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ πιστεύω ότι δεν το είπε πάνω στον τσαμπουκά. Αν ήταν, θα έλεγε "είμαι βουλευτής, μη με ακουμπάς". Γιατί είπε "είμαι αστυνομικός"; Τι σημαίνει αυτό, οέο; Επίσης, πού βρίσκουν τα χρήματα να ανοίγουν γραφεία παντού, σε κεντρικά σημεία, να μοιράζουν τρόφιμα, χωρίς να έχει προηγηθεί συλλογή. Πού βρίσκουν τόσα πολλά χρήματα; Φαντάζομαι όλοι καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει, αλλά είναι ερωτήματα που πρέπει να τα βάλουμε στη σκέψη και στα χείλη του κόσμου. Τι στο καλό σημαίνει "κι εγώ είμαι αστυνομικός"; Εννοεί ότι είναι ασφαλίτης; Σήμερα, που άκουγα μια εκπομπή σ' ένα ραδιοφωνικό μέσο φρόντισαν να το σχολιάσουν, για να μη μείνει απορία στον κόσμο, ότι πουλούσε τσαμπουκά. Εγώ δε νομίζω ότι είναι κάτι τέτοιο.

    Lucid

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. υπάρχει και αυτό
    ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/04/23.html )
    Πέθανε η 23χρονη από τη Ν.Μάκρη - Καταζητείται ο δράστης. Κατηγορείται για επίθεση κατά στελέχους του ΚΚΕ.Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.