9 Μαΐου 2013

ΜΕΒΓΑΛ: 14η μέρα απεργίας - Μεγαλώνει η ταξική αλληλεγγύη


Συνεχίζουν για 14η μέρα σήμερα την απεργία τους οι εργαζόμενοι στη ΜΕΒΓΑΛ στον Ασπρόπυργο, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών που τους οφείλει η εργοδοσία.

Οι εργαζόμενοι με γενική τους συνέλευση έχουν αποφασίσει συνέχιση του απεργιακού τους αγώνα μέχρι την ολική εξόφληση όσων τους χρωστά η εταιρεία.

Μεγαλώνει η αλληλεγγύη προς τους απεργούς
Χτες, τη συμπαράσταση στον αγώνα τους εξέφρασε αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. Την Τρίτη, στο πλευρό τους βρέθηκαν Λαϊκές Επιτροπές από τα Λιόσια και την ευρύτερη περιοχή. Η Λαϊκή Επιτροπή Φυλής απευθύνει κάλεσμα στους κατοίκους των Άνω Λιοσίων και των γύρω περιοχών και συνολικά στους εργαζόμενους, να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον δίκαιο αυτό αγώνα, να σταθούν στο πλευρό των απεργών της ΜΕΒΓΑΛ.

Ανακοίνωση συμπαράστασης εξέδωσε το κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων σε Ποτά - Τρόφιμα Ν.Αχαΐας.



Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, σε ανακοίνωσή του, «απευθύνει συναδελφικό χαιρετισμό στους εργάτες της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ που απεργούν εδώ και αρκετές μέρες τώρα κόντρα στην κοροϊδία και στους εκβιασμούς της εργοδοσίας η οποία δεν τους πληρώνει τα δεδουλευμένα που τους οφείλει. Συνάδελφοι, κρατάτε γερά, το δίκιο είναι με το μέρος σας και εμείς είμαστε μαζί σας».

Η ΟΓΕ εκφράζει τη στήριξη και τη συμπαράστασή της
«Είμαστε στο πλευρό σας στη μάχη που δίνετε διεκδικώντας τα δεδουλευμένα 4 μηνών. Οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών ξέρουμε τι σημαίνει να παλεύεις καθημερινά με την απληρωσιά, με την ανεργία, με την επίθεση στους μισθούς και τις συντάξεις. Ξέρουμε όμως ακόμα πως η ελπίδα βρίσκεται εκεί που οι εργαζόμενοι δε σκύβουν το κεφάλι. Εκεί που παλεύουν για να γίνει νόμος το δίκιο τους και όχι τα κέρδη των αφεντικών.

Στη δύσκολη μάχη που δίνετε, στο πλευρό σας έχετε τους συλλόγους και τις ομάδες της ΟΓΕ, που το επόμενο διάστημα θα πάρουν πρωτοβουλίες για να στηρίξουν τον αγώνα σας», επισημαίνει.


902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.