9 Αυγούστου 2013

Χρυσή Αυγή, πιο δούλος στους εφοπλιστές πεθαίνεις

 Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη: Ύμνοι από χρυσαυγίτες βουλευτές στους εφοπλιστές

Την ώρα που η επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, τρόικας και μεγάλου κεφαλαίου ενάντια στους εργάτες και τα δικαιώματά τους εντείνεται, το σύστημα έβγαλε τα μαντρόσκυλά του, τους χρυσαυγίτες στον αφρό, να απειλήσουν τους εργαζόμενους, το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ.

Κλιμάκιο χρυσαυγιτών βουλευτών (Γ.Λαγός, Ηλ.Παναγιώταρος, Ν.Μίχος),συνοδευόμενοι από μια δράκα κρανοφόρους τραμπούκους, εμφανίστηκε την Πέμπτη 8 Αυγούστου στη Ναυπηγοεπισκεαυστική Ζώνη Περάματος και χώθηκαν σε μια καντίνα, για να συνομιλήσουν με μια ομαδούλα φασιστοειδών της περιοχής.

Όλοι μαζί αντάμα έκαναν γαργάρα την εκμετάλλευση που υφίστανται ναυτεργάτες και τεχνίτες της Ζώνης από το μεγάλο κεφάλαιο, το εφοπλιστικό. Διακήρυσσαν ότι πάνε «μαζί με τους εφοπλιστές μας, γιατί από κει πέρα εξαρτιόμαστε». Επίσης ότι «'φύγαν βαπόρια γιατί έγιναν απεργίες», επιχειρηματολογία ίδια ακριβώς με αυτή της Ένωσης Εφοπλιστών. Κατόπιν ξεκίνησαν την επίθεση ενάντια σε αυτό που τους φοβίζει, που φοβίζει τα αφεντικά τους, γι' αυτό και τους έστειλαν στη Ζώνη να γαβγίζουν.

Μέσα από ένα οχετό ψεύδους και ασυναρτησίας, μίλησαν επί λέξη για «κατεστημένο», «σταλινισμό» και «κόκκινη χούντα» που επικρατεί στη Ζώνη και καθορίζει ποιος θα δουλέψει και ποιος όχι!

Ακολούθως, ίδιοι μπράβοι των αφεντικών τους, νεκραναστημένοι από την εποχή του Κοτζαμάνη, ξεκίνησαν και τις ευθείες απειλές. Π.χ. ο Γ. Λαγός: «(...) Θα ήμασταν εδώ αν αντιμετωπίζατε πρόβλημα με το ΠΑΜΕ, να έρθουμε εδώ μαζί σας και να είμαστε απέναντί τους, θα είχατε τη βοήθειά μας (...) Οι λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ (...) θα εξαφανιστούν από 'δω πέρα μέσα». Ο Ν. Μίχος: «Το μεγάλο πρόβλημα που λέγεται ΠΑΜΕ». Κι ο Ηλ. Παναγιώταρος: «Το απόστημα που υπάρχει εδώ (...) το ΠΑΜΕ (...) πολύ σύντομα θα τελειώσει».

Αλλα μαζεμένα εκεί φασιστοειδή έκαναν και πιο «εξειδικευμένες» προτάσεις όπως «να πάμε στο Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά (να πάμε στη φωλιά του κούκου, να την ξεριζώσουμε (...) να καλέσουμε τον κόσμο μας εκεί». Για να πάρουν τις ανάλογες διαβεβαιώσεις από τους βουλευτές τους, πχ το Γ. Λαγό ότι «εμείς θα είμαστε εκεί»...

Όλα αυτά έρχονται σαν συνέχεια της συνεχούς αβάντας που κάνει η Χρυσή Αυγή στο εφοπλιστικό κεφάλαιο. Χαρακτηριστικά, ήδη από το Νοέμβρη 2012, ο βουλευτής τους Παναγιώταρος, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής έλεγε μεταξύ άλλων: «(...) βλέπουμε στον προϋπολογισμό που λέτε ότι από φορολόγηση των πλοίων υπό ελληνική σημαία θα αποκομίσουμε 80 εκατ. ευρώ... ε το πιο εύκολο που θα κάνουν οι Έλληνες πλοιοκτήτες είναι να αλλάξουν τη σημαία για να γλιτώσουν τα λεφτά, αντί να βρεθεί μια χρυσή τομή κι από δυο τρεις Έλληνες που είναι μάξιμουμ σε κάθε πλήρωμα, ο καπετάνιος και ο πρώτος μηχανικός, να δοθούν κίνητρα για να είναι και οι υπόλοιποι ναύτες Έλληνες(...)». Να επιδοτηθούν δηλαδή οι κεφαλαιοκράτες με νέες φοροαπαλλαγές, την ώρα που ο ελληνικός λαός στενάζει.

Παραπέρα, το Νοέμβρη 2012 η νεοναζιστική οργάνωση κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση με θέμα: «Λύση στη χρηματοδότηση των ναυτιλιακών εταιρειών», βγαλμένη θαρρείς κατ' ευθείαν από τα συρτάρια της Ένωσης Εφοπλιστών. Στο κείμενο, αφού πρώτα κλαιγόταν για τα ...βάσανα των εφοπλιστών, κατόπιν ζητούσε «λελογισμένη ενίσχυση των ναυτιλιακών εταιρειών υπό όρους από τη μεριά του κράτους». Επίσης να «δοθούν εγγυητικές επιστολές από το κράτος για να μπορέσουν να λύσουν το πρόβλημα οι ναυτιλιακές εταιρείες». Επομένως, ζητούσε το ελληνικό δημόσιο, ο ελληνικός λαός, να επιδοτήσουν παραπέρα τους εφοπλιστές, να αποπληρώσουν το τραπεζικό δάνειο ενός μεγαλοεπιχειρηματία, αν η πλοιοκτήτρια off shore του κηρύξει για το τυπικό μια πτώχευση γλιτώνοντας ο ίδιος την αποπληρωμή. Τι περισσότερο να ζητήσει ένας εφοπλιστής;

Σημειωτέον ότι οι χρυσαυγίτες δεν έχουν αφήσει κανένα μονοπώλιο παραπονεμένο. Ενδεικτικά, με άλλη ερώτησή τους στη Βουλή, τον Απρίλη (την υπέγραφε ο Λαγός) ζητούσαν νέες επιδοτήσεις και για τα μονοπώλια των αερογραμμών. Ανησυχούσαν ότι «δεν φαίνεται να ενισχύονται οι ελληνικές αερογραμμές με όποιες συνέπειες μπορεί αυτό να επιφέρει στην εθνική μας οικονομία και τον τουρισμό». Ακολούθως, οι χρυσαυγίτες ρωτούν την κυβέρνηση αν: «Υπάρχει στρατηγική για ενίσχυση των ελληνικών αεροπορικών εταιρειών, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στον ανταγωνισμό από την πλευρά των τουρκικών»...

902

4 σχόλια:

  1. Αν ο λαος χανει την αξιοπρεπειά του τοτε η εργασια των 10-20€ ηχει στα αυτιά του ως σωτηρια...
    Αν σεβεται τον εαυτο του και κυριως το μελλον των παιδιων του τοτε το μονο που εχει να κανει ειναι να οργανωθει και να παλεψει για τη μονη γρηγορη και αμεση λυση. Τον σοσιαλισμο. Αυτο μονο με απεργειες και με λαικο ξεσηκωμο γινεται. Απο τον καναπε αγκαλια με τον φοβο δεν αλλαζει η κατασταη.
    Ας διαλεξει λοιπον την ευκολη λυση που θελει το συστημα (δες Χ.Α-νδ) τη λιγο πιο δυσαρεστη (δες συριζα,δημαρ κυβερνηση της αριστερας) και αυτη που φοβαται σαν τον διαολο που ειναι η λαικη εξουσια που μπορει να οργανωσει μονος του και που προτεινει το ΚΚΕ. Επανασταση ή υποταγη.
    νκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά έλεγαν οι φασίστες και στο Πέραμα αλλά έφυγαν με την ουρά στα σκέλια

    Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2012
    ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7140639&publDate=14/11/2012 )
    (..) ΠΕΡΑΜΑ
    Δεν πέρασε η τρομοκρατία της Χρυσής Αυγής

    Στο κενό έπεσε η χτεσινή προσπάθεια ομάδας της Χρυσής Αυγής να καλλιεργήσει κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος των εργαζομένων του Δήμου Περάματος, αφού κάτω από την αγωνιστική αντίδραση των ίδιων των εργαζομένων τα φασιστοειδή υποχρεώθηκαν σε φυγή.

    Η ομάδα των φασιστοειδών αντέδρασε όταν -κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Περάματος- οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έθεσαν θέμα να ληφθεί απόφαση ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης και τις απολύσεις, για να μη σταλούν ονομαστικοί κατάλογοι των εργαζομένων και να χρηματοδοτηθούν οι δήμοι από τον κρατικό προϋπολογισμό. Συγκεκριμένα, μέλος της Χρυσής Αυγής που βρισκόταν στην αίθουσα ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι υποφέρουν γιατί δε ψήφισαν αυτό το κόμμα.

    Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αμέσως πήραν τον λόγο και αποκάλυψαν το ρόλο της Χρυσής Αυγής ως σιδερένια γροθιά του καπιταλιστικού συστήματος που πρέπει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να απομονώσουν και να στείλουν αυτά τα μορφώματα εκεί που πρέπει, στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Τότε η ομάδα των φασιστοειδών προσπάθησε να επιτεθεί στους δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με προπηλακισμούς και απειλές για τη σωματική τους ακεραιότητα. Αμεση ήταν η αντίδραση των εργαζομένων στο δήμο αλλά και εργαζομένων από όλη την περιοχή που έσπευσαν στο σημείο, που ανάγκασαν τους Χρυσαυγίτες να λουφάξουν.

    Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αρνήθηκε να πάρει θέση όταν απαιτήθηκε από τους δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να καταδικάσει τη δράση των φασιστοειδών. Βέβαια, αυτή η ομάδα λάκισαν σαν τα θρασίμια, μόλις είδαν ότι στην αίθουσα άρχισαν να καταφτάνουν οι εργάτες από διάφορους κλάδους στην περιοχή.

    Παρέμβαση έκανε στη συνέχεια μαζική αντιπροσωπεία της Γραμματείας ΠΑΜΕ Πειραιά, καλώντας το Δημοτικό Συμβούλιο να καταδικάσει τα αντιλαϊκά μέτρα. Οταν κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να καταδικάσει και τη δράση της Χρυσής Αυγής και τους προπηλακισμούς σε βάρος των δημοτικών συμβούλων της «Λαϊκής Συ (..)Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για το μηνυμα που δεν δημοσιεύτηκε.

    Τα μηνύματα χωρίς ψευδώνυμο, δεν δημοσιεύονται.
    Ειδικά όταν περιέχουν μόνο μπινελίκια,
    άσχετα εαν προορίζονται για την Χρυσή Αυγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ''από δυο τρεις Έλληνες που είναι μάξιμουμ σε κάθε πλήρωμα, ο καπετάνιος και ο πρώτος μηχανικός, να δοθούν κίνητρα για να είναι και οι υπόλοιποι ναύτες Έλληνες''

    Γιατί δεν κάνουν κανένα πογκρόμ στα καράβια του Βαρδινογιάννη, του Αλαφούζου, του Μαρινάκη, να διώξουν τους ξένους για να πάνε τα Ελληνόπουλά?
    Τι περιμένουν? Ευκαιρία είναι τώρα που κάποιοι θα πήγαιναν ακόμα και με 15 ευρώ την ημέρα (και στα καράβια όταν λέμε ημέρα εννοούμε 24ωρο...).

    Ιάκωβος Δανιηλίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.