29 Αυγούστου 2013

Πότε ο ΣΥΡΙΖΑ λέει την αλήθεια για τη Συρία; Ποτέ…

του Μιλτιάδη Κόκκινου

Όταν κάποιος ακολουθεί την τακτική «πατάω σε δύο βάρκες» και αλλάζει τις θέσεις του ανάλογα με τι τον εξυπηρετεί καλύτερα σε κάθε δεδομένη στιγμή, δεν μπορεί παρά να εκτίθεται διαρκώς. Αναφερόμαστε ασφαλώς στον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, η διγλωσσία είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της σοσιαλδημοκρατίας, που από τη μία ξεγελάει το λαό και από την άλλη παίζει ενεργό ρόλο στο αστικό πολιτικό σύστημα ως επίδοξος κυβερνητικός διαχειριστής.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στις 27/08, αναφέρεται: 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση σε ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία… Αυτό που αποτελεί ζητούμενο είναι η πολιτική επίλυση του ζητήματος με ειρηνικό τρόπο, η ουσιαστική παρέμβαση του ΟΗΕ στις εξελίξεις με στόχο την άμεση κατάπαυση του πυρός και τη διενέργεια ελεύθερων εκλογών…».


Δεν θα ασχοληθούμε εν προκειμένω με το θαυμασμό του ΣΥΡΙΖΑ προς το μοντέλο πολιτικής Ομπάμα και το «νέο αέρα» του Ολάντ, οι οποίοι σήμερα πρωτοστατούν στο νέο μακελειό εναντίον του συριακού λαού. Ούτε θα ασχοληθούμε με τα ανέξοδα «ευχολόγια» περί ειρηνικής επίλυσης των διαφορών και ουσιαστικής παρέμβασης του ΟΗΕ, τα οποία θα μπορούσε να τα πει ο οποιοσδήποτε - ακόμη και ο Ομπάμα - και τα οποία κρύβουν και το ρόλο του ΟΗΕ, αλλά προπάντων το γεγονός ότι στις συνθήκες του ιμπεριαλισμού, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και η ιμπεριαλιστική ειρήνη με το πιστόλι στον κρόταφο είναι νύχι - κρέας.

Θα ασχοληθούμε με την προκλητική διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των εξελίξεων στη Συρία και της ιμπεριαλιστικής επέμβασης, την οποία σήμερα καταδικάζει.

Αυτά που λέει σήμερα, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ απέχουν παρασάγγας από αυτά που έλεγε πριν λίγο καιρό. Για την ακρίβεια έλεγε ακριβώς τα αντίθετα. Συγκεκριμένα:

Την 1/8/2011, η κα Ρένα Δούρου, τότε υπεύθυνη Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα υπεύθυνη Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωνε σε δήλωσή της: «Πέντε μήνες μετά από το ξεκίνημα της "άνοιξης της Συρίας", … τη στιγμή που ο λαός της Συρίας δίνει ένα αξιοθαύμαστο μάθημα θάρρους και αντίστασης σε ένα βάρβαρο καθεστώς, η διεθνής κοινότητα ουσιαστικά σιωπά, απορροφημένη από τις δυσμενείς οικονομικές εξελίξεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Η στάση της όμως αυτή λειτουργεί ουσιαστικά ως "πράσινο φως" προς το καθεστώς Άσαντ για να συνεχίσει να πνίγει στο αίμα ακόμη και τις πιο ειρηνικές διαδηλώσεις. ΤΩΡΑ η διεθνής κοινότητα, με επικεφαλής τον ΟΗΕ και την ΕΕ, οφείλει να απομονώσει το αιμοσταγές καθεστώς, στηρίζοντας παράλληλα, πολιτικά και οικονομικά, τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης. ΤΩΡΑ είναι πραγματικά η ώρα της έμπρακτης αλληλεγγύης προς το λαό της Συρίας».

Και λίγες μέρες αργότερα (19/8/2011) η κα Δούρου επανήλθε δριμύτερη, λέγοντας:

«… Η ΕΕ οφείλει να πρωτοστατήσει σε ένα ενιαίο διπλωματικό μέτωπο, που θα δώσει στον πρόεδρο Άσαντ να καταλάβει ότι έχει έλθει η ώρα των τίτλων του τέλους. Για την ομαλή μετάβαση σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, για να μην πάει χαμένο το αίμα των χιλιάδων θυμάτων, των Σύρων πολιτών, που καθημερινά αψηφούν το φόβο τους και διαδηλώνουν κατά του καθεστώτος. Η ΕΕ οφείλει μια τέτοιου είδους πρωτοβουλία στο λαό της Συρίας».

Ζητούσε δηλαδή από την ΕΕ και τους άλλους διεθνείς οργανισμούς των ιμπεριαλιστών να αναλάβουν δράση εναντίον της συριακής κυβέρνησης και να στηρίξει τη συριακή αντιπολίτευση, δηλαδή τους λεγόμενους αντικαθεστωτικούς, τη στιγμή που οι ΗΠΑ και η ΕΕ, μαζί με την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία στήριζαν ανοιχτά και εξόπλιζαν διάφορες μισθοφορικές ομάδες που καμία σχέση δεν έχουν με το συριακό λαό.

Υιοθετούσε στην ουσία τα ιμπεριαλιστικά προσχήματα, που επικαλούνται σήμερα για τη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Υιοθετούσε τα επιχειρήματα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, οι οποίοι ενοχοποιούν τη συριακή κυβέρνηση, προκειμένου να εξαπολύσουν μια νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στο όνομα δήθεν της προστασίας του συριακού λαού, όπως έκαναν στο παρελθόν στη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Παλιά τους τέχνη κόσκινο, θα πει κανείς για τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα ίδια δεν έκανε ο ΣΥΝ και κατά την περίοδο των αμερικανοΝΑΤΟικών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία, όταν από τη μία καταδίκαζε την επέμβαση και από την άλλη υιοθετούσε τα προσχήματα του ΝΑΤΟ για την εθνοκάθαρση. Τα ίδια έκανε στο Αφγανιστάν και το Ιράκ. Ο λαός ας βγάλει τα συμπεράσματά του...

3 σχόλια:

  1. Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013
    ( http://redflyplanet.blogspot.com/2013/08/blog-post_7284.html )

    (..)Βραβεία Νόμπελ Ειρήνης να δοθούν και στους «αφανείς ήρωες»

    Για την προετοιμασία της ιμπεριαλιστικής επίθεσης στη Συρία

    Οπως είναι γνωστό, φέτος το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το έλαβε η Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ), ενώ το 2009 το ίδιο βραβείο έλαβε και ο πρώτος έγχρωμος Αμερικανός Πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, η εκλογή του οποίου είχε προκαλέσει «ρίγη συγκίνησης» τόσο στα αστικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς και στους οπορτουνιστικούς κύκλους της Ευρώπης και διεθνώς.

    Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι του βραβείου «Ειρήνης» στην ΕΕ κι απ' αυτήν ακούστηκαν οι πολεμοχαρείς ιαχές για την έναρξη ενός νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου στη Συρία. Ο δε έγχρωμος Πρόεδρος πρωτοστατεί στη διεξαγωγή του, στέλνοντας όλο και περισσότερα πολεμικά πλοία κι αεροπλάνα στην περιοχή. Το μοτίβο τους γνωστό: Το συριακό καθεστώς χρησιμοποίησε όπλα μαζικής καταστροφής, χημικά όπλα. Στέλνουμε τους εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ να το επιβεβαιώσουν και μετά απ' αυτό θα μιλήσουν τα σύγχρονα... «εξάσφαιρα», δηλαδή οι πύραυλοι, τα βομβαρδιστικά μας, τα αεροπλανοφόρα μας.

    Αλήθεια, τι «θαυμαστή» λογική! Εχουμε αποφασίσει να «τους αλλάξουμε φώτα», αλλά στέλνουμε και τους «ειδικούς», για να μας δώσουν και το «πράσινο φως», έτσι «για τα μάτια του κόσμου». Ακριβώς, όπως και πριν δέκα χρόνια με την αμερικανο-ΝΑΤΟική εισβολή στο Ιράκ. Οι ομοιότητες είναι κάτι παραπάνω από προφανείς!
    ***

    Μετά από όλες αυτές τις εξελίξεις, πρέπει να ομολογήσουμε, πως αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στην επιτροπή που απονέμει κάθε έτος αυτά τα περιβόητα «βραβεία Νόμπελ Ειρήνης». Οι άνθρωποι είναι φωστήρες! Είναι πολύ μπροστά! Ξέρουν ακριβώς σε ποιον θα δώσουν το βραβείο, μαντεύοντας και τις εξελίξεις που έρχονται. Οσο πιο πολύ αίμα μπορεί να χύσει κάποιος, με όσο μεγαλύτερο ψέμα μπορεί να χρησιμοποιήσει, αυτός θα πάρει και το βραβείο!

    Ωστόσο, πρέπει η επιτροπή να σκεφτεί κι ευρύτερα, για να μοιράσει και κανένα βραβείο και στους «αφανείς ήρωες» της ιμπεριαλιστικής «ειρήνης».

    Πρώτα απ' όλα σ' αυτούς που είναι έτοιμοι (βλέπε κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) να παραχωρήσουν τη βάση της Σούδας, το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, το Ακτιο, τη Λάρισα και κάθε σχετική υποδομή, για να μπορέσουν οι «νομπελούχοι» να αιματοκυλίσουν ακόμη περισσότερο τους λαούς.
    ***

    Επιπλέον, πρέπει να καθιερωθεί και το «χάλκινο μετάλλιο» Νόμπελ, το οποίο φέτος δικαιωματικά θα έπρεπε να παραλάβει ο κ. Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ και συνολικά το λεγόμενο «Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς», για τη σαφέστατη στάση, της «ηχηρής σιωπής» τους στις προετοιμασίες του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

    Πραγματικά, από την εποχή ακόμη του Α' Παγκόσμιου Πολέμου, πριν 100 χρόνια, οι οπορτουνιστές και οι σοσιαλδημοκράτες είναι οι καλύτεροι «νεροκουβαλητές» στο «μύλο» της αστικής τάξης και στα ζητήματα της ειρήνης και του πολέμου! Είναι οι καλύτερες «μοιρολογήτρες» του «Διεθνούς Δικαίου», οι υμνολόγοι της «νέας αρχιτεκτονικής των διεθνών σχέσεων», του ελπιδοφόρου «πολυ-πολικού κόσμου», οι καλύτεροι «παπάδες» της ιμπεριαλιστικής ειρήνης και της δήθεν «διπλωματίας των πολιτών», του «άνεμου του Νότου» (βλέπε Ολάντ), οι καλύτεροι «υμνητές» των νομπελούχων (ΕΕ και Ομπάμα). Ας δοθεί, επιτέλους, κι ένα βραβείο Νόμπελ, όχι μόνον στους διαχειριστές του καπιταλισμού, αλλά και στους «απολογητές» του. `Η μήπως και γι' αυτό πρέπει οι άνθρωποι να περιμένουν; (..)Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ( http://rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=30/8/2013&id=14765&columnId=161 )

      (..)Διαστρέβλωση στα μέτρα τους

      «Ο Περισσός μέχρι σήμερα κρατούσε επιθετική στάση κατά του ιμπεριαλισμού και ιδιαίτερα κατά του καθεστώτος Πούτιν (...) Ωστόσο, σήμερα το ΚΚΕ φαίνεται να προσεγγίζει τον έναν άξονα και υιοθετεί τις θέσεις της Ρωσίας και του Ιράν, λέγοντας πως προετοιμάζεται προσχηματική επίθεση των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας "με βάση την ατεκμηρίωτη καταγγελία των λεγόμενων "αντικαθεστωτικών" ομάδων».

      Το παραπάνω ...απαύγασμα διαστρέβλωσης ανήκει στον συντάκτη της «Εφημερίδας των Συντακτών» Νίκο Σβέρκο, ο οποίος παραποιεί τις θέσεις του ΚΚΕ μέχρι του σημείου να επιχειρεί να εμφανίσει το ΚΚΕ ως υποστηρικτή του ενός ή του άλλου ιμπεριαλιστή. Φυσικά, κάτι τέτοιο ούτε συμβαίνει ούτε προκύπτει από καμία τοποθέτηση του ΚΚΕ. Ο συντάκτης διαστρεβλώνει τις θέσεις του ΚΚΕ και επιχειρεί να συσκοτίσει το γεγονός ότι το ποιος έχει κάνει χρήση χημικών όπλων στη Συρία δεν εξαρτάται από τη θέση της μιας ή της άλλης ιμπεριαλιστικής δύναμης, αλλά προκύπτει από τα ντοκουμέντα και τα στοιχεία, που εδώ και μήνες δείχνουν παραγωγή και χρήση χημικών όπλων από τους λεγόμενους αντικαθεστωτικούς στη Συρία. Το γεγονός ότι τα παραπάνω στοιχεία παραδέχεται η Ρωσία και τα αξιοποιεί, για τα δικά της συμφέροντα, δεν αναιρεί ότι αυτή είναι η αλήθεια.

      Αλλά, για τον συντάκτη, ή θα είναι κανείς με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους ή με τη Ρωσία και τους δικούς της συμμάχους. Το να υπερασπίζεται κανείς το δικαίωμα του κάθε λαού να είναι αφέντης στον τόπο του, το να παλεύει κανείς ενάντια στον καπιταλισμό με προσανατολισμό και στόχο την ανατροπή του, δεν του περνάει καν από το μυαλό. Ας μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια ο συντάκτης της «Εφημερίδας των Συντακτών» και του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο».

      Το ΚΚΕ δε σέρνεται πίσω από τις πολεμικές κορόνες των διαφόρων ιμπεριαλιστικών λυκοσυμμαχιών, ούτε εγκλωβίζεται στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Αυτό που δεν μπορούν να χωνέψουν οι υποστηρικτές των διαφόρων ιμπεριαλιστικών «ανθρωπιστικών» επεμβάσεων είναι ότι το ΚΚΕ αποκαλύπτει στο λαό τα προσχήματα που αξιοποιούνται κάθε φορά για να δικαιολογήσουν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, με θύματα τους λαούς, και καλεί τον ελληνικό λαό και όλους τους λαούς να αντιπαλέψουν τη δολοφονική δράση των ιμπεριαλιστικών πολεμικών μηχανών. Με άλλα λόγια, ψωνίσατε από ...σβέρκο! (..)Ilief

      Διαγραφή
  2. Ξύπνα λαέ, τώρα Κουκουέ !

    Το Κ.Κ.Ε δικαιώνεται ακόμα μια φορά στις αναλύσεις του για τη Συρία και τις Η.Π.Α. Οι υπόλοιποι στον κόσμο τους,όποιος δεν το βλέπει την πραγματικότητα αυτή θα διακοσμεί μια μέρα στο μέλλον το μουσείο ανθρωπολογίας στο νέο σοσιαλιστικό κόσμο και από κάτω θα έχει ταμπέλα ,homo capitaliens

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.