«Είμαι άνεργος, κι εγώ και η οικογένειά μου. Δεν έχω χρήματα, ούτε για το εισιτήριο, ούτε για το πρόστιμο»
έλεγε σύμφωνα με μαρτυρίες ο 18χρονος στον ελεγκτή λίγα λεπτά πριν χάσει τη ζωή του.
Αφού έχει σημειωθεί η τραγωδία στο Περιστέρι όπου ο 18χρονος στην προσπάθεια του να αποφύγει τους ελεγκτές επειδή δεν είχε εισιτήριο, πήδηξε από το τρόλεϊ που επέβαινε με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι του και χάσει τη ζωή του, οι επιβάτες επιτέθηκαν στον ελεγκτή και τον οδηγό.
Στο σημείο είχαν καταφθάσει 5 περιπολικά ωστόσο η κατάσταση ήταν ηλεκτρισμένη. Επιβάτες και περαστικοί τα βάζουν με τον ελεγκτή ενώ ένας από τους επιβαίνοντες έρχεται στα χέρια μαζί του.
Οπως αναφέρει και το eurospy που δημοσιεύει το βίντεο, μία κοπέλα, που κάθεται στο πεζοδρόμιο σε κατάσταση «αμόκ» μη μπορώντας να πιστέψει τι συνέβη λίγα λεπτά πριν, σηκώνεται και εκσφενδονίζει ένα μπουκάλι νερό προς τον ελεγκτή λέγοντάς του «Σε ακούω τόση ώρα πάνω από το κεφάλι μου. Πήρες τη ζωή του παιδιού το καταλαβαίνεις;» Αμέσως τα αίματα ανάβουν και πάλι. Ο ελεγκτής ζητά να πάει αυτόφωρο η κοπέλα ενώ κάποιοι επιβάτες απευθυνόμενοι στον οδηγό και τον ελεγκτή λένε «Να δούμε πως θα κοιμάστε τα βράδια».
Τα λόγια είναι περιττά για την ανάπτυξη που έρχεται!
Ιδιωτικοί στρατοί ελεγκτών που αμοίβονται με το κεφάλι.. σκοτώνουν για 1.40ευρώ (το τραγικό είναι πως το 1.40ευρώ είναι πλέον.. θυσία)!
Δειτε επισης:
Τραγικό τέλος για 19χρονο που δεν είχε εισιτήριο
H ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής Περιστερίου:
ΑπάντησηΔιαγραφή«Η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του 19χρονου άνεργου νέου που χθες έχασε άδικα τη ζωή του σε έλεγχο εισιτηρίων σε γραμμή τρόλεϊ στο Περιστέρι. Η τραγική κατάληξη του χθεσινού περιστατικού φέρνει στο προσκήνιο την πολύ δύσκολη θέση που έχει έρθει η εργατική – λαϊκή οικογένεια, το που οδηγεί η ανεργία, ειδικά στους νέους έχει φτάσει στο 60%, ενώ στη Δυτική Αθήνα και ειδικότερα στο Περιστέρι είναι αρκετά μεγαλύτερη. Η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου, το ταξικό εργατικό κίνημα, η επιτροπή ανέργων πολύ έγκαιρα είχαν διεκδικήσει μέτρα ελάφρυνσης ιδιαίτερα για τους άνεργους, όπως δωρεάν εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Προκαλεί επίσης αποτροπιασμό το μπόνους 10% που παίρνουν οι ελεγκτές που μαζεύουν πρόστιμα από εργαζόμενους. Πρόκειται για ένα ακόμη κυνικό εισπρακτικό μέτρο που στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα, που δυσκολεύονται ακόμη και για τα στοιχειώδη.
Η απάντηση της εργατικής τάξης δε μπορεί παρά να είναι, οργάνωση της πάλης, αντεπίθεση στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, όλοι για έναν και ένας για όλους – κανένας μόνος του στην κρίση».
Το μπόνους είναι 50% και όχι 10 . Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ στα τρόλεϊ τη στάση κράτησαν ; Συμπαραστάθηκαν στον κεφαλοκυνηγο , ή όχι ;
ΑπάντησηΔιαγραφήνα ρωτήσω κάτι επδ λέτε για το μπόνους.. το μπόνους είναι ένα μέσο π γίνεται σε πολλές δουλειές για να κάνει τον εργαζόμενο να αποδίδει και να δείχνει ζήλο ας το πούμε... για παράδειγμα- χωρίς να ξέρω το μισθολόγιο των ελεγκτών- αναφέρω με τυχαία νούμερα... αν πχ ένας ελεγκτής ξέρει ότι παίρνει 500 το μήνα είτε γράψει κάποιονε π δεν έχει εισητήριο είτε όχι. γιατί αυτός να κάτσει να ασχοληθεί με όποιον δεν έχει εισητήριο? εκτός πια και το κάνει ευσυνείδητα ή έχει κόμπλεξ ας πούμε.. άν πχ ξέρει ότι είτε γράψει κα΄ποιονε ε΄τε όχι πάρει 500 ευρώ ενώ πχ αν γράψει ξέρω γω το μήνα 20 άτομα που δεν έχουνε και πάρει πχ 600, δεν είναι ένα κίνητρο για αυτόν να κάθεται να ασχολείται με τον καθένα που δεν έχει εισητήριο?? γιώργος καρ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιώργο,
Διαγραφήαλλο πράγμα το να κατανοείς τις αιτίες για τις οποίες οι διοικήσεις των αστικών μέσων μεταφοράς, έχουν προσθέσει το μπόνους στους μισθούς των ελεγκτών,
και άλλο πράγμα να αποδέχεσαι την λογική, του ότι κάποιος πληρώνεται παραπάνω ώστε να σε "καρφώνει" και να σε φορτώνει με επιπλέον φόρους. Ειδικά απο την στιγμή που δεν μπορείς ούτε καν να πληρώσεις το αρχικό εισητήριο.