29 Αυγούστου 2013

Παρέμβαση του Θανάση Παφίλη στη Βουλή για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τη Συρία

4 σχόλια:

  1. Φοβερή Ομιλία με στοιχεία.
    Τους διάλυσε o Παφίλης.Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7589517&publDate=30/8/2013 )

    (..)Η «μάνα», ο «πατέρας» και η «μαμή»

    Ο μεν αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης, ο Ε. Βενιζέλος, είπε στο «Reuters»:

    «Εχουμε καταδικάσει με πολύ καθαρό και απερίφραστο τρόπο τη χρήση χημικών όπλων, που είναι απάνθρωπη, που είναι ένα ειδεχθές έγκλημα, που παραβιάζει, προφανώς, αυστηρούς κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και άρα πρέπει να υπάρξει μια διεθνής απάντηση στο όνομα της νομιμότητας και στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

    Για όσους δεν κατάλαβαν: Την ώρα που οι επιθεωρητές του ΟΗΕ ούτε καν τυπικά δεν έχουν καταθέσει το πόρισμα των ελέγχων τους στη Συρία, την ώρα που ακόμα κι αυτή η γνωστή Κάρλα Ντελ Πόντε αποδίδει τη χρήση χημικών στους λεγόμενους «αντάρτες» της Συρίας,

    ο... σοσιαλιστής πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο απεφάνθη ότι τέτοια χρήση έγινε από πλευράς συριακού καθεστώτος, αλλά και πρωτοστατεί (!) όσον αφορά στην επιχειρηματολογία των «γερακιών» περί «διεθνούς απάντησης»!

    *

    Ο δε υφυπουργός Εξωτερικών, ο Δ. Κούρκουλας, μιλώντας στο κυβερνητικό τηλε-έκτρωμα της «ΔΤ», όσον αφορά στην επικείμενη εμπλοκή της Ελλάδας στον όλεθρο, είπε:

    «Θα ήταν εγκληματικό για τη χώρα μας να μείνει απούσα από όλη αυτήν την κοσμογονία που γίνεται στην περιοχή»!

    Κατά τον κύριο υφυπουργό, όπως βλέπετε, το «εγκληματικό» δεν είναι να συμμετάσχεις στο έγκλημα. Το «εγκληματικό» είναι να μη συμμετάσχεις στο έγκλημα!

    Μετά τον Ησίοδο και τον Πλάτωνα, έχουμε - όπως βλέπετε - και τον Κούρκουλα, ο οποίος αποφάσισε να πιάσει τα του Σύμπαντος από την αρχή της Γενέσεως για να μας παρουσιάσει την «κοσμογονία» ως μια υπόθεση «φωτιάς» (προερχόμενη από τους «Τόμαχοκ» προφανώς), κατακλυσμού και καταστροφής, από την οποία η Ελλάδα «θα ήταν εγκληματικό να απουσιάζει»!

    Γράφει:
    ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ(..)Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Oμπαμανiα με φωτογραφίες από τα πρωτοσέλιδα των αστικών εφημερίδων.

    ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7592255&publDate=31/8/2013 )

    (..)Μα φυσικά και «έμειναν όλα ίδια»...

    Η «Ελευθεροτυπία» δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή της για την «ιστορική επιλογή»...
    Το Νοέμβρη του 2008 γράφαμε στο «Ρ», με αφορμή την πρώτη εκλογή του Ομπάμα στο Λευκό Οίκο, ότι το μεγάλο κεφάλαιο των ΗΠΑ είχε επενδύσει έναν πακτωλό χρημάτων στο χρώμα της φτώχειας. Οτι είχε ποντάρει στο «μαύρο» και ότι τούτο ήταν μια κίνηση υπαγορευμένη από τα πλέον στοιχειώδη αντανακλαστικά της αυτοσυντήρησης σε μια στιγμή απολύτως οριακή για τη διατήρηση του ισοζυγίου μεταξύ της αμερικανικής εικόνας και της αμερικανικής πράξης.

    Από τη μια (λέγαμε τότε) βρισκόταν η εικόνα του θρυμματισμένου και ακατάλληλου προς εξαγωγή προϊόντος, που ακούει στο κλισέ περί «αμερικανικού ονείρου». Είναι το «αμερικάνικο όνειρο» τη λήξη του οποίου ο Ομπάμα την ανακοίνωσε και επισήμως πριν από μερικές βδομάδες. Από την άλλη, (έγραφε τότε ο «Ρ») βρίσκεται και θα βρίσκεται η πράξη του μόνου εξαγώγιμου προϊόντος που πραγματικά διαθέτουν οι ΗΠΑ:

    Οι βόμβες.

    Βόμβες σαν αυτές που ετοιμάζονται να ριχτούν εναντίον της Συρίας.

    *

    Οι βόμβες (σημείωνε τότε ο «Ρ») θα συνεχίσουν να εξάγονται από τις ΗΠΑ του Ομπάμα, αλλά από εδώ και πέρα η ανάγκη επιβάλλει ώστε το περιτύλιγμα, πέρα από το κήρυγμα της πυγμής, να περιλαμβάνει και το λίφτινγκ του μύθου περί της «ανεκτικής κοινωνίας και δημοκρατίας».

    Πρόκειται (έγραφε τότε ο «Ρ») για την «ανεκτική κοινωνία και δημοκρατία», της οποίας η επιλογή των πολυεθνικών να επιτραπεί σε έναν μαύρο να γίνει Πρόεδρος, σε μια χώρα όπου πριν 40 χρόνια οι μαύροι ήταν σκλάβοι, φωταγωγείται. Η άλλη πλευρά της, όμως, ότι δηλαδή οι μαύροι θα συνεχίσουν να ζουν στα γκέτο και τα επόμενα 40 χρόνια, μένει στο σκοτάδι...

    *

    Η βιτρίνα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, με τον Ομπάμα Πρόεδρο των ΗΠΑ, αναπαλαιώθηκε στο πλαίσιο μιας παράστασης χολιγουντιανών προδιαγραφών, αλλά (έγραφε τότε ο «Ρ») τα πράγματα προδιαγράφονται όπως ακριβώς μονολογούσε ο «Γατόπαρδος» του Βισκόντι:

    Το «Βήμα» ήταν ξετρελαμένο με τον Ομπάμα και τη «μεγάλη αλλαγή»...
    «Για να μείνουν όλα ίδια, πρέπει να αλλάξουν».

    Αυτό που θα μείνει (πρόσθετε τότε ο «Ρ») μετά από το παιχνίδι με τις γιρλάντες και τα «καθρεφτάκια» που οι «σκηνοθέτες» και οι πρόθυμοι βοηθοί τους μοιράζουν ανά τον κόσμο, για να θαμπώσουν τους «Ινδιάνους» του πλανήτη, είναι τούτο:

    «Η αμερικανική πολιτική μένει ίδια, ακόμα κι αν το στιλ αλλάξει».

    *

    Αυτά έγραφε ο «Ρ» τότε, υπό τον περιπαικτικό τίτλο: «Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει, πατέρα;» (6/11/2008)...

    Ηταν η στιγμή ακριβώς που ο κ. Ομπάμα ανέβαινε για πρώτη φορά στο βάθρο του νικητή των αμερικανικών εκλογών. Το τι έλεγαν οι άλλοι μπορείτε να το θυμηθείτε, ρίχνοντας μια ματιά στα τότε (5/11/2008) πρωτοσέλιδά τους...

    Το «Εθνος» κατείχε περίοπτη θέση στο «ξέφρενο πανηγύρι για την αλλαγή» και την «ιστορική ανατροπή» της εκλογής Ομπάμα...

    Η «Αυγή» ξεχείλιζε από «προσδοκίες» (!) καθώς έβλεπε στη νίκη Ομπάμα την προοπτική «να σταματήσουν οι πόλεμοι» (!) αλλά και «να μην πληρώσουν οι φτωχοί για την οικονομική κρίση»!

    Γράφει:
    ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ (..)Ιlief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παλι χυμούς πέταξε ο Παφίλης. Μόνο ζουμί! Ωραίος!

    JKL

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.