13 Αυγούστου 2013

Από το «εμπόριο όπλων» στις μετοχές της «Γερμανός»

«Παλιά μου τέχνη κόσκινο» η προβοκάτσια και ο αντικομμουνισμός για τα ΝΕΑ και το «Βήμα»

Για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι το μέγεθος της προβοκάτσιας και της αντικομμουνιστικής εμπάθειας, θυμίζουμε τι έγραφε το «Βήμα» μαζί με άλλες αστικές εφημερίδες σε βάρος του Κόμματος το 1991, όταν εξελισσόταν μια μεγάλη αντικομμουνιστική επίθεση με «αιχμή του δόρατος» τις σχέσεις του ΚΚΕ με το Κομμουνιστικό Κόμμα της τότε Σοβιετικής Ενωσης (ΚΚΣΕ).
Οι γραφίδες της εποχής δε δίστασαν να «βαφτίσουν» τους Ελληνες κομμουνιστές «πράκτορες», «εμπόρους όπλων», «εφοπλιστές», «βιομηχάνους» που είχαν στήσει εταιρείες και «ξέπλεναν μαύρο χρήμα»... Σ' αυτήν την επίθεση συμμετείχε πρωταγωνιστικά το «Βήμα», το οποίο έγραφε στις 15 Σεπτέμβρη 1991 σε άρθρο με τίτλο «"Πλυντήριο" ο Περισσός»: «Η Transorient shipping Company, ναυτιλιακή εταιρεία της οποίας ιδιοκτήτης είναι το ΚΚΕ, είναι μια από αυτές που εμπλέκονται στο σκάνδαλο. Χρησιμοποιήθηκε την προηγούμενη τετραετία ως "πλυντήριο" χρημάτων που ανήκαν είτε στην ΚΕ του ΚΚΣΕ ή σε ανώτατα επώνυμα στελέχη του».

Μερικές μέρες μετά τα δημοσιεύματα, ο αναπληρωτής του προϊσταμένου της οικονομικής διεύθυνσης της ΚΕ του ΚΚΣΕ, με δήλωσή του στην εφημερίδα «Ραμπότσαγια Τριμπούνα», διέψευδε κατηγορηματικά το δημοσίευμα του «Βήματος», το οποίο χαρακτήρισε «χάλκευμα», τονίζοντας ότι «μέσω της οικονομικής διεύθυνσης της ΚΕ του ΚΚΣΕ δε μεταφέρθηκαν ποτέ ποσά σοβιετικού ή ξένου νομίσματος προς την "Transorient"».
Το γεγονός ότι έσπασε τότε τα μούτρα του, σε τίποτα δεν πτόησε το Συγκρότημα, το οποίο επανήλθε στο χυδαίο αντικομμουνισμό με αφορμή την υπόθεση «Γερμανός» και τις ψευτιές που κατασκεύασαν τότε ο Πάγκαλος και ο ΛΑ.Ο.Σ. Αλλά και στο φύλλο του προηγούμενου Σαββατοκύριακου, επαναφέρουν με αισχρό τρόπο ό,τι πιο βρώμικο έχει γραφτεί για το ΚΚΕ, αναφέροντας μεταξύ άλλων:«Ειπώθηκαν ή γράφηκαν πράγματα τα οποία υπερβαίνουν κατά πολύ τις δυνατότητες ή τη θέληση του ΚΚΕ να τα πράξει (π.χ. σχέσεις με την τράπεζα του Βατικανού, εμπόριο όπλων και ναρκωτικών κ.ά.)»!

Ριζοσπάστης

3 σχόλια:

  1. Παλιά τους τέχνη κόσκινο.

    Στα δικαστήρια, όταν πήγαν να υποστηρίξουν τα "δημοσιεύματά".

    από "Ριζοσπάστη"

    Από τα «κότερα του Φλωράκη» και τα «κόκκινα δολάρια της Παπαρήγα» στον «Γερμανό»...
    ( http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=30/5/2009&pageNo=47&direction=1 )

    (..)Οταν οι ανέντιμοι έκατσαν στο σκαμνί

    Το δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» στις 9 Απρίλη του 1991 συμπύκνωνε όλες τις αθλιότητες που είχαν εκτοξευτεί μέχρι εκείνη τη στιγμή κατά του ΚΚΕ.

    Τότε, λοιπόν, το Κόμμα αποφάσισε και έσυρε τους συκοφάντες στα δικαστήρια.

    Στις 12 Νοέμβρη 1991, ο λιβελογράφος που είχε υπογράψει το εν λόγω ρυπαρογράφημα κλήθηκε ενώπιον του Α' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας να αποδείξει τους ισχυρισμούς του.

    Τι έπραξε, όμως, ο συκοφάντης; Τίποτα λιγότερο ή περισσότερο από το ότι ομολόγησε αυτό ακριβώς. Οτι δηλαδή ήταν ένας συκοφάντης! Ενας κοινός και ποταπός ψεύτης!

    Απολαύστε:
    «Το επίμαχο δημοσίευμα όπως μεταφέρθηκε στο ακροατήριο - ομολόγησε τότε ο λιβελογράφος εκλιπαρώντας για την επιείκεια του δικαστηρίου - δε βασίζεται σε προσωπική μου αντίληψη και γνώση των όσων αναφέρω σ' αυτό, αλλά είναι στηριγμένο σε προγενέστερα δημοσιεύματα του Τύπου και στις πληροφορίες και φημολογίες που αυτά εμπεριείχαν, τη βασιμότητα των οποίων δεν έλεγξα»...

    Αυτά ομολογούσαν τότε οι θρασύδειλοι του αντικομμουνισμού όταν το ΚΚΕ τους έκατσε στο σκαμνί. Παραδέχονταν ότι διακινούσαν τον αντιΚΚΕ οχετό τους επί τη βάση «φημολογιών» που ...δεν τις είχαν ελέγξει.

    Ομολογούσαν, δηλαδή, μην μπορώντας να στηρίξουν τίποτα από τις συκοφαντίες τους, ότι ενεργούσαν σαν κοινά «βαποράκια» της προβοκάτσιας. Ως ενεργούμενα στο πλαίσιο της αποστολής που τους είχαν αναθέσει τα «χαλκεία» της αντικουκουεδίλας.(..)



    Και από

    ( http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=16/7/2008&pageNo=27&direction=1 )

    (..)Οπως αναφέρεται παραπάνω, το δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» της 9 Απρίλη 1991, συμπύκνωνε όλες τις αθλιότητες που είχαν εκτοξευτεί τότε κατά του ΚΚΕ.

    Το Κόμμα αποφάσισε και έσυρε τους συκοφάντες στα δικαστήρια. Προσέξτε τώρα τι δήλωσε ο λιβελογράφος που είχε υπογράψει το εν λόγω ρυπαρογράφημα, στις 12 Νοέμβρη 1991, μπροστά στο Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, ομολογώντας αυτό ακριβώς, ότι δηλαδή ήταν ένας κοινός συκοφάντης:

    «Το επίμαχο δημοσίευμα όπως μεταφέρθηκε στο ακροατήριο - ομολόγησε τότε ο λιβελογράφος εκλιπαρώντας για την επιείκεια του δικαστηρίου - δε βασίζεται σε προσωπική μου αντίληψη και γνώση των όσων αναφέρω σ' αυτό, αλλά είναι στηριγμένο σε προγενέστερα δημοσιεύματα του Τύπου και στις πληροφορίες και φημολογίες που αυτά εμπεριείχαν, τη βασιμότητα των οποίων δεν έλεγξα»...

    Προτείνουμε στους αναγνώστες να μη σπεύσουν να χαρακτηρίσουν κάτι τέτοιους τύπους ως «λεχρίτες». Είναι, απλώς, αντικομμουνιστές.(..)Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέμπτη 15 Ιούλη 2010

    ( http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=5748476 )

    (..)Καταρρέει πλήρως η προβοκάτσια με τη «Γερμανός»

    Κόλαφος για τους πρωτομάστορες της αθλιότητας σε βάρος του ΚΚΕ η ομολογία του Χρ. Βερελή, πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, στην εξεταστική της Βουλής για το σκάνδαλο «Ζήμενς»

    Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσε για μια ακόμη φορά η προβοκάτσια για τις δήθεν σχέσεις του ΚΚΕ με την εταιρεία «Γερμανός», που κατασκεύασαν οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ., με τη συμμετοχή της ΝΔ και στήριξαν σύσσωμα τα αστικά ΜΜΕ, κυρίως κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 2007.

    Καταθέτοντας χτες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο «Ζήμενς», ο πρώην υπουργός Μεταφορών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Χρ. Βερελής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θ. Παφίλη, είπε κατηγορηματικά ότι το ΚΚΕ δεν έχει καμία σχέση με την εν λόγω εταιρεία.

    Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης Βερελή, ο Θ. Παφίλης παρατήρησε: «Περιμένουμε τον Θ. Πάγκαλο ακόμα να μας βγάλει τη συμμετοχή του ΚΚΕ! Μέχρι τώρα έχει πει ότι συμμετέχουμε (σ.σ. στην εταιρεία) και αν αποδειχθεί ότι δεν συμμετέχουμε, θα παραιτηθεί από βουλευτής και δεν θα ξαναεμφανιστεί στην πολιτική ζωή, ενώ στην συνέχεια ακολούθησαν και άλλοι. Εμείς ζητήσαμε, ως Κόμμα, να ανοίξει το μετοχολόγιο και ό,τι βρεθεί να βγει στη δημοσιότητα».

    Στη συνέχεια, όπως προκύπτει από τα επίσημα πρακτικά της Εξεταστικής, ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος ανάμεσα στον Θ. Παφίλη και στον Χρ. Βερελή:

    «-- Εχετε κληθεί να καταθέσετε για την υπόθεση "Γερμανός";

    Βερελής: Εχω κληθεί στο προανακριτικό στάδιο.

    -- Από ποιον αν επιτρέπεται;

    Βερελής: Από τον ανακριτή που είχε τότε την υπόθεση, τον κύριο Ζαβιτσάνο.

    -- Εχετε δώσει κατάθεση γι' αυτό;

    Βερελής: Βεβαίως.

    -- Σας έχει ρωτήσει τίποτα που να μας αφορά ιδιαίτερα και τι γνώμη έχετε;

    Βερελής: Μετ' επιτάσεως.

    -- Δηλαδή;

    Βερελής: Με ρώτησε μετ' επιτάσεως εάν είχα διαπιστώσει συμμετοχή του ΚΚΕ στην μετοχική σύνθεση της εταιρείας "Γερμανός" και η απάντησή μου ήταν "όχι".

    -- Δεν υπάρχει δηλαδή καμία συμμετοχή.

    Βερελής: Δεν έχω διαπιστώσει τίποτα τέτοιο».

    Μετά τα παραπάνω, που για πολλοστή φορά κάνουν φύλλο και φτερό την άθλια προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ, ο Θ. Παφίλης δήλωσε:

    «Η κατάθεση Βερελή για την υπόθεση, πάνω στην οποία ξετυλίχθηκε βρώμικη προπαγάνδα από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ., αποτελεί κόλαφο και εγείρει τεράστιο πολιτικό θέμα γι' αυτούς που χρησιμοποίησαν ψεύτικα στοιχεία κατά του ΚΚΕ».

    Η ομολογία Βερελή έχει διπλή αξία αν σταθεί κανείς και στο γεγονός ότι ο ανακριτής «μετ' επιτάσεως» αναζητούσε να στοιχειοθετήσει σχέσεις ανάμεσα στο ΚΚΕ και στην εταιρεία, προκαλώντας ερωτήματα για τις προθέσεις της κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης σε μια τέτοια σοβαρή υπόθεση.(..)Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι φαιοπρασινοι κονδυλοφοροι του Συγκροτηματος επι το εργον.Αν σκεφτει κανεις οτι καλωσοριζαν τους ΝΑΖΙ το '41 στην Αθηνα, αν θυμηθουε το ρολο του Συγκροτηματος στην κατοχη και αργοτερα, τοτε δεν ειναι δυσκολο να βγουν συμπερασματα.Το Συγκροτημα αποτελει την ναυαρχιδα της αστικης εντυπης προπαγανδας εδω και δεκαετιες και προφανως αναλαμβανει και σημερα "ειδικο" ρολο με τη συκοφαντηση του ΚΚΕ με αφορμη τον 902.
    Η στηριξη της μεριδας της αστικης ταξης που εκφραζει το εν λογω οχετοδρομιο προς το ΣΥΡΙΖΑ ειναι εμφανης και στην "κυβερνοποιηση" του θα παιξει αυτη η χαβουζα ιδιαιτερο ρολο.

    Ταξικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.