18 Αυγούστου 2013

Ετοιμάζουν νέο χαράτσι στα σπίτια - ΣΕΙΣΜΟΣΗΜΟ ...

ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Ένα ακόμα χαράτσι σε βάρος των ιδιοκτητών ακινήτων επεξεργάζονται τρόικα και κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του "Έθνους της Κυριακής".

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, εξετάζεται η θέσπιση ενός νέου χαρατσιού υποχρεωτικής ασφάλισης των σπιτιών για ενδεχόμενο σεισμό και άλλες φυσικές καταστροφές. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το λεγόμενο "σεισμόσημο" θα επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες με 100 - 150 ευρώ ετησίως ανά ακίνητο αξίας 100.000 ευρώ.

Σκοπός του νέου χαρατσιού είναι να ελαχιστοποιηθούν οι κρατικές αποζημιώσεις για αποκατάσταση σπιτιών σε περίπτωση σεισμών και άλλων φυσικών καταστροφών.

Το μέτρο προβάλλεται ως "σύσταση της τρόικας" η οποία θα συζητηθεί με την ελληνική κυβέρνηση στις συναντήσεις τους το Σεπτέμβρη, για να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η κυβέρνηση "δέχεται πιέσεις" και να αμβλυνθούν οι λαϊκές αντιδράσεις.


Στην πραγματικότητα βέβαια και αυτή η "σύσταση της τρόικας" έρχεται να υπηρετήσει τις σύγχρονες ανάγκες της αστικής τάξης, στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αφενός, φορτώνει νέα βάρη στα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά, μεταφέροντας στις πλάτες τους τις ευθύνες του κράτους για αντισεισμική θωράκιση και προστασία του λαού από φυσικές καταστροφές, απελευθερώνοντας έτσι κρατικά κονδύλια για ενίσχυση του κεφαλαίου.

Αφετέρου, αναγκάζει το λαό να καταφύγει στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα το νέο χαράτσι θα πηγαίνει σε ένα ταμείο που θα ασφαλίζει τα ακίνητα μέχρι ενός ύψους. Για να έχει όμως ασφάλιση που να ανταποκρίνεται στην πραγματική αξία του ακινήτου, ο ιδιοκτήτης θα είναι αναγκασμένος -και αφού το κράτος θα έχει απαλλαγεί από τις ευθύνες του- να πληρώνει άλλο χαράτσι στις ιδιωτικές ασφαλιστικές.


902

2 σχόλια:

  1. Δουλεύω σε μεγάλη ασφαλιστική εταιρία...
    Αυτο είναι γνωστό εδώ και 5 μήνες στην ασφαλιστική βιομηχανία!
    Όποιος έχει ασχοληθεί με το θέμα θα δει οτι αν θέλει καποιος να ασφαλίσει ενα σπίτι αξίας 100.000 ευρω μπορει να πληρωσει ενα Α' πόσο αλλα εαν αποφασίσει να βαλει και ασφάλεια σεισμού το ασφάλιστρο ανεβαίνει στο τριπλάσιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν δε ξεσηκωθει ο λαος να τους κρεμασει στο συνταγμα λυση δεν υπαρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.