18 Αυγούστου 2013

Κυνική ομολογία του υπ. Οικονομικών για τους πλειστηριασμούς: «Αν δεν κάνουμε κάτι, θα καταρρεύσουν οι τράπεζες»

Η διάσωση των κερδών των τραπεζών, και συνολικά του κεφαλαίου, αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι είναι η βασική προτεραιότητα της συγκυβέρνησης.

Στην κυνική ομολογία πως «αν δεν κάνουμε τίποτε, θα καταρρεύσουν οι τράπεζες» προχωρά ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, επιβεβαιώνοντας πως άμεσα ανοίγει το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Ειδικότερα, σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Real News», αναφέρει: «Δεν μπορούμε να μην κάνουμε κάτι, γιατί διαφορετικά θα καταρρεύσουν οι τράπεζες. Θα τεθούν όμως κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, ώστε να προστατευθούν αυτοί που έχουν πραγματική ανάγκη και να μη βρίσκουν ευκαιρία να αποφύγουν την καταβολή των δόσεων οι κακοπληρωτές».

Σε μία προσπάθεια να χρυσώσει το χάπι και να κάμψει τις διογκούμενες και απολύτως δικαιολογημένες αντιδράσεις που θα επιφέρουν οι πλειστηριασμοί, καθώς θα οδηγήσουν στο δρόμο χιλιάδες λαϊκές οικογένειες, ο υπουργός Οικονομικών επιχειρεί να προσδώσει κοινωνικό χαρακτήρα στο πλέον αντιλαϊκό μέτρο και να κοροϊδέψει τους εργαζόμενους.

Η σταδιακή άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών θα ξεκινήσει την 1η Γενάρη και, με τη μέθοδο των ελεγχόμενων διαρροών, η συγκυβέρνηση επιχειρεί να προετοιμάσει το έδαφος και την κοινή γνώμη.

Υπενθυμίζεται πως, με τα σημερινά δεδομένα, προστατεύονται από τους πλειστηριασμούς τα ακίνητα που έχουν αντικειμενική αξία 200.000 ευρώ. Το ποσό αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να το μειώσει στα 160.000 με 170.000 ευρώ. 


Δειτε επισης:


902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.