18 Αυγούστου 2013

Λόγια μεγάλων ανδρών

Οδηγίες χρήσης: Διαβάστε το φωναχτά, αν είναι δυνατόν ανεβασμένοι σε βά(ρα)θρο ή έστω σε ενα κασόνι, με την παρακάτω μουσική υπόκρουση.

"Αγαπητέ αναγνώστη, σας έχω πει πολλές φορές ότι το κοινοβουλευτικό σύστημα είναι ένα απομεινάρι του μεσαιωνικού φεουδαρχικού παρελθόντος της Ευρώπης. Δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε το χείριστο είδος κοινοβουλευτικής “δημοκρατίας”, που πηγάζει από την αγάπη πολλών για το ένδοξο παρελθόν της Σοβιετίας."
Και επειδή πρέπει να αποδίδουμε τα του Καισάριου τω ΚαίσαριΠηγή:www.capital.gr


3 σχόλια:

  1. Αυτός είναι γνωστή περίπτωση ανόητου.
    Δεν καταλαβαίνω πως μπορεί κάποιος να πληρώνει αυτόν τον τύπο να γράφει τέτοιες ηλιθιότητες πιστεύοντας πως είναι έστω ελάχιστα εξυπνότερος από τον πιο βλάκα "φιλελεύθερο" αναγνώστη που διαβάζει Ελληνικά!

    Πι.Λαφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατα τη δικη μου γνωμη, για να φερεις την κοινωνια σε αυτο το χαλι, χρειαζεσαι και τετοιους για να κανεις τη δουλεια, δες πχ τα απαντητικα σχολια τι επιπεδο εχουν, η πλειοψηφια τους ειναι ουγκ.
    Αμα ειχες καλυτερους, το επιπεδο του κοσμου θα ανεβαινε και αυτο δεν κανει
    Εκτος των αλλων, πως καλλυτερα να δικαιολογησει καποιος τον καπιταλισμο, απο το να τα ριξει ολα τα αρνητικα του στο σοσιαλισμο; Δεν εχει σημασια που δεν υπαρχει καμια διασυνδεση, δεν χρειαζονται λογικες επαγωγες, μονο λογικα αλματα και εναν κοσμο ανιστορητο και γαλουχημενο συμφωνα με τα δικα τους προτυπα σκεψης(σκεψης που λεει ο λογος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς αυτό σκεφτόμουν. Ο τύπος βάζει ένα ακόμη λιθαράκι στην ΄΄εκπαίδευση΄΄ του ήδη εκπαιδευμένου φασίστα (με όλες τις έννοιες), αμόρφωτου, οσφυοκάμπτη, που επειδή άκουσε 50 φορές στη ζωή του πως ο Στάλιν ήταν δικτάτορας έχει πειστεί πως έζησε και ο ίδιος στην ΕΣΣΔ, μην σου πω πως βλέπει στα χέρια του και χιονίστρες από την εξορία στο Ιρκούτσκ.
      Δείτε μόνο πως αρχίζει το άρθρο:
      ΄΄Θυμάται κανείς τι γινόταν στην παλιά Σοβιετική ένωση και πως το Σοβιετικό καθεστώς ελάμβανε τις αποφάσεις του;΄΄
      Ο τύπος δηλαδή μας λέει όχι μόνο ότι το έζησε, αλλά παρουσιαζει σαν δεδομένο (και το βάζει στον κόσμο από την πίσω πόρτα) πως το έχει ζήσει και ο κάθε αναγνώστης, ότι είναι απλά γεγονός...
      Χρειάζεται τέτοιους τύπους το σύστημα και πάντα θα τους παράγει. Ο γκεμπελισμός και η προβοκάτσια πάντα θα αξιοποιούνται για να πέσει το φταίξιμο αλλού, για να προστατευθεί το σύστημά τους.
      Το θέμα είναι βέβαια, για πόσο θα βρίσκουν (και θα μπορούν να φτιάχνουν) ευήκοα ώτα...

      Ιάκωβος Δανιηλίδης

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.