13 Αυγούστου 2013

Χίος: Ηχηρό χαστούκι στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής από το Εργατικό Κέντρο

Αλλο ένα χαστούκι εισέπραξαν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, στην προσπάθειά τους να αναπτύξουν δεσμούς με σωματεία, συνδικάτα, ενώσεις εργαζομένων, εμφανιζόμενοι τάχα στο πλευρό των λαϊκών ανθρώπων. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Εργατικού Κέντρου Χίου να τους τρίψει πίσω στη μούρη το χαρτί που έστειλαν για να ...εγκαινιάσουν επαφές.

Συγκεκριμένα, σε καιρούς που η λαϊκή οικογένεια δεν έχει να πληρώσει ούτε τα βασικά, που ειδικά οι νησιώτες στερούνται ακόμα και τα στοιχειώδη, τη δυνατότητα απρόσκοπτης μεταφοράς μετακίνησης και επικοινωνίας με άλλα νησιά και την ηπειρωτική χώρα, ό,τι τους στερούν οι παχυλά επιδοτούμενοι εφοπλιστές (αυτούς που υπερασπίζονται με κάθε μέσο και τρόπο εντός και εκτός βουλής οι τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής) η νεοναζιστική οργάνωση τι Ερώτηση βρήκε να κάνει προς την κυβέρνηση, αποπροσανατολίζοντας το λαό από τα κύρια προβλήματά του;

Είχε κάψα να ρωτήσει τους συναρμόδιους υπουργούς αν η κυβέρνηση «προτίθεται να προχωρήσει, (...) στην απόδοση του τίτλου "ιερή" ή "ηρωική" στις νήσους Ψαρά, Κάσο και Χίο;». Ακολούθως, έστειλαν το κείμενο της Ερώτησης στο Εργατικό Κέντρο Χίου τάχα προς ενημέρωση.

Τα μέλη του ΔΣ του ΕΚ Χίου επέστρεψαν τη σχετική επιστολή των χρυσαυγιτών, γράφοντας πάνω «ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΦΙΛΟΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ», κι έβαλαν τις υπογραφές τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής τρώνε τέτοια πόρτα. Το Μάρτη δοκίμασαν να πιάσουν επαφή με τους εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας, στέλνοντάς τους επίσης μιαν Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή και συμπληρώνοντας ότι «για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τον τομέα των επιστημονικών συνεργατών». Η απάντηση των εργαζομένων στην ΕΤΕ ήταν να στείλουν πίσω την επιστολή της Χρυσής Αυγής, γράφοντας πάνω με μεγάλα κεφαλαία γράμματα «ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΕΤΕ».

Τον Απρίλη, με ανάλογο τρόπο επεχείρησαν να προσεγγίσουν την Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών. Οι λογιστές τούς επέστρεψαν το φαξ, γράφοντας πάνω: «ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ. ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ - ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ - ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ».

Το Μάη, οι χρυσαυγίτες προσπάθησαν να πλησιάσουν το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων στον Επισιτισμό Ζακύνθου. Εστειλαν στο Σωματείο Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή «σχετικά με την επιδότηση σεμιναρίων κατάρτισης του ΕΦΕΤ σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων και των ποτών». Στην πραγματικότητα, με την Ερώτησή τους, που οι χρυσαυγίτες επεχείρησαν να παρουσιάσουν ως «φιλεργατική» παρέμβαση, ζήτησαν μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές για τους εργοδότες που θα δεχτούν να συμμετάσχουν στα σεμινάρια, ενώ οι εργαζόμενοι δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα. Η άμεση και αποφασιστική απάντηση των εργαζομένων ήταν να στείλουν πίσω την επιστολή της Χρυσής Αυγής, γράφοντας πάνω με μεγάλα κεφαλαία γράμματα «ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ - ΜΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΜΕ»!

Τον Ιούλη, έφαγαν πόρτα και από τους συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας που επιστρέφοντάς τους πάραυτα φαξ που της έστειλαν, έγραψαν πάνω τα εξής αποστομωτικά: «ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πώς να παλεύουν για το δίκιο τους, όπως γνωρίζουν πολύ καλά το ρόλο των φασιστών, των ναζί και των κομμάτων τους. Εχουμε πείρα! Γι' αυτό δεν επιθυμούμε καμιά συζήτηση με απογόνους και νοσταλγούς των δημίων του λαού. Παρακαλούμε να μη μας ξαναστείλετε τίποτα!».

Και αυτές οι απαντήσεις των εργαζόμενων προς τα μαντρόσκυλα του συστήματος δείχνουν πώς απομονώνονται στην πράξη οι μπράβοι των αφεντικών και των μονοπωλίων, πώς απαντώνται πολιτικά και αποτελεσματικά οι προκλήσεις τους, με αποκάλυψη του βρώμικου ρόλου τους και περιθωριοποίησή τους σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε λαϊκή γειτονιά.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.