13 Αυγούστου 2013

Στην Καλαμάτα επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη των ΗΠΑ

«Έκλεισε» η συμφωνία στη συνάντηση Ομπάμα - Σαμαρά στο Λευκό Οίκο


Στην επιφάνεια έρχονται η μια μετά την άλλη οι λεπτομέρειες όσων συζήτησαν ο Α. Σαμαράς με τον Μπ. Ομπάμα, αλλά και οι υπουργοί Άμυνας των δυο χωρών, που συναντήθηκαν πρόσφατα στην Ουάσιγκτον. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, στις μεταξύ τους συναντήσεις προτάθηκε να αξιοποιηθεί αεροδρόμιο στην Ελλάδα για τη μεταστάθμευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV - Unmanned aerial vehicle), τα οποία χρησιμοποιούνται για κατασκοπευτικούς σκοπούς, αλλά και για επιθετικούς, αφού έχουν τη δυνατότητα να φέρουν όπλα.



Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότερη περιοχή για την εγκατάστασή τους, είναι το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τους Αμερικανο-νατοϊκούς για τις αεροπορικές επιχειρήσεις ενάντια στη Λιβύη. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η συμφωνία «έκλεισε» στη συνάντηση των υπουργών Άμυνας Ελλάδας - ΗΠΑ και προβλέπει τη μεταστάθμευση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών από βάση της Ιταλίας, όπου βρίσκονται σήμερα.

Οι ΗΠΑ επιχειρούν να εμφανίσουν την παρουσία των UAV στην Ελλάδα σαν «δώρο», με το επιχείρημα ότι θα περιπολούν και στα όρια του Αιγαίου, άρα θα συνεισφέρουν στην άμυνα της χώρας. Πρόκειται για γελοίο επιχείρημα, αν αναλογιστεί κανείς ότι το ΝΑΤΟ είναι υπεύθυνο για το «γκριζάρισμα» του μισού τουλάχιστον Αιγαίου, το οποίο θέλει Νατοϊκή θάλασσα και σ' αυτή την κατεύθυνση υποθάλπτει τις προκλήσεις της Τουρκίας.

Στην πραγματικότητα, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη σχεδιάζεται να έρθουν στην Ελλάδα για να υπηρετήσουν τα Αμερικανο-νατοϊκά ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή της Αν. Μεσογείου, της Β. Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, όπου οι ανταγωνισμοί κλιμακώνονται και μυρίζει μπαρούτι. Τα αεροσκάφη αυτά ελέγχονται απευθείας από το έδαφος των ΗΠΑ και έχουν αξιοποιηθεί σε φονικές «αποστολές ακριβείας» στο Αφγανιστάν, το Πακιστάν και την Υεμένη.

Οι μέχρι τώρα διαρροές δεν αναφέρουν τον τύπο των UAV's που θα σταθμεύσουν στην Ελλάδα, ούτε βέβαια το χρόνο ολοκλήρωσης της συμφωνίας ΗΠΑ - Ελλάδας. Επιβεβαιώνεται όμως ότι τα ταξίδια Σαμαρά - Αβραμόπουλου στις ΗΠΑ, σηματοδοτούν τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, με θύμα τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής. Υπενθυμίζεται ακόμα ότι τόσο ο Μπ. Ομπάμα, όσο και ο υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ, είχαν τονίσει σε δηλώσεις τους τη σημασία που έχει η βάση της Σούδας για τα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ για τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση κατά το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Μόλις προχτές, με σχόλιο του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωνε ότι «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πει στον ελληνικό λαό τι συζήτησε και τι συμφώνησε με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τον ΓΓ του ΟΗΕ, ιδιαίτερα όσον αφορά τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τη συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ο ελληνικός λαός χρειάζεται να είναι σε ετοιμότητα για να αποτρέψει τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.