16 Αυγούστου 2013

Αναρχοφασίστες χτύπησαν τους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ 20/10/2011

Επειδη το ψέμα έχει κοντά ποδάρια πριν συμπληρωθούν καλά καλά δυο χρόνια από την επίθεση που δέχθηκαν διαδηλωτές του ΠΑΜΕ στη πλατεία συντάγματος από κρανοφόρους προβοκάτορες με μολότοφ, χημικά αέρια, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και πέτρες, επιχειρώντας να διαλύσουν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση εργατών και λαού στο Σύνταγμα ένα τυχαίο βίντεο ενός φασιστοειδούς ξετυλίγει ένα νήμα απίστευτου βάθους.

5 σχόλια:

  1. Ρε αριστερο ήταν το παιδι, αλλα ειδε οτι "φυλάγαμε τη βουλη" και σιχαθηκε την αριστερα και το γυρισε στο φασισμο...

    ...μιλαμε εχουμε να αντιμετωπισουμε μεγαλη βρωμα και πολεμο που ολα σχεδον τα χτυπηματα ειναι κατω απο τη ζωνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο κάτω από τη ζώνη? Όπως έγραφε στο indymedia κάποιος ΄΄συναγωνιστής΄΄ την ώρα της επίθεσης:

      Οι μπροστά (για την περιφρούρηση) φωράνε κράνη αλλά δεν φωράνε καλαμίδες. Ρίχνετε (τα μάρμαρα) στα πόδια και στα αρ$%^ια που είναι ακάλυπτοι...

      Παραπλανημένα ήταν τα παιδιά... Και εμείς με τη στάση μας τους ρίξαμε τελικά στην αγκαλιά των φασιστών... (Κυριολεκτικά, γιατί οι ματατζήδες ήταν αυτοί που τους φυγάδεψαν όταν τους πήραμε στο κυνήγι)

      Τότε κυκλοφώρησαν μαρτυρίες-πληροφορίες στο ίντερνετ και για μπάτσους μέσα στα παιδιά (δύο από Κορωπί η κάτι τέτοιο, αν θυμάμαι καλά), αλλά μάλλον και αυτοί από αγανάκτηση ήταν εκεί, ε, έτυχε να είχαν και ρεπό, ήταν και η κακιά στιγμή και βρέθηκαν μέσα στο σαματά...

      Ξέρουμε ποιους έχουμε απέναντι. Λίγα τα ψωμιά, τα δικά τους και των αφεντικών τους.

      Ιάκωβος Δανιηλίδης

      Διαγραφή
  2. Λάθος επιλογή τίτλους στο βίντεο και στην ανάρτηση. Τότε ήταν φασιστοποιούμενος. Απολιτίκ τότε. Τώρα είναι φασιστάκι. Έχει διαφορά. Τότε "όλα τα κόμματα ήτανε ίδια". Τώρα η Χ.Α. είναι η μόνη του... ελπίδα και συνειδητή επιλογή.

    Επίσης, μέσα στο πλήθος των κουκουλοφόρων ή μαυροντυμένων δεν είναι μόνο απολιτίκ άνθρωποι. Είναι και άνθρωποι που έχουνε διαβάσει πέντε πράγματα και έχουνε επιλέξει, παιδιά στην εφηβεία και μετεφηβεία που ξεσπούν και φυσικά μπαχαλάκηδες και χουλιγκάνοι από τους συνδέσμους.

    Ο τίτλος κάνει μάλλον, λογικό άλμα και γενίκευση. Αν βασιζόμασταν σε τέτοιες γενικεύσεις, οι χαλυβουργοί είναι ... απεργοφασίστες.

    Αυτό που μετράει είναι πως αυτό το ανοργάνωτο κίνημα, όπου στις συνελεύσεις και καταλήψεις του μπαίνει και βγαίνει όποιος θέλει, που δεν έχει καμία γραμμή περιφρούρησης, που δεν έχει προκαθορισμένο πολιτικό στόχο αλλά πολλές φορές αυτός φτάνει μέχρι τη σύγκρουση με τα όργανα εξουσίας και τίποτα περισσότερο... αυτό το κίνημα λοιπόν, είναι οπισθοδρόμηση και για τη νεολαία και για το λαό. Δεν έχει τίποτα να προσφέρει στους εργάτες, το αντίθετο μάλιστα, δίνει πάτημα στους αστούς και στους φοβισμένους μικροαστούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίταξε μπορεί το βίντεο να μην ανταποκρίνεται στο σύνολο τον αναρχικών, αλλά ήταν το σύνολο των αναρχικών που συμμετείχε στην δολοφονική επίθεση ενάντια των εργατών του ΠΑΜΕ, είτε άμεσα, είτε στηρίζοντας την πολιτικά με ανακοίνωση εκ των υστέρων.
      Αν υπήρχαν μεμονωμένοι αναρχικοί, και σε διαβεβαιώ ότι υπήρχαν όντας εκείνο τον καιρό αναρχικός και ο ίδιος (σε μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 20/10), που διαφώνησαν με την επίθεση, δυστυχώς αυτοί δεν εκφράστηκαν πουθενά πολιτικά, είτε επειδή ήταν μειοψηφία στις συλλογικότητες που συμμετείχαν είτε επειδή δεν ήταν οργανωμένοι κάπου, τουλάχιστον ως αναρχικοί όπως π.χ. εγώ. Μόνο από αυτήν την άποψη κάποιοι αναρχικοί ίσως εξαιρούνται αυτής της κριτικής, αναρχικοί που πολιτικά δεν υπήρξαν τότε πουθενά, και που σε κάθε περίπτωση περιορίζονται σε μια μικρή μειοψηφία.
      Τέλος, είναι η ίδια η πράξη του να επιτίθεσαι σε εργατικά μπλοκ που σε καθιστά φασίστα, δεν χρειάζεσαι ούτε αγκυλωτούς σταυρούς, ούτε να είσαι ρατσιστής, ούτε τίποτα περισσότερο. Το βίντεο απλά δείχνει σε αυτούς που αντιλαμβάνονται τον φασισμό ως μια κάποια αποκλειστικότητα της Χρυσής Αυγής, ότι, έστω και έτσι, δεν είναι μακριά αυτός που στις 20/10 επιτέθηκε ενάντια στα μπλοκ του ΠΑΜΕ από αυτόν που επιτίθεται σε μετανάστες, ότι μπορεί κάποιος σχετικά εύκολα να μεταπηδάει από τους μεν στους δε όπως λες εσύ, ή ακόμα και να είναι και τα δύο αυτά ταυτόχρονα όπως πιστεύω εγώ ότι συμβαίνει στην περίπτωση του συγκεκριμένου (αφού "ως χρυσαυγίτης" όπως λες δεν του φάνηκε ποτέ περίεργο να εξακολουθεί να έχει αναρτημένα τα βίντεο του "ως μπαχαλάκιας"), εφόσον καλύπτεται η βασική προϋπόθεση ότι βρίσκεται πάντα απέναντι στους εργάτες· και ότι η "αντίφαση" που βλέπουν οι αναρχικοί τώρα στο άτομο του συγκεκριμένου φασίστα, θεωρώντας πάντα τον φασισμό ως αποκλειστικότητα της Χρυσής Αυγής, θα πρέπει να τους βάλει σε σκέψεις τόσο για το ίδιο τους το δεδομένο, αλλά πολύ περισσότερο και για τον ίδιο τους τον εαυτό.

      Διαγραφή
  3. εξαιρετικο βιντεο.συγχαρητηρια!!!ειδικα στην αρχη ειναι απολαυστικο να βλεπεις να υποφερει.ειμαι σιγουρος πως τα μελη και οι φιλοι του κομματος ξερουμε πολλα και σιγα σιγα να αρχιζουμε να τους ξεφτυλιζουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.