22 Αυγούστου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Πλασάρεται σαν «σοβαρός μεταρρυθμιστής»

Σε «ανατροπή της κυβέρνησης και μια νέα προοδευτική πορεία της χώρας» καλεί η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας στην τελευταία απόφασή της: «Σήμερα το κεντρικό σύνθημα κάθε αγώνα για την υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών, του δημόσιου πλούτου, των δικαιωμάτων στη ζωή, στην αξιοπρέπεια και τη δικαιοσύνη χρειάζεται να έχει στόχο: Να τους διώξουμε. Να φύγουν κυβέρνηση, τρόικα και τα "μνημόνια" που καταστρέφουν τη ζωή μας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί την αυταπάτη ότι με αλλαγή διαχειριστή στην κυβέρνηση θα αλλάξει η ζωή του λαού. Γενικόλογα ζητάει να φύγουν τα μνημόνια και η τρόικα, χωρίς να λέει πώς θα τα διώξει σαν κυβέρνηση, με τι θα τα αντικαταστήσει και με ποιους όρους, αφού θέλει κι αυτός να διαχειριστεί την κρίση σε συνεργασία με την Ευρωζώνη και να φέρει ανάπτυξη με μοχλό τα μονοπώλια και τις επενδύσεις τους.

Αναζητώντας διαφορές της δικής του στρατηγικής με αυτή της κυβέρνησης, καταγγέλλει ότι «η Ελλάδα που οραματίζεται η κυβέρνηση Σαμαρά είναι μια χώρα πλήρως υποταγμένη στις μνημονιακές επιταγές του μεγάλου κεφαλαίου και των δανειστών, και για το λόγο αυτό δεν έχει να αντιπαραβάλει καμία εναλλακτική πρόταση ανασυγκρότησης της οικονομίας και εξόδου από την κρίση, όντας άφωνη και άβουλη στα ευρωπαϊκά και διεθνή κέντρα λήψης αποφάσεων».


Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει στα λόγια το μεγάλο κεφάλαιο, αλλά δεν λέει ότι αν κυβερνήσει, σκοπεύει κι αυτός να το ενισχύσει με κρατικό χρήμα και προνόμια, για να κάνει επενδύσεις και να φέρει ανάπτυξη. Η διαφορά του με την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ είναι ότι αυτός υπόσχεται να ευνοήσει τους «υγιείς» επιχειρηματίες, δηλαδή αυτούς που τηρούν την αντεργατική νομοθεσία και ακολουθούν τα προβλεπόμενα στη δεδομένη διαπλοκή τους με το κράτος.

Σε άλλο σημείο, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι «η παρουσία της βάσης της Σούδας εγκυμονεί κινδύνους εμπλοκής της χώρας και την μετατρέπουν σε ενεργούμενο γεωπολιτικών σχεδίων με βάση "ενεργειακά συμφέροντα", ενώ μετατρέπεται και σε "αναβαθμισμένο" Νατοϊκό ορμητήριο εναντίον τρίτων χωρών».

Πρόκειται για κοροϊδία στο λαό. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει στις διακηρύξεις του ότι η Ελλάδα πρέπει να εκμεταλλευτεί τη γεωστρατηγική της θέση για να αναβαθμίσει το ρόλο της στην περιοχή, ενώ για τη βάση της Σούδας δεν έχει δεσμευτεί ποτέ ότι θα την κλείσει. Ούτε βέβαια έχει πει ότι θα βγάλει τη χώρα από το ΝΑΤΟ, απ' όπου προκύπτουν όλες οι συμβατικές υποχρεώσεις της αναφορικά με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή.

Ανάγοντας το σημερινό πολιτικό πρόβλημα σε πρόβλημα «διαφάνειας» και δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τα κόμματα της κυβέρνησης ότι «παριστάνουν τους σοβαρούς μεταρρυθμιστές», και την ίδια ώρα «γιγαντώνουν ένα καθεστώς διαπλοκής και διαφθοράς, δεμένο πισθάγκωνα τόσο από τους δανειστές, όσο και από την εγχώρια διαπλοκή και τους "ημετέρους"». Με άλλα λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται να κάνει «σοβαρές μεταρρυθμίσεις» -τις οποίες άλλωστε ποτέ δεν αρνήθηκε στις επαφές με τους αξιωματούχους των ΗΠΑ και της ΕΕ-, με διαφάνεια όμως και χωρίς διαπλοκή.

902

6 σχόλια:

  1. Αλλο να αμφισβητούμε για την πραγμάτωσή τους και άλλο να διαστρεβλώνουμε τις θέσεις του. Απόσπασμα από την πολιτική απόφαση του 1ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ για την εξωτερική πολιτική: Προωθούμε την ένταξη στο διεθνές γίγνεσθαι της χώρας μας μέσω μιας ανεξάρτητης, πολυδιάστατης και φιλειρηνικής εξωτερικής πολιτικής, που θα εδράζεται, στην ισότιμη συνεργασία, στην εθνική ανεξαρτησία και στην προστασία της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρώπης και ταυτόχρονα των Βαλκανίων και της Μεσογείου, σε εγγύτατη συνάφεια με τις εστίες μόνιμης έντασης που αποτελούν οι χώρες της Μέσης Ανατολής. Η σύνθετη αυτή πραγματικότητα εγκυμονεί κινδύνους, αλλά παρέχει και ευκαιρίες. Οι δεσμοί φιλίας και καλής γειτονίας με όλες ανεξαιρέτως τις χώρες στη βάση του σεβασμού των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων και οι εγκάρδιες σχέσεις με τα προοδευτικά κινήματα και τις προοδευτικές κυβερνήσεις παντού στον κόσμο, μπορούν να αποτελέσουν ασπίδα προστασίας απέναντι στην εξαιρετικά επισφαλή παγκόσμια κατάσταση αλλά και φιλειρηνική ενεργό παρέμβαση στις διεθνείς εντάσεις που αναπτύσσονται. Η στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας για την επίλυση του Κυπριακού, ο σεβασμός των διεθνών συμβάσεων και των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ, η απεμπλοκή από το ΝΑΤΟ, η κατάργηση των ξένων στρατιωτικών βάσεων, η αποτροπή της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ και η εφαρμογή της αρχής «κανείς Έλληνας στρατιώτης σε πολεμικά μέτωπα έξω από τα σύνορα της χώρας» συνιστούν άξονες της εξωτερικής μας πολιτικής. Ο αγώνας για την ειρήνη και τον πυρηνικό αφοπλισμό διατηρεί για εμάς την προτεραιότητά του και συνδέεται στενά με τους αγώνες για τη δημοκρατία. [Βουντενιώτης]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλω μία (αρ.1) επέμβαση του ΝΑΤΟ που δεν έχει υποστηρίξει άμεσα ή έμμεσα ο ΣΥΡιΖΑ ή ο ΣΥΝ παλιότερα, ή το ΚΚΕ (εσ.) ακόμη πιο παλιά.
      Απατεώνες!

      Διαγραφή
    2. Νομίζω η λέξη απατεώνες ότι εμπίπτει στα υβριστικά σχόλια! Ψυχραιμία παιδιά, η μόνη έκκληση που μπορεί να σας κάνει κάποιος, σταματήστε να διαστρεβλώνεται τις θέσεις των άλλων αριστερών κομμάτων! [Βουντενιώτης]

      Διαγραφή
    3. Ολες τις εχει στηριξει, ακομη θυμαμαι καθαρα τις παρεναισεις του τοτε ΣΥΝ, σημερα ΣΥΡΙΖΑ, στο ΝΑΤΟ να "νουθετησει" τον "κακο Μιλοσεβιτς", για μενα παντα θαναι ηθικοι συναυτουργοι στο εγκλημα εναντιον του Γιουγκοσλαβικου λαου, ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΣΥΝ(ΣΥΡΙΖΑ και οτι αλλα αστικα πυλα τοτε στο ιδιο μετεριζι, της ιμπεριαλιστικης επεμβασης στη γειτονα χωρα.

      Ταξικος

      Διαγραφή
    4. Ενα λινκ με αρκετά από αυτά που λέει(ή είπε)
      η Νέα Σοσιαλδημοκρατία.
      ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/07/blog-post_13.html )
      Η "σοσιαλιστική" κουρελού . Ilief

      Διαγραφή
    5. Τι σημαινει αριστερα; ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΦΕΡΕΙ ΕΝΑΣ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟNΤAI ΟΙ ΟΡΟΙ "ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ 'Η ΚΙΝΗΜΑ", "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ;Νομιζω δεν θα βρει γιατι ειναι αγγλοσαξωνικη Κ Ε Ν Ο Λ Ο Γ Ι Α. Λεξεις για πολιτικη αντιπαραθεση χωρις τους πραγματικους ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΥΣ ορους δηλαδη ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ.
      Ακου των αλλων τα αλλα αριστερα κομματα...
      ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ Δ Ε Ν ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟ.
      Αι σιχτιρ με τους σοσιαλδημοκρατες που ντρεπονται για τον εαυτο τους.
      Εδω οι ομοφυλοφιλοι ειναι περηφανοι για την ομοφυλοφιλια τους εσεις ακομα να το πειτε στους δικους σας οτι ειστε σοσιαλδημοκρατες...
      Get out of the closet!

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.