19 Αυγούστου 2013

«Καρφούρ-Μαρινόπουλος»: Αναγκάζουν τους εργαζόμενους να μοιράζουν φυλλάδια πόρτα-πόρτα

Την προσπάθεια της εργοδοσίας να αναγκάσει με εκβιασμούς τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις «Καρφούρ-Μαρινόπουλος-Dia», να μοιράζουν πόρτα-πόρτα τα διαφημιστικά φυλλάδια προσφορών!!!, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το παράρτημα Θεσσαλονίκης του Σωματείου Εργαζομένων στα σουπερμάρκετ του ομίλου. Παράλληλα διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Δευτέρα, στις 18.00, έξω από το Καρφούρ Μακεδονίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το ΔΣ του Σωματείου του παραρτήματος Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την επιχείρηση για την προσπάθεια να επιβάλει εκβιαστικά την παρανομία της, να μοιράζουμε εμείς, πόρτα-πόρτα, τα διαφημιστικά φυλλάδια προσφορών.

Παρά το γεγονός ότι απαγορεύεται να παρέχουμε οποιαδήποτε εργασία πέραν του καταστήματος, η επιχείρηση γράφει στα παλιά της τα παπούτσια το νόμο, δεν είναι άλλωστε και πρώτη φορά. Οποιοδήποτε ατύχημα έξω από το χώρο που έχει οριστεί να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας δεν αναγνωρίζεται.



Συνάδελφοι, για να γίνει πράξη η παρανομία της επιχείρησης, χρειάζεται και τη δική μας συμβολή. Δεν μπορεί να είμαστε συνένοχοι και να μας φταίνε άλλοι. Κάτω από την απειλή και το φόβο της απόλυσης εκχωρούμε συνεχώς δικαιώματα, παρόλα αυτά δε σταματούν να θέλουν κι άλλα, μέχρι την απόλυτη εξαθλίωσή μας. Το ενάμιση εκατομμύριο ανέργων και τις εκατοντάδες απολύσεις στην επιχείρηση, δεν τις σταμάτησε ο φόβος, ο συμβιβασμός και η αποδοχή του μικρότερου κακού.

Ενώ στην Αλβανία η επιχείρηση εξαγόρασε τη μεγαλύτερη αλυσίδα super market, επεκτεινόμενη παράλληλα και σε όλα τα Βαλκάνια, τελευταία αγόρασε και το εμπορικό κέντρο City Gate, ωστόσο, για τη διανομή φυλλαδίων ισχυρίζεται ότι δεν έχει χρήματα.

Συνάδελφοι, είναι άραγε ζήτημα καλού και κακού εργοδότη ή είναι στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου και των πολιτικών τους εκπροσώπων να μας στερήσουν, τελικά, κάθε δικαίωμα;

Όσο, πάντως, τους ανέχεσαι και τους φοβάσαι τόσο θα σε τσαλαπατούν.

Το ΔΣ του Σωματείου του παραρτήματος Θεσσαλονίκης απαιτεί από την επιχείρηση να μην προχωρήσει στο παράνομο μοίρασμα φυλλαδίων. Καλεί σε αγωνιστικό συναγερμό τον κάθε έναν από εμάς και την ενεργή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που έχουν αποφασιστεί, αν η επιχείρηση επιμείνει. Προχωρήσαμε ήδη σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας και η απάντησή της είναι, ότι πρόκειται για παράνομη πράξη και βλαπτική μεταβολή των όρων της σύμβασης. Περιθώρια για εφησυχασμούς και αυταπάτες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Αν η αλληλεγγύη και η ενεργή συμμετοχή στο Σωματείο δε γίνει μέλημά μας τα αποτελέσματα τα γνωρίζουμε ήδη.

Μόνο ενωμένοι όλοι μαζί και με γνώμονα τις δικές μας ανάγκες μπορούμε να ελπίζουμε».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.