26 Αυγούστου 2013

Τελειώνουν τα επιχειρήματα... αρχίζει ο αντικομμουνισμός

Με το φοβερό «επιχείρημα» «ο λαός μας ψήφισε, τι να κάνουμε;» απάντησε χθες το πρωί ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή (MEGA) με συνδικαλιστές και εργαζόμενους της «Πολυκλινικής».

Σε καμία από τις πραγματικές αγωνίες του λαού δεν έδωσε απάντηση επί της ουσίας, όπως για παράδειγμα πού και αν θα μεταφερθούν τα εκατοντάδες κρεβάτια των 8 νοσοκομείων που καταργούνται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην «Πολυκλινική» τα 120 κρεβάτια της θα «εξατμιστούν» και οι ασθενείς θα πάνε στα νοσοκομεία-κορμούς, όπου οι λίστες αναμονής είναι πολύμηνες. Στον «Ευαγγελισμό» τα ράντζα είναι σε μόνιμη βάση στους διαδρόμους και ασθενείς που δεν χωρούσαν μεταφέρονταν στην «Πολυκλινική». Μίλησε για «αναβαθμισμένη "Πολυκλινική"» την ώρα που από νοσοκομείο μετατρέπεται σε ένα Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου και ήδη έχει μπει λουκέτο στο 3ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ. Εξάλλου το σχέδιο, οι νόμοι, που ήδη υπάρχουν και υλοποιούνται, κάνουν λόγο για συγχωνεύσεις και περικοπές και όχι για ανάπτυξη νέων δομών και υπηρεσιών.


Αφού, λοιπόν, δεν απαντά σε αυτά, επιδίδεται σε αντικομμουνισμό, απειλές και προσπάθειες να στρέψει ένα κομμάτι εργαζομένων ενάντια σε ένα άλλο. «Από τη Σοβιετική Ένωση που προέρχεστε προφανώς δεν σας αρέσουν αυτά τα συστήματα». «Εσείς είστε των σοβιετικών γκούλαγκ, εγώ είμαι της αστικής δημοκρατίας». Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, θα μπορούσε να πει κανείς. Όμως πίσω από τα λόγια του υπουργού Υγείας δεν μπορεί να κρυφτεί το άγχος του για λαϊκές αντιδράσεις, γιατί ξέρει πως και τα νέα μέτρα θα επιδεινώσουν την κατάσταση στις υπηρεσίες Υγείας, ενώ γι' αυτές θα πληρώνει ο ασθενής ακόμη περισσότερα. Δεν κρύβεται η ανησυχία για τις διεκδικήσεις που υπάρχουν και θα μεγαλώσουν για δωρεάν αναβαθμισμένη Υγεία για όλους. Γι' αυτό προσπάθησε να διαχωρίσει τους εργαζόμενους από τους χρήστες των υπηρεσιών Υγείας και να παρουσιάσει ως «ιδιοτελή» τα κίνητρα των κινητοποιήσεων:

«Είστε ΚΚΕ, δεν είστε εργαζόμενοι. Είστε εκεί για το κόμμα σας, όχι για την Υγεία. Αντιπολίτευση κάνετε για να φέρετε στην Ελλάδα κομμουνισμό. Ε, δεν θα σας κάνουμε το χατίρι, τι να κάνουμε; Εμείς είμαστε της αστικής δημοκρατίας. Δεν είναι αντιπαράθεση για την Υγεία, είναι κομματικό αυτό που βλέπετε».

Μάλιστα, δεν δίστασε να «παίξει με τον πόνο» των εκατομμυρίων ανέργων, λέγοντας προς τους εργαζόμενους της «Πολυκλινικής»: «Επειδή θα πάει η δουλειά σας από την Ομόνοια στον Ευαγγελισμό κάνετε όλη αυτή την ιστορία, σήμερα χιλιάδες κόσμος μένει στην ανεργία χωρίς να μπορεί να βρει δουλειά. Ντροπή!», «έπρεπε να τους απολύσουμε δηλαδή για να καταλάβουν», «ο λαός δεν σας ακολουθεί γιατί ο κόσμος χάνει τη δουλειά του και σεις μετακινήστε ένα χιλιόμετρο». Τα προβλήματα των ανέργων, προφανώς, θα ...«λύνονταν» αν απολυθούν και μερικές χιλιάδες υγειονομικοί. Φοβερό κι αυτό το «επιχείρημα». Λες και οι τελευταίοι δεν ζουν σε οικογένειες με ανέργους, με ανασφάλιστους, με φτωχούς ασθενείς που όλο και δυσκολεύονται να πάνε στο γιατρό, στο νοσοκομείο, να αγοράσουν φάρμακα. Λες και τα προβλήματα των ανέργων δεν προέρχονται από την πολιτική της κυβέρνησης με τα επιδόματα πείνας, με τον κίνδυνο να χάσουν το σπίτι τους, να μείνουν χωρίς ρεύμα και άλλα βασικά αγαθά. Ίσως γι' αυτό θα θυμήθηκε ο υπουργός τον κομμουνισμό. Σε μια αξιολύπητη προσπάθεια να αντιπαραθέσει τη βάρβαρη πολιτική με μια κοινωνία όπου όλα τα παραπάνω ήταν και θα είναι εξασφαλισμένα για όλους.


902

3 σχόλια:

  1. Να τα λένε έτσι, να ξέρουν όλοι (γιατί οι φίλοι του Redfly planet και του ΚΚΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ) ,τι πολιτικά καθάρματα έχει για υπουργούς η συγκυβέρνηση της Ν.Δ. και του "σοσιαλιστικού" ΠΑ.ΣΟ.Κ. Και για να μην μας πουν οι Συριζαίοι μετά ότι όταν ο Τατσόπουλος έλεγε ότι θα συνεργαζόταν με την "πατριωτική" δεξιά , ότι δεν ήξεραν και δεν άκουσαν τον Άδωνι τον αντικομμουνιστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το συγκεκριμένο άτομο...στο 2.15. http://www.youtube.com/watch?v=B3i-5WoupLo...σου λέει..εδώ καταφέραμε να καταργήσουμε τον βασικό νόμο κίνησης δράση-αντίδραση. Μεθαύριο θα μας πει ότι πετάει ο ίδιος(ο γάιδαρος) και πάλι τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καμία πρωτοτυπία οι αντικομμουνιστές.

    ( http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/05/40.html )
    40 Χρήσιμες συμβουλές για αντικομμουνιστές.Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.