7 Αυγούστου 2013

Καλύτερα να σιωπήσουν στο ΣΥΡΙΖΑ

Αυτοί που συναγελάζονται με τους βιομήχανους
 στις δεξιώσεις του κεφαλαίου,
τολμούν να κάνουν μαθήματα ηθικής στο ΚΚΕ
Αποτελεί απίστευτη πρόκληση και απύθμενο θράσος να κάνουν οι του ΣΥΡΙΖΑ και της «ΑΥΓΗΣ» μαθήματα ηθικής στο ΚΚΕ με αφορμή την πώληση του «902» που, όπως εξήγησε από την πρώτη στιγμή και με κάθε ειλικρίνεια το Κόμμα, έγινε για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις προς τους εργαζομένους και τα ασφαλιστικά ταμεία, έστω και αν αυτό στερεί από το ΚΚΕ ένα μέσο επικοινωνίας με το λαό και διάδοσης της πολιτικής του.

Η αδιαφάνεια, οι ίντριγκες, τα πολιτικά παιχνίδια, η διπροσωπία και διγλωσσία, τα οποία προσάπτουν στο ΚΚΕ, είναι δικό τους προνόμιο και δεν πρόκειται να τους το πάρει κανένας. Αυτό ήταν πάντα το ποιόν τους. Αυτό κάνουν απροκάλυπτα σήμερα που συναγελάζονται με τους βιομηχάνους στις δεξιώσεις και τις γιορτές του κεφαλαίου, συναντιούνται με εκπροσώπους του ιμπεριαλισμού πίσω από κλειστές πόρτες, αποθεώνουν τον υγιή καπιταλισμό και τους υγιείς επιχειρηματίες (σε λίγο θα πούνε και αριστεροί επιχειρηματίες) και φιγουράρουν στα πρωτοσέλιδα των ΜΜΕ του συστήματος. Που αποθεώνουν την ΕΕ, για να παίρνουν σημαντικά πόσα με τα όποια η ΕΕ χρηματοδοτεί και στηρίζει τα ευρωπαϊκά κόμματα (όπως το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στο προεδρείο του οποίου συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ), τα οποία δίνουν όρκους πίστης σε αυτήν.


Αυτό έκαναν και παλιότερα, το 1991, τότε που προσπαθούσαν μαζί με όλα τα μαντρόσκυλα του συστήματος να διαλύσουν το ΚΚΕ, να το μετατρέψουν σε σοσιαλδημοκρατικό μόρφωμα και επειδή δεν τα κατάφεραν προσπάθησαν να το πλήξουν οικονομικά. Το ΚΚΕ και τότε έδωσε τη μάχη για να τα καταφέρει οικονομικά, έστω και αν αναγκάστηκε να κάνει αιματηρές θυσίες. Τις ίδιες θυσίες θα κάνουν και τώρα οι κομμουνιστές, αν χρειαστεί. Δήλωση μετάνοιας στο σύστημα ούτε έκαναν, ούτε θα κάνουν.

Ας μη κρίνουν λοιπόν εξ ιδίων τα αλλότρια, γιατί το ΚΚΕ δεν είναι σαν τα μούτρα τους.

Καλά θα κάνουν λοιπόν να το βουλώσουν και να μην κουνάνε το δάχτυλο στο ΚΚΕ, κάνοντας μαθήματα ηθικής. Έχουμε πολλά ράμματα για τη γούνα τους, για τα έργα και τις ημέρες τους, το τι κάνανε και τι λέγανε το 1991, όταν προσπαθούσαν να διαλύσουν το ΚΚΕ και να το πλήξουν με κάθε τρόπο.

902





6 σχόλια:

  1. Δεν έχουν να προτείνουν τίποτα και το αδιέξοδό τους το δείχνουν η ακαθόριστη «ορολογία» του Δραγασάκη στο «Βήμα» και η εν μέρει σουρεαλιστική συνέντευξη του Σταθάκη στην «Ελευθεροτυπία».

    ( http://redflyplanet.blogspot.com/2013/08/blog-post_6276.html )

    Όταν από αστούς οικονομολόγους ακούγονται πολλές «προϋποθέσεις» ή γελειότητες για το που «θα βρεθούνε τα λεφτά», τα πλαίσια της όποιας αστικής πολιτικής είναι πραγματικά πολύ στενά.

    Μέσα σε ένα μόλις χρόνο όλα τα παραδείγματά του Συριζα ( Ραχόι, Μόντι, Πέπε Γκρίλο, Ολάντ, Βραζιλία, Αργεντινή, Κύπρος, Ισλανδία, «Αραβική Άνοιξη », «Συμμαχία του Νότου» κ.α.) ή έχουν αποτύχει ή έχουν αποδείχτεί αδιέξοδα.

    Τι τους μένει; Διαστρέβλωση, αντικομουνισμός.
    Και «ευρύτερη ενότητα» σαν την παρακάτω.

    ( http://redflyplanet.blogspot.com/2013/07/blog-post_29.html )

    Παρά τις «ευρύτερες συναινέσεις», οι «όλοι μαζί», με την «αγαστή» συνεργασία «μνημονιακών»-«αντιμνημονιακών», έχασαν από τους «Λακεδαιμονίους».

    ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/07/blog-post_29.html )

    Η νίκη των ταξικών δυνάμεων γίνεται μεγαλύτερη για τρία επιπλέον πράγματα.

    Το σωματείο ήδη ήταν στα χέρια του εργοδοτικού συνδικαλισμού για 23 χρόνια, υπήρχε μεγαλύτερη συμμετοχή(ψήφισαν 200 παραπάνω από το 2010) σε νομό που το ΠΑΣΟΚ έχει δυνάμεις.Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλά εσυ τώρα ζητάς μαγικά...άκου να σωπάσουν στον συριζα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά, πως να ταιριάξουν Τσύριζα και αφωνία...

      Ιάκωβος

      Διαγραφή
  3. «Μνημονιακοί» «αντιμνημονιακοί» σε «κοινή δράση»

    Τα Συγκροτήματα σε (κοινή) δράση - 1
    ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7564094&publDate=8/8/2013 )

    (..)Με πανομοιότυπα σχεδόν σχόλια και ρεπορτάζ συνεχίστηκε και χτες η επίθεση στο ΚΚΕ για την πώληση του ραδιοτηλεοπτικού «902».

    Μια «σύμπτωση», ωστόσο, που αξίζει να καταγραφεί, είναι ότι δυο εφημερίδες, τα «ΝΕΑ» και η «ΑΥΓΗ», σέρνουν το χορό στη συκοφάντηση του ΚΚΕ, με δημοσιεύματα που ξεπερνάνε κατά πολύ τα όρια της πολιτικής κριτικής, δείχνοντας εμπάθεια για το Κόμμα και μίσος για τα επαναστατικά του χαρακτηριστικά.

    Το σημειώνουμε αυτό επειδή ανάλογη ταύτιση ανάμεσα στα συγκροτήματα του Λαμπράκη και του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε και πριν από το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, όταν ο ένας αντέγραφε τα «ρεπορτάζ» του άλλου για τον «εμφύλιο που μαίνεται προσυνεδριακά στο Κόμμα», για τους «διαφωνούντες που ξεπαστρεύει η ηγεσία», για την «πίεση που ασκεί η βάση στην ηγεσία να αλλάξει πολιτική». Ούτε λίγο, ούτε πολύ, τα δημοσιεύματά τους παρουσίαζαν το 19ο Συνέδριο σαν το «κύκνειο άσμα» του ΚΚΕ, διανθίζοντας τις προσδοκίες τους αυτές με «αποκλειστικές πληροφορίες» για τα «μαχαίρια που έχουν βγει στον Περισσό», για τις «κόντρες μεταξύ ομάδων στελεχών» και άλλα παρόμοια.

    Τέτοια «δημοσιογραφική» σαβούρα σέρβιραν προσυνεδριακά στους αναγνώστες τους οι φυλλάδες των αστών, με πρωτομάστορες τα «ΝΕΑ» και την «ΑΥΓΗ». Βέβαια, μετά το Συνέδριο, όταν αποκαλύφθηκε ότι η αντιΚΚΕ βρωμιά τους στεκόταν στον αέρα, επανήλθαν στο γνωστό μοτίβο της αποσιώπησης ή της διαστρέβλωσης των θέσεων του ΚΚΕ, στα λιγοστά ρεπορτάζ που φιλοξενούσαν στις σελίδες τους για το Κόμμα.

    Τώρα επανέρχονται με «σεντόνια» και ολοσέλιδα ρεπορτάζ, για να πουν ξανά στους αναγνώστες τους ότι το ΚΚΕ λειτουργεί σαν καπιταλιστής, ότι διαπλέκεται με επιχειρηματίες, ότι είναι άπληστος εργοδότης και άλλα παρόμοια.

    Ολα αυτά για να πλήξουν το ηθικό κύρος του Κόμματος και να πετύχουν ό,τι δεν κατάφεραν «ομού και αντάμα» αστοί και οπορτουνιστές όλα τα προηγούμενα χρόνια, με κορύφωση την υπόθεση «Γερμανός» και τα ψέματα που έγραψαν και είπαν τότε για το Κόμμα.

    Κατηγορούν για ανηθικότητα το ΚΚΕ αυτοί που έχουν ισοπεδώσει κάθε έννοια ηθικής και δεοντολογίας στον τρόπο που αντιμετωπίζουν το Κόμμα. Κρύβουν από τον κόσμο ότι αυτό που τους ενοχλεί και τους πειράζει δεν είναι βέβαια το αν το ΚΚΕ πούλησε ή όχι το σταθμό του, αλλά η στρατηγική του Κόμματος, η ίδια η ύπαρξή του, σε μια περίοδο που ανακατεύεται ξανά η σούπα της αναμόρφωσης του συστήματος και θα ήθελαν ένα ΚΚΕ ηθικά ξεπεσμένο στα μάτια του λαού, ανίκανο να συσπειρώνει, να αποκαλύπτει και να πολεμά το ρόλο αστών και οπορτουνιστών. Και επειδή ξέρουν ότι το «κρα» του κόρακα δύσκολα μπορεί να ακουστεί σαν κελάηδισμα στα αυτιά του λαού, ξεπερνούν κάθε όριο σ' αυτά που γράφουν για το ΚΚΕ, με αφορμή την πώληση του «902», ακολουθώντας τη διδαχή του Γκέμπελς «πες πες, κάτι θα μείνει»...
    -συνέχεια-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα Συγκροτήματα σε (κοινή) δράση - 2
    ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7564094&publDate=8/8/2013 )
    -συνέχεια-

    ***

    Στις μερικές χιλιάδες λέξεις που έχουν γράψει οι αστικές γραφίδες και οι οπορτουνιστές στις εφημερίδες τους, οι απαντήσεις που από την πρώτη ώρα έδωσε το ΚΚΕ είτε αποσιωπούνται, είτε παρουσιάζονται διαστρεβλωμένες και με αποσπασματικότητα.
    Σκούζουν για τους εργαζόμενους που απολύονται, αλλά δε λένε πως η απόφαση του ΚΚΕ να κλείσει τον «902» ήταν ανακοινωμένη από καιρό και πως αυτό συνεπάγεται αναγκαστικά την απώλεια της εργασίας όσων πρόσφεραν από το μετερίζι του σταθμού.
    Το ΚΚΕ εξηγεί τώρα ότι επέλεξε την πώληση, προκειμένου όσοι έχασαν ή θα χάσουν τη δουλειά τους να μη μείνουν χωρίς τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις, να μη μείνουν απλήρωτες οι οφειλές του σταθμού στα Ταμεία.
    Το ΚΚΕ λέει ακόμα ότι η πώληση θα γινόταν αναγκαστικά σε κάποια επιχείριση, αφού στον καπιταλισμό δεν γίνεται να πουλήσεις στο κράτος (εκεί να δεις τι θα έγραφαν για το ΚΚΕ!).

    Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους θολωμένους αντικομμουνιστές των αστικών συγκροτημάτων και της «ΑΥΓΗΣ», οι οποίοι άλλωστε είναι μαθημένοι στα «δανεικά κι αγύριστα» στις δοσοληψίες τους, ενώ στα ΜΜΕ που ελέγχουν ο εργασιακός Μεσαίωνας έχει εγκατασταθεί προ πολλού. Αρα, αλλού είναι ο καημός του Συγκροτήματος και του «χαλίφη στη θέση του χαλίφη», που μεταλλάσσεται σε ΠΑΣΟΚ για να κυβερνήσει. Ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, η μετάλλαξη αυτή δεν μπορεί παρά να αντανακλάται και στα Μέσα του...(..)Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7567993&publDate=10/8/2013 )
    ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...

    (..)Κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα το λαό

    Είπε ο Δ. Παπαδημούλης (ρ/σ «Βήμα»): «Δεν υποσχεθήκαμε ποτέ ότι θα επανέλθουν όλοι οι μισθοί και οι συντάξεις στα επίπεδα του 2009 (...) Επαναφορά της ισχύος των συλλογικών διαπραγματεύσεων και επαναφορά του κατώτατου μισθού εκεί που ήταν πριν τον κόψει με τον μπαλτά η κυβέρνηση. Ωστόσο, δεν υποσχεθήκαμε ποτέ ότι θα επανέλθουν όλοι οι μισθοί και όλες οι συντάξεις στα επίπεδα του 2009. Διότι πολύ απλά το 2009 το ελληνικό ΑΕΠ ήταν 240 δισ. ευρώ και σήμερα είναι 180 δισ. ευρώ περίπου, την ίδια στιγμή που έχουν υπερτριπλασιαστεί οι άνεργοι»...

    ***

    Παρατήρηση πρώτη: Με το να επικαλείται η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τη μείωση του ΑΕΠ, δεν κάνει τίποτα άλλο απ' το να νομιμοποιεί την κυβέρνηση και τα βάρβαρα μέτρα που παίρνει επειδή τάχα δεν «αντέχει» η «τσέπη» του κράτους. Αλλωστε, το ΑΕΠ μειώνεται εξαιτίας της κρίσης, την οποία επικαλείται και η κυβέρνηση για να φορτώσει τις συνέπειές της στο λαό και να προωθήσει μέτρα που συνολικά συρρικνώνουν την τιμή της εργατικής δύναμης. Μέτρα που θα παίρνονταν έτσι κι αλλιώς, όπως πάρθηκαν σε άλλα καπιταλιστικά κράτη δίχως κρίση, μνημόνια κ.λπ.

    Με την επιχειρηματολογία του, ο ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποιεί ακόμα την κλεψιά του παραγόμενου απ' το λαό πλούτου, λέγοντας ότι δεν περισσεύει τίποτα για να αυξηθούν μισθοί και συντάξεις. Και τα δύο φυσικά είναι απολύτως αναμενόμενα αφού την καπιταλιστική οικονομία θέλει να διαχειριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε να την ανατρέψει, ούτε να κοινωνικοποιήσει τα μέσα παραγωγής, ούτε να αποδεσμεύσει τη χώρα απ' την ΕΕ, ούτε να διαγράψει μονομερώς το χρέος, προϋποθέσεις όλα αυτά για την πραγματική ευημερία του λαού.

    ***

    Παρατήρηση δεύτερη: Για να μπορέσει να πλασαριστεί σε καλύτερη θέση μεταξύ των υποψήφιων διαχειριστών της κρίσης, φλόμωσε το λαό στο ψέμα. Ισως τον προδίδει η μνήμη του τον κ. Παπαδημούλη. Ας του θυμίσουμε, λοιπόν, τι έλεγε ο Αλ. Τσίπρας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωσή τους στην Ομόνοια, το Μάη του 2012:

    «Γιατί από Δευτέρα θα έχουμε ισχυρή λαϊκή εντολή σε μια κυβέρνηση της αριστεράς που θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση, θα ακυρώσει το μνημόνιο (...) Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και εγγυόμαστε μια νέα Ελλάδα (...) Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και εγγυόμαστε ότι, από την επομένη των εκλογών, η νέα κυβέρνηση αριστερής συνεργασίας (...) Θα εφαρμόσουμε μέτρα αναδιανομής του εισοδήματος και του πλούτου άμεσης απόδοσης, που θα αυξήσουν τα δημόσια έσοδα. Γιατί εμείς θα αποκαταστήσουμε με δημόσια περιουσία τη ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων που έγινε με το PSI, γιατί θα ακυρώσουμε τις περικοπές στις συντάξεις».

    ***

    Και στη Θεσσαλονίκη στην κεντρική προεκλογική τους συγκέντρωση τον Ιούνη του 2012, εμπλούτιζε το υποσχεσιολόγιο:

    «Μόνον εμείς εγγυόμαστε τους μισθούς και τις συντάξεις του ελληνικού λαού. Ανακουφίζουμε τα νοικοκυριά από τα δάνειά τους. Με τη νέα σεισάχθεια. Με την ολική ή μερική διαγραφή των τραπεζικών υποχρεώσεών τους. Καταργούμε τα χαράτσια (...) Αντιστρέφουμε την υπερφορολόγηση των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων».

    Σήμερα πια τα αποκαλυπτήρια έχουν συντελεστεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ ελπίζει ότι θα διαχειριστεί τα ερείπια των δικαιωμάτων του λαού που η σημερινή κυβέρνηση θα έχει προκαλέσει, για την ανοικοδόμηση μιας Ελλάδας όπου τα κέρδη θα καλπάζουν και ο λαός θα τρέχει λαχανιασμένος πίσω απ' τις ανάγκες του, μακριά απ' το να τις φτάσει. Ο ρόλος που έπαιξε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει βρώμικος. Κερδοσκόπησε πάνω στα βάσανα και την αγωνία του λαού, τον κορόιδεψε και σαν πολιτικός απατεώνας που σέβεται τον εαυτό του τώρα γελάει χαιρέκακα. Δεν θα γελάσει όμως τελευταίος...(..)Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.