1 Αυγούστου 2013

Συνεργός η Ελλάδα στα ιμπεριαλιστικά εγκληματικά σχέδια

Ευχαριστίες Χέιγκελ για τη βάση της Σούδας και «οδικός χάρτης» για σύσφιξη της στρατιωτικής συνεργασίας.

Επικίνδυνες εξελίξεις για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής σηματοδοτεί η σύσφιξη των στρατιωτικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ, η οποία, όπως προέκυψε από τη συνάντηση των δύο υπουργών Αμυνας το βράδυ της Τρίτης στην Ουάσιγκτον, θα καταγραφεί συγκεκριμένα σε έναν «οδικό χάρτη» που επεξεργάζονται τα επιτελεία τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου, όπου έγινε η συνάντηση του Δ. Αβραμόπουλου με τον Τσ. Χέιγκελ, ο «οδικός χάρτης για την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ - Ελλάδας», θα περιγράφει την πρόθεση των δύο χωρών να ενισχύσουν την «κοινή στρατιωτική εκπαίδευση, τις ανταλλαγές στελεχών και τις διαβουλεύσεις σε υψηλό επίπεδο για ζητήματα άμυνας».

Με δεδομένες τις εξελίξεις και τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις στην περιοχή, γίνεται φανερό ότι η Ελλάδα εμπλέκεται βαθύτερα στα σχέδια ανταγωνιζόμενων στρατιωτικο-πολιτικών συνασπισμών, με στόχο να θωρακίσει και να επεκτείνει τα συμφέροντα της ντόπιας αστικής τάξης, σε βάρος του λαού. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας δεν έκρυψε τα λόγια του και αναγνώρισε το στρατηγικό ρόλο που έχει η Ελλάδα στην εμπέδωση των βρώμικων σχεδίων της αμερικανο-ΝΑΤΟικής συμμαχίας στην περιοχή.

«Ευχαριστώ» για τη Σούδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου, ο Τσ. Χέιγκελ «ευχαρίστησε τον Δ. Αβραμόπουλο για τη συνεχιζόμενη φιλοξενία των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στη βάση της Σούδας», συμπληρώνοντας ότι «η βάση της Σούδας είναι "κλειδί" στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων των ΗΠΑ στην περιοχή και η σημασία της φάνηκε στη διάρκεια της επιχείρισης "Unified Protector" στη Λιβύη».

Πρόκειται για τη «συμμαχική» πολεμική επιχείρηση, με ορμητήριο και τη βάση της Σούδας, που αιματοκύλησε το λαό της Λιβύης, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού για την αναδιανομή των πηγών Ενέργειας, τις οποίες διαθέτει σε αφθονία η χώρα και τις λυμαίνονται οι πολυεθνικές. Τις ίδιες «διευκολύνσεις» συνεχίζει να παρέχει η Ελλάδα, αφού στη μεταξύ τους συνάντηση, οι δύο υπουργοί«συζήτησαν θέματα αμοιβαίου στρατηγικού ενδιαφέροντος στη Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, συμπεριλαμβανομένης της Αιγύπτου και της Συρίας».

Κατά τα άλλα, σύμφωνα με το Πεντάγωνο, ο Τσ. Χέιγκελ «επαίνεσε τη συμβολή της Ελλάδας στην περιφερειακή ασφάλεια στα Βαλκάνια και εξέφρασε την εκτίμησή του για τη στήριξη και τη συνεργασία της Ελλάδας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ». Από την πλευρά του, ο Δ. Αβραμόπουλος«δεσμεύτηκε να διατηρήσει την ισχυρή σχέση μεταξύ των δύο συμμάχων».


Οι εξοπλισμοί στο τραπέζι.
Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο Ελληνας υπουργός Αμυνας, είπε ότι «κατά τη διάρκεια των συνομιλιών αναδείχθηκε ο κεντρικός, στρατηγικός ρόλος της χώρας μας στην ευρύτερη γειτονιά μας»και πως «η Ελλάδα, παρά και πέρα από την οικονομική κρίση (...) δεν παύει να είναι ένα σταθερός και σταθεροποιητικός παράγοντας».

Σύμφωνα με τον υπουργό, «είχαμε την ευκαιρία να αναφερθούμε και στα θέματα τα οποία πρόκειται να συζητήσει ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του εδώ (σ.σ. στις 8/8) και που έχουν να κάνουν με τον τομέα της Αμυνας». Πρόκειται για θέματα που σχετίζονται και με την προμήθεια στρατιωτικού υλικού από τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο των ελληνικών εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ρίχνοντας τροχιοδεικτικές για νέες προμήθειες από τα αμερικάνικα μονοπώλια, ο Δ. Αβραμόπουλος είπε ότι «η χώρα μας διαθέτει ένα από τα πιο αξιόπιστα αμυντικά συστήματα στον κόσμο και η ευθύνη της κυβέρνησης και όλων μας είναι να διατηρήσουμε το υψηλό αυτό επίπεδο». Κοροϊδεύοντας κατάμουτρα το λαό, κατέληξε λέγοντας ότι μέσα από το ΝΑΤΟ, η Ελλάδα θα συνεχίσει να υπηρετεί«τις αξίες και τις αρχές της παγκόσμιας ειρήνης, της ασφάλειας, της συνεργασίας»...

 Ριζοσπάστης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.