7 Αυγούστου 2013

Λίγα λόγια (και μερικά οικονομικά στοιχεία) για τον 902

Ένα απο τα καλύτερα παραδείγματα των τελευταίων ημερών, που επιβεβαιώνει την ορθότητα των θέσεων του ΚΚΕ, είναι και η επίσημη "εξαγορά" του ραδιοτηλεοπτικού του σταθμού. Πολύ απλά, διότι το γεγονός αυτό δείχνει απόλυτα, πως οι άκαμπτοι μαθηματικοί - οικονομικοί νόμοι του συστήματος που είναι υπεύθυνοι για το τέλος του 902, δεν μπορούν να αγνοηθούν ή να παρακαμφθούν με οποιονδήποτε τρόπο, ούτε καν απο αυτούς που τους γνωρίζουν καλά. Ούτε το ισχυρό μονοπώλιο, ούτε ο "άρρωστος" επιχειρηματίας, ούτε ο "υγίης" επιχειρηματίας, ούτε ο αυτοδιαχειριζόμενος, ούτε καν ο επαναστάτης, άσχετα απο τις διαφορετικές αφετηρίες και επιδιώξεις τους, δεν μπορούν να παρακάμψουν τους μαθηματικούς κανόνες του καπιταλισμού.

Ας θυμηθούμε λιγάκι, ένα απόσπασμα απο μια μελέτη που είχαμε δημοσιεύσει πριν ένα χρόνο, σχετικά με τις τάσεις συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης στον κλάδο των Super Markets.
Ένα φαινόμενο το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις αρχές και τους κανόνες του κεφαλαιοκρατικού τρόπου παραγωγής και το οποίο αντιτίθεται στην κυρίαρχη αστική προπαγάνδα της «ελεύθερης αγοράς», είναι η συγκέντρωση και η συγκεντροποίηση των μέσων ευρείας αναπαραγωγής του κεφαλαίου, σε ολοένα και λιγότερα χέρια, με αποτέλεσμα κλάδοι ολόκληροι της οικονομίας να οδηγούνται σε απόλυτα ελεγχόμενες ολιγοπωλιακές και μονοπωλιακές καταστάσεις. ... Μόνιμη επιδίωξη του κάθε καπιταλιστή ξεχωριστά, γίνεται η συνεχής αύξηση του μεριδίου του στην αγορά και η ανάπτυξη των κεφαλαίων του, σε σχέση φυσικά με τους ανταγωνιστές του. Κατά την διάρκεια της σταδιακής όξυνσης του ανταγωνισμού, κάποιες επιχειρήσεις αναπτύσσονται πιο γρήγορα, κάποιες αναπτύσσονται πιο αργά και κάποιες παραμένουν στάσιμες, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε χρεοκοπίες, συγχωνεύσεις και εξαγορές.

Η τάση αυτή, η οποία είναι σύμφυτη με τις θεμελιώδεις αρχές του συστήματος, θα οδηγήσει σταδιακά ολόκληρους κλάδους της οικονομίας σε μονοπωλιακές συνθήκες, κατά τις οποίες λίγες μονάχα επιχειρήσεις - οι πιο επιθετικές - θα έχουν επιβιώσει, και οι οποίες θα ελέγχουν απόλυτα την αγορά. Πρόκειται ουσιαστικά για το φαινόμενο της συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης του κεφαλαίου, η οποία στα πλαίσια του ανταγωνιστικού - εκμεταλλευτικού χαρακτήρα του κεφαλαιοκρατικού συστήματος είναι για τους κεφαλαιοκράτες αναπόφευκτη και αναγκαία. Συγκέντρωση και συγκεντροποίηση στον κλάδο των Super Markets - Redflyplanet, Οκτώβριος 2012
O κλάδος των τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης δεν αποτελεί κάποια εξαίρεση του κανόνα. Και εδώ ισχύουν όλα τα παραπάνω, και για αυτούς που έχουν μπει στο παιχνίδι με σκοπό να "κερδίσουν" την παρτίδα, και για αυτούς που έχουν μπει αναγκαστικά ώστε να μπορέσουν απλά να προπαγανδίσουν τις θέσεις τους.

Δυστυχώς οι κανόνες της οικονομίας είναι αντικειμενικοί και δεν έχουν υποκειμενικές κοινωνικές ευαισθησίες, ώστε να διακρίνουν ποιός είναι "ο καλός" και ποιός είναι ο "ο κακός" της υπόθεσης. Αυτά ανήκουν στον κόσμο των κόμικ. Και για αυτόν τον λόγο, στην μελέτη μιας οικονομικής θεωρίας, είναι σφάλμα να εισάγουμε συναισθηματικές παραμέτρους, όπως διαθέσεις, προθέσεις, ευαισθησίες κλπ.

Ένας καπιταλιστής δεν είναι "σατανικός" ή "άρρωστος επιχειρηματίας" (κατα Τσίπραν ευαγγέλιον) όταν απολύει 100 εργαζόμενους ώστε να ενισχύσει την κερδοφορία της επιχείρησής του. Απλά εξυπηρετεί τα συμφέροντά του και καθώς η υπεραξία που κλέβει απο τους εργαζόμενούς του πέφτει, προσπαθεί με απολύσεις να κόψει περιττά έξοδα, να αυξήσει την παραγωγικότητα των υπολοίπων και στην συνέχεια να ανορθώσει το ποσοστό κέρδους συνολικά της επιχείρησης. Δηλαδή με απλά λόγια, υπακούει στους κανόνες του συστήματος, που λένε πως εαν δεν το κάνει, εαν δεν απολύσει προσωπικό σε αυτήν την φάση, εαν δεν μειώσει το εργατικό κόστος, θα χάσει κέρδη και έδαφος απέναντι στους ανταγωνιστές του.

Για παράδειγμα το Mega Channel, από το 2007 και λόγω της πτώσης της διαφημιστικής δαπάνης (αποτέλεσμα της γενικότερης συρρίκνωσης των εμπορικών δραστηριοτήτων στην χώρα) παρουσίασε μια συνεχή πτώση του κύκλου εργασιών της και φυσικά των κερδών της. Συγκεκριμένα, η Τηλέτυπος ΑΕ, από κύκλο εργασιών 173 εκατ € το 2007, έφτασε τα 89 εκατ. € το 2011 (και 83,5 εκατ. € το 2012), ενώ η κερδοφορία της κατρακύλησε από τα 114 εκατ. € το 2007 (κέρδη Ebitda) σε 36 εκατ. το 2011 (και 32,7 εκατ. € το 2012).

Η αρμονία της καμπύλης ... Αυτή είναι η παρουσία μιας υγιούς καπιταλιστικής επιχείρησης στον χώρο των ΜΜΕ.

Η αντίδραση των μετόχων της Τηλέτυπος ΑΕ, ήταν άμεση και από το 2008 μέχρι τα τέλη του 2012, είχε απολύσει περίπου 120 εργαζόμενους (δηλαδή το 20% του συνολικού προσωπικού), είχε μειώσει τις αποδοχές όλων των χαμηλοαμοιβόμενων που έμειναν κατα 25-30% , είχε αλλάξει τις εργασιακές συνθήκες και γενικά έκανε τόσες επεμβάσεις στο μισθολογικό κόστος (αλλά και στο μη μισθολογικό, πχ τα τούρκικα σήριαλ), ώστε να φρενάρει την πτώση της κερδοφορίας.


  
Ένας μικρομεσαίος επιχειρηματίας ή ένας αυτοαπασχολούμενος, δεν είναι "κακός" όταν απολύει τους 5 εργαζόμενους που είχε, βάζοντας μάλιστα την γυναίκα του ή τα παιδιά του να βοηθήσουν (για όσο καιρό θα είναι ακόμα ανοιχτή η επιχείρηση). Απλά νομίζει πως εξυπηρετεί τα συμφέροντά του, καθώς βλέποντας τον ισολογισμό του καταστήματος να μην αφήνει και πολλά περιθώρια για μισθούς τρίτων, αποφασίζει να βάλει ως προτεραιότητα την δικιά του επιβίωση, ή την δικιά του καλοπέραση. Τα τελευταία χρόνια φυσικά υπερισχύουν οι περιπτώσεις, όπου το ισοζύγιο είναι ήδη αρνητικό πριν φτάσουμε στο μισθολογικό κόστος, οπότε και και το λουκέτο είναι αναπόφευκτο.

Ένα μέσο ενημέρωσης του ΚΚΕ, το οποίο :
(α) δεν είναι κεφαλαιοκρατική επιχείρηση, δεν έχει δηλαδή ως σκοπό την εκμετάλλευση εργαζομένων και την απόσπαση υπεραξίας (κέρδος), δεν έχει στόχο να κυριαρχήσει στην αγορά, επιδιώκοντας με κάθε τρόπο να αποκτήσει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης (άρα και μεγαλύτερο μερίδιο διαφήμισης), ούτε και έχει βάλει στο μάτι την εξαγορά κάποιου αντιπάλου,
(β) δεν είναι καν μικρομεσαία επιχείρηση με σκοπό να βγάλει μερικές πενταροδεκάρες ώστε να ζήσει μια οικογένεια ή να καλοπεράσει ένας μικροαστός,

ΑΛΛΑ, είναι ένα μέσο προπαγάνδισης των θέσεων του, θέσεων δηλαδή που βάζουν στο στόχαστρο όλους τους τους παραπάνω κανόνες του οικονομικού συστήματος, θέσεων που μιλούν για ανατροπή του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής ώστε να μην υπάρξουν ποτέ ξανά απολύσεις για κανέναν ...

... δεν είναι "το ίδιο με όλους τους άλλους", επειδή προχωρά σε αναγκαστική πώληση της Ραδιοτηλεοπτικής ΑΕ αριστερά στα FM, απολύοντας τους εργαζόμενους στο συγκεκριμένο μέσο. Διότι πολύ απλά, εξυπηρετεί το συμφέρον της εργατικής τάξης, καθώς προσπαθεί να ελευθερώσει το κόμμα της απο έξοδα, τα οποία (α) δεν μπορεί πλεον να καλύψει και (β) δεν εξυπηρετούν τον σκοπό της ύπαρξής του. Περεταίρω πουλά το ενεργητικό της Ραδιοτηλεοπτικής ΑΕ ώστε να καλύψει -εν μέρει- οικονομικά κενά (μεταξύ των οποίων και οι αποζημιώσεις των εργαζομένων) που έχουν δημιουργηθεί απο την επίδραση των νόμων της αγοράς, στην λειτουργία ενός επαναστατικού μέσου ενημέρωσης στο ευρύτερο πεδιο της καπιταλιστικής τηλεόρασης.



Τι είδους επιχείρηση, δεν παρουσιάζει σε ούτε ένα, από τα έτη λειτουργίας του, κέρδη ? Μα φυσικά μια εταιρεία που δεν έχει στόχο τα κέρδη ! Ο 902, όχι μόνο δεν εμφάνισε ποτέ του κέρδος, αλλά φόρτωσε στην πλάτη του ΚΚΕ, των μελών και των φίλων του, αρθροιστικά (και αποπληθωρισμένα) πάνω από 36 εκατομμύρια ευρώ ζημίες.

Άρα το πραγματικό ερώτημα που προκύπτει, βλέποντας τις παραπάνω οικονομικές συνθήκες της Ραδιοτηλεοπτικής, δεν είναι γιατί έκλεισε ο σταθμός και απολύονται οι εργαζόμενοι, αλλά γιατί ο σταθμός δεν έκλεισε από το 2002 ή έστω από το 2004 όταν πλεον έχει φανεί που πάει η ιστορία. Άλλος θα μπορούσε να ρωτήσει, γιατί δημιουργήθηκε εξ'αρχής ο σταθμός το 1989-90. Αλλά αυτά τα ερωτήματα, η ουσία δηλαδή για την πορεία του 902, δεν απασχολούν κανέναν άλλον εκτός από τους φίλους και τα μέλη του ίδιου του ΚΚΕ. Οι υπόλοιποι απλά προσπαθούν να κερδίσουν μικροπολιτικά ψίχουλα.

Το απίστευτο όμως των τελευταίων ημερών, εαν δηλαδή κάποιος αντιληφθεί την όλη κατάσταση, είναι πως οι υπερασπιστές αυτού του συστήματος από την Χρυσή Αυγή ως τον ΣΥΡΙΖΑ, οι υπερασπιστές της κερδοφορίας και της λογικής των απολύσεων, είναι αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν ένα γεγονός (την πώληση του 902) που αποδεικνύει τις θέσεις του ΚΚΕ πως δεν υπάρχουν σοσιαλιστικές νησίδες εντός καπιταλισμού, πως ανεξαρτήτου προθέσεων κάθε θέση εργασίας είναι αμφισβητήσιμη, ώστε να λασπολογήσουν για μια ακόμα φορά τους κομμουνιστές, που θέλουν να κατεδαφίσουν αυτό το σύστημα.

Μιλάμε για ανελέητο και χωρίς όρια βιασμό της λογικής, το επιχείρημα που μιλά για πώληση του σταθμού σε καπιταλιστή. Μα σε ποιον θα πωληθεί ο σταθμός, εαν όχι σε καπιταλιστές ? Υπάρχει κάποιος άλλος που έχει την δυνατότητα να προχωρήσει σε τέτοιου είδους επένδυση, και ειδικά σε αυτήν την περίοδο ?

Πέρα λοιπόν απο τον 902 και αφού βλέπω μεγάλη ευαισθησία απέναντι στο φαινόμενο των απολύσεων, είστε να εξαφανίσουμε το αίτιο που γεννά τις απολύσεις και να ανατρέψουμε επιτέλους τον Καπιταλισμό ? Ή μήπως η ευαισθησία σας περιορίζεται μόνον στους απολυμένους του 902, οι οποίοι μάλιστα τάσσονται στο πλευρό του ΚΚΕ ?

64 σχόλια:

  1. θα το πω απλα, ενα επεανστατικο Κομμα, ενα ΚΚ για να πληροφορησει το λαο σε συνθηκες αστικης δικτατοριας θα εκμεταλευτει καθε "σπιθαμη εδαφους", "καθε χαραμαδα" που του αφηνει το ιδιο το συστημα, εστω και αν αυτο σημαινει οικονομικη ζημια για τα ΜΜΕ του, θυσια χρονου, αιματος, ζωων, το να αλλαξεις την κοινωνια δεν ειναι κατι ευκολο, διαφορετικα θα το καναμε με ενα DVD που θα το διακινουσμαε πλατια, πιο λιγο θα κοστιζε απο την λειτουργια του 902, και σε λιγες μερες θα ειχαμε επανασταση.Το ΚΚΕ με τον 902 θελησε εξαρχης να συμαβλει στην ενημερωση του λαου οσο γινοταν πληρεστερα, απο ταξικη σκοπια, το οτι ενα μεσο δεν μπορει να σταθει για πολυ χωρις να εχει πορους, μονο με την φιλοτιμια των συντελεστων του, αυτο ειναι γεγονος.Το ΚΚΕ σαν "εργοδοτης" ολα αυτα τα χρονια πληρωνε παντα τους εργαζομενους με βαση τις συμβασεις-εδω εχω μια ενσταση που την ειχα διατυπωσει απο το '94, οτι ο 902 θα πρεπε να βγαινει με 70% εθελοντικη εργασια, ναι απληρωτη, για να επιβιωσει σε συνθηκες καπιταλιστικης ζουγκλας-αλλιως δεν γινοταν, αφου επρεπε να απασχολει και μη Κομματικα μελη.
    Και για οσους ξερουν απο "Αγορα", το ενα εξοδο φερνει το αλλο, το ενα χρεος το αλλο, στο τελος ο επιχειρηματιας πνιγεται κυριολεκτικα απο τα χρεη, ειδικα οταν δεν εχει "καβατζες" οπως για απραδειγμα τις παχυλες κρατικες επιδοτησεις, τα δανεικα και αγυριστα κλπ, τετοια λοιπον ποτε δεν ειχε το ΚΚΕ, επομενως ηταν φυσιολογικο να εχει αυτη την καταληξη η πορεια του 902.
    Τωρα γιατι δεν εκλεινε νωριτερα, αυτο εχει να κανει με τεχνικα ζητηματα δυσκολο να εξηγηθουν-αναλυθουν αν δεν ειναι κανεις απολυτος γνωστης θεματων που απτονται στην λειτουργια μιας επιχειρησης τετοιου ειδους.

    ΥΓ Ενας απο τους βασικους ταπατζηδες της Τυποεκδοτικης που της χρωστα 6 εκατομμυρια ευρω ειναι γνωστος και μη εξαιρετεος εφοπλιστης-καναλαρχης-εκδοτης, αν της τα εδινε ο 902 θα ηταν ακομη στον αερα.Τον προστατευει ομως το αστικο κρατος....


    Ταξικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι σημαίνει θα ήταν ακόμα "στον αέρα" ?
      Δηλαδή εσύ θα πετούσες άλλα 3,5 - 4 μύρια στο πηγάδι για ένα χρόνο λειτουργίας, όταν ξέρουμε πολύ καλά πως η τηλεόραση του 902 δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο ?

      Ή μήπως αυτά τα χρήματα θα ήταν πολύ πιο χρήσιμα, στην οργάνωση της πάλης εκτός μέσων ενημέρωσης ?

      Διαγραφή
    2. να συμφωνήσω σε ολα μαζι σου! Και τι πως εγινε οικονομικη ζημια? Εδω οι πρόγονοι μας εδωσαν το αιμα τους και την ζωη τους! Και τι πως ξανοιχτηκαμε? Εγιναν λαθη..ΟΚ. Αυτος που πρατει μονο, κανει λαθη. Οι πεθαμένοι οχι.Τοσες χιλιαδες ανθρωποι,τοσα εκατομυρια θυσιες,τοσες ιστορικές ηρωικές εποποιίες εχει γραψει το ΚΚΕ,με αιμα, με πονο, με φρικιαστικα εγκληματα εις βαρος του και εις βαρος οσων το υποστιριξαν...καναμε κι αυτο: με οποιοδηπωτε κοστος, να μπορει να ενημερωνετε ο λαος.Με πολλα λαθη αλλα και με ντομπροσινη και ηρωισμο.Το καναμε και τωρα θα βρουμε κατι αλλο.

      Ενας απλος φιλος του ΚΚΕ.(Αναξιος μπροστα στην σπουδαία ιστορια των προγονων του.)

      Σταματης Ι. Σολανακης

      Υ.Γ. Το εχω ξανακουσει αυτο με τα χρωστουμενα στην Τυποεκδοτικη.Ποιος ειναι? Επισης αν δεν κανω λαθος,εφηγαν ξαφνικα...μαζικα εφημεριδες απο κει.....

      Διαγραφή
  2. δεν είναι ένας...αν μαζέψεις τα ποσά που χρωστάνε (και μερικά από αυτά από όσο ξέρω είναι στα δικαστήρια και θα τα πάρεις του αγίου κάποτε) τότε ΔΕΝ θα υπήρχε θέμα τυποεκδοτικής ούτε για αστείο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 20,000,000 χρωστανε στην Τυποεκδοτικη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαφωνώ με τα παραπάνω, διότι και τα χρέη και τα φέσια είναι μέρος του "παιχνιδιού". Εξάλλου η ιστορία δεν γράφεται με αν, αλλά με γεγονότα και κατανόηση της οικονομικής θεωρίας. Και το γεγονός είναι, πως πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που δεν πληρώνουν τα χρέη τους, είτε διότι χρεωκοπούν, είτε διότι χρεωκοπεί η εταιρεία τους, είτε διότι είναι πολιτική τους, είτε ... ειδικά σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης.

      Διαγραφή
    2. Πως χρωστάνε 20 εκατ. στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ όταν έχει κύκλο εργασιών από το 1992 μέχρι 2012 σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία ούτε 15 εκατ.??? Κάντε και καμιά πράξη αριθ/κης....
      και εν πάση περιπτώση Οκ καλά έκανε και έκλεισε.... το που θα πουληθεί είναι το σκάνδαλο!!!!!
      Σε εταιρεία με έδρα τις Παρθένους νήσους???? Αυτά που κορόιδευε???? Αυτό και αν είναι....
      Δεν μας λέτε να μάθουμε και εμείς από πλευράς ΚΚΕ ποιός έκανε την διαπραγμάτευση και ποιός τον έλεγχο της αγοράστριας εταιρίας αυτό θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον !!!
      Να τον παρακολουθούμε.... γιατι σε μια Ελλάδα γεμάτη "μίζα" όλα μας περνάνε από το μυαλό....

      Διαγραφή
    3. Έλα Γκούφυ

      Στο παραπάνω θέμα μιλάμε για τοην Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ. Η δικιά σου αντικομμουνιστική βελόνα έχει κολλήσει στην Τυποεκδοτική. Και λυπάμαι που στο λέω, αλλα πρόκειται για δυο διαφορετικές εταιρείες !

      Διαγραφή
    4. Δεύτερον Γκούφυ

      οι off-shore εταιρείες είναι μια σύνηθης πρακτική εντός καπιταλισμού, ώστε οι κεφαλαιοκράτες να μην πληρώσουν φόρους. Αυτό λοιπόν είναι ένα γεγονός, το οποίο το διαπιστώνεις, το σχολιάζεις, το κριτικάρεις, το καταδικάζεις.

      Το να κοροιδευεις ένα γεγονός, αποτελεί χαρακτηριστικό των 5χρονων που κάνεις παρέα και θα σου πρότεινα να μην διαμοφώνεις πολιτικές απόψεις βάση της, προβληματικής ίσως, παιδικής σου ηλικίας. Διότι αυτό θα σε οδηγήσει πολύ γρήγορα στην Χρυσή Αυγή.

      Όπως επίσης η μίζα, είναι μια καπιταλιστική πρακτική που συνδέεται με υπόγειες (αλλά διαδεδομένες) συνδιαλλαγές κράτους και ιδιωτών.

      Στην πώληση ιδιωτικής (κατα το αστικό δίκαιο) περιουσίας από ιδιώτες, δεν καταλαβαίνω που κολλάει ο όρος, μίζα !

      Τέλος για να μην σε κρατάω σε αγωνία, ο 902 αγοράστηκε απο κάποιον κεφαλαιοκράτη. Έχει καμία διαφορά για εσένα εάν τον λένε Λάτση, Βαρδινογιάννη ή Σκλαβενίτη ? Και στις 3 περιπτώσεις θα είσαι ευχαριστημένος που θα ακούς από έναν ακόμα σταθμό, τα παραμύθια που τόσο έχεις λατρέψει.

      Διαγραφή
  4. redfly,δεν μιλάω με αν...μιλάω για κομμένα τιμολόγια που αργά ή γρήγορα (αργά λέω εγώ) κάποιοι θα κληθούν να πληρώσουν ή να κλείσουν τα "μαγαζιά" τους...δεν τα αμφισβητούν,τα καθυστερούν...απλά πράγματα...κα προφανώς δεν λέω ότι τα λεφτά αυτά θα έσωζαν τον 902..απλά δεν θα δημιουργούσαν την κρίση της τυποεκδοτικής...και τα τιμολόγια αυτά δεν έχουν να κάνουν με την οικονομική κρίση αλλά με ακόμα παλιότερες εποχές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η καθυστέρηση πληρωμών, δεν είναι δηλαδή συνηθισμένη πρακτική της "αγοράς", και ιδιαιτέρως σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης ? Μόνο στην Τυποεκδοτική καθυστερούν τις πληρωμές ?

      Θες να πεις πως η Τυποεκδοτική σε "νορμάλ" συνθήκες (δηλαδή όλοι πληρώνουν τα χρέη τους), θα μπορούσε να ανταπεξέλθει σε ένα έντονα ανταγωνιστικά περιβάλλον, παρά το γεγονός πως δεν κυνηγά κέρδη, μερίδια αγοράς και επέκταση των δραστηριοτήτων της ?

      Δηλαδή πολύ απλά, διαφωνείς με το παραπάνω άρθρο ?

      Διαγραφή
    2. μια μικρή διόρθωση..
      η επέκταση έγινε και μαζί με τις τακτικές κάποιων πελατών έφτασε σε αυτά τα σημεία....

      prohja

      Διαγραφή
  5. όχι ρε συ,δεν διαφωνώ καθόλου..απλά μια επισήμανση έκανα στην ερώτηση του Σταμάτη,για να του δείξω ότι δεν χρωστάει ένας μόνο...στην ερώτησή σου πάντως αν μόνο στην τυποεκδοτική καθυστερούσαν η απάντηση είναι όχι (απλά εκεί το παρακάναν κάποιοι)...και στο ξαναλέω για να δεις ότι η ιστορία ήταν να στην στήσουν...υπάρχουν τιμολόγια από 2000

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "και στο ξαναλέω για να δεις ότι η ιστορία ήταν να στην στήσουν...υπάρχουν τιμολόγια από 2000"

    αυτο ακριβώς "μυριζε" απο μακρια. Σαν να τους δόθηκε εντολη ενα πραγμα(?). Αλλοι να φυγουν(μαζικα) κι αλλοι να σταματησουν να πληρωνουν.
    Το αν θα συνέχιζε να λειτουργεί ο 902 ή αν θα ηταν σωστο/λαθος, δεν το ξερω και δεν μπορω να δώσω απαντηση, μιας και πραγματικά δεν γνωριζω καταστάσεις.

    Ισως να σωζόταν κατι πχ.το ραδιόφωνο, ισως οχι.Ισως να ηταν πιο ανετοι και να πληρωναν/εξοφλουσαν καποια δανεια.(αυτο με τα δανεια το εχω ακουσει/ διαβασει μονο απο αστικα μεσα....αρα δεν ξερω τι γίνετε πραγματικα)

    απο την αλλη ο χυδαίος πολεμος που έστησαν, ειναι δεδομένος...μα τι πρωτότυπο...

    Σταματης Ι. Σολανακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. για μενα η τηλεοραση του 902 προσεφερε κατι το "ιδιαιτερο", οταν οι εργατες στην απεργια εβλεπαν την καμερα του 902 και το ρεπορτερ επαιρναν κουραγιο, οταν οι αγροτες στα μπλοκα εβλεπαν την καμερα του 902 επαιρναν κουραγιο, οταν ο κουρασμενος λαικος ανθρωπος ξαποστενε το βραδυ απο μτο μοχθο της μερας, ανοιγε το χαζοκουτι και εβλεπε τον 902, επαιρνε κουραγιο.Πριν λιγες μερες μια γιαγια 80 χρονω μου λεγε κατα λεξη "εγω γυιε μου βλεπω μονο τον 902, τιποτα αλλο, εχουν εξαφανισει το Κομμα μας απο παντου, ευτυχως που υπαρχει η τηλεοραση μας.."
    Τωρα αν την ξαναδω δυσκολα θα την αντικρυσω καταματα.Και το "θα ηταν στον αερα" φιλε Redfly Ηταν σχημα λογου, θεωρω οτι υπηρξε σχεδιασμενη επιθεση στα ΜΜΕ του Κομματος με πολυποικιλους τροπους, ο ενας ηταν και τα φεσωματα που γονατισαν την Τυποεκδοτικη.
    Ειμαι επαγγελματιας και παντα λειτουργησα με την κομμουνιστικη ηθικη, το αποτελεσμα να εχω βυθιστει στα χρεη επειδη ποτε δεν ειδα το επαγγελμα μου ως μεσο κερδοφοριας.Μπορει τα μεγεθη να ειναι εντελως ανομοια, αλλα θα πω τουτο, στον καπιταλισμο δεν γινεται να μην "παιζεις" με τους κανονες του, αργα η γρηγορα θα σε εκδικηθει.

    Ταξικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μια και το άρθρο είναι "τεχνοκρατικό" θα ήθελα και την άποψή σας για τη μεταβίβαση της άδειας εκπομπής πανελλαδικής εμβέλειας. Ως γνωστόν η άδεια παραχωρήθηκε στο ιστορικό κόμμα για να παρουσιάζει τις θέσεις του. Πιστεύετε ότι "δικαιούται" το κομμουνιστικό κόμμα να μεσολαβήσει σε αλλαγή χρήσης δημόσιας περιουσίας, βγάζοντας και κέρδος από κάτι που ανήκει σε όλους μας; Αναγνωρίζω φυσικά ότι αν η άδεια επέστρεφε στο δημόσιο θα κατέληγε απευθείας με αστείο τίμημα στην εγχώρια διαπλοκή.

    Με κάθε σεβασμό στο Ιστορικό κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχάς θα μου επιτρέψεις να αμφισβητήσω τον σεβασμό σου προς το ΚΚΕ, απο την στιγμή :
      α)που δεν μπορείς να σεβαστείς ούτε καν τους απλούς κανόνες ενός blog, που ζητούν ένα τουλάχιστον διακριτό ψευδώνυμο,
      β) αποφεύγεις την ουσία του θέματος ώστε να παπαγαλίσεις τις ανοησίες του Παπαδημούλη. Και μην μου πεις πως δεν παπαγαλίζεις, διότι εγώ θα σε ρωτήσω μετά απο που κατέχεις την πληροφορία πως πωλείται η άδεια ! Εγώ απο τις επίσημες πληροφορίες που έχω "Η πώληση αφορά υποδομές, μηχανήματα και αυτοκίνητα της εταιρείας" (Ανακοίνωση του ΚΚΕ)

      Κάποιος που σέβεται λοιπόν το ΚΚΕ, αφήνει τις φήμες και ασχολείται με τις επίσημες ανακοινώσεις !

      Στην περίπτωση όμως που η πώληση αφορά την Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ ως εταιρεία (πράγμα που δεν γνωρίζω σε αυτήν την φάση), φυσικά και θα περιλαμβάνει όλες τις διοικητικές πράξεις που αφορούν την εταιρεία, από την άδεια οικοδομής και την άδεια λειτουργίας, μέχρι την άδεια εκπομπής σε εθνικό επίπεδο.

      Εκτός εαν εσύ όταν πουλάς το σπίτι σου, παραδίδεις την οικοδομική άδεια στην Πολεοδομία.

      Μου αρέσει πάντως πως όταν φτάνετε στο θέμα "ΚΚΕ", θυμάστε ξαφνικά όλα αυτά που θα έπρεπε να έχουν δημόσιο χαρακτήρα. Μόνο που οι άδειες των τηλεοπτικών σταθμών δεν αποτελούν "δημόσια περιουσία" αλλά μια απλή διοικητική πράξη. Η οποία δεν συνάφθηκε μεταξύ του κράτους και του ΚΚΕ, ώστε το δεύτερο να εκθέτει τις απόψεις και τις θέσεις του (όχι άλλο κάρβουνο), αλλά μεταξύ του κράτους και της Ραδιοτηλεοπτικής ΑΕ.

      Καταλαβαίνεις την διαφορά ?

      Άρα, η άδεια δεν είναι ούτε κρατική, ούτε δημόσια περιουσία. Οι συχνότητες ναι, αποτελούν κρατική περιουσία (δημόσια απο πότε ?) οι οποίες έχουν "ιδιωτικοποιηθεί" απο το 1989 ! Για να γίνουν ξανά δημόσια περιουσία, θα πρέπει λοιπόν να ακυρωθούν όλες οι άδειες των τηλεοπτικών σταθμών και να τις εκμεταλλευτούν τα κοινωνικοποιημένα πλέον μέσα ενημέρωσης.

      Εγώ προσωπικά συμφωνώ απόλυτα να γίνει το παραπάνω.
      Εσύ άραγε συμφωνείς ?

      Όχι δεν συμφωνείς.
      Διότι εσύ γουστάρεις ΜΗ κοινωνικοποιημένα μέσα ενημέρωσης, ΜΗ κοινωνικοποιημένα μέσα παραγωγής, μη κοινωνικοποιημένη δημόσια περιουσία. Βασικά αντιπαθείς το πραγματικά δημόσιο.

      Ειδάλλως δεν θα ήσουν στο αντίθετο στρατόπεδο με τους κομμουνιστές.

      Διαγραφή
    2. Κατ' αρχήν με συγχωρείς για την παράληψή μου να μη χρησιμοποιήσω ψευδώνυμο. Με διάβασες σωστά ότι έχω επηρεαστεί από την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, πριν όμως ήμουν κοντά στο ΚΚΕ και παρακολουθώ το μπλογκ πολύ καιρό. Κατανοώ την επιχειρηματολογία σου και είσαι ο πρώτος που μου απαντάει πειστικά.

      Τώρα βέβαια θα αντιστρέψω λίγο το ερώτημα περί κοινωνικοποιημένων ΜΜΕ. Το ΚΚΕ πιστεύει ότι μπορούν να υπάρξουν εντός καπιταλιστικού συστήματος; Προφανώς όχι, γι' αυτό και παραδίδει κάτι πραγματικά πολύτιμο, τη μόνη άδεια πανελλαδικής εκπομπής που δεν ανήκε στο εγχώριο σύστημα διαπλοκής. Και συμμετέχει και το ίδιο σε αυτό το ημι-παράνομο αλισβερίσι εκμετάλλευσης της δημόσιας περιουσίας (των συχνοτήτων) δίνοντας λαβές για κριτική. Αν η απάντησή σου είναι ότι το ζήτημα θα λυθεί στο Σοσιαλισμό, σου υπενθυμίζω ότι το ΚΚΕ απευθύνεται και σε μη κομμουνιστές.

      Πολύ φιλικά και πάντα με Σεβασμό,
      JosefK

      Διαγραφή
    3. Δεν με κατάλαβες μου φαίνεται. Έγραψα παραπάνω, πως όποιος σέβεται το ΚΚΕ, αφήνει τις φήμες και ασχολείται με τις επίσημες ανακοινώσεις.

      Όσο λοιπόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση που να μιλά για "μεταβίβαση της Ραδιοτηλεοπτικής ΑΕ" και της άδειας φυσικά, ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΦΗΜΕΣ.

      Σου εξήγησα απλά και σε γενικές γραμμές, τι σημαίνει άδεια, τι είναι δημόσια περιουσία, τι είναι κρατική περιουσία. Σου εξήγησα επίσης πως δεν υπάρχουν δημόσιες συχνότητες, αλλά "ιδιωτικοποιημένες" κρατικές συχνότητες.

      Μην μπερδεύεις λοιπόν το κρατικό, με το δημόσιο.
      Δημόσιο, πραγματικά δημόσιο αγαθό στον καπιταλισμό δεν υπάρχει. Όπως ακριβώς δεν υπάρχουν και κοινωνικοποιημενα μέσα (παραγωγής, ενημέρωσης κλπ) μιας και τα παραπάνω στην ουσία , ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ.

      Οι υποκριτικοί ευρωλιγούρηδες σαν τον Παπαδημούλη, φωνάζουν για την "δημόσια άδεια" (που δεν είναι δημόσια), την ίδια στιγμή που οι ίδιοι αγαπούν το ιδιωτικό κεφάλαιο, επισημαίνουν την ανάγκη για κρατική παρουσία αλλά ΣΙΧΑΙΝΟΝΤΑΙ κάθε τι δημόσιο.

      Διαγραφή
    4. από LR

      ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/06/blog-post_561.html )

      Καπιταλισμός και Σχιζοφρένεια: Ο Δημήτρης, ο Παπαδημούλης, και ο ΣΥΡΙΖΑ

      (..) Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ:

      «Τρόικα, επενδύσεις και ανάπτυξη δεν πάνε μαζί», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΔΝΤ, ενώ παράλληλα εκτίμησε ότι η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει την απαλλαγή της από τα μνημόνια.

      Πιο συγκεκριμένα, με δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM», ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι «τρόικα, επενδύσεις και ανάπτυξη δεν πάνε μαζί», κάτι που όπως σημείωσε «το λέει η εμπειρία δεκάδων χωρών και εκατοντάδων προγραμμάτων. Μπορεί η έκθεση του ΔΝΤ να εμφανίζει τα πράγματα σχετικά αισιόδοξα και να έχουν εξαφανίσει τη δική τους παραδοχή περί λάθους. Όπου πήγε το ΔΝΤ προκάλεσε ύφεση, κοινωνικό πόνο, αποσάθρωση, ξεπούλημα όπως-όπως και όσο-όσο και μεγάλη ανακατανομή εισοδημάτων και δικαιωμάτων».

      Ο κ. Παπαδημούλης είπε ακόμη ότι το πρόβλημα δεν λύνεται με νομισματικές τεχνικές. «Η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Ουγγαρία δεν έχουν ευρώ, έχουν όμως φτώχεια, ανεργία, μισθούς και συντάξεις πείνας και ΔΝΤ», σημείωσε

      και επικαλέστηκε και το παράδειγμα της Τουρκίας, η οποία, όπως είπε, «τώρα σημειώνει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης με μια κυβέρνηση Ερντογάν που δεν είναι συγγενική με τον ΣΥΡΙΖΑ» και «κατάφερε να γυρίσει το κλίμα όταν απαλλάχθηκε από το βραχνά του ΔΝΤ». «Επομένως, το θέμα είναι η ήττα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και η απαλλαγή από τη θηλιά του μνημονίου και της τρόικας», πρόσθεσε.
      8 Μαϊου 2013



      Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ:

      Ως «κακό παράδειγμα» χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν, ενώ κάλεσε «ορισμένους φανατικούς και νεόκοπους υποστηρικτές του Ερντογάν στην Ελλάδα να μην τον επικαλούνται». Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη, «η αίσθηση της παντοδυναμίας και η αλαζονεία είναι κακός σύμβουλος και οδηγεί σε αυταρχισμό. Και το παράδειγμα της Τουρκίας είναι κακό. Υπάρχει κακή παράδοση, σκληρών και αυταρχικών παρεμβάσεων στην αντιμετώπιση διαδηλώσεων και αντιδράσεων και γι’ αυτό θα έλεγα σε ορισμένους φανατικούς και νεόκοπους υποστηρικτές του Έρντογαν στην Ελλάδα να μην τον επικαλούνται. Είναι κακό παράδειγμα».
      3 Ιουνίου 2013

      Ο ΣΥΡΙΖΑ:

      Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εκφράζει αλληλεγγύη στους Τούρκους διαδηλωτές, χαρακτηρίζει την πολιτική Ερντογάν ως δείγμα βάρβαρου νεοφιλελευθερισμού που παρουσιάζεται και στις χώρες του Νότου ως παράδειγμα προς μίμηση.
      2 Ιουνίου 2013 (..)Ilief

      Διαγραφή
    5. ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7564707&publDate=8/8/2013 )

      (..)Με ύφος εισαγγελέα ο Παπαδημούλης

      Με ύφος εισαγγελέα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης ζήτησε τις προάλλες (ρ/σ «Κόκκινο») από το ΚΚΕ «πλήρη διαφάνεια και πλήρεις εξηγήσεις» για την πώληση του «902». Είπε μεταξύ άλλων: «Νομίζω ότι τις χρωστούν πριν από όλα στον κόσμο του ΚΚΕ. Δεν είναι νοητό να ακολουθεί η Αριστερά, σε τέτοια θέματα που σχετίζονται με απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις, δύο μέτρα και δύο σταθμά». Ο Δ. Παπαδημούλης είναι ο τελευταίος που δικαιούται να διεκδικεί λόγο για τις σχέσεις του ΚΚΕ με τον κόσμο του. Τ

      ο σημερινό σινάφι του είναι που έφτυσε κατάμουτρα αυτόν τον κόσμο, όταν προσπάθησε από τα μέσα να διαλύσει το Κόμμα το 1991. Για τα μαθήματα ηθικής που πάει να παραδώσει στο ΚΚΕ, του λέμε ότι είναι κακό πράγμα να μπερδεύει τον ίσκιο με το μπόι του.

      Οσο για τα επιχειρήματα με τα οποία προσπαθεί να χτυπήσει το ΚΚΕ, τον ενημερώνουμε ότι άργησε. Τον πρόλαβαν οι εφημερίδες των μεγαλοεκδοτών, με τους οποίους συναντάται ο αρχηγός του κεκλεισμένων των θυρών, η Χρυσή Αυγή και ο Τζήμερος της «Δημιουργίας Ξανά»...(..)Ilief

      Διαγραφή
    6. από ( http://followtheredriver.blogspot.gr/2013/08/2012.html )

      (..)Το 2012 και πριν τις εκλογές (έχει τη σημασία του αυτό) διαβάζουμε στην εφημερίδα Αυγή

      Γενική συνέλευση των εργαζόμενων με την παρουσία του Αλ. Τσίπρα και του Π. Σκουρλέτη εκ μέρους του Συνασπισμού, του "βασικού μετόχου" της “Αυγής”, είχαμε χθες στην εφημερίδα. Το θέμα ήταν η οριακά δύσκολη οικονομική κατάσταση και τι μπορεί να γίνει προκειμένου η “Αυγή” (αλλά και το Κόκκινο - η αδερφή επιχείρηση) να επιζήσουν και να επιτελέσουν τη δύσκολη αποστολή που έχουμε σήμερα μπροστά μας. Να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά στην επεξεργασία και εκφώνηση του αντιμνημονιακού, αριστερού λόγου σε συνθήκες μιντιακού ολοκληρωτισμού, να ανταποκριθούν στις ανάγκες και τις αγωνίες των αναγνωστών, να σταθούν στο ύψος των παραδόσεων της εφημερίδας και του αριστερού Τύπου στην Ελλάδα και ταυτόχρονα να εξασφαλίσουν στην εσωτερική τους λειτουργία αξιοπρεπείς όρους για τους εργαζόμενους δείχνοντας με το ζωντανό τους παράδειγμα ότι η Αριστερά μπορεί αλλιώς και όχι όπως τα μαγαζιά των καπιταλιστών.

      Και στη συνέχεια διαβάζουμε κάτι για επαναλαμβανόμενες απεργίες στο ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ, για δεδουλευμένα κλπ.(..)Ilief

      Διαγραφή
    7. πολύ ψηλά τον έχετε πάρει τον αμανέ

      καταρχήν φίλε ξεκαβάλα το καλάμι

      α) ο σεβασμός του ΚΚΕ δεν φαίνεται απο το αν κάποιος έγραψε με ψευδώνυμο ή όχι στο μπλόγκ σου μπορεί να έχει σχέση με το αν σέβεται την πολιτική δημοσίευσης που εσείς έχετε φτιάξει αλλά όχι του ΚΚΕ ....λολ

      β) ο σεβασμός στο ΚΚΕ δεν φαίνεται απο το αν κάποιος χρησιμοποιεί επιχειρηματα του Παπαδημούλη δηλαδή τι μας λες ότι για να σεβεται κάποιος το ΚΚΕ πρέπει να χρησιμοποιεί επιχειρήματα ποιανού ;; βγάλε λίστα να ξέρουμε

      γ) ωραία μια που πουλήθηκαν μόνο οι τηλεοράσεις και οι καρέκλες θέλεις να μου πεις σε ποια συχνότητα θα εκπέμπει ο καινούργιος σταθμός;;

      Διαγραφή
    8. τα "επιχειρήματα" του παπαδημούλη λίγο απέχουν από αυτά των ούγκανων...μήπως υιοθετείς κι αυτά;;;

      Διαγραφή
    9. ρε φίλε ξεκαβαλήστε εσεις το καλάμι και θα δουμε που θα εκπεμψει ο νεος σταθμος. Να στο πω απλά. Το μεροκαματο του εργαζομενου δεν θα θιγει απο την πωληση του 902. Χανει απλά μια φωνη η εργατική τάξη. Σιγουρα ομως θα θιγει και θα συντριβει απο τη δημοσιονομική προσαρμογή του Δραγασακη. Ειναι προφανές οτι η ηγεσια του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθει να κάνει κεντρικο θέμα την πώληση του 902 με ενα σκοπο. Να περάσουν στα ψιλά , να μη συζητηθει στο λαο η συνεντευξη δραγασακη οπου απροκαλυπτα λεει οτι θα τσακισουν το λαο και η τοποθέτηση τατσοπουλου οτι αυτο θα το κάνουν μαζι με τους πατριώτες της ΝΔ.Παντελής

      Διαγραφή
    10. Redfly σε ευχαριστώ για το χρόνο σου αλλά και για το πολύ καλό άρθρο. Εγώ πιστεύω στο Δημόσιο Χώρο, άλλωστε σου γράφω από μια πόλη με πολλά πάρκα και ποδηλατόδρομους (και την τύχη να έχει για 8 χρόνια κομμουνιστή δήμαρχο). Επίσης νομίζω ότι αφορισμοί όπως "στον καπιταλισμό δεν υπάρχουν δημόσια αγαθά" αν και θεωρητικά σωστοί δε βοηθάνε πολύ επί της ουσίας αλλά μάλλον αποθαρρύνουν τους μη κομμουνιστές. Ως προς τη διάκριση "η συχνότητα είναι δημόσιο [ή έστω κρατικό] αγαθό", "η άδεια χρήσης της συχνότητας δεν είναι" την κατανοώ, φοβάμαι όμως ότι για τη συντριπτική πλειοψηφία αυτά είναι ψιλά γράμματα και ίσως θα έπρεπε (μέσω του Ρ?) να γίνει μια διευκρίνηση.

      Διαγραφή
    11. Kraftwerkvs

      α) Ήταν ένα πρωτότυπος τρόπος ώστε να πω στον χρηστη να βάλει nickname. Εαν εσύ θες να το αναλύσεις κυριολεκτικά, τότε είναι δικό σου πρόβλημα, μιας και ο ίδιος δεν ενοχλήθηκε.

      β) Φυσικά και ο σεβασμός στο ΚΚΕ, φαίνεται απο το εαν κάποιος μεταξύ της ανακοίνωσης του ΚΚΕ και τις βρωμιές μια αστικής λέρας, επιλέγει το δεύτερο, όπως ακριβώς κάνεις και εσύ.

      γ) εσύ μήπως έχεις κάποια άλλη πληροφορία να μοιραστείς μαζί μας, κάποια επίσημη ανακοίνωση του πωλητή ή του αγοραστή, κάποια ανακοίνωση του ΔΣ της Ραδιοτηλεοπτικής, κάτι ρε παιδάκι μου που δεν το δημοσιεύει η Espresso. Δεν έχεις ε? Μάλιστα. Δεν μπορείς να περιμένεις τις επίσημες ανακοινώσεις αλλά προτιμάς να ψαχουλεύεις στα σκουπίδια του ΣΥΡΙΖΑ ?

      Να υποθέσω πως αυτό είναι μια εικόνα από το μέλλον και του ρόλου της Ανταρσυα στο νεο πολιτικό σκηνικό ?

      Όσον αφορά τον "αμανέ" και τα "παλούκια" Kraftwerkvs, άλλος για χάρη της ατομικής του άποψης και του προσωπικού του εγωισμού, έβαλε την συλλογική θέση και τις συλλογικές αποφάσεις στην άκρη, και πέρασε ανοιχτά στο αντίπαλο στρατόπεδο. Κοίταζε και καμιά φορά τον καθρέφτη.
      Εγώ τα μικροαστικά μου θέματα τα γνωρίζω και προσπαθώ να τα επιλύσω. Εσύ ?

      Διαγραφή
    12. Kraftwerkvs@

      Ούτε ξέρει κανείς, ούτε μπορεί να προβλέψει αν θα ανοίξει καινούργιος σταθμός, πότε θα ανοίξει, σε ποιά συχνότητα κ.λπ. Το μόνο που ξέρουμε είναι πως το ΚΚΕ δεν άντεχε άλλο οικονομικά να συντηρεί τον σταθμό και τον έκλεισε, πουλώντας ταυτόχρονα μηχανήματα και αυτοκίνητα. Τώρα αν ο αγοραστής των μηχανημάτων ανοίξει σταθμό και διαφημίζει το μ...ί της μάνας του αυτό δεν είναι δουλειά του ΚΚΕ. Στο κάτω κάτω και μηχανήματα παράγονται στον καπιταλισμό και αυτοκίνητα και ελεύθερες συχνότητες για όποιον θέλει υπάρχουν, θα μπορούσε να το κάνει ούτως ή άλλως. Απλά με το ΚΛΕΙΣΙΜΟ του 902 ο εν λόγω αγοραστής βρήκε καλοδιατηρημένα μεταχειρισμένα μηχανήματα πιο φτηνά απ' ότι αν αγόραζε καινούργια, κάποιοι καλοθελητές βρήκαν-κατασκεύασαν ένα λόγο για να ρίξουν λάσπη στο ΚΚΕ και το ΚΚΕ έχασε μια από τις φωνές του.
      Επίσης για το αν κάποιος σταθμός εκπέμψει στην συχνότητα 90,1 ΜΗz, ούτε να το απαγορέψει το ΚΚΕ μπορεί, ούτε και είναι δική του ευθύνη.
      Είναι σαν να ζητάς ευθύνες από τον σουβλατζή της γειτονιάς που έκλεισε το μαγαζί του γιατί δεν μπορούσε να το κρατήσει άλλο, γιατί ο καινούργιος που βρήκε ευκαιρία και άνοιξε στην ίδια γειτονιά δεν έχει καλό τζατζίκι...

      Ιάκωβος Δανιηλίδης

      Διαγραφή
    13. β) έχετε μπερδέψει κάποια πράγματα εσύ μου λες ότι επειδή είναι επιχειρήματα που τα χρησιμοποιεί ο Παπαδημούλης τα ίδια τα επιχειρήματα χάνουν την αξία τους αυτό είναι σκοταδιστικό που λες δηλαδή δεν κρίνεις την άποψη αλλά την κρίνεις το πρόσωπο που την εκφέρε. Να στο πω διαφορετικά το ερώτημα για το αν ζητάει η διοικηση του 902 το ΚΚΕ με λίγα λόγια να δώσει 40% των οφειλομένων στους εργαζόμενους υπάρχει, τώρα το ότι το έγραψε η ΕΣΗΕΑ και ότι είναι κόπια των ΝΕΩΝ και μπλα μπλα δεν αναιρεί τό ίδιο το θέμα η ανακοίνωση δε στον Ριζοσπάστη, δεν διαψεύδει πουθενά ότι ζητάνε κάτι τέτοιο πέρα απο το γνωστό "βρωμιές κλπ κλπ".
      Γενικά λοιπόν όσο αοφρά τα επιχείρηματα δεν χρειάζονται πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων, σε ένα επιχείρημα απαντάς με αυτό που έχεις να πείς και όχι ποιος είσαι εσύ που το ρωτάς αυτό;;; ααα είσαι αστός ε? "εσύ που είσαι αστός που έχεις κάνει αυτό δεν μπορείς να ζητάς να υπογράψουμε δήλωση γιατι εμείς οι αγωνίστές .... και ντα ντα ντα ντα ντα" είναι άλλο ότι θα κάνεις κριτική στις απόψεις που έχει και άλλο αν θα απαντήσεις επι της ουσίας στο κάθε θέμα.

      Το ίδιο και πολύ περισσότερο ισχύει για το ότι προκειμενου να παραδώσετε καθαρή την επιχείρηση στον νέο εργοδότη κάνετε ένα τρικ να τους βάλετε αλλού και να τους διώξεται απο εκεί , το θέμα λοιπόν και εδώ είναι το ίδιο , ισχύει ή όχι αν όχι γιατί δεν το διαψεύδει και μιλάει περι αλλων το ΚΚΕ και αν δεν ίσχυει και έχω πέσει θύμα της μανίας μου λοιπόν επειδή έχω πάει με τον αντίπαλο καλώς!

      Αν όμως ισχύει ποιά είναι η δικιά σου θέση, που υπερασπίζεσαι το κόμμα θα πεις τίποτε ή επειδή θα κάνεις δημόσια κριτική που θα την χρησιμοποιησει ο ταξικός αντίπαλος θα σιωπήσεις;

      Γ) η πληροφορία που έχω είναι απο το συνδικαλιστικό όργανο της ΕΣΗΕΑ και απο την απάντηση που δόθηκε απο το ΚΚΕ η οποία πέρα απο την φρασεολογία του ατσαλένιου που τον βαράνε αλλά αυτός δεν "λυγά" δεν μας λέει τίποτε!

      στέκομαι στην φρασεολογία γιατί ξέρεις βλέπω πως χρησιμοποιείτε πολύ προκειμένου να αντικαστήσει ουσία. Για την Εσπρέσσο μπαμπά δεν ξέρω αλλά όχι δεν διαβάζω και δεν πήρα απο εκεί την ανακοίνωση του η ανακοίνωση απάντηση είναι εδώ:

      http://www.902.gr/eidisi/politiki/23981/kke-anakoinosi-apantisi-stin-anakoinosi-tis-esiea-gia-ton-902

      αυτή η απάντηση δεν λέει τίποτα για την ταμπακιέρα παρά ότι αυτοι που ισχυρίζονται αυτά είναι κουφάλες, ναι οκ είναι, το ξέρουμε, ισχύουν αυτά οι όχι και αν οχι γιατί δεν τα διαψεύδει;;

      κατά τα άλλα δεν έχω καμία πληροφορία για τον αγορατσή πωλητή, γιατί το ρωτάς ;

      σε ξαναρωτάω ρεντ φλάι, εσύ απο που λες ότι θα εκπέμπει ο καινούργιος σταθμός???

      αν θέλεις να κοροιδεύεις τον εαυτό σου έχεις κάθε δικαίωμα be my guest αλλά να θέλεις όλοι να κάνουμε τις πάπιες αυτό είναι άλλο.

      Επι της ουσίας ??? προφανώς το πράγμα πάει πακέτο μαζί με την συχνότητα ακόμα και αν θεσμικά δεν υπάρχει μια τέτοια αγοραπωλησία συχνότητας, πουλάς τα δικαιώματα, τον αέρα και για αυτό ξαναλειτούργησες για να μην χάσεις τα δικαιώματα. Θέλεις την γνώμη μου καθόλου δεν είναι εκεί το πρόβλημα, προφανώς κάπως έτσι θα γινόταν αυτό που μου την δίνει είναι ότι πρέπει να τα υπερασπίζεται κανείς όλα για να υπερασπίσει το κόμμα .

      Όσο αφορά τα προσωπικά, ξέρεις εσύ γιατί έφυγα;; απο που και ως που;; "προσωπικού εγωισμού";;; .... χμ ...οκ γνωριζόμαστε;;

      Εβαλά τις συλλογικές αποφάσεις στην άκρη???? ποιος είσαι φίλε?? γιατί μπαίνεις στο μυαλό μου, γιατί με παρακολουθείτε?? Ζόλταρ εσύ??

      Διαγραφή
    14. Επειδή τα κόμπλεξ δεν αντιμετωπίζονται με την λογική, αλλά με ψυχίατρο, θα είμαι πολύ σύντομος γιατι έχουμε και άλλα πράγματα να κάνουμε απο το ψυχογραφούμε τις χαμένες υποθέσεις.

      Φυσικά και έχει σημασία ποιός εκφέρει μια θέση ή μια άποψη. Διότι από πίσω του βρίσκονται ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, είτε ατομικά, είτε κοινωνικά. Και ο Παπαδημούλης εκφράζει ξεκάθαρα ΑΣΤΙΚΑ συμφέροντα

      Αλλά εγώ αυτό που έκανα κυρίως, είναι πως διαχώρισα το επίσημο από τις φήμες. Και τα ΝΕΑ (αστικά συμφέροντα) δημοσιευουν φήμες, τις οποίες αναπαράγει η ΕΣΗΕΑ (η οποία έχει την ίδια πολιτική και ταξική ταυτότητα) και στην συνέχεια τις χρησιμοποιεί ο Παπαδημούλης (αστός πολιτικός), εσύ και ο κάθε ταξικός μου αντίπαλος. Είτε είναι αντίπαλός μου απο συνειδητή επιλογή, είτε από υπερβολικό εγωισμό.

      Όλο οι παραπάνω λοιπόν, δεν χρησιμοποιούν τις φήμες, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, αλλά επειδή έχουν ταξικό συμφέρον στο να τα χρησιμοποιησουν. Συμφέρον στο να χτυπηθεί το ΚΚΕ, ο εκφραστής δηλαδή των λαικών συμφερόντων.

      Για αυτό ξαναλέω
      Δεν με απασχολούν οι φήμες, με απασχολούν οι επίσημες ανακοινώσεις. Με τις φήμες ασχολείται η Espresso, η Bild Zeitung και ο kraftwerkvs.

      Διαγραφή
    15. Δεν μπορώ να καταλάβω κάθε φορά το γιατί θεωρείται τον εαυτό σας ένα κλειδωμένο κουτί, ένα μυστήριο που πρέπει να εξερευνήσουμε.

      Συγγνώμη ρε Kraftwerkvs, τώρα εμφανίστηκες για πρώτη φορά στο διαδίκτυο ? Δεν έχεις δημόσιο λόγο εδώ και χρόνια στο Granma ? Δεν βλέπουμε τι γράφεις και ποιές είναι οι απόψεις σου ? Δεν μπορούμε δηλαδή απο αυτά να βγάλουμε συμπεράσματα για το ποιός είσαι και τις πρεσβεύεις ?

      Ή μήπως οι απόψεις που γράφεις δεν είναι στοιχεία της ταξικής σου συνείδησης και των συμφερόντων που εκπροσωπείς ?

      Διαγραφή
    16. Το ζήτημα δεν τίθεται στο να εξηγήσεις σε σχέση με μένα, το ζήτημα είναι να απαντήσεις στο πολύ απλό ζήτημα, σε ποιά συχνότητα λες εσύ ότι θα εκπέμπει ο καινούργιος σταθμός αυτουνού στον οποίον πουλήσατε τα βίντεα και τις μικρόφωνα εγώ σου λέω ότι θα εκπέμπει στου 902 και αυτό γιατί μαζί με τα συμπράγκαλα πουλήατε και το δικαίωμα για την συχνότητα , για αυτό ξαναλειτούργησε και ο 902 εσύ θέλεις να κάνεις τον Κινέζο (παρεπιπτόντως να σου πω ότι το πρόβλημα μου δεν είναι το αν θα εκπέμπει απο αυτή την συχνότητα, αλλά η επιμονή σας να βγάλετε τους πάντες τρελλούς και απο την άλλη το στυλάκι του "εμείς είμαστε ΚΚΕ κανείς δεν μας πιάνει στο στόμα του" ξεκαβάλα(τε) δίς, λίγη σεμνότητα δεν βλάπτει πιον δηλαδή θέλετε να σας φέρουμε για να σας κάνει κριτική; τον Λένιν;

      Προφανώς και κάθε άτομο εκφέρει απόψεις που εξυπηρετούν κάποια ταξικά συμφέροντα χαιρω πολύ, αυτό δεν αναιρεί την ανάγκη να επιχειρηματολογείς στα συγκεκριμένα κάθε φορά λεγόμενα

      αλλιώς και αν ήταν έτσι όπως τα λες θα πήγαινε ένας εκροσωπος του ΚΚΕ σε μια εκπομπή και θα έλεγε "γειά σας, είσαστε εκπρόσωποι της αστικής τάξης, τον παίρνετε, καληνύχτα".Ο Παπαδημούλης εκπροσωπεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης, είπες λίγο πιο πάνω, μάλιστα πράγματι έτσι είναι, αυτό όμως δεν είναι επιχείρημα για να απαντήσεις σε αυτά που λεει.

      Δεν κάνεις αντιπαράθεση στο φορέα της άποψης, στην άποψη αντιπαρατίθεσε πρώτη φορά το ακούτε αυτό;;

      Δεν ξέρω τι σε απασχολεί ούτε και έχει σημασία, δεν συζητάω πάνω σε αυτή την βάση, σου λεω πολύ απλά ότι η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ γράφει αυτά που γράφει, ισχυουν? δεν ισχύουν?? πάντως ο 902 στην ανακοίνωση του έκανε την πάπια αν δεν ισχύουν έχουμε να κάνουμε με μια βρώμικη επίθεση μιας πλειοψηφίας που κάνει την βρώμικη δουλειά για να χτυπήσει το ΚΚΕ, αν όμως δεν ισχύουν τότε τα πράγματα είναι ανάποδα.

      Αν ταυτίζεις την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ με την Εσπρέσσο βάζεις παρακατθήκη για να ταυτιστεί όποιοδήποτε σωματείο αύριο.

      Με το ΚΚΕ διαφωνώ γιατί δεν είμαι αριστεριστής για αυτό συμφωνούσα με το 15ο, διαφωνώ με την αυθαίρετη μη υλοποιηση του όλα αυτά τα χρόνια και τις αριστερές οπορτουνίστικες θέσεις του 19ου το οποίο υποστηρίζεις.

      για το τελευταίο σου σχόλιο, βρε ρεντ δεν ξέρω τι διαβάζεις και τι καταλαβαίνεις ούτε το ζήτημα είναι αν έχεις άποψη για μένα, μια χαρά καλά κάνεις και έχεις άποψη, το ζήτημα δεν είναι αυτό το ζήτημα είναι ότι πάντα δεν είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ αυτό που έχεις να πεις, η κριτική είναι του στυλ "ετσι", "αλλιώς" "εγωιστές", "πουλημένοι", διάφορα τέλος πάντων που δεν έχουν καμία πολιτική κριτική.

      " μήπως οι απόψεις που γράφεις δεν είναι στοιχεία της ταξικής σου συνείδησης και των συμφερόντων που εκπροσωπείς ?"

      πολύ ωραία, προφανώς και είναι και οι δικές σου και οι δικές μου, το παρασύνθημα πιό είναι;

      Διαγραφή
    17. και να μου εγκρίνεις το σχόλιο με τον Ζόλταρ δεν κατάλαβα γιατί το έκοψες!

      Διαγραφή
    18. Καταρχάς εσύ δεν κάνεις κριτική.

      Τι σημαίνει κριτική?
      Παίρνω μια άποψη, μια θέση, μια επίσημη ανακοίνωση και εκφράζω τις διαφωνίες μου πάνω σε αυτές, πλαισιώνοντας τις διαφωνίες με τα κατάλληλα επιχειρήματα / στοιχεία που κατα την γνώμη μου τεκμηριώνουν την διαφωνία μου.

      Τι κάνεις εσύ
      Παίρνεις μια φήμη, την φέρνεις στα μέτρα σου, και επικρίνεις (δεν κριτικάρεις) την φήμη.
      Αυτό δεν ονομάζετε κριτική, κάπως αλλιώς ονομάζεται.

      Πάμε παρακάτω

      Επειδή όπως λες εμείς κάνουμε τους Κινέζους, παραπάνω έδωσα μια εικόνα για το τι συμβαίνει στην περίπτωση πώλησης της εταιρείας. Θυμίζω για αυτούς που δεν κατέχουν ακόμα την ανάγνωση :

      "Στην περίπτωση όμως που η πώληση αφορά την Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ ως εταιρεία (πράγμα που δεν γνωρίζω σε αυτήν την φάση), φυσικά και θα περιλαμβάνει όλες τις διοικητικές πράξεις που αφορούν την εταιρεία, από την άδεια οικοδομής και την άδεια λειτουργίας, μέχρι την άδεια εκπομπής σε εθνικό επίπεδο.

      Εκτός εαν εσύ όταν πουλάς το σπίτι σου, παραδίδεις την οικοδομική άδεια στην Πολεοδομία."

      Άρα, όπως βλέπεις τελικά εμείς δεν κάνουμε τους κινέζους. Άλλοι κάνουν τους Κινέζους σε σοβαρά ζητήματα και εμφανίζονται όταν πέφτουν οι πισώπλατες μαχαιριές. Κάτι θα ξέρεις εσύ απο αυτά.

      Αυτό που κάνω, και δεν μπορεί να το καταλάβει ο μικροαστικός εγκέφαλός σου, είναι πως σχολιάζω μόνο επίσημες ανακοινώσεις, ώστε να διατηρήσω μια πολιτική σοβαρότητα. Όσο μπορώ και όσο την σηκώνει η προβληματική προσωπικότητα μου.

      Αυτό μπορείς να το σεβαστείς ?
      Όχι δεν μπορείς, θες να κανιβαλίσεις εδώ και τώρα.

      Εσύ λες πως το ΚΚΕ κάνει την πάπια στην ανακοίνωση. Εγώ λέω πως μια ανακοινώση μεταβίβασης, πραγματοποιείται ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ. Γιατί τώρα εσύ επιμένεις να πάρεις ανακοίνωση πριν ολοκληρωθεί η συμφωνία, δεν μπορώ να το καταλάβω. Μάλλον μπορώ. Το έγραψα εξάλλου και πιο πάνω.

      Οποιοσδήποτε ασχολείται με φήμες ταυτίζεται με την Εσπρέσσο. Την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ λοιπόν, δεν την έβγαλε η ΕΣΗΕΑ αλλά η γαλαζοπρασινοροζ δίοικηση της ΕΣΗΕΑ. Εξάλλου εαν ταυτίζω κάτι, τότε ταυτίζω πρακτικές.

      Κατα τα άλλα οι απόψεις σου για το ΚΚΕ δεν με απασχολούν. Όπως είπα παραπάνω ... χαμένες υποθέσεις.

      Διαγραφή
    19. Και όχι, δεν δημοσιεύω ηλίθιες φωτογραφίες για να θεωρήσεις τον εαυτό σου έξυπνο.

      Διαγραφή
    20. Καλά. Αν αποδειχθεί ότι δεν είναι έτσι θα έρθω και θα ζητήσω συγνώμη δημόσια.

      Δεν είναι φήμες όμως είναι η ανακοίνωση ενός σωματείου, δεν πέρασε ο Κυρ-Παύλος απο το ψιλικατζίδικο και μας είπε για την χήρα της γειτονιάς, τι πάει να πει την έβγαλε η πλειοψηφία; ποιός ήθελες να την βγάλει την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ η μειοψηφία; πάντα τις ανακοινώσεις του σωματείου η πλειοψηφία της βγάζει αυτό λεμε έβγαλε ανακοίνωση του σωματείου, δηλαδή εσύ θέλεις να το λέμε αυτό μόνο όταν έχει το σωματείο το ΠΑΜΕ; όταν δεν το έχει θα λέμε ,,,ααα το βγάλανε οι λακέδες όχι το σωματείο. Τέλος πάντων.

      Ο Ζόλταρ δεν είναι ηλίθια φωτογραφία είναι και γαμώ, καλό καλοκαίρι.

      Διαγραφή
    21. Ναι δεν είναι όλοι το ίδιο
      ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7566316&publDate=9/8/2013 )
      (..)Μια γροθιά τα κοράκια, μια γροθιά και εμείς

      (..)Εχουμε και λέμε: ΣΥΡΙΖΑίοι twittάρουν (δηλαδή αναπαράγουν στο διαδίκτυο μέσω του twitter) τα γραφόμενα του Τζήμερου... και γιατί να μην το κάνουν! Τι κι αν είναι ο ίδιος που κατακεραύνωναν, όταν υποκλινόταν στην Μέρκελ... Τώρα που επιτίθεται στο ΚΚΕ έγινε έγκυρη πηγή.
      Το φασιστο-site «Θερμοπύλες» αναδημοσιεύει αποσπάσματα από το «ISKRA» του Λαφαζάνη. Το «αντιφασιστικό» tvxs.gr αναπαράγει όλα τα φασιστοεπιχειρήματα της Χρυσής Αυγής. Η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ (ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) αναπαράγει τα «ΝΕΑ» και την «Αυγή» και βγάζει απόφαση με τη φράση «το σχετικό ρεπορτάζ (της φιλεργατικής εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ" εννοείται) έχει ως εξής». Ενα site που αυτοαναφέρεται σαν «η πατριωτική μαχητική φωνή του διαδικτύου» αναδημοσιεύει κατά λέξη τη φωνή του Καρτερού της «Αυγής». Το site, μεταξύ άλλων, προβάλλει τις δραστηριότητες του Καρατζαφέρη και την εφημερίδα «A1». Ο Πάσχος Μανδραβέλης, μετρ στην αστική προπαγάνδα, ρίχνει κι αυτός νερό στο μύλο του «συστημικού» ΚΚΕ, ώστε να βγαίνει ο κάθε άκαπνος και να λέει μυξοκλαίγοντας «να, το ΚΚΕ παίρνει συγχαρίκια από την "Καθημερινή"». Πρώτος, βέβαια, το περί «συστημικού» ΚΚΕ, το έριξε ο πανελίστας του Ευαγγελάτου, ο Κυρίτσης της «Αυγής»... Η «Αυγή» αναδημοσιεύει τα «Νέα»... όπως έκαναν και πριν το 19ο Συνέδριο, τότε που λέγανε ότι το ΚΚΕ διαλυόταν την Παρασκευή και τη Δευτέρα, μετά το συνέδριο, έκαναν γαργάρα και το ρίξανε πάλι γρήγορα στη διαστρέβλωση... Το «Antinews» (Φαήλος - ΝΔ) γράφει τα ίδια με τη Χρυσή Αυγή (σιγά το καινούριο), τη ΔΗΜΑΡ και φυσικά την «Αυγή»...
      ***

      Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Καρύδης, σε εκπομπή λέει στον εκπρόσωπο του ΚΚΕ ότι «το ΠΑΜΕ αν ήταν σωστό θα πήγαινε έξω από τον "902"». Μάλλον σε κείμενο φασιστικού site το είχε διαβάσει. Μπορεί να έγινε και το αντίστροφο, αλλά μικρή σημασία έχει. Στο «indymedia» επίσης αναπαράγεται ό,τι μπόχα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, ενώ φιλοξενεί και την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, αυτού του «αυτοδιαχειριζόμενου αντιιεραρχικού εγχειρήματος των δημοσιογράφων» Το «Πρώτο Θέμα» σε άρθρο μιλάει για πολιτική συναλλαγή του ΚΚΕ με το σύστημα (όπως ο Τζήμερος), διανθίζοντάς το με επιχειρήματα παρμένα από ομιλίες του Τσίπρα και άρθρα της «Αυγής», ότι τάχα το ΚΚΕ ασχολείται μόνο με το πώς θα κάνει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Το «ΠΟΝΤΙΚΙ» αναδημοσιεύει και αυτό τα περί διαμεσολάβησης κυβερνητικού παράγοντα στην πώληση του «902» και τα επεκτείνει επινοώντας φιλική σχέση αυτού του παράγοντα με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Προφανώς για να μη μείνει πίσω στην αντιΚΚΕ προβοκάτσια.

      ΥΓ1: Την ίδια μέρα που η «Αυγή» φιλοξενεί σχόλιο με τίτλο «βρώμικο 2013», βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε κανάλι δηλώνει ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ.

      ΥΓ2: Ολοι αυτοί οι μέντορες ηθικής, αντικειμενικότητας και ανωτερότητας μία (μία έστω) - από τις πολλές - δήλωση εργαζομένου του «902» δεν έχουν αναδημοσιεύσει.

      ΥΓ3: Ολοι αυτοί έγραφαν και τις ψευτιές για τον «Γερμανό», όταν αποκαλύφθηκε το ψέμα, ούτε ένας δεν ανακάλεσε, ούτε ένας δεν διόρθωσε και φυσικά κάποιοι τα λένε ακόμα...

      Νοσηρή φαντασία και αντιΚΚΕ μένος; Οχι μόνο. Ολοι αυτοί αντλούν παραδείγματα από το σάπιο σύστημα που υπερασπίζονται. Είναι βγαλμένα από το δικό τους κόσμο και προσπαθούν να τα κολλήσουν ρετσινιά στο ΚΚΕ. Ομως, τους το ξαναλέμε. ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ.

      (αναδημοσιεύεται από το portal «902.gr»)(..)Ilief

      Διαγραφή
    22. H EΣΗΕΑ και η ΕΡΤ

      Κυριακή 16 Ιούνη 2013
      ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7491565&publDate=16/6/2013 )
      (..) ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ
      Καταγγέλλει τη στάση της ΕΣΗΕΑ

      Τη στάση της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου. Αναλυτικά, στην ανακοίνωση τονίζει:

      «Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου καταγγέλλει στους εργαζόμενους του κλάδου σε όλη την εργατική τάξη την ηγεσία της ΕΣΗΕΑ.

      Ενώ κηρύσσει απεργία στον κλάδο, δεν παίρνει κανένα μέτρο για τη διασφάλισή της. Μέλη της παρέδωσαν ύλη προετοιμάζοντας την έκδοση των εφημερίδων, κάνοντας ουσιαστικά ανοιχτή απεργοσπασία.

      Τι απεργία είναι αυτή; Οταν η ύλη είναι στα τυπογραφεία έτοιμη να τυπωθεί; Ποιος ετοίμασε αυτή την ύλη; Η ΕΣΗΕΑ λέει μεγάλες κουβέντες και οι εφημερίδες λειτουργούν κανονικά. Τα μέλη τους κάνουν ανοιχτή απεργοσπασία προετοιμάζοντας την έκδοση των εφημερίδων.

      Μεταθέτουν τις δικές τους ευθύνες στους εργαζόμενους στην εκτύπωση και την προεκτύπωση, ζητούν αυτοί να σηκώσουν το βάρος της απεργίας. Διαβάλλουν και συκοφαντούν τα ταξικά εργατικά σωματεία.

      Πρόκειται για απαράδεκτη στάση της ηγεσίας της ΕΣΗΕΑ που αποκαλύπτει την υποκρισία της και το ρόλο που παίζει. Αντί να κάνουν περιφρούρηση στο χώρο τους προστατεύοντας τα μέλη τους, αφήνουν να εξελιχθεί η διαδικασία έκδοσης των εφημερίδων, ενώ ταυτόχρονα παρεμβαίνουν και θέλουν να καθοδηγήσουν τα εργατικά σωματεία. Εχουν σταθερό μέτωπο ενάντια στις ταξικές δυνάμεις και το ΠΑΜΕ, που από την πρώτη στιγμή είναι στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ και δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

      Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου και τα σωματεία να καταδικάσουν την απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ με τις χιλιάδες απολύσεις.

      Να δείξουμε την αλληλεγγύη μας κλιμακώνοντας τον αγώνα με συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και με την παρουσία μας στο Ραδιομέγαρο.

      ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ». (..)Ilief

      Διαγραφή
    23. Eχει πέσει βαριά η ανάρτηση του Redfly( και ας την ελαφρύνουμε λίγο

      Συνδυασμοί οικονομικών ορολογιών
      ( http://redflyplanet.blogspot.com/2013/08/blog-post_6276.html )

      Νέες
      «πλουραλιστικής μεταβατικής οικονομίας»
      «μετα-νεοφιλελεύθερος δρόμος»,

      Παλιές
      «΄οικονομία βασισμένη στην καινοτόμο παραγωγή»,
      «αειφόρος ανάπτυξη»,
      «΄Η κρίση είναι ηθική, αξιακή »

      Οι παλιές και νέες ορολογίες, συνθέτουν την «μετα-νεοφιλελεύθερη» Θεωρία του Πρωτογενούς Ελλείμματος του κ.Δραγασάκη.

      Στο link παρατίθεται εν-μέρει η (ας επιτραπεί o όρος)σουρεαλιστική θεωρεία ενός άλλου οικονομολόγου του Σύριζα του κ.Σταθάκη.
      Η θεωρία της συνεχούς εξεύρεσης οικονομικών πόρων από την ΕΕ ακόμα και αν ο δανεισμός από την τελευταία διακοπεί.Ilief

      Διαγραφή
    24. Από TRASH για ΕΣΗΕΑ
      Γραφή και ανάγνωση
      ( http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/06/blog-post_22.html )

      ( http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/06/blog-post_756.html )
      Εγώ ο εμπαθής (εκλογές ΕΣΗΕΑ)

      Και από το blog του Γιώργου
      ( http://giorgossarris.blogspot.gr/2013/06/blog-post_19.html )
      Το μΕΡΤικό του καθενός.Ilief

      Διαγραφή
  9. Πολύ καλό κείμενο αν και θα έπρεπε να είναι αχρείαστο, γιατί εξηγεί τα αυτονόητα.

    Δυστυχώς, καλλιέργησαν επί δεκαετίες τα αντικομμουνιστικά αντανακλαστικά των μικροαστών και τώρα δεχόμαστε επίθεση από αυτούς κι από το κόμμα που στηρίζουν. Πέρσι ήταν η επίθεση φιλίας και συμμαχίας, φέτος έχουμε και την επίθεση για τον 902. Στην κριτική τους για όσα έγιναν είναι ίδιοι με τους χρυσαυγίτες, μόνο που ζητάνε και δώρο το σταθμό.

    Τελικά ο αντικομμουνισμός είχε κατευθύνει πριν την κρίση τις εκμεταλλευόμενες τάξεις πολύ πιο δεξιά απ' ό,τι νομίζαμε ότι βρισκόταν πριν από την εκδήλωσή της. Και δεν είναι προς συμφέρον τους, αλλά δεν μπορούν να το αντιληφθούν.

    Το "αντικειμενικό" διαδίκτυο γέμισε μέσα σε χρόνο DT από βρωμιές που θα μπορούσε να ξεστομίσει παλιότερα μόνο κάποιος γραφικός όπως ο Άδωνης. Μία ακόμα προπαγανδιστική διαδικασία πήρε μπροστά εύκολα κι αυτή τη φορά δε χρειάστηκε καν μεγάλο σπρώξιμο. Οι μικροαστοί ήταν έτοιμοι να επιτεθούν στο ΚΚΕ. Ακόμη και "αριστερές" και "αντιφασιστικές" σελίδες όπως το jungle report σχολίασαν αρνητικά για το κλείσιμο του 902, με αυτές τις σύντομες εξυπνάδες (μαλακίτσες) στα κοινωνικά δίκτυα.

    Μπροστά τους θα τα βρούνε. Η επίθεση του κεφαλαίου χωρίς ισχυρό ΚΚΕ θα είναι αδυσώπητη.

    τσαφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φαντάζομαι ότι τα έχετε ήδη διαβάσει, αλλά αξίζουν μια παραπάνω προβολή:
    http://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/24086/ton-902-tha-synehisoyme-na-ton-zoyme-giati-o-902-eimaste-emeis
    και
    http://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/24089/oi-ergazomenoi-toy-902-apantoyn-se-poion-anikei-o-902

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τρίτη 25 Δεκέμβρη 2012

    Τα αστικά ΜΜΕ βρήκαν τον «Ριζοσπάστη» αφορμή για αντιΚΚΕ επίθεση
    ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7216237 )

    (..)Η αντανάκλαση της κρίσης

    Είναι γεγονός ότι τα αστικά ΜΜΕ ανήκουν σε επιχειρηματικούς ομίλους που ασχολούνται με τον τουρισμό, τα μεγάλα κατασκευαστικά έργα υποδομών του κράτους, ή είναι εφοπλιστικοί όμιλοι κ.λπ., και χρηματοδοτούνται απ' αυτούς.

    Είναι επίσης γεγονός ότι οι μεγάλοι τέτοιοι όμιλοι εντάχθηκαν στο χρηματιστήριο και άντλησαν πολλά κεφάλαια απ' αυτό. Παρ' όλ' αυτά όχι μόνο παρουσιάζουν την παραπάνω εικόνα σε σχέση με τους εργαζόμενούς τους, αλλά και τεράστια οικονομικά ζόρια ως καπιταλιστικές επιχειρήσεις που μπορούν και χρησιμοποιούν όλα τα εργαλεία του συστήματος για ενίσχυσή τους. Ας τα δούμε.

    Σύμφωνα με τους ισολογισμούς αυτών των εταιρειών για το 1ο εννεάμηνο του 2012:

    Ο ΔΟΛ έχει συνολικές υποχρεώσεις 215.221.346 ευρώ από τα οποία τα 134.486.379 ευρώ είναι δάνεια (τα 104.222.211 ευρώ βραχυπρόθεσμα).

    Ο ΠΗΓΑΣΟΣ έχει συνολικές υποχρεώσεις 210.851.609 ευρώ από τα οποία τα 164.305.064 ευρώ δάνεια (τα 141.479.557 βραχυπρόθεσμα).

    Ο «Τηλέτυπος» (MEGA) έχει συνολικές υποχρεώσεις 191.546.356 ευρώ. Τα 119.566.225 είναι δάνεια από τα οποία τα 95.913.325 πρέπει να πληρωθούν σε ένα χρόνο.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ έχει συνολικές υποχρεώσεις 143.876.979 ευρώ από τις οποίες τα 95.539.028 είναι δάνεια (51.251.006 βραχυπρόθεσμα).

    Η «Ναυτεμπορική» έχει υποχρεώσεις 9.159.386 ευρώ με βραχυπρόθεσμα δάνεια 2.998.110 ευρώ.

    Οι «Αττικές Εκδόσεις» έχουν συνολικές υποχρεώσεις 42.907.720 ευρώ (τα 34.171.365 ευρώ βραχυπρόθεσμες). Τα δάνεια είναι 20.552.096 ευρώ (14.985.429 βραχυπρόθεσμα).

    Κάποια απ' αυτά τα ΜΜΕ εγκαλούν το ΚΚΕ και τον «Ριζοσπάστη». Που βεβαίως δρα στις συνθήκες του καπιταλισμού, επιδρά η οικονομική κρίση στα οικονομικά του, όπως επιδρά και στους παραπάνω επιχειρηματικούς ομίλους, αλλά δεν μπορεί αντίστοιχα να χρησιμοποιεί τα εργαλεία του συστήματος για την ενίσχυσή του, που χρησιμοποιούν οι παραπάνω όμιλοι για τη δική τους ενίσχυση, αφού αυτή του η δραστηριότητα δεν έχει σκοπό το κέρδος.

    Η επίθεση φαίνεται ότι θα συνεχιστεί. Απάντηση σ' αυτήν δεν μπορεί να είναι άλλη από την ένταση της δράσης για τη συσπείρωση των εργαζομένων στα συνδικάτα τους και τους άλλους λαϊκούς φορείς, η οργάνωση της διεκδικητικής πάλης σε αντιμονοπωλιακή αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, η ολόπλευρη ενίσχυση του ΚΚΕ, η οικονομική του ενίσχυση, αλλά και η αύξηση της κυκλοφορίας του «Ριζοσπάστη».

    ΥΓ: Στη συγχορδία με τους αστούς και τους οπορτουνιστές μπήκε και γνωστό αντικομματικό site. Ολοι οι «φίλοι του λαού» στην αντιΚΚΕ ρότα.(..)Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για ισολογισμούς

    ( http://redflyplanet.blogspot.com/2011/09/902-reloaded.html )

    ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=5524284 ) .Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  13. Το ΚΚΕ λέει ότι ο 902 δεν ειναι καπιταλιστική επιχείρηση!!.

    Ο redflyplanet λέει και με στοιχεία μάλιστα!! ότι ο 902 ΕΙΝΑΙ καπιταλιστική επιχείρηση, ταυτίζοντας - και με στοιχεία!! - τις καπιταλιστικές τηλεοπτικές επιχειρήσεις με τον μηχανισμό προπαγάνδας του ΚΚΕ!.

    ευγε ! για τα υψηλά επίπεδα πολιτικής σκέψης.

    Βεβαια ο josefk, είτε δεν θελει να συνεχισει, ειτε δεν έχει τις απαιτουμενες γνωσεις ωστε να σε κονιορτοποιήσει.
    Ουτε εγω θα κατσω να ανοιξω κουβέντα για να τον "βοηθήσω", γιατι εσυ ΔΕΝ εχεις ιδέα από πολιτική και εκθέτεις απροκάλυπτα το ΚΚΕ!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σχόλιο είναι περίφημο και λέω να το κορνιζάρω.
      Πραγματικά δεν χρειάζεται να προσθέσω τίποτα.

      Μεγάλη τιμή για μένα να με βρίζει ο χαφιές. Ενοχλήθηκε βλέπετε που το συγκεκριμένο άρθρο έχει ταξιδέψει σε ολο το διαδίκτυο.

      Διαγραφή
  14. Redfly
    1. Το οτι έχει ανέβει στα μπλογκς στο διαδυκτιο η αναρτησή σου, δεν σημαινει ότι πολιτικά βοηθά το ΚΚΕ.
    2. Ως έρευνα δεν αμφισβητείται, πολυ καλή είναι και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μελέτη, το ζητημα όμως ειναι η πολιτικη της ΧΡΗΣΗ!.
    Μην ταυτίζεις λοιπόν την οικονομική ορθότητα της έρευνας με την πολιτική δράση του επαναστατικού υποκειμένου.
    Η δράση του Επαναστατικού Κόμματος δεν είναι ιδια με την δράση των νόμων του καπιταλιστικού κέρδους!!.
    3.Το να αποκαλείς κάποιον ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ως χαφιέ, σημαινει απλά ανεπάρκεια επιχειρημάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) Από την στιγμή που το έχουν ανεβάσει και προωθήσει κομμουνιστές, μάλλον θεωρούν πως βοηθά. Εκτός εαν θεωρείς πως όλοι αυτοί είναι ανόητοι, που αθελά τους σκάβουν τον λάκκο του ΚΚΕ.

      2) Πραγματικά έχεις διαβάσει το άρθρο ? Διότι εαν το είχες διαβάσει, θα έβλεπες πως μιλά αρχικά για τους κανόνες της καπιταλιστικής αγοράς οι οποίοι είναι υποκειμενικοί, περιγράφει 3 διαφορετικές περιπτώσεις επιχείρησης, μάλιστα αναλύει το πως δουλεύει μια καπιταλιστική επιχείρηση και στον αντίποδα παρουσιάζει το πως λειτουργεί μια ΜΗ καπιταλιστική επιχείριση ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ το κέρδος. Τουλάχιστον εαν είναι να κονιορτοποιήσεις τον συγγραφέα του άρθρου, τότε ΜΕΙΝΕ ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ.

      3) Κι όμως απο την στιγμή που γράφεις εδώ (και αλλού) τους τελευταίους μήνες, με κάνει ολιγον ... γνώστη των απόψεών σου.
      Κατα τα άλλα που βλέπεις ανεπάρκεια επιχειρημάτων ? Ανεπάρκεια επιχειρημάτων απέναντι σε ΤΙ ? Στην προηγούμενη απάντηση σου δεν βλέπω κάποια έκθεση απόψεων, αλλά μια κραυγή απο κάποιον που θέλει τάχα μου να με κονιορτοποιήσει !

      Διαγραφή
  15. Κάποιοι, και, … κάποιοι άλλοι !
    Με αφορμή τα όσα γράφονται αυτές τις μέρες εξ αιτίας της πώλησης του 902, διαβάζοντας και σημερινό άρθρο στο πορταλ του 902 του Σ. Γκέκα τεχνικου του 902, ας δουμέ μερικές … αντιφάσεις :
    - Κάποιοι, σε μια εργατική κινητοποίηση, βλέπουν εργαζόμενους που διεκδικούν …
    * Κάποιοι άλλοι, όμως, βλέπουν … μποτιλιάρισμα !
    - Κάποιοι, σε μια απεργία, βλέπουν εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματά τους …
    * Κάποιοι άλλοι, όμως, βλέπουν … ταλαιπωρία π.χ. του επιβατικού κοινού !
    - Κάποιοι, σε μια απεργία σε εργοστάσιο, βλέπουν όξυνση της ταξικής πάλης …
    * Κάποιοι άλλοι, όμως, βλέπουν … παρεμπόδιση της επιχειρηματικής δράσης !
    - Κάποιοι, σε μια Γενική Απεργία, μπορούν και βλέπουν οργανωμένη, συσπειρωμένη, σύσσωμη την εργατική τάξη και τους συμμάχους της ενάντια στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά μνημόνια, μέτρα, δανειακές συμβάσεις, κλπ., κλπ. …
    * Κάποιοι άλλοι, όμως, απλά, βλέπουν … εργαζόμενους ενάντια στα … μνημόνια !
    Όπως κι ένας ποταμός έχει δύο όχθες, έτσι και στη ζωή, υπάρχουν δύο δρόμοι, δύο διαφορετικές οπτικές γωνίες, δύο διαφορετικά συστήματα :
    Το ένα είναι αυτό που ευαγγελίζεται, προπαγανδίζει, προωθεί και παλεύει να εδραιωθεί το Κ Κ Ε, οι Κομμουνιστές, οι Φίλοι του, οι “ΚΑΠΟΙΟΙ” και που είναι ο Σοσιαλισμός – Κομμουνισμός και
    Το άλλοι είναι αυτό που αγκαλιάζουν οι κάθε είδους “κάποιοι άλλοι”, οι υποστηριχτές του καπιταλιστικού συστήματος, της ΕΕ και του Ομπάμα, τα αστικά, οπορτουνιστικά και ευρωλιγούρικα κόμματα όπως η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ κλπ..
    Αγαπητοί Αναγνώστες,
    Οφείλετε να διαλέξετε …
    Να διαλέξετε όχθη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τεράστια κουβέντα για μια απλή αγοραπωλησία που αν δεν είχε σχέση με το ΚΚΕ δεν θα γινόταν καν. Οι λόγοι προφανείς. Οποιος δεν θέλει να καταλάβει δε θα καταλάβει ποτέ του ό,τι επιχειρήματα κι αν του φέρεις.
    ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ.ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ.
    Οποιος δεν το πιστευει και θεωρει το ΚΚΕ "συμβιβασμένο" κ.α. δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβει γιατί οι κομμουνιστές έχουν τέτοια εμμονή στην προστασία του ΚΚΕ.
    Τέλος, και απορώ γιατί δημοσιεύτηκε το σχόλιο που βρίσκεται στα πρώτα χωρίς απάντηση, ο κύκλος εργασιών της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ μόνο το 2009 ήταν πάνω από 50εκ.ευρώ. Παλιότερα ακόμη μεγαλύτερος.Επομένως το σχόλιο που λεει να κανουμε μια "απλη πράξη αριθμητικής" γιατί δε βγαίνει, από τον μικρό κύκλο εργασιών, ότι χρωστάνε στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ 20εκ. είναι ΄προβοκατόρικο και λέει ό,τι να 'να χωρίς να μπει στον κόπο να δει τους αριθμούς.
    Το σχόλιο ήταν από sisi κι έλεγε:"Πως χρωστάνε 20 εκατ. στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ όταν έχει κύκλο εργασιών από το 1992 μέχρι 2012 σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία ούτε 15 εκατ.??? Κάντε και καμιά πράξη αριθ/κης...."
    Ο ισολογισμός του 2010:http://www.typoekdotiki.gr/2010-1.pdf

    Για να βλέπει κανείς τι νούμερα φορτωμένα αντικομμουνισμό που όυτε οι ίδιοι δεν τον έχουν πάρει χαμπάρι κυκλοφοράνε στο διαδίκτυο. Λενε ό,τι τους κατέβει στο άδειο τους κεφάλι κι όποιον πάρει ο χάρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γρήγορα δάνεια προσφέρουν μεταξύ ιδιωτών σε 72 ώρες.
    Γεια σας Κυρίες και Κύριοι

    Εσύ που έχουν πραγματική οικονομικά προβλήματα. Εσύ που απορρίπτονται από διάφορες τράπεζες, παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας.
    Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι είμαι οικονομικά συγκεκριμένη παροχή δανείων σε οποιοδήποτε πρόσωπο του καλού χαρακτήρα, ειλικρινής, μπορεί να μου ξεπληρώσει εντός του συμφωνηθέντος χρόνου, σε κατ 'αποκοπή συντελεστή 2%.
    Γι 'αυτό κάνω δάνεια μου κυμαίνονται από 1500-5000000 ευρώ.

    Έτσι ο καθένας που έχουν ανάγκη από χρήματα να επικοινωνήσετε μαζί μου στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μου: nadklivorie6@gmail.com για πληροφορίες.

    Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την καλή ημέρα για να σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γρήγορα δάνεια προσφέρουν μεταξύ ιδιωτών σε 72 ώρες.
    Γεια σας Κυρίες και Κύριοι

    Εσύ που έχουν πραγματική οικονομικά προβλήματα. Εσύ που απορρίπτονται από διάφορες τράπεζες, παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας.
    Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι είμαι οικονομικά συγκεκριμένη παροχή δανείων σε οποιοδήποτε πρόσωπο του καλού χαρακτήρα, ειλικρινής, μπορεί να μου ξεπληρώσει εντός του συμφωνηθέντος χρόνου, σε κατ 'αποκοπή συντελεστή 2%.
    Γι 'αυτό κάνω δάνεια μου κυμαίνονται από 1500-5000000 ευρώ.

    Έτσι ο καθένας που έχουν ανάγκη από χρήματα να επικοινωνήσετε μαζί μου στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μου: nadklivorie6@gmail.com για πληροφορίες.

    Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την καλή ημέρα για να σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γρήγορα δάνεια προσφέρουν μεταξύ ιδιωτών σε 72 ώρες.
    Γεια σας Κυρίες και Κύριοι

    Εσύ που έχουν πραγματική οικονομικά προβλήματα. Εσύ που απορρίπτονται από διάφορες τράπεζες, παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας.
    Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι είμαι οικονομικά συγκεκριμένη παροχή δανείων σε οποιοδήποτε πρόσωπο του καλού χαρακτήρα, ειλικρινής, μπορεί να μου ξεπληρώσει εντός του συμφωνηθέντος χρόνου, σε κατ 'αποκοπή συντελεστή 2%.
    Γι 'αυτό κάνω δάνεια μου κυμαίνονται από 1500-5000000 ευρώ.

    Έτσι ο καθένας που έχουν ανάγκη από χρήματα να επικοινωνήσετε μαζί μου στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μου: nadklivorie6@gmail.com για πληροφορίες.

    Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την καλή ημέρα για να σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γρήγορα δάνεια προσφέρουν μεταξύ ιδιωτών σε 72 ώρες.
    Γεια σας Κυρίες και Κύριοι

    Εσύ που έχουν πραγματική οικονομικά προβλήματα. Εσύ που απορρίπτονται από διάφορες τράπεζες, παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας.
    Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι είμαι οικονομικά συγκεκριμένη παροχή δανείων σε οποιοδήποτε πρόσωπο του καλού χαρακτήρα, ειλικρινής, μπορεί να μου ξεπληρώσει εντός του συμφωνηθέντος χρόνου, σε κατ 'αποκοπή συντελεστή 2%.
    Γι 'αυτό κάνω δάνεια μου κυμαίνονται από 1500-5000000 ευρώ.

    Έτσι ο καθένας που έχουν ανάγκη από χρήματα να επικοινωνήσετε μαζί μου στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μου: nadklivorie6@gmail.com για πληροφορίες.

    Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την καλή ημέρα για να σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γρήγορα δάνεια προσφέρουν μεταξύ ιδιωτών σε 72 ώρες.
    Γεια σας Κυρίες και Κύριοι

    Εσύ που έχουν πραγματική οικονομικά προβλήματα. Εσύ που απορρίπτονται από διάφορες τράπεζες, παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας.
    Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι είμαι οικονομικά συγκεκριμένη παροχή δανείων σε οποιοδήποτε πρόσωπο του καλού χαρακτήρα, ειλικρινής, μπορεί να μου ξεπληρώσει εντός του συμφωνηθέντος χρόνου, σε κατ 'αποκοπή συντελεστή 2%.
    Γι 'αυτό κάνω δάνεια μου κυμαίνονται από 1500-5000000 ευρώ.

    Έτσι ο καθένας που έχουν ανάγκη από χρήματα να επικοινωνήσετε μαζί μου στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μου: nadklivorie6@gmail.com για πληροφορίες.

    Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την καλή ημέρα για να σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γρήγορα δάνεια προσφέρουν μεταξύ ιδιωτών σε 72 ώρες.
    Γεια σας Κυρίες και Κύριοι

    Εσύ που έχουν πραγματική οικονομικά προβλήματα. Εσύ που απορρίπτονται από διάφορες τράπεζες, παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας.
    Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι είμαι οικονομικά συγκεκριμένη παροχή δανείων σε οποιοδήποτε πρόσωπο του καλού χαρακτήρα, ειλικρινής, μπορεί να μου ξεπληρώσει εντός του συμφωνηθέντος χρόνου, σε κατ 'αποκοπή συντελεστή 2%.
    Γι 'αυτό κάνω δάνεια μου κυμαίνονται από 1500-5000000 ευρώ.

    Έτσι ο καθένας που έχουν ανάγκη από χρήματα να επικοινωνήσετε μαζί μου στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μου: nadklivorie6@gmail.com για πληροφορίες.

    Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την καλή ημέρα για να σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γρήγορα δάνεια προσφέρουν μεταξύ ιδιωτών σε 72 ώρες.
    Γεια σας Κυρίες και Κύριοι

    Εσύ που έχουν πραγματική οικονομικά προβλήματα. Εσύ που απορρίπτονται από διάφορες τράπεζες, παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας.
    Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι είμαι οικονομικά συγκεκριμένη παροχή δανείων σε οποιοδήποτε πρόσωπο του καλού χαρακτήρα, ειλικρινής, μπορεί να μου ξεπληρώσει εντός του συμφωνηθέντος χρόνου, σε κατ 'αποκοπή συντελεστή 2%.
    Γι 'αυτό κάνω δάνεια μου κυμαίνονται από 1500-5000000 ευρώ.

    Έτσι ο καθένας που έχουν ανάγκη από χρήματα να επικοινωνήσετε μαζί μου στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μου: nadklivorie6@gmail.com για πληροφορίες.

    Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την καλή ημέρα για να σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γρήγορα δάνεια προσφέρουν μεταξύ ιδιωτών σε 72 ώρες.
    Γεια σας Κυρίες και Κύριοι

    Εσύ που έχουν πραγματική οικονομικά προβλήματα. Εσύ που απορρίπτονται από διάφορες τράπεζες, παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας.
    Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι είμαι οικονομικά συγκεκριμένη παροχή δανείων σε οποιοδήποτε πρόσωπο του καλού χαρακτήρα, ειλικρινής, μπορεί να μου ξεπληρώσει εντός του συμφωνηθέντος χρόνου, σε κατ 'αποκοπή συντελεστή 2%.
    Γι 'αυτό κάνω δάνεια μου κυμαίνονται από 1500-5000000 ευρώ.

    Έτσι ο καθένας που έχουν ανάγκη από χρήματα να επικοινωνήσετε μαζί μου στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μου: nadklivorie6@gmail.com για πληροφορίες.

    Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την καλή ημέρα για να σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γρήγορα δάνεια προσφέρουν μεταξύ ιδιωτών σε 72 ώρες.
    Γεια σας Κυρίες και Κύριοι

    Εσύ που έχουν πραγματική οικονομικά προβλήματα. Εσύ που απορρίπτονται από διάφορες τράπεζες, παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας.
    Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι είμαι οικονομικά συγκεκριμένη παροχή δανείων σε οποιοδήποτε πρόσωπο του καλού χαρακτήρα, ειλικρινής, μπορεί να μου ξεπληρώσει εντός του συμφωνηθέντος χρόνου, σε κατ 'αποκοπή συντελεστή 2%.
    Γι 'αυτό κάνω δάνεια μου κυμαίνονται από 1500-5000000 ευρώ.

    Έτσι ο καθένας που έχουν ανάγκη από χρήματα να επικοινωνήσετε μαζί μου στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μου: nadklivorie6@gmail.com για πληροφορίες.

    Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την καλή ημέρα για να σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γρήγορα δάνεια προσφέρουν μεταξύ ιδιωτών σε 72 ώρες.
    Γεια σας Κυρίες και Κύριοι

    Εσύ που έχουν πραγματική οικονομικά προβλήματα. Εσύ που απορρίπτονται από διάφορες τράπεζες, παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας.
    Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι είμαι οικονομικά συγκεκριμένη παροχή δανείων σε οποιοδήποτε πρόσωπο του καλού χαρακτήρα, ειλικρινής, μπορεί να μου ξεπληρώσει εντός του συμφωνηθέντος χρόνου, σε κατ 'αποκοπή συντελεστή 2%.
    Γι 'αυτό κάνω δάνεια μου κυμαίνονται από 1500-5000000 ευρώ.

    Έτσι ο καθένας που έχουν ανάγκη από χρήματα να επικοινωνήσετε μαζί μου στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μου: nadklivorie6@gmail.com για πληροφορίες.

    Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την καλή ημέρα για να σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γρήγορα δάνεια προσφέρουν μεταξύ ιδιωτών σε 72 ώρες.
    Γεια σας Κυρίες και Κύριοι

    Εσύ που έχουν πραγματική οικονομικά προβλήματα. Εσύ που απορρίπτονται από διάφορες τράπεζες, παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας.
    Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι είμαι οικονομικά συγκεκριμένη παροχή δανείων σε οποιοδήποτε πρόσωπο του καλού χαρακτήρα, ειλικρινής, μπορεί να μου ξεπληρώσει εντός του συμφωνηθέντος χρόνου, σε κατ 'αποκοπή συντελεστή 2%.
    Γι 'αυτό κάνω δάνεια μου κυμαίνονται από 1500-5000000 ευρώ.

    Έτσι ο καθένας που έχουν ανάγκη από χρήματα να επικοινωνήσετε μαζί μου στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μου: nadklivorie6@gmail.com για πληροφορίες.

    Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την καλή ημέρα για να σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γρήγορα δάνεια προσφέρουν μεταξύ ιδιωτών σε 72 ώρες.
    Γεια σας Κυρίες και Κύριοι

    Εσύ που έχουν πραγματική οικονομικά προβλήματα. Εσύ που απορρίπτονται από διάφορες τράπεζες, παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας.
    Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι είμαι οικονομικά συγκεκριμένη παροχή δανείων σε οποιοδήποτε πρόσωπο του καλού χαρακτήρα, ειλικρινής, μπορεί να μου ξεπληρώσει εντός του συμφωνηθέντος χρόνου, σε κατ 'αποκοπή συντελεστή 2%.
    Γι 'αυτό κάνω δάνεια μου κυμαίνονται από 1500-5000000 ευρώ.

    Έτσι ο καθένας που έχουν ανάγκη από χρήματα να επικοινωνήσετε μαζί μου στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μου: nadklivorie6@gmail.com για πληροφορίες.

    Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την καλή ημέρα για να σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γρήγορα δάνεια προσφέρουν μεταξύ ιδιωτών σε 72 ώρες.
    Γεια σας Κυρίες και Κύριοι

    Εσύ που έχουν πραγματική οικονομικά προβλήματα. Εσύ που απορρίπτονται από διάφορες τράπεζες, παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας.
    Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι είμαι οικονομικά συγκεκριμένη παροχή δανείων σε οποιοδήποτε πρόσωπο του καλού χαρακτήρα, ειλικρινής, μπορεί να μου ξεπληρώσει εντός του συμφωνηθέντος χρόνου, σε κατ 'αποκοπή συντελεστή 2%.
    Γι 'αυτό κάνω δάνεια μου κυμαίνονται από 1500-5000000 ευρώ.

    Έτσι ο καθένας που έχουν ανάγκη από χρήματα να επικοινωνήσετε μαζί μου στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μου: nadklivorie6@gmail.com για πληροφορίες.

    Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την καλή ημέρα για να σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Γρήγορα δάνεια προσφέρουν μεταξύ ιδιωτών σε 72 ώρες.
    Γεια σας Κυρίες και Κύριοι

    Εσύ που έχουν πραγματική οικονομικά προβλήματα. Εσύ που απορρίπτονται από διάφορες τράπεζες, παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας.
    Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι είμαι οικονομικά συγκεκριμένη παροχή δανείων σε οποιοδήποτε πρόσωπο του καλού χαρακτήρα, ειλικρινής, μπορεί να μου ξεπληρώσει εντός του συμφωνηθέντος χρόνου, σε κατ 'αποκοπή συντελεστή 2%.
    Γι 'αυτό κάνω δάνεια μου κυμαίνονται από 1500-5000000 ευρώ.

    Έτσι ο καθένας που έχουν ανάγκη από χρήματα να επικοινωνήσετε μαζί μου στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μου: nadklivorie6@gmail.com για πληροφορίες.

    Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την καλή ημέρα για να σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.