6 Αυγούστου 2013

ΚΚΕ: Ανακοίνωση - απάντηση στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τον «902»


Σε ανακοίνωση - απάντηση στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τον «902», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕαναφέρει τα εξής:

«Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ) με μία κατάπτυστη ανακοίνωση, αναπαράγοντας αυτούσια δημοσιεύματα των εφημερίδων "ΤΑ ΝΕΑ", "ΑΥΓΗ" και άλλων κονδυλοφόρων του συστήματος σχετικά με τον 902, άνοιξε πόλεμο με το ΚΚΕ φτάνοντας στα όρια της χυδαιότητας.

Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά αυτό που αρνείται σκόπιμα να δει η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ. Ο 902, όπως και ο Ριζοσπάστης, δεν είναι καπιταλιστικές επιχειρήσεις που λειτουργούν όπως τα άλλα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών, και το ΚΚΕ δεν είναι εργοδότης. Ο 902, όπως και άλλα κομματικά μέσα, είναι ιδεολογικοπολιτικοί οργανισμοί για τη διάδοση της πολιτικής και ιδεολογίας του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ έχει τοποθετηθεί αναλυτικά και έχει εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους προχωράει στην πώληση της εταιρίας Ραδιοτηλεοπτική, καθώς και ότι σε αυτήν την ενέργεια κυριαρχεί η ανάγκη να ικανοποιηθούν οι υποχρεώσεις του σταθμού στους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία. Για την πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ, βέβαια, όλα αυτά μπορεί να είναι "ψιλά γράμματα" μπροστά στο σκοπό τους να επιτεθούν στο ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ δε γυρεύει πιστοποιητικά ηθικής από εκείνες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που όλα αυτά τα χρόνια έχουν ανεχθεί και καλύπτουν ξεδιάντροπα τις εργασιακές συνθήκες που έχουν επιβάλλει τα συγκροτήματα των μεγαλοεπιχειρηματιών».


 902

4 σχόλια:

  1. Από TRASH για ΕΣΗΕΑ
    Γραφή και ανάγνωση ( http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/06/blog-post_22.html )

    ( http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/06/blog-post_756.html )
    Εγώ ο εμπαθής (εκλογές ΕΣΗΕΑ)

    Και από το blog του Γιώργου
    ( http://giorgossarris.blogspot.gr/2013/06/blog-post_19.html )
    Το μΕΡΤικό του καθενός.Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Από καιρό είχα εκφράσει την άποψη, πως θα ήταν η καλύτερη λύση.
    Αν περιμέναμε πως οι χρηματοδότες των ενωμένων σήμερα "λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων" (Συριζοπασόκ, Νουδού, καμμένοι, χρυσοκουραδήτες κλπ) θα χρηματοδοτούσαν και το ΚΚΕ, ε, μια αυταπάτη λιγότερη, από αυτές, που ενδημούσαν και στον δικό μας χώρο. Και δεν παραπονιέμαι, οι αυταπάτες είναι λάθη, που πρέπει να πληρώνονται..."
    Για την συνέχεια, εδώ:
    http://e-oikodomos.blogspot.com/2013/08/902.html?showComment=1375814063309#c962075894910259657

    Αειντε, πια, με τα λαμόγια της ΕΣΗΕΑ, που γίνανε και τιμητές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. για την ΕΣΗΕΑ μιλάμε αν κατάλαβα καλά σωστά;όχι απάντηση αλλά ούτε φτύσιμο δε τους αξίζει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. EΡΤ και "απεργίες" της ΕΣΗΕΑ

    Κυριακή 16 Ιούνη 2013
    ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7491565&publDate=16/6/2013 )

    ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ
    Καταγγέλλει τη στάση της ΕΣΗΕΑ

    (..) Τη στάση της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου. Αναλυτικά, στην ανακοίνωση τονίζει:

    «Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου καταγγέλλει στους εργαζόμενους του κλάδου σε όλη την εργατική τάξη την ηγεσία της ΕΣΗΕΑ.

    Ενώ κηρύσσει απεργία στον κλάδο, δεν παίρνει κανένα μέτρο για τη διασφάλισή της. Μέλη της παρέδωσαν ύλη προετοιμάζοντας την έκδοση των εφημερίδων, κάνοντας ουσιαστικά ανοιχτή απεργοσπασία.

    Τι απεργία είναι αυτή; Οταν η ύλη είναι στα τυπογραφεία έτοιμη να τυπωθεί; Ποιος ετοίμασε αυτή την ύλη; Η ΕΣΗΕΑ λέει μεγάλες κουβέντες και οι εφημερίδες λειτουργούν κανονικά. Τα μέλη τους κάνουν ανοιχτή απεργοσπασία προετοιμάζοντας την έκδοση των εφημερίδων.

    Μεταθέτουν τις δικές τους ευθύνες στους εργαζόμενους στην εκτύπωση και την προεκτύπωση, ζητούν αυτοί να σηκώσουν το βάρος της απεργίας. Διαβάλλουν και συκοφαντούν τα ταξικά εργατικά σωματεία.

    Πρόκειται για απαράδεκτη στάση της ηγεσίας της ΕΣΗΕΑ που αποκαλύπτει την υποκρισία της και το ρόλο που παίζει. Αντί να κάνουν περιφρούρηση στο χώρο τους προστατεύοντας τα μέλη τους, αφήνουν να εξελιχθεί η διαδικασία έκδοσης των εφημερίδων, ενώ ταυτόχρονα παρεμβαίνουν και θέλουν να καθοδηγήσουν τα εργατικά σωματεία. Εχουν σταθερό μέτωπο ενάντια στις ταξικές δυνάμεις και το ΠΑΜΕ, που από την πρώτη στιγμή είναι στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ και δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

    Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου και τα σωματεία να καταδικάσουν την απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ με τις χιλιάδες απολύσεις.

    Να δείξουμε την αλληλεγγύη μας κλιμακώνοντας τον αγώνα με συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και με την παρουσία μας στο Ραδιομέγαρο.

    ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ».(..)Ιlief

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.